Öğrencileri, Prof. Murat Belge'ye "ders" verdi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Cumhuriyet’e sahip çıkma mitinglerinden herhangi birine katıldınız mı ?
TÜRKİYE’DE ÇOCUKLAR.
GÜZEL VE ÇİRKİN HUYLAR MADDE 67: İSMET
HAYAL BU YA... Bazen sensizliği düşünüyorum gecenin ıssız o iç ürperten zifiri karanlık sessizliğinde Aniden irkiliyor tüm vücudum . Birden yaşlanıyor.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Öğretmen okulun ilk gününde, 5
Yüzde 83 vasıfsız işsiz ! ÖSS’de düz lise öğrencilerinin yüzde 83‘ü üniversiteli olmayı başaramamış. (2004 ÖSS istatistikleri) Üniversitelere sadece.
15’leri Anmak Bizim İçin Ne Anlama Geliyor?
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Alman Prof. Naumark‘ın İtirafları: “İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi Alman asıllı Prof. Naumark ile bir kısım talebesi Boğaziçinde geziye çıkarlar.
LUDDİTE OLAYI 6.GRUP------GRUP ÇAY.
Eğer, önüne koyduğun her türlü her türlü yemeği yiyen ve annesinin yaptığı gibi güzel olmasa bile, hiç şikayet etmeyen birini arıyorsan...
P a z a r S a b a h l a r ı.
Sevgi Koleji Türkçe Dersi Ödevi 7/B Sınıfı Kübra MENEKŞE.
Kalkınma Tartışmalarında Japon Modelinin Yükselişi, Düşüşü ve Tekrar Yükselişi Prof. Dr. Murat YÜLEK İstanbul Ticaret Üniversitesi.
RONI MARGULIES. şair yazar tercüman azınlık İstanbullu savaş karşıtı gazeteci Sosyalist İktisat doktoru.
Prof.Dr.Erol Güngör.İO T.C İNKİLAP VE ATATÜRKÇÜLÜK DÖNEM ÖDEVİ
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ…
*Cumhuriyet Gazetesi yazarı İlhan Selçuk’un yazısından derlenmiştir.
Beni görmek demek yüzümü görmek değildir
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
Türkiyenin en büyük mail grubu
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
VERİLMEYEN RAKAMI BULMA
YAPISINA CÜMLELER GÖRE BASİT SIRALI BAĞLI BİRLEŞİK.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Özgürlük mü petrolden çıkar,petrol mu özgürlükten ?
İSKENDERUN AK PARTİ KADIN KOLLARI FALİYETLERİ
LOZAN BARIŞ KONFERANSI VE ANTLAŞMASI
Bir dergiden sayfa Devriminden hemen önce İran’da ünlü bir kadın.
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
Türkân SAYLAN Fazıl SAY’ın Anılarından… SUNUM:Doğan ÖZGEZGİN.
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
SORULAR.
MEVLANA YOLUNDA ARALIK 2010 KONYA
YARDIM ETME Amaç : Öğrencilerin yardım etme duygularının geliştirilmesi Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Yazı tahtası,kalem,fon kağıdı Süre.
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
Uzun zamandır hayatta neler yaptığımıza dair düşünüyorum.....
ZAMİRLER.
BAŞBAKAN’A MUHTEŞEM BİR MEKTUP.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
Biz, O'nu kendisini çaresiz hisseden birisi olarak değil; Tüm gücünü Milli Mücadele döneminde kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına tek yumruk.
Zerdali Dalı Mısın?.
HABERLER. Başbakan Riyad dönüşü uçakta, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’yle görüşme konusunda çok önemli bir bilgi veriyor. Erdoğan, "Kerkük’ün Irak’ın.
Elinin arkasında güneş duruyordu
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
ÖNCE VATAN Bu toprağa nice canlar verildi, Haindir ülkemi satan diyorum, Zalimler ordusu yere serildi, Önce vatan sonra vatan diyorum. Toprağını sürdüm.
hazırlayan: eda kanbur sınıf:6/a no:20 ders:bilişim teknoloji
KURALLAR – SINIRLAR ( Davranış Kazandırma ve Kaldırma) Amaç.
ABD Emperyalizmi ve çok uluslu kapitalizmin sözcüsü bir Amerikan dergisi olan TIME’a Recep Tayyip Erdoğan kapak olunca yandaşları havalara uçtu.. Amerikan.
TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ
=>YAZIM KURALLARI<=
Üzülme çocuk ! ümidini asla yitirme Biliyorum yüzün hiç gülmedi ki
TEŞEKKÜR EDERİM Cem Yurtsev
DEĞERLERİMİZ İYİLİK VE HOŞGÖRÜ
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
İSTANBUL ADALET SARAYININ DÜZENLEDİĞİ 100. YILINDA MİLLİ DESTANIMIZ ÇANAKKALE ŞİİR YARIŞMASINE 3-A SINIFI ÖĞRENCİMİZ SENA KUTLU İSTANBUL GENELİNDE 5. OLMUŞTUR.
DAHA İYİ BİR İLETİŞİM İÇİN…
Kılış (İş) Eylemleri : Öznenin kendi iradesiyle bir nesne üzerinde gerçekleşen ve bu eylemden nesnenin etkilendiği tüm eylemler iş-kılış anlamlıdır. Kadın.
Dünya Doğumsal Kalp Hastalıkları Haftası Basın Toplantısı 11 Şubat 2015 günü Crowne Plaza Ankara’da yapılan toplantıda Türk Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp.
Türban Türkiye’nin başına nereden musallat oldu ? Cevap : İki kutuplu dünyada ABD dinsizliği savunan Rusya’ya karşı din kozunu kullanmak istedi. Ve 1945’den.
Bunu,bu ülkenin her vatandaşı DİKKATLE OKUMALI. VERGİDE BAGIŞ SİSTEMİ SADAKA VE FİTRE DİYEREK ÜLKEMİZ NASIL SOYULUYOR?
AD(İSİM) ÇEŞİTLERİ.
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
BEN SENİ SEVİYORDUM İCLAL AYDIN. S Sana uzak kentlerden birinde zamanın bir yerinde seni ve senli günleri anımsattı akşam güneşi… Onca zamanın üstünde.
1982 TARİHLİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI’NDA İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ Prof. Dr. Yasemin KARAMAN KEPENEKCİ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi.
TÜRK HEMŞİRELER DERNEĞİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU Hemşire Kimdir?  Hemşire melektir.  Hemşire çiçektir.  Şevkattir.  İğne yapan kişidir.  Klinikte iş yapmayan.
Sunum transkripti:

Öğrencileri, Prof. Murat Belge'ye "ders" verdi.

GERÇEK GÜNDEM - HABER MERKEZİ / Bilgi Üniversitesi öğrencileri, AKP'yi kayıtsız - şartsız destekleyen "hocaları" Murat Belge'ye tepki gösterdi. Bugün türban karşıtı eyleme katılan yaklaşık 2 bin öğrenci, Belge'nin yazarı olduğu Radikal Gazetesi'nde AKP'yi destekleyen yazılarından örnekler verdi. Öğrenciler, okulda dağıttıkları mektupta, şu görüşleri dile getirdi:

Murat Belge'ye açık mektup

Büyük hayallerin bittiği yerde büyük geri adımlar başlıyor. Küçülen, küçülmesi gerekir diye düşünülen hayaller, dönüyor dolaşıyor, en kirli amaçların ambalaj kağıdı oluyor.

Sizin hiç gerçekten büyük hayalleriniz oldu mu, bilemiyoruz Sizin hiç gerçekten büyük hayalleriniz oldu mu, bilemiyoruz. Ancak bildiğimiz, yıllarca bize varmış gibi gösterdiler. Belki sizin de isteğinizle, belki değil… Belki de, 'bize ne' deyip geçmek gerek… Ancak geçemiyoruz. Söz konusu olan insanlarımızın geleceği, eşitlik ve özgürlük özlemleri olunca, siz de hak vereceksiniz, o kadar kolay geçilmiyor.

Sizi bize yıllarca 'solcu' diye, 'aydın' diye bellettiler. Amfilerde derslerinizi 'ben de sosyalistim' diyerek açtınız, gazetelerde dergilerde 'en radikal', 'en bilgece fetvalarla‘ aklımızı başımızdan aldınız.

Sayın Prof, muhterem ‘Aydın', Ta ki, hayaller bir ampule sığacak denli küçülene kadar… Sayın Prof, muhterem ‘Aydın', Sizi bilmiyoruz ama bizim hayallerimiz ampule sığmıyor. Biz Türkiye'nin aydınlık geleceğini Adalet ve Kalkınma Partisi'nde aramıyoruz. 'Adalet'lerinin ne olduğunu, 'kalkınma'dan ne anladıklarını bilecek yaştayız. Milyonlarca yaşıtımız işsiz gezerken, milyonlarca insanımız insanca yaşam sınırının altında yaşamaya çalışırken AKP'ciliğinizin ne anlama geldiğini de anlayabilecek kadar yetiştik.

Sizi bilmiyoruz ama bizim özgürlük anlayışımız örtülere, peçelere sığmıyor. O peçelerin, örtülerin milyonlarca yaşıtımıza ne tür baskılarla taktırıldığını görüyor, yaşıyoruz. Ülkemizde kadınlarımız için başı açık sokakta gezmenin saldırı sebebi sayıldığı yerler olduğunu bilecek kadar Türkiye'de yaşıyoruz.

Özgürlüğü, Sivas Katliamı'nın kadrolarından beklemeyecek kadar akıl sağlığı yerinde insanlarız. Devlet bütçesinden Diyanet İşleri Başkanlığı'na ayrılan payın 8 bakanlığın bütçesine denk olduğu bir ülkede özgürlük deyince bir kere daha düşünmek gerektiğini de biliyoruz. Bizim özgürlüğümüz bulutların üstünde gezinmiyor, ayakları yere basıyor, toprağa, bu topraklara…

Sizi bilmiyoruz ama bizim eğitim anlayışımız cüzdana sığmıyor Sizi bilmiyoruz ama bizim eğitim anlayışımız cüzdana sığmıyor. Eğitimi, bir meta olarak değil hak olarak görüyoruz. Siz radikalliğiniz gereği, eğitim paralı olsun deyince, biz bunu milyonlarca yoksul kardeşimizin suratına vurulmuş bir tokat sayıyoruz. Halkımızın arkasında Avrupa'dan fonlar, Soros'tan enstitüler durmuyor, biliyoruz. Hala 'akrep gibiyiz' belki ama 'derya içre olup deryayı bilmeyen balık' olmamaya gayret ediyoruz.

Sizi bilmiyoruz ama bizim düşlediğimiz Türkiye, Avrupa Birliği'nin 'parlak' yıldızları içine sığmıyor, sığamıyor. Avrupa Birliği'nin Avrupa halklarının birliği ve kardeşliği ile ya da demokrasi ve insan hakları ile zerre ilgisi olmadığını biliyoruz.

Türkiye'nin IMF anlaşmaları; Değil mi ki, Türkiye'nin IMF anlaşmaları; ABD'nin Ortadoğu müdahaleleri; Yugoslavya'nın bölünmesi; Küba karşıtlığı; ırkçılık ve bilumum gericilik Avrupa Birliği'nin sicilinde yazar, biz bu birliğe patron birliği demeyi tercih ediyoruz. Bunca rezilliği "solcuyum-sosyalistim" diyerek pazarlayanlara ne deneceğini de sizin takdirinize bırakıyoruz.

Sizi bilmiyoruz ama biz ülkemize ve insanlarımıza güveniyoruz Sizi bilmiyoruz ama biz ülkemize ve insanlarımıza güveniyoruz. Memleket sevgimizin temelini ona duyduğumuz güven, vereceğimiz emek oluşturuyor. Yurtseverlik ile şovenlik, arasındaki farkları bilecek yaştayız. Yemek ve gezi kitaplarınız sizin olsun, bizim kalbimiz Fransa'daki yoksullarla, Afrika'daki açlarla, Irak'ta, Yugoslavya'da, Filistin'de evleri başlarına yıkılan insanlarla birlikte atıyor.

Eşitlik ve özgürlük için; gericiliğe ve emperyalizme, O insanlarla birlikte aynı düşmana, emperyalizme karşı tek yürek olduğumuzu biz çok iyi biliyoruz. Sizin Recep Tayyip Erdoğan ile türban, Avrupa Birliği, paralı eğitim konularındaki gönüldaşlığınız, "beraber yürüdüğünüz o yollar, beraber ıslandığınız yağmurlar…" bize çok manidar geliyor. Sizi bilmiyoruz ama biz eşitliği ve özgürlüğü arıyoruz. Eşitlik ve özgürlük için; gericiliğe ve emperyalizme, AKP'ye ve AKP'cilere karşı mücadele ediyoruz. İstanbul Bilgi Üniversiteli Öğrenciler