Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Affetmek ve spiritualite

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Affetmek ve spiritualite"— Sunum transkripti:

1 Affetmek ve spiritualite
Dr. Bülent uran kişisel gelişim merkezi

2 Temizlik malzememiz sevgi ve aftır.
. Ancak sevgi ve afla temizlenmiş zihin ve kalbe sağlıklı, olumlu düşünceleri yerleştirebiliriz. Sağlıklı ve temiz kalmasını sağlayabiliriz.

3 Kusursuz bir olay yoktur.
Kusursuz bir iyilik hali yoktur. Kusursuz iyilik yoksa, iyiliğin eksik olduğu yerlerde mutsuzluk vardır.

4 Kusursuz kötü olay yoktur.
Eğer bir şeyin içinde iyiliği aramaya başlarsanız onu bulursunuz. Eğer aradığınız kötülükse, onu da bulursunuz.

5 Bedende tüm olumsuz duygular algıların sonucunda yerleşir
Bedende tüm olumsuz duygular algıların sonucunda yerleşir. Algılar doğru, yanlış, gerçek, hayali olabilir.

6 İyileşme için af kaçınılmazdır.
Affetmezse iyileşemez. Affetmezse tedavi eksik kalır.

7 Affetmenin öteki kutbu yargılamadır
Affetmenin öteki kutbu yargılamadır. Affetme iyileştirir, yargılama yaşlandırır ve öldürür.

8 Kendini affetmek Siz kendinizi ne kadar kötü görürseniz görün. Bilin ki sizi yaradan sizi affetti. Tüm yapacağınız O’nun affını kabul etmek.

9 Kendini affetmek Evrenin sizinle bir sorunu yok. Sizin öğrenmelerinizden ve her an daha fazla seven bir insan haline dönmenizden mutlu ve memnun. O halde kendinizi affedin ve özgür bırakın.

10 Affetmek şudur. Size söylenen bir sözün ya da davranışın sizle bir alakası yoktur. Siz gerçekte ne iseniz yine ‘O’sunuzdur. Aynı durum sizin kendiniz ya da başkalarınız hakkında düşündükleriniz için de geçerlidir.

11 Affetme bir süreçtir. Bilinçli düzeyde kişi affettiğini sansa da hipnotik düzeyde bu tamamlanmamış olabilir. Affettim dedikten sonra bile, tekrar tekrar kontrol yapılmalıdır.

12 Kızgınlığı yok saydığınız zaman, kızgınlığı içinize döndürmeye başlarsınız.
Halbuki duygunuzu kabul edip ifade ettiğiniz zaman birikmeyi önlemiş olursunuz.

13 Affettiğin zaman, yapılanları onaylamak zorunda değilsin.
Unutmak zorunda değilsin.

14 Başkaları bize haksızlık yapmış olabilir.
Ama bunların duygularını yinede içimizde taşımak zorunda değiliz. Bu duygular sadece kendimize zarar verir. Affetmek, bu nedenle, sadece ve sadece kendimize vereceğimizi bir hediyedir.

15 Affetmek yeniden yaşam enerjimizle buluşmamızı sağlar.
Affetmek geçmişin bizi acıtmasından vazgeçmek demektir. Geçmişi geçmişte bırakmak demektir.

16 Birikmiş enerjiler bizi geçmişte sıkıştırır ve şu anki yaşamımızda keyif ve sevgiyi bulmamızı ve hissetmemizi engeller.

17 Bağışlamak, o kişinin yaptıklarını artık yok saymak anlamına gelir.
Ama affetmek kişinin olumsuz davranışını yok saymak anlamına gelmez.

18 Buradaki temel felsefe şudur: “Yanlış yanlıştır
Buradaki temel felsefe şudur: “Yanlış yanlıştır. Ama ben bu yanlış karşısında kötü hissetmek zorunda değilim.”

19 İçimizde kızgınlığı taşıdıkça başkalarının yanlışları için kendimize ceza vermiş oluyoruz. Kendimizi kurban yerine koymuş oluyoruz.

20 Affetmek zayıflık ya da küçülmek demek değildir. Aksine yücelmektir
Affetmek zayıflık ya da küçülmek demek değildir. Aksine yücelmektir. Kendi içimizde bir yükseliş, zihnin genişlemesi, eski kalıplardan kurtulması, gerçek huzuru bulmaktır.

21 Affetmek için kimsenin pişman olmasını beklemek zorunda değiliz.
Bizden af ya da özür dilemesini beklemek zorunda değiliz. Minnet duymasını beklemek zorunda değiliz. Acı çekmesini görmek ya da bilmek zorunda değiliz.

22 Kendi yararımız için affetmeye ihtiyacımız vardır.
Af huzuru getirir.

23 Affetmeye direnmeye karşı
“Her ne kadar bana acı ve üzüntü vermiş kişileri af etme düşüncesi bile, bana çok zor geliyorsa da, öncelikle affetmenin ne demek olduğunu anlamayı seçiyorum. Bu konuya bakış açımın olumsuz olmasının sadece affetmenin ne demek olduğunu anlamamaktan kaynaklandığını biliyorum. Affetmenin ne olduğunu gerçekten anlamayı seçiyorum. Bunu anlamaya direnen tarafımın aynı zamanda değişime direnen tarafım olduğunu fark ediyorum.

24 Kalp Nefesi Kalbine odaklan Ellerini arkadan dirseklerinden tut
Başını geriye ver. Kalbini öne çıkart. Kalbden nefes al… ver… Verdiğin nefesle karşıdakini kutsa…

25 Boğaz Nefesi Boğazına odaklan Başını geriye at
Ellerini oğazına yerleştir Başını geriye ver. Kalbini öne çıkart. Boğazdan nefes al… ver… Nefesin ellerinde yaptığı titreşimi hisset… Verdiğin nefesle karşıdakine kendini ifade et…

26 Yükselme Nefesi Ellerin avuç içlerini birleştir. Dua eder gibi..Dirseklerini değdir. Baş parmaklarını 3. göze yerleştir. Başını öğe eğ… Aşağıdan yukarıya doğru nefes al… Verdiğini her nefesle biraz daha yücel.

27 Affetmeye direnmeye karşı
“Her ne kadar kişileri af etmekten kaçıyorsam da affetmenin ne olduğunu gerçekten anlamayı seçiyorum.

28 Affetme imajinasyonu -1
Beyaz yuvarlak bir oda Karşında affetmek istediğin bir kişi Hayalinde ona öfkeni, kırgınlıklarını ifade ediyorsun… Seni affediyorum diyorsun… İçsel huzurunu gözlemliyorsun…

29 Süreci başlatıyorum Affetmek kendim için yaptığım bir şeydir. Başkalarının bana karşı uygunsuz ve yanlış davranışlarından dolayı kendimi cezalandırmaya ve bu duygusal yükü taşımaya son vermek, affetmek demektir. Bana yapılan bir yanlış karşısında kötü hissetmek zorunda değilim. Affetmek yanlışı hoş görmek demek değildir. Affetmek, yanlışı yok saymak demek değildir. Affetmek benim kendi içimde birikmiş duyguları boşaltmamdır. Birikmiş duygularımı boşaltarak bu süreci başlatıyorum.”

30 Süreci başlatıyorum-setup
Bana yapılan bir yanlış karşısında kötü hissetmek zorunda hissediyorsam da artık bu yanlışa son vermeyi ve birikmiş duygularımı boşaltmayı seçiyorum.

31 EFT vuruşları “Bana acı vermiş bir kişiyi asla affedemem.”
“Affedersem, o kişinin yanlışlarını yok saymış olurum.” “Affetmek karşımdaki kişinin davranışını hoş görmek demektir.”

32 EFT vuruşları “Affetmemem gerekir.”
“Eğer affedersem o kişi karşısında zayıf duruma düşmüş olurum.” “O kişi affedilecek bir şey yapmadı.” “Eğer affedersem, o kişinin karşısında küçük düşmüş olurum.” “Eğer affedersem o kişiye iyilik yapmış olurum.”

33 EFT vuruşları “Eğer affedersem, o bana yine zarar verir.”
“Eğer affedersem, arkadaşlarım benim deli olduğumu düşünür.” “Bana kötülük yapmış birini nasıl affedebilirim?” “Bu öfkeyi içimde tutmam gerekir.” “O kişi karşısında savunmasız kalmaktan korkuyorum.”

34 Olumlamalar “Başka birinin yanlışı karşısında kötü hissetmek zorunda değilim.” “Onun yanlışının yarattığı olumsuz duyguları içimde taşımak zorunda değilim.” “Yanlış karşısında kötü hissetmeye devam edersem, gerekeni yaptığım yanılgısına düşerim.” “Bu duyguları kendi içimde tutmaya son veriyorum.” “Affetmeyi hoş görmeyle karıştırmaya son veriyorum.”

35 Olumlamalar “Hoş görmek, duyguyu bastırmaktır. Affetmek ise birikmiş duyguları boşaltmaktır.” “Affetmek, o insana kendi hayatımın kontrolünü vermek değildir.” “Gerçek af, kendi hayatımın kontrolünü elime almaktır.” “Gerçek af, geçmişin birikmiş duygularının hala beni yönetmesine son vermektir.”

36 Olumlamalar “Affetmemenin beni zarar görmekten koruduğu yanılgısından özgürleşmeyi seçiyorum.” “Ben kendimi, kendi bilinçli aklımla zarar görmekten koruyabilirim.” “İçimde birikmiş öfkelerin beni korumasına ihtiyacım yok.” “Öfkenin beni koruduğu yanılgısına artık son veriyorum.” “Affetme ile ilgili tüm yanlış algılarımı ve inançlarımı değiştirmeyi seçiyorum.”

37 Kendini af “Her ne kadar geçmişte yaptığım ve yanlış olduğunu düşündüğüm davranışlarımdan dolayı hala pişmanlık hissediyorsam da, hala kendimi cezalandırıyorsam da, şu andan itibaren iyileşmek için, kedimi affetmeyi seçiyorum. Kendimi af etmeyi ve pişmanlıklarımdan kurtulmayı seçiyorum.

38 Kendini af Yaptıklarım yanlış olabilir. Yanlışsa yanlıştır. Affetmek yanlışımı yok saymak demek değildir. Affetmek, gerçeğe saygıdır. Gerçeği her şeyiyle olduğu gibi görmektir. Bastırmaya yok saymaya son vermektir. İnsansam hata yapabilirim. O zamanlar, beni o şekilde davranmaya iten nedenler vardı. O zamanki nedenler şimdi yok. Şu anda olsa aynı hatayı yapmam. Geçmişte bir hata yapmış olmama affedilmez biri olduğumu göstermez. Artık kendimi cezalandırmaya son veriyorum. O zamanlar elimden gelenin en iyisini yaptığımı kabul ediyorum.”

39 Kendini af-setup Geçmişte yaptığım hatalardan dolayı kendimi suçluyorsam da artık kendimi cezalandırmaya son veriyorum. O zamanlar elimden gelenin en iyisini yaptığımı kabul ediyorum.

40 EFT vuruşları “Kendimi affedemem.” “O hatayı yapmamalıydım.”
“Affedersem yine yaparım.” “Korkuyorum.” “Kendimi cezalandırmalıyım.” “Bu ceza hiç bitmemeli.”

41 EFT vuruşları “Keşke o hatayı yapmasaydım.” “Pişmanım.”
“Kendime bu durumlara düşürdüğüm için kendime kızgınım.” “Ne kadar aptalım.” “Bunu yapmak bana yakışmaz.”

42 EFT vuruşları “Bu konuda kendimi asla affedemem.”
“Bana yakışmayan bir konuda kendimi asla affedemem.” “Bir kez yaptıysam, asla affedemem.” “Bunu yapmamalıydım.” “Eğer kendimi affedersem, bu yaptığım yanlışı kendime yakıştırmış olurum.”

43 olumlama “İnsansam hata yapabilirim.”
“Kendimi affederek ve iyi hissederek, yanlış gördüğüm bir davranışlarımı değiştirme bilincine sahibim.” “Sanki kendimi affetmemek beni daha iyi bir insan yaparmış gibi bir inanca tutunmaya son veriyorum.”

44 olumlama “Kendimi iyi hissederek kendimi değiştirebilirim.”
“Kendimi affetmemek beni olduğumdan daha iyi yapmaz.” “Bu sadece bir egodur: ‘Kendimi asla affetmeyeceğim’ egosu.”

45 olumlama “Her ne yapmış olursam olayım, kendimi affediyorum.”
“İçimde kendime karşı birikmiş duygularımı boşaltarak, kendimi affediyorum.” “Kendime insan olma hakkını veriyorum.” “Kendimi affetmeme egosundan özgürleşiyorum.”


"Affetmek ve spiritualite" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları