ÇEVREMİZİ ÇİÇEKLERLE GÜZELLEŞTİRELİM

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A1PEMBE SINIF SAĞLIKLI BESLENME VE YAŞAM PROJE SUNUMU
Advertisements

EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Bilimsel Proje Hazırlamanın Basamakları
TEKNOLOJİ VE TASARIM AD: FATMA ERVA SOYAD:DEMİR SINIF: 8A NO: 295
OLAY ve OLAYLARIN ÇOK BOYUTLULUĞU OLGU ve GÖRÜŞ KAVRAM GENELLEME
Müzik: Apache, Tatanka Fotoğraf ve sunum: Ö y k ü c ü Apache’lar Gelmişlerdi…
KASIM 2. HAFTASI. Kitap bize bilmediklerimizi öğretir. Görmediğimiz yerleri tanıtır.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
ORMAN HAFTASI AĞAÇLAR NASIL BÜYÜR ?.
KAZANIMLAR 4 Bilimsel araştırma basamaklarını kullanarak araştırma yapma.
1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı.
KABUL EDEMEM.
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
BİLİM ADAMI OLMAK İSTERMİSİNİZ?
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
DÜŞÜNELİM ÇÖZELİM HAYALLERİM ÇİZGİDE SAKLI EDANUR ACAR
BENİ TANIMAK İSTER MİSİNİZ?
ORMAN HAFTASI MART.
GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETİMİ
BİTKİ VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
EŞ SESLİ KELİMELER.
Çevremizdeki Canlılar
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
ÖZENLİ KULLANIM Hazırlayan NEHİR OR 1 / C.
BENİM MESLEĞİM NE OLACAK???
Mitat Zorlu 1 ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI Adı ve Soyadı: ……….…………………………………..…… 22 Aralık 2009 Salı Yandaki pastayı iki eş parçaya.
HAZIRLAYAN:ŞEVVAL ERCAN
YARDIM ETME Amaç : Öğrencilerin yardım etme duygularının geliştirilmesi Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Yazı tahtası,kalem,fon kağıdı Süre.
MERİÇ ŞEHİT ÖĞRETMEN AYDIN YILMAZ İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI
Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
ÇATLAK KOVA. Hindistan’da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış Kovalardan biri çatlakmış Sağlam olan.
EĞLENCELİ HAYAT BİLGİSİ
TÜBİTAK ‘’ Bilim Fuarları ‘’ öğrencilere kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri bir konu üzerine bilimsel araştırma projeleri yaparak sonuçlarını.
Zamirler Esranur ÇİNKO 6-B 314.
Çevremizdeki Canlılar
  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.
Maclura pomifera Yalancı portakal ağacı.
Portulaca grandiflora
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
Bilim İnsanı Olmak İster misiniz ?
Cineraria.
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
Kazanım 6 Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir.
BUBİ ARKADAŞ ARIYOR.
Hayat Bilgisi 3 Evim Evim Güzel Evim.
Karışık olarak verilen kelimeleri anlamlı cümle olarak yazalım …
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
BENİM BÜYÜK YUVAM.

EYVAH KAYBOLDUK.
DOĞADA NELER OLUYOR Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa ki baksak çevremizdeki yeşillikleri nasıl pisletiyoruz. Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa.
AĞAÇTAN KİTABA Şehit Nuri Pamir İ.Ö.O 4/E SINIFI SUNAR.
Güven kavramı; bir kişinin başka birinin ifadelerinden, davranış tarzından ve aldığı kararlardan emin olması ve buna göre kendi davranışlarını sergilemesi.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
ÖZEL HİSAR İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI
ORMAN HAFTASI 21 – 26 MART
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAPIYORUZ
Yazılışları aynı anlamları farklı olan sözcüklere
EDS462/OMB504 Okul Deneyimi Dersi
ŞARKI:ORMANLAR YURDUMDA HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
Schefflera actinophylla
HAYAT BİLGİSİ Metin KELEŞ Zeki Sabah İlkokulu. KİTAPLAR Neler öğrendim neler, Karalar, denizler, ülkeler. Neler öğrendim neler, Hayvanlar, ağaçlar, bitkiler.
SERADA SAKSI ÇİÇEĞİ YETİŞTİRİCİLİĞİ.
MATEMATİK ÖDEVİ.
Sunum transkripti:

ÇEVREMİZİ ÇİÇEKLERLE GÜZELLEŞTİRELİM HAZIRLAYAN GAMZE BUSE ERTÜRK

PROJE ÖDEVİ Proje Konusu: Çiçekler Projenin Amacı: Çevremizi çiçeklerle güzelleştirmek. Projede Kullanılan Araç Gereçler: Toprak, çiçek tohumu, fotoğraf makinesi,su, kalem, bilgisayar, çapa, kürek. Projede Kullanılan Kaynaklar: Çiçekçi, çiçek tohumu, internet, kitaplarım. Proje Süresi: 6 saat

Kazanımlar: Veri toplayıp, düzenler. Gözlem yapar. Araştırma yapar Kazanımlar: Veri toplayıp, düzenler. Gözlem yapar. Araştırma yapar. Öğrendiğini başkalarıyla paylaşır. Zamanını planlar. Etkili sunum yapar.

Projenin Aşamaları: Hazırlık: Çevrenizdeki büyüklerden yardım isteyin Projenin Aşamaları: Hazırlık: Çevrenizdeki büyüklerden yardım isteyin. Araştırma yapın. Kütüphane ansiklopediler, Internet. Projenize kapak sayfası yapın. Kapak sayfanıza adınızı soyadınızı yazın. Uygulama. Projenin yazılması, yapımı ve anlatılması. Sunum. Anlatım, drama.

Çiçekler: Mart Ayında Tohum ve Çiçek Ekilir.

Çiçek tutkunları havaların ısınmasıyla saksılarını elden geçirir Çiçek tutkunları havaların ısınmasıyla saksılarını elden geçirir. Çiçeklerin topraklarını havalandırır, kuruyan yapraklarını ayıklar. Unutmayın mart, tohum ve çiçek ekme ayıdır. Eğer sıfırdan başlayıp doğanın mucizelerine gün gün tanık olmak istiyorsanız, sevdiğiniz birkaç çiçeğin tohumunu alıp saksılara ekebilirsiniz. Birkaç günde bir sulanıp, nemli kalmaktan başka bir ihtiyaçları yok. Minik minik filizlenip, zamanla boy verip çiçek açmalarını takip etmek ayrı bir zevk... Papatya, kedi gözü, fesleğen... Tercih sizin...

Ben de çevremizin korunmasına ve güzelleştirilmesine katkım olsun istedim. Bu nedenle proje ödevimin konusunu çiçekler olarak belirledim. Projemin amacı çevreyi korumak ve güzelleştirmek. Evimizde bilgisayar olduğu için babam ödevimi bilgisayar kullanarak yapmamı istedi. Babamın da yardımıyla bu ödevi hazırlamaya başladım.

Ben hastalığımdan dolayı istirahat ettiğim için babam çiçekçiden çiçek tohumlarını aldı. Çiçek tohumlarını ekeceğimiz yeri annem, babam ve ben ortaklaşa belirledik.

Sonra, toprağı belleyip, çapayla güzelce havalandırdık.

Çiçek tohumlarını toprağa serpiştirdim Çiçek tohumlarını toprağa serpiştirdim. Daha sonra kuşlar tohumları yemesin diye üzerini toprakla örttük.

Bir miktar suyu toprağa dökerek ayrıldık Bir miktar suyu toprağa dökerek ayrıldık. Tohum ektiğimiz yeri tohumların yeşerip çiçek olması için birkaç günde bir sulayacağım.

Ektiğim tohumların üzerine basan olmasın istedim Ektiğim tohumların üzerine basan olmasın istedim. Bunun için ektiğim yerin etrafına bulduğumuz tahta ya da odun parçalarından çit yaptım. Ektiğim tohumların çiçek olacağı günü merakla bekliyorum.

Herkes bu şekilde yaşadığı evin bahçesini ya da çevresini çiçeklerle süslesin. Ne kadar güzel olur. Ayrıca çevremizdeki çiçekleri koparmayalım. Çiçekler yaşasın. Çiçekler dalında güzeldir. Babam hazırladığım bu ödevi power point programı kullanarak sunu haline getirecek. Babam sunuyu hazırladığı zaman arkadaşlarıma bu sunuyu izlettirmek isterim. Çevremizi koruyalım. Çiçekler güzeldir, koparmayalım.

Hazırlayan: Gamze Buse ERTÜRK