Istanbul Marmara Universitesi ile Ögrenci Degisim Programi 2008/2009 - Unutulmaz bir hafta -

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ahmet YAVAŞ Türkçe Öğretmenliği TÖP
Advertisements

Öğrenciler nereye gidiyor ?
Sanat ve Sanat Dalları Hazırlayan:İ.Uhut.YILDIZ
ZAMANI ETKİLİ KULLANMA VE PLAN YAPMA
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
Fancy Travel Hayal edin … Akdeniz’in mavisi ile …
MART AYI OKUL GAZETESİ.
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
NİSAN AYI GAZETESİ.
IMDA KONGRESİ GALA YEMEĞİ, GORDİON, POLATLI – ANKARA
ZAMANI ETKİLİ KULLANMA VE PLAN YAPMA
TANDEM Programı ile dil öğrenme Nadide Yılmaz
ALTINORDU FİKİR ATÖLYESİ -ALFA-
Kale ve Filin Özellikleri
BENİM EŞŞİZ YUVAM Çevremizdeki canlıların yuvaları nelerdir?
ÜLKELER PROJESİ: JAPONYA
Maltepe Magder Başkanı Dr. Osman AYDIN
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf (Gündüz)
1950’de Mersin’de ilk kadın belediye başkanımız seçilmiştir
Hazırlayan:Süleyman ÖTGEN
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
Yıl Sonu Veli Toplantısı
HARiKA ÇOCUKLAR DÜNYASI ANAOKULU
VİZYONU İngilizce eğitimi alan, ama konuşamayan nesillere son vermek.
ANASINIFI YAZ TATİLİ ÖDEVİ
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
ARKADAŞLIK HOŞGELDİNİZ.
BENİM MESLEĞİM NE OLACAK???
ÇAPA İLKOKULU OKUL-AİLE BİRLİĞİ
Kadir Has Üniversitesi Mezunlar Derneği Etkinlik ve Projeleri Sunumu
Past tense ● Time expressions
İYİ ANTRENÖR OLMANIN SIRLARI (BAŞARILI ANTRENÖRLÜK İÇİN 50 İPUCU)
KAYRA DİREN EROL 2-A SINIFI NO :411
SEVENLER AYRILMAZ.
ZAMİR (ADIL).
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI ÇALIŞMA SAYFASI
VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’ ne HOŞGELDİNİZ
Soru 1. İnsan bir kışını burada geçirse ( ) yalnız müzik dinlese ( ) yalnız bu yankılı havayı koklasa ( ) Yukarıdaki cümlede parantezle gösterilen yerlere.
EĞLENCELİ HAYAT BİLGİSİ
Bana göndermekte oldu ğ unuz… Çok ho ş uma giden.
Hangi duygularımız var ve bu duyguları nasıl ifade ediyoruz? Drama yaparak her duyguyu yaşadık. Parmak izlerimiz farklımıdır? deneyi ile büyüteçle tanıştık..
HO Ş GELD İ N İ Z Welddddfdkom Bijeenkomst comitWdeeean aanbeveling 18 januari 2013.
POLONYA OKUL ZİYARETİ İZLENİMLERİ
Castilla Vieja Hotel -Otelde Hoşgeldin Yemeği-Palencia
SEVGİ-SAYGI VE YARDIMLAŞMA
“LÖSEV ile Yılbaşı” Toplum Hizmeti çalışmamız
COMENIUS PROJESİ «WORDS DON’T COME EASY» BELÇİKA KASIM 2013.
BİLGİNLER SINIFI OCAK VE ŞUBAT AYI AİLE İLETİŞİM BÜLTENİ.
Aile Atölyeleri Projesi
Altında ğ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlü ğ ü Altında ğ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlü ğ ü EUROPEAN TERR İ TORY OF CULTURE.
OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROGRAMI
BAHÇEŞEHİR ROTARY KULÜBÜ DÖNEM FAALİYETLERİ Başkan: Çetin KOLUKISA UR Başkanı : Kalyon&Binota BANERJEE “ İNSANLIĞI İÇİNDEKİ GÜÇLE KUCAKLAYIN ”
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
PARİS EĞİTİM GEZİSİ (18 – 22 MAYIS 2016). Gezimizin amaçları Fransız dilini ve kültürünü pratikte öğrenmek. Tarihi yapıları, müzeleri ve Paris'in simgeleri.
 Adların yerini çeşitli yönlerden tutan sözcüklerdir. İzmir’de doğdum; ama yıllardır oraya gitmedim. Bu cümlede, “İzmir” adını tekrar etmemek için, bu.
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
22 Mart Dünya Su Günü Hazırlıkla rı Başlasın.. 22 Mart için çevçev e yapara k işe başladı k.
BARIŞ MANÇO’NUN HAYATI
MAYIS 2017 ÖZEL ATABEK ANAOKULU.
EGE ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI YARATICI YENİLİKÇİ ÖĞRETMEN SEMİNERİ “YARATTIKÇA YAZ ATÖLYESİ” AYDAN AYKAÇ S. YUSUF ÇAĞLAYAN 16 Nisan 2011.
GÜLÜŞÜNÜ ESİRGEME Ahmet Burak Çiçek Ayça İmanlık Cem Kurumoğlu
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
TİTAN HOTELLERİ ÇEVRE ETKİNLİKLERİ 2017
İSMAİL ACUN. ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN Başarımda sen varsın…Kalbim ismini ansın…Saygılar seninle olsun…Sevgili öğretmenim’miz 5 yaşında başlarsın.
OSMAN HAMDİ BEY HAZIRLAYAN AHMET REŞİT BOSTANOĞLU.
Sunum transkripti:

Istanbul Marmara Universitesi ile Ögrenci Degisim Programi 2008/ Unutulmaz bir hafta -

Hannover‘e Hosgeldiniz/ Herzlich Willkommen in Hannover Hersey 16.Kasim.2008‘de Havalimanindaki uzun bekleyisimizin ardindan saat 16:25‘de kapilarin acilmasi ile basladi. 12 Ögrenci ve 3 Ögretim görevlisi önce anlayamadigimiz fakat bir o kadar da icten oldugu anlasilan sarkilariyla kapidan ciktilar. Türk ve Alman bayraklari havada dalgalandi, bu bizim aramizda ki bagin güclü bir simgesiydi. Ilk tanismanin ardindan evlerimize dogru yola ciktik, bu yolculuk Türk misafirlerimiz ile gecirecegimiz macera dolu, eglenceli, uykusuz ve unutulmayacak bir sekiz günün baslangici idi.

Ilk aksamimizda „Misafir kizkardeslerimize“evlerini tanittik ve beraber programlar yaptik. Kimimiz Hannover‘in gece hayatini tanimaya cikti, bazilarimizda evlerde toplanip Wii oyunu ile keyifli saatler gecirdi.

Bizler Pazartesinden Persembeye kadar derslerimize devam ederken, misafirlerimizin de cok dolu bir programi vardi. Mesela, Belediye binasina misafir oldular. Degisik dersleri ziyaret ettiler ve aktif yer aldilar. Bayan Meyer‘in kursunda degisik teknik ve malzemeleri deneme imkanini buldular. Hannover ve cevresindeki bircok cocuk yuvasini ziyaret ettiler ( Waldorf kindergarten gibi) Gezdikleri yuvalarin hepsi farkli Konseptteydiler.

Bize kendi kültürlerini yakindan tanitmak isteyen misafirlerimiz, ögretmenleri ile birlikte bizim icin güzel bir Tiyatro gösterisi hazirladilar. Geleneksel Türk kiz isteme töreninin canlandirildigi bu gösteriye karsilik, biz de St.Martin‘in hikayesini kisa bir süre icinde anlatmaya calistik. Cok güldük, cok eglendik, Atölyemizi bir dans pistine cevirdik. Eglencemizin ardindan, en icten duygularimizi bir kagidin üstüne resmetmeye calistik

Bayan Babuli misafirlerimizin bu hareketli günlerinde, fiziksel güclerini toplamasina yardimci oldu.

Aksamüstlerimizi alis-veris maratonu olarak ilan ettik. Misafirlerimiz Almanya‘dan aile ve arkadaslarina kücük hediyeler aldilar. Biz de bu kosusturmadan büyük keyif aldik.

19 Kasim‘da „Uyum Ödülü“nün dagitildigi Galaya davetliydik. Bu önemli gecede Asagi Saksonya Basbakani Christian Wullf ile tanisma firsati bulduk.

20 Kasim saat 18‘den itibaren renkli bir geceye ev sahipligi yaptik. Bayan Tönges‘in drama grubu misafirlerimz icin Türkce bir sarkiyi hazirlayarak, sundu. Büfemizdeki sayisiz Türk ve Alman yemekleri gecemize ayri bir renk katti. Emegi gecen herkese tek tek tesekkürler edildi. Gecenin ardindan bazilarimiz eglenceye DAX‘da devam etti.

Haftasonu hep beraber Berlin‘e gittik. Görülüp gezilecek cok yer vardi, Meclis binasi, Kiliseler ve Berlin Duvari gibi. Onlarin yani sira bos zamanlarimizda oldu. Grubumuzun bir kismi bu zamani alis-veris ile degerlendirirken, kimisi de Bayan Tussand müzesini ziyaret etti. Uykusuz gecen gecelerden ve uzun süre Diskoda dans etmekten yorgun düsenlerde Hotel Bernhard‘a geri döndüler. Otelimiz Berlin‘in önemli merkezlerinden Bundesplatz‘a yakindi.

23 Kasim, Pazar günü saatler 15‘e yaklasirken gözyaslarimizi tutamaz olmustuk. Veda etmek zorundaydik. Tek tesellimiz bu vedanin bir „son“olmamasiydi. Tekrar arkadaslarimiza kavusacagimiz gün olan 16 Nisan‘i sabirsizlik ve büyük bir heyecan ile bekliyoruz. Sizi seviyoruz!!! © Sarah Dreger ve Anja Dreytza Türkcesi: N.Canan Kanbur