CNC GİYOTİN Sac malzemelerin belirli boyutlarda kesilmesi için kullanılan tezgahlardır. Geçmişte bu tezgahlar manüel olarak kullanılmalarına karşın günümüzde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği
Advertisements

FİZİKSEL RİSK ETMENLERİ
SANAL KOMODİN YAPIMI.
Lanyardlar Lanyard Nedir?
VIGEN Top &Top 9500’ün Tanıtımı
Örnek Sorular Kapalı Alanlarda Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği Basınçlı Kaplarla Çalışmalarda İş Sağlığı ve Güvenliği.
MOTORLU TAŞIT SÜRÜCÜ KURSLARI
Yağmurda Kayganlık YAĞMURLU DURUMLARDA ARABA KULLANIRKEN
SORU 1 Kayış kasnak koruyucuları,hangi tip koruyucudur?
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
İŞ GÜVENLİĞİ KONUŞALIM
Nasıl Kullanabiliriz ? EVDEKİ ALETLER.
ABKANT İLE BÜKME Cnc Abkantın Çalışma Prensibi
SANAL KARYOLA YAPIMI.
LAZER İLE KESME Lazer ışınının elde edilmesi kolaylaştıktan sonra uygulama alanları da artış göstermiştir. Endüstriyel alanda kullanımı kaynak, kesme ve.
UYGULAMALI JEOLOJİ LABORATUVARI
Evimizde kullandığımız alet ve makineleri tanımaya ne dersiniz….
İŞ EKİPMANLARININ GÜVENLİ KULLANIMI
Bal Peteği (honeycomb) Kompozitler
ERHAN ALTUN TEL EREZYON TEZGAHLARININ ÖZELLİKLERİ
AC TOPLAMA VE ŞEBEKE KORUMA PANOLARI
CNC TEL EROZYON Tel erozyon ile işleme, elektrot olarak bobin şeklinde makaraya sarılan iletken telin, sürekli olarak yukarıdan aşağıya doğru ilerletilmesi.
KUMPASLAR.
BİLGİSAYAR YAZILIMI.
GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞAN ARABA
KİMYASALLARI DEPOLAMA TALİMATI
ÇELİK ÇETVEL ile ÖLÇME.
ROBOT KONTROLÜ HAZIRLAYANLAR Kenan ÖZTEKTEN Sıla KARASU Arif ADALAR
Hazırlayan: Ayfer DOĞANAY.  Yeni teknolojilerin ortaya çıkması ve yaygınlaşmasıyla birlikte eğitim alanında bu teknolojilerden nasıl yararlanılacağı.
İLKYARDIM GENEL BİLGİLERİ
DUVAR BAĞLANTILI PANOLU KATLANIR YEMEK MASASI
ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ
TEL EREZYON TEZGAHININ. İŞLEME YÖNTEMLERİ. ve
Isıtma Sistemlerinin Otomasyonu ve İnternet Üzerinden Kontrolü 2 Şubat 2007 KÜTAHYA İrfan ATABA޹ Mevlüt ARSLAN¹ İbrahim UZUN² İrfan ATABA޹ Mevlüt ARSLAN¹.
AHŞAPTAN FAZLASI.
ÇAĞIN GÖKTAŞ.
Aşındırıcı su jeti ile işleme
ŞERİT TESTERELERDE ÇALIŞMA ve GÜVENLİK
VOLKAN ALTUNAY İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI(B)
KESİT VE ÇAP ÖLÇMEK Kesitin Tanımı
GAZBETON.
ELEKTRİĞİN YOL AÇABİLECEĞİ TEHLİKELER
EtherCAT(Ethernet for Control Automation Technology) Ethernet Tabanlı Otomasyon Kontrol Teknolojisi: Açık, yüksek performanslı.
7. CNC TAKIM TEZGAHI PERİYODİK BAKIMLARI
BÖLÜM 3 SAC BİÇİMLENDİRME YÖNTEMLERİ KESME-BÜKME-DERİN ÇEKME
TEKNİK RESİMDE KESİT GÖRÜNÜŞ
EL ALETLERİNDE GÜVENLİK
AKILLI HIZ KONTROL SİSTEMİ
MESLEK HASTALIKLARINDAN KORUNMA
Yrd. Doç. Dr. Nesrin ADIGÜZEL
1.CNC OXY-PLAZMA 260 A HASSAS KESİM AÇILI KAFA AJAN X:12000 Y:3000 Z:200.
KALINLIK MAKİNESİ Kalınlık makinesi, bir yüzü planya makinesinde rendelenerek düzeltilmiş iş parçalarının kalınlıklarını eşit ve düzgün olarak rendelemede.
2 adet 260 Amper cnc hassas plazma kesim makinası / tezgahı ile 65mm kalınlığında karbon çelik, 100 mm kalınlığına kadar paslanmaz çelik, 30 mm kalınlığına.
OKUL TANITIM BİLGİLERİ İSTATİSTİKLER Öğretmen Sayısı : 21 Öğrenci Sayısı : 314 KURUM BİLGİLERİ Derslik Sayısı : 16 Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar)
BAĞLANTI ŞEMASI DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
ULUSAL YETERLİLİK 12UY METAL KESİMCİ SEVİYE 3 REVİZYON NO:00
SÜPREM ÖRGÜ Ç..LBLBÇ HİLAL BAHAR
BÖLÜM 4. LABORATUVAR TERAZİLERİ VE TARTIM İŞLEMİ
Örme Mamul Ön Terbiyesi- Tüp Kesme
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Bina Trafiği ve İnsan Trafik Hareketi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM
NEDEN ACCURA CX … 5 BOYUTLU ÇERÇEVE TARAYICI ŞABLON TARAYICI
  Pano montajı yapılırken; elektrik panosuna yerleştirilecek malzemelerin yerleri önceden hazırlanır. Pano malzemelerine montajı yapılacak parçalar.
TEMEL İŞLEM TEKNOLOJİLERİ MALZEME TEKNOLOJİLERİ UYGULAMALARI I
«Makine Teknikerliği» nedir?
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Sunum transkripti:

CNC GİYOTİN Sac malzemelerin belirli boyutlarda kesilmesi için kullanılan tezgahlardır. Geçmişte bu tezgahlar manüel olarak kullanılmalarına karşın günümüzde çoğunlukla CNC kontrollü olarak kullanılmaktadırlar

GİYOTİNDE GÜVENLİ KESİM SAC MALZEMENİN GÖNYESİNDE VE DÜZGÜNCE YERLEŞTİRİLMESİ ESASDIR.

GİYOTİN MAKASLAR Sac malzemelerin belirli boyutlarda kesilmesi için kullanılan tezgahlardır. Geçmişte bu tezgahlar insanlığa karşı suç aleti katliam makinesi olarak ta kullanılmış olsalar bile, günümüzde baş değil saç kesme işlerinde güvenli olarak kullanılmaktadır. kontrollü olarak kullanılmaktadırlar

GİYOTİN MAKASLARDA ÇALIŞMA MESAFELERİ OLDUKÇA ÖNEMLİDİR

DAYAMA TAMPONU İLE ALT BIÇAK BOŞLUGU VERİLMELİDİR. ALT VE ÜST BIÇAKLAR ARASINDA KESME BOŞLUĞU SAC KALINLIĞINA UYĞUN OLARAK VERİLMELİDİR. DAYAMA TAMPONU İLE ALT BIÇAK BOŞLUGU VERİLMELİDİR.

CNC GİYOTİN KESİLECEK DEĞERLER BİLGİSAYARA GİRİLEREK HER TÜRLÜ KESİM YAPILIR.

ARKA DAYAMA AYARI Arka dayama kapasitesi 1000 mm ileri - geri hareketi motorlu olarak 0,1 mm hassasiyetinde verilmektedir. Eğer makinenin arka dayaması ayarsız ise ; ( dijitalde okunan değerle, arka dayama tamponuna dayayarak kesilen sac genişliği aynı değilse ) arka dayama sıfırlama işlemi yapılır.

GİYOTİN MAKASLARDA GÜVENLİ ÇALIŞMA TEKNİKLERİ

CNC GİYOTİNLERDE GÜVENLİ KESME koruma panelleri el ayak kumanda ve star stop acil müdahele donanımları bulunmalıdır.

GİYOTİNDE GÜVENLİ KESİM KURALLARI 1-KESİLECEK SACA UYĞUN KESME BOŞLUĞU VERİLMELİDİR.BU BOŞLUK 0.05 mm olmalıdır. 2-kesilecek sacın istenilen ölçüde ve gönyesinde kesilebilmesi için gönyeleme yapılmalı ve sacın dayamaya teması sağlanmalı. 3-Bıçaklar aşınma ve yıpranma durumlarına göre periyodik aralarla mutlaka bilenmeli. 4-Bileme işleminden sonra makinanın kesme boşluğu ,arka dayama ayarları mutlaka yapılmalıdır.

GİYOTİNDE GÜVENLİ KESİM KURALLARI 5-Eğer kısa sac kesmek gerekiyorsa sacın yanına ilave sac konmalıdır. 6- Şerit sac keserken sacın baskı silindirlerinin arasına gelmesi önlenmelidir. 7-Makinada çalışırken bedeninizin hiçbir bölgesini çalışma noktasına yaklaştırmayınız. 8-Makinayı çalıştırma kapasitesi dışında çalışmaya zorlamayın.

GİYOTİNDE GÜVENLİ KESİM KURALLARI 9-Kesme makinaların da fotoesel koruma perdesi,elektronik gözler ve siviçler mutlaka çalışır malzeme maksimum boyutlarına uğun biçimde makinalar üzerine akuple edilmelidir. 10-limit siviçlerin yerlerini değiştirmeyin! 11-Tezgah üzerinde bulunan ikaz,uyarı ve güvenlik önlemlerine mutlaka uyulmalıdır. 12-TEZGAH ÜZERİNDE BULUNAN İKAZ UYARI VE GÜVENLİK TALİMATLARINA MUTLAKA UYUNUZ.

Programlama paneli ÖLÇME SİSTEMİNDEN BAŞLAYARAK METRİK VEYE WİTHWORT , KESME BOŞLUĞUNU VE KESİM SAYISI GİRİLEREK DEĞERLER SABİTLENİR.

CNC GİYOTİN KESME MAKİNALARI PANELLERİ Panaleller çok fonksiyon tuşuna sahip olup,en önemlisi acil müdahale açma, kapama ve makinalara her türlü müdahale imkanları sağlamaktadır.

kullanılan bir terimdir. Malzemenin güvenli kesimi ancak tesbiti ile mümkündür.Aksi halde bıçaklar arasına malzemenin sıkışması gerçekleşir. Mühendislikte rastgele hesabı olmaz,olsa olsa balıkçılıkta kullanılan bir terimdir.

ALT VE ÜST BIÇAK KONUMLARI GİYOTİN MAKAS ALT V E ÜST BIAK KONUMLARI KOLAY BİR BİİMDE AYARLANABİLİR.

ÜST BASKI POZİSYONLARI ÜST BASKI KONUMLARI

Çalışanın mutlaka ikaz ve uyarılara uymalıdır. MAKİNALAR MUTLAKA TEKNİK ŞARTNAME SINIRLARI İÇERİSİNDE RASYONEL ŞEKİLDE ÇALIŞTIRILARBİLİRLER. Çalışanın mutlaka ikaz ve uyarılara uymalıdır.