KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İDİL KIZIL GÜZELLİKLER.
Advertisements

Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Lütfen SESLİ izleyiniz...
SİLVAN İMAM LİSESİ FAHRETTİN KAYA
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
OBJEKTİF BİR GÖZLE KEMAH VE KEMAHLILAR Türkiye’de çok sık kullanılan bir “memleketim” kavramı vardır. Bu kavram insanın kendisinin veya ailesinin doğduğu.
İlk 100 Hayır!
BİRLİKTE YAŞAMA VE KARDEŞLİK
BOŞANMA SEBEBİ.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Duygularımızı Nasıl Kontrol Edebiliriz?
Terentius, "Onunla her şeyi paylaşmak zevkinden
Hz.muhammed’in ahlakı.
- Hz. Muhammed Çalışmayı Severdi
Bu India’dan gelen TANTRA.
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
Yalnız Olanlara; Müşfik KENTER‘ den...
Anlamlı bir hayat yaşamak
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
Bir zamanlar bir ağaç varmış
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
Tlg
Eğer sen benden önce ölecek olursan ,
AŞKLaRıM.
Hİkmet SIRMA
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Sen hangisini seçerdin?
ANNECİĞİM.
KÜÇÜK KAPLUMBAĞA.
Hayatta,birşeyin eksikliğini hissettiğimiz
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
1. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi soyut değildir
Canım Annem Hz begüm taktak.
Fiillerde Kişi Fiillerde Zaman
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
HAYATIN ANLAMI.
OSMANİYE ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
Bir bilgeye sormuşlar:
KADINLAR NE İSTER..? Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verebilirse
VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’ ne HOŞGELDİNİZ
Dostluğa Dair Sesli İzleyin.
GENİŞ ZAMAN SORU. Geniş Zamanda soru iki şekilde yapılır:
SeNDeN SoNRa.
2. İnanca Bağlılığı.
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
Güzel bir yaşam Geçirmeniz için basit Bazı öneriler.
BOŞANMA SEBEBİ.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
1. Allah Sevgisi.
ŞAH VE PİYON sesli
Güzellikle yaşlanmanın yaşlanmanınsırrı Emekli dostlarıma Cool.
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
BİRİKİM YAPACAĞIM.
NİCE YAŞLARA – Anneye Doğum Günü Hediyeleri.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
SİGARA VE GERÇEKLER Sigara: İyi Düşün Ey İnsan Sen mi Beni Tüketiyorsun Yoksa Ben mi Seni?
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez,
Bu India’dan gelen TANTRA.
KENDİNİ SEV.
Peygamberimiz Ve Güzellik Zeynep Nur Balki 11/F 5172.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Sunum transkripti:

KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her şeyin en güzelini en iyisini ona verirmiş. Kral üçüncü eşini de çok severmiş. Bu güzelliğin bir gün kendisini terk edebileceğinden korktuğu için, onu çok kıskanır, üzerine titrermiş.

İkinci eşini de severmiş kral İkinci eşini de severmiş kral. Kendisine karşı her zaman iyi ve sabırlı davranan eşi, kralın ne zaman bir derdi olsa daima onun yanında bulunur sorunun çözümünde ona destek verirmiş. Kraliçe olan birinci eşiymiş kralın. Onu en çok seven, karşılık beklemeden seven, sağlığına ve hükümranlığına en büyük katkıyı sağlayan bu eşi olmasına rağmen, kral birinci eşini sevmezmiş ve onunla hiç ilgilenmezmiş. Bir gün kral ölümcül bir hastalığa yakalanmış. Yakında öleceğini anladığı ve öldükten sonra yapayanlız kalmaktan çok korktuğu için, eşlerinden hangisin ölüm yalnızlığını kendisi ile paylaşmak isteyebileceğini öğrenmek istemiş.

En çok sevdiği dördüncü eşine ölüm yolculuğunda kendine eşlik etmek ister mi diye sorduğunda aldığı yanıt kalbine bıçak gibi saplanan kısa ve net “mümkün değil" olmuş...

Hayatım boyunca seni sevdim. Sen benimle birlikte ölmeyi kabul eder misin sorusuna üçüncü eşi de "hayır, hayat çok güzel. Sen ölünce ben yeniden evleneceğim" diye yanıt vermiş. Kral bir kez daha yıkılmış.

"bu sorunun için hiç bir şey yapamam, Her sorunumda her zaman yanımda olan bana yardım eden sendin, bu sorunumda da bana yardımcı olur musun talebine karşı ikinci eşinden; "bu sorunun için hiç bir şey yapamam, olsa olsa sana mezarına kadar eşlik eder, güzel bir cenaze töreni yaptırır ve yasını tutarım" karşılığını almış.

Büyük bir hayal kırıklığı yaşamakta olan kral birinci eşinin sesi ile irkilmiş. "nereye gidersen git seninle olurum, seni takip ederim..." Ah diye inlemiş kral; "keşke bir şansım daha olsaydı..."

Yaşamda hepimiz 4 eşliyiz aslında;

Dördüncü eşimiz vücudumuz. Onun güzel görünmesi için ne kadar zaman, kaynak ve çaba harcarsak harcayalım öldüğümüzde bizi terk edecektir.

sahip olduğumuz servetimiz ve statümüzdür. Üçüncü eşimiz sahip olduğumuz servetimiz ve statümüzdür. Ölür ölmez başkalarına yar olacaktır.

ailemiz ve dostlarımızdır. Tüm sorunlarımızı paylaştığımız bu kişilerin en son yapabilecekleri şey bu dünyadan gözleri yaşlı bizi uğurlamak olacaktır. İkinci eş, ailemiz ve dostlarımızdır.

Birinci eş ise ruhumuzdur. Bizimle gelir...

Başkalarına verdiğimiz öğütler değil, Unutmayın; Yediklerimiz değil, hazmettiklerimiz bizi güçlü yapar. Kazandıklarımız değil, biriktirdiklerimiz bizi zengin yapar. Okuduklarımız değil, hatırladıklarımız bizi bilgili yapar. Başkalarına verdiğimiz öğütler değil, bizzat uyguladıklarımız bizi insan yapar... birolbey.bizland.com