TEŞVİK ÖDÜLLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1/20 Yazı Türleri “Seçilmiş bir konu üzerinde, yapılan araştırma ve incelemelerin sonucunu bildiren yazılara denir.” Yukarıda hangi türün tanımı yapılmıştır.
Advertisements

SANAT VE SANAT DALLARI HAZIRLAYAN:EMRE BOYUN
Mimaride kimlik.
11.Ve 12. yüzyıllarda İslamiyet ve Türk Kültürü
Yaşam3Geni Eğitim Danışmanlık
GÜZEL SANATLAR İÇERİSİNDE EDEBİYATIN YERİ
KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ. KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ ETKİNLİKLERİ Sosyal, sanatsal ve kültürel bir eğitim-öğretim merkezi olan Kültür Müdürlüğümüz, Öğrenci kulüpleri ve.
HAZIRLAYAN: TDE ÖĞRETMENİ BURCU ARICAN
MÜZİK PERFORMANS ÖDEVİ
ESTETİK VE SANAT FELSEFESİ
OLAY ÇEVRESİNDE OLUŞAN METİNLERİ TANIMA VE GRUPLANDIRMA
TÜRK EDEBİYATINDA HİKAYE
MATARYEL TASARIMI.
AVRUPALI SEÇKİN DESTİNASYONLAR European Destinations Of Excellence (EDEN)
SPOR SOSYOLOJİSİ. SOSYOLOJİ: Kelime anlamı toplumbilimidir. Latince toplum anlamına gelen Socius ile Yunanca bilgi demek olan logos sözcüklerinin birleşmesinden.
KASIM AYINDA NELER YAPTIK? ETKİNLİKLERİMİZ KASIM AYI KAVRAMLARIMIZ KASIM AYI GEZİMİZ ŞENLİKKÖY POSTANESİ KASIM AYI TİYATROMIZ ÇİZGİ TİYATRO.
MASAL.
7. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 21 – 24 Mart 2009 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece, İstanbul.
Sümbüller.
TİYATRO ve GÖLGE OYUNU.
Kazanım 2. Ülkemizin çeşitli yerlerindeki kültürel özelliklere örnekler verir. 3. Ülkemizin çeşitli yerleri ile kendi çevresinin kültürel özelliklerini.
OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
ÖZEL TERCÜMAN LİSESİ ANAOKULUNDAN İLKÖĞRETİME SEMİNER PROGRAMI
Kültür ve Dil Hüdayi Can Çankırı, 2014.
Sosyal ve Kültürlerarası Beceriler
ÇOCUK OYUN HAKKI Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989’da kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’de güvence.
SOSYAL VE KÜLTÜREL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKÇE / Olay Yazıları (Fabl-Fıkra-Tiyatro)
GÖRSEL OKUMA GÖRSEL SUNU Yrd. Doç Dr. Özcan PALAVAN
KASIM AYI BÜLTENİMİZDE NELER VAR?
Operanın Doğuşu Nazlı YALDIR 9/D 211.
ZİHİNSEL ENGELLİLERİN EĞİTİMİNDE KULLANILANABİLECEK MATERYALLER
SANAT TARİHİ Nurdan Gül Kökten.
ÇOCUKTA OYUN GELİŞİMİ Oyunun Tarihçesi ve Oyun Kuramları
7/… ANADOLU’DA TÜRK KÜLTÜRÜ Ad, Soyad, No
AİLE YARDIMLARI DAİRE BAŞKANLIĞI Aralık, 2015
KÜLTÜREL MİRASIN ÖNEMİ VE RESTORASYON SORUNLARI
KÜLTÜR NEDİR? İnsana ilişkin bir kavram olarak kültür, tarih içerisinde yaratılan bir anlam ve önem sistemidir. Bir grup insanın bireysel ve toplu yaşamlarını.
Kültür nedir?.
SİZCE KÜLTÜRÜ OLMAYAN TOPLULUK VEYA MİLLET VAR MI ?
KÜLTÜR VE KÜLTÜRÜN ÖĞELERİ
NEDİR TİYATRO?.
HALK HİKAYELERİ. Gerçek ya da gerçeğe yakın olayların anlatıldığı uzun soluklu anlatım türüdür. Geleneksel bir içeriği olan, kuşaktan kuşağa sözlü olarak.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
ERBAA SINAV DERGİSİ DERSHANESİ. 1. SORU İstanbullu Hoca olarak da anılan Reşit Efendi hangi romanın kahramanıdır?
Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte.
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE.
Sembolik Düşünce Nedir
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİM
SInIf ÖĞretmenleri Sibel Elmas Ülfet Özten
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
KÜLTÜR TURİZMİ.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
DRAMA SÜRECİNDEKİ ÖĞELER
1. Seyirlik yer antik tiyatro Tiyatro sözcüğü Yunanca'da "seyirlik yeri" anlamına gelen "theatron"dan türetilmiş, dilimize İtalyanca'daki "teatro" sözcüğünden.
Öğretim Programı (1-4) Kazanımları Sunusu
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
TÜRK HALK MÜZİĞİ ve TÜRK SANAT MÜZİĞİ
Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde eğitim alan Çınaroğlu, 1961 senesinde buradaki eğitimini tamamladıktan sonra grafiker olarak çalışmaya başladı
MİMARLIK VE ŞEHİR PLANLAMA BÖLÜMÜ
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
KÜLTÜR ÇEŞİTLERİ.
YARATICI DRAMANIN ÖGELERİ 1.Lider/Öğretmen
BÖLÜM HAKKINDA 2004 yılında kurulan bölümümüzde; dilin bir araç olarak kullanıldığı sözel anlatımlar, geleneksel gösteri sanatları, toplumsal uygulamalar, festivaller.
GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİKLERİ. Türk Müziği nedir? Türk müziği, Türkler'in Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları.
OTİZM NEDIR HAZIRLAYAN BÜŞRA ÖZLER. OTİZM VE OTİZMLİ ÇOCUKLARIN ÖZELLİKLERİ Otizm: Erken çocukluk döneminde görülmeye başlayan, sosyal etkileşim ve iletişim.
Sunum transkripti:

TEŞVİK ÖDÜLLERİ

Kültürün çeşitli konularını işleyen kukla ve oyuncaklar Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşvik Ödülü içerisinde değerlendirilebilecektir.

Somut Olmayan Kültürel Miras 2003 yılında UNESCO tarafından hazırlanarak kabul edilen “Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesi”ne ülkemiz 2006 yılında taraf olmuş Bakanlığımız Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü icracı birim olarak belirlenmiştir. Bu çerçevede çalışmalar yürütülmekte, ilgili çalışmalara destek verilmektedir.

SOKÜM Nedir? Somut Olmayan Kültürel Miras; toplulukların, grupların ve kimi durumlarda bireylerin, kültürel miraslarının bir parçası olarak tanımladıkları uygulamalar, temsiller, anlatımlar, bilgiler, beceriler ve bunlara ilişkin araçlar, gereçler ve kültürel mekanlar anlamına gelir.

HALK KÜLTÜRÜ El Sanatları Geleneksel Mimari Halk Edebiyatı Halk Müziği Halk Oyunları Halk Mutfağı İnanışlar Geçiş Dönemleri (Doğum-Evlenme-Ölüm) Geleneksel Tiyatro Çocuk Oyunları

Halk kültürü konu başlıkları yarışmada nasıl kullanılabilir? Aşıklar, Nasrettin Hoca, Keloğlan kuklaları gibi birebir kukla ve oyuncak olarak, Bazı hikaye, türkü, bilmece, masal gibi sözlü anlatımları konu edinmesi ile, İstanbul ile ilgili anlatılar, semboller (kız kulesi, galata kulesi, tarihi kişiler, şarkılar, mimari ögeler, kapalı çarşı ve esnafı)

Geleneksel mesleklerin kukla ve oyuncaklara yansıtılması, Eserleri tamamlayacak dekorlarda geleneksel giyim, el sanatları ve mimari ögelerin kullanımı,

Folklorik Oyuncak Nedir? Yöreden yöreye benzerlik ve tarihi süreklilik gösteren ve kuşaktan kuşağa aktarılan oyuncaklar geleneksel ya da folklorik oyuncak olarak tanımlanmaktadır.

Folklorik Oyuncaklar Folklorik oyuncak adı altında değerlendirdiğimiz oyuncaklar ahşap, bez, kemik, deri, sebze, meyve gibi doğal malzemelerden yapılmaktadır.

Kukla Nedir? Geleneksel Tiyatro içinde yerini alan kukla taklit unsuru içeren karşılıklı konuşmaya dayalı üç boyutlu geleneksel seyirlik oyunlarımızdandır. Anadolu’da korçak, kaburcuk, korkolçak çadır hayal, lubet ve bebek gibi isimleriyle bilinmektedir. Oyunun baş kahramanları İbiş ve İhtiyardır.

Ülkemizdeki Kukla Türleri İpli Kukla El Kuklası Araba Kuklası İskemle Kuklası Yer Kuklası Ayak Kuklası Beden Kuklası

Diğer Konular Kültürün diğer konularından olan sinema, tiyatro, arkeoloji, mimari, edebiyat, plastik sanatlar gibi konuları işleyen eserler de Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşvik Ödülleri kategorisinde değerlendirilebilecektir.

Tüm Katılımcılara Başarılar Dileriz