YAŞAMINIZI SEVGİYLE DOLDURUN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

Fakir ve zengin ülkeler arasındaki fark ülkelerin yaşı değildir.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
"HER ŞEYİN KAYNAĞI İNSAN ZEKASIDIR..."
Hazırlayan:ALİ TURGUT
Kedilerin görevleri 1.
Bir Kelebeğin Dersi Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi;
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
İDEALİZM İDEALİZM Aslı Dinçman Yüce TÜRK, Türk Ulusu’na en doğal yolla, YAŞAYARAK öğrettiğin başlıca erdemlerden biri; hayal ettiğimiz ve düşündüğümüz.
Hayata dair bir öykü.
KUMDA AYAK İZLERİ
BAŞARI VE MUTLULUK Ramazan BERKEBAN Psikolojik Danışman
Tıklayınız lütfen Tüm çağların tüm büyük adamlarının en büyük müşterek sırları, bilinç altları ile iletişim kurabilmeleri ve bu güçlerini kullanabilmeleri.
CAN YÜCEL’den..... ( Ağustos 1999).
Değerler Eğitimi Özgüven.
Giydiklerinizin içinde size en çok yakışanı tebessümünüzdür !
Lütfen sesli izleyiniz...
Psikolojik Danışman Ayçin YILMAZ
Bu India’dan gelen TANTRA.
Yapma İradesini Geliştirmek Prof. Dr. Ali ŞEN. İnsanların %90’ı Yapma İradelerini Geliştirmek için çaba göstermiyorlar, Yapma İradesi gelişmemiş insanlar.
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
Lütfen SESLİ izleyiniz...
İNANÇ BAŞARININ NERESİNDE ?
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
Hersey Serbest Bir Kelebeğin Dersi
DUYUŞSAL TAKSONOMİ Said SABANCI Bekir KÖSE.
Seslidir BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER BANA ÖYLE BİR GÖNÜL VER Kİ: Bir kuruluşun tepe noktasında yetkili olsam bile, bunu asla başka şekilde kullanmamalıyım.
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
Master template courtesy of Powerbacks.com ♫ Sesi açıp tıklayınız ♫ Sesi açıp tıklayınız Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.
SEVGİLİ ANNE VE BABALAR
MOTİVASYON.
DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI EDANUR ACAR
GÜZEL YAŞAMIN 10 ANAHTARI
OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRMEDE
Farklılıklara Saygı.
AİLE bilgidagi.com.
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.
Tanrım!Huzurundayım ve çok mutluyum. Senden rütbe,servet ve şöhret istemiyorum
Davranış Bilimleri Hafta III.
*Düşünelim çözelim *Hayallerim Çizgide Saklı
Bir Kelebeğin Dersi.
ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... ARKADAŞIM BADEM AĞACI SEN AĞAÇLARIN APTALI, BEN İNSANLARIN.... SENİ KANDIRIR HAVALAR.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük İLETİŞİM VE İNSANİ İLİŞKİLER
Okul Rehberlik Servisi
AT Hukukunun Anayasal Prensipleri AT Hukuk Düzeninin Temel Nitelikleri.
BAŞLA. KARŞI CİNSTEN BİRİNİN ADINI DÜŞÜNÜN VE YÜREĞE TIKLAYIN.
SEVGI.
Ş enel KARAMAN Psikolog. Biz öğretmenler, öğrencilerin kendilerini iyi hissetmelerini sağlamaya; başarılı olmaları için kendi öz kaynaklarını harekete.
Piramitler.
MUSTAFA AY Rehber Öğretmen Ergenle iletişim kurmak neden bu kadar zor?Acaba ergenlerin bize mesajlarını iletmekte zorlanması da aynı nedenlerden kaynaklanıyor.
EĞİTİMDE AİLENİN ÖNEMİ
MADDE VE DEĞİŞİM GRUP:MALKOÇOĞLU.
FEDAKARLIK.
MUTLU BİR AİLEyİz Hazırlayan: Bensu DEMİRYÜREK.
“Altın çağın” tanımı Yaşlanmak, ihtiyarlamaktan farklıdır.
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
Düşünmek ve Harekete Geçmek İçin: Fakir ve zengin ülkeler arasındaki fark ülkelerin yaşı değildir.
ERGENL İ K DÖNEM İ MUĞLA REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ.
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE DÜRÜSTLÜK.
MERAK ÖZENTİ ARKADAŞ BASKISI FARKLI GÖZÜKMEK SORUNLARINA ÇÖZÜM ARAMAK BEĞENİ TOPLAMAK İLGİ, SEVGİ VE ŞEFKAT YOKSUNLUĞU.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
Bu India’dan gelen TANTRA.
bir kadın çocuktur aslında...
Sunum transkripti:

YAŞAMINIZI SEVGİYLE DOLDURUN

bunu gerçekleştirmek üzere ilk çabayı bizim göstermemiz gerekir. Yaşamının sevgiyle dolu olmasını istemeyen tek insan çıkacağını sanmam. O halde bunu gerçekleştirmek üzere ilk çabayı bizim göstermemiz gerekir.

kendimiz bir sevgi kaynağı olmalıyız. İstediğimiz sevgiyi bize başkalarının sağlamasını beklemektense, kendimiz bir sevgi kaynağı olmalıyız. Başkalarına örnek olmak istiyorsak, öncelikle biz, kendi içimizdeki sevgi ve şefkati harekete geçirmek zorundayız.

Derler ki: Sevgi dolu bir yaşama kavuşmak için “İki nokta arasındaki en kısa mesafe, NİYETTİR.” Sevgi dolu bir yaşama kavuşmak için bu deyiş son derece doğrudur. Sevgi dolu bir yaşamın başlangıç noktası, ya da temeli, önce bir sevgi kaynağı olma isteği ve kararlılığıdır. Takındığımız tavır, yaptığımız seçimler ve iyiliklerle, önce sevgi elini uzatma istekliliği bizi bu hedefe taşıyacaktır.

Eğer bir daha kendi yaşamınızdaki, ya da dünyadaki sevgi eksikliği sizi üzecek olursa, şöyle bir deney yapın: Birkaç dakikalığına dünyayı ve başka insanları aklınızdan çıkarın. Yalnızca kendi yüreğinize bakın ve kendi kendinize sorun ...

Kendinize ve başkalarına yönelik Daha büyük bir sevgi kaynağı haline gelebilir misiniz ? Kendinize ve başkalarına yönelik sevgi dolu düşünceler üretebilir misiniz ? Sonra bu sevgi dolu düşünceleri dış dünyanıza açabilir, hatta sizce bu sevgiyi hakketmeyenlere bile iletebilir misiniz ?

istediğiniz sevgiyi alma yolunda büyük bir adım atmış olursunuz. Yüreğinizi daha büyük bir sevgi barındıracak denli açarsanız ve önceliğiniz sevgi toplamak değil de, kendinizi sevgi kaynağı yapmak olursa, istediğiniz sevgiyi alma yolunda büyük bir adım atmış olursunuz.

gerçekten çok önemli bir şey fark edeceksiniz: Ayrıca, gerçekten çok önemli bir şey fark edeceksiniz: Ne kadar çok sevgi gösterirseniz, o kadar çok sevgi görürsünüz. Sevecen bir insan olmak sizin elinizdeyken, sevilen bir insan olmak, sizin denetiminizde değildir.

en büyük gizlerinden birini keşfedeceksiniz. O halde; sevgi göstermeye ağırlık verirseniz, yaşamınızın fazlasıyla sevgi dolduğunu görecek, çok geçmeden de dünyanın en büyük gizlerinden birini keşfedeceksiniz. Sevginin ödülü, kendisidir... Dr.Richard Carlson

sevgi.anne@mynet.com (2006)