Başkalarını affettiğimizde

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

Arkadaşlarıma.
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
Gürültü ve patırtının ortasında sükunetle dolaş
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
Başkalarını affettiğimizde
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
Terentius, "Onunla her şeyi paylaşmak zevkinden
Giydiklerinizin içinde size en çok yakışanı tebessümünüzdür !
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ
Bu India’dan gelen TANTRA.
Hayatla yüzleşmeyi dene!
İÇİMİZDEKİ ÇOCUK DOĞAN CÜCELOĞLU.
YAŞAMIMIZDAKİ İKİLEM.
Biraz moral bulalım.
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ VE
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Altın Kurallar 1- Ucuz araba kullan ama, alabileceğin en güzel evi al.
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
KAZANIMLAR : 1. Sevmenin ve sevilmenin bir ihtiyaç olduğunu fark eder.
ALGILAMA YÖNETİMİ BÖLÜM 7.
ITALYA YOGA FESTIVALI HAZIRAN 6-12 Sizleri dünya Sevgi Yoga Festivallerinden biri olan Italya Bakti Yoga Festivaline davet ediyoruz. Bizi şereflendirecek.
Mahmut Fehime Güleç İlköğretim Okulu
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Nekkie’s Products. Nefreti aşmanın tek yolu !.. Nefreti aşmanın tek yolu !..
BABALAR VE KIZLARI.
Değerler Eğitimi Hoşgörü
UNUTMA Ki ….
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
UZUN VE SAĞLIKLI YAŞAMANIN ANAHTARI:
Belki doğru insanla tanışmadan önce yanlış insanlarla tanışmamız gerektiği doğrudur... Böylelikle en sonunda doğru insanla tanıştığımız zaman bu hediye.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
Allah , doğru insanla karşılaşmadan önce
Birine sevginizin tümünü sunmak, , asla sizi de aynı şekilde
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
Nazik olmak için bir gülümseme beklemeyin...
Değerler Eğitimi HOŞGÖRÜ
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Mutluluk kapısı bir yerde kapanıyorken,başka bir mutluluk
ÖFKE KONTROLÜ SEMİNERİ
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
BU GÖSTERİMİZDE MESLEKLERİ TANIYACAĞIZ.
Özgüvenli Çocuk Yetiştirme Seminerini
SINAV KAYGISI.
Engelli Çocukların Ailelerine Öneriler
Rehberlik Servisinin Tanıtımı
GENÇ RESSAM.
Engelli Çocuk Ailelerine Önemli Uyarılar
KIZLARDA GÖRÜLEN ERGENLİK DÖNEMİ DEGİŞİKLİKLERİ VE SORUNLARI
ALAN SEÇİMİ SÜRECİ VE AİLENİN ROLÜ
İSLAM DİNİNİN SAKINMAMIZI İSTEDİĞİ DAVRANIŞLAR
MESLEĞE YÖNELTME SEMİNERİ. MESLEK SEÇİMİ NEDEN HAYATINIZIN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR?
1 CANSAN İLKÖĞRETİM OKULU. 2 “Dünyanın en güzel insanlarına” Sevgili anneme ve babama mektup.
Biraz zamanınızı alacağım Seyredin, dinleyin ve OKUYUN.
Eğitimin ve Toplum.
Kişisel rehberlik kapsamında öğrencilerin iletişim becerilerini iyileştirmeye, sorumluluk bilinci kazanmalarını, farkındalıklarını artırmaya, problem.
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
ÖFKE NEDİR? Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygudur. İstediğini alamama, haksız davranışlara.
Etik Günü 25 Mayıs tarihi bütün dünyada etik günü olarak kutlanmaktadır. Bizim kültürümüze kavram ve çerçeve olarak farklı olan bu terim son yıllarda ülkemizde.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
Zararlı Alışkanlıklardan Kaçınmak. Zararlı alışkanlıklarla kastedilen, insan bedenine zarar veren ve tiryakilik oluşturması sebebiyle insanı kendine esir.
Çoktan geçip gitmiş acılara yapışıp kalmayı bırakmak neden bu kadar zor?" Gerçek olan şu ki; sahip olduğun yegâne şey bu acılara sahip olman. Eski yaralarınla.
Raßi$h-CéM meLeğinden biricik kocasıNa…. oNsuz bir hiç oLduğum insan! Bugün en mutlu günüm.. Seninle ‘kocamla’ beraber geçirdiğim ilk doğum günüm eminim.
 En yıkıcı,  en öldürücü yara;  haksızlık yarasıdır.
Affetmek ve spiritualite
ERGENLİK.
ERGENLİK.
ENGELİLERDE SPOR Engelli, diğerlerine göre kısıtlılığı olan (kişi) demektir, diye en basit tanımı yapabiliriz. Engellilik çeşitlerini bilimsel olarak.
Sunum transkripti:

Başkalarını affettiğimizde Nefreti Aşmanın Yolu AFFETMEK Başkalarını affettiğimizde biz özgürleşiriz. alaranews@hotmail.com

Nefret yaşamdan zevk almamızı, insanların güzel yanlarını görmemizi engeller. Hiç kimse saf iyi ya da saf kötü değildir. Salt kötülükleri görmek bir süre sonra şüphe, depresyon ve umutsuzluk denizinde boğar insanı. Nefret dolu bir yaşam, mutsuz bir yaşamdır. Affetmek insanı derinleştirir.

insanın ruhsal ve zihinsel olarak kendisini hazır hissetmesi gerekir. Affetmek için, insanın ruhsal ve zihinsel olarak kendisini hazır hissetmesi gerekir. Çünkü affetmek bir seçimdir. Kimsenin zorlamasıyla affetmek mümkün değildir. Affetmek bir süreçtir. Birdenbire affedişler bile bir sürecin ürünüdür.

Affetmeyi seçtiğinizde kimse size borçlanmayacaktır. Yani koşullu affetme yoktur. Diğer insanın da sizi affetmesini, değişmesini veya sizin istediğiniz gibi olmasını beklemeyin. Affetmek bir seçimdir. Amacı sizin rahatlamanızdır, Sizin özgürleşmenizdir. Nefret duyduğunuz kişinin yaşıyor ya da ölmüş olması sizin affetme sürecinde duyduğunuz acıların yoğunluğunda bir farklılık yaratmayacaktır. O acılar sizin acılarınız.

Affetmek kolay değildir. Fakat özgürleşmek için gereklidir. Çoğu insan affetmenin nefret ettiği kişiyi suçsuz ya da haklı bulduğu anlamına geleceğini sanır. Oysa affetmek, geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak, yaşamımızı kontrol altında tutmasına son vermek demektir.

O kişiyle konuşmak zorunda olmak değil. AFFETMEK O kişiyi sevmek değil. O kişiyle konuşmak zorunda olmak değil. O kişiyle ilişkiyi sürdürmek değil. O kişinin beklentileri doğrultusunda davranmak değil. O kişiyi kucaklamak değil. O kişiyi suçsuz bulmak değil. O kişiyi haklı bulmak değil. O kişinin verdiği zararları telafi etmek için çaba göstermemek değil.

Affetmek "Duygusal unutma“ kırgınlığın, küskünlüğün, Nefretin Hapishanesinden özgürlüğe kavuşmaktır. Affetmek artık acıyı hissetmemektir. Yapılanları zihinsel olarak unutmak zaten mümkün değildir. "Duygusal unutma“ affetmenin diğer adıdır.