Opencart VİZYONER EĞİTİM DANIŞMANLIK [Açık kaynak Kodlu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Linux ile E-ticaret Barış Özyurt
Advertisements

E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
Burkay Yapağcıoğlu.
 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.
Acenta üyeliği için lütfen tıklayınız.
Neden e-ticaret’e ihtiyaç duyuluyor? Bugün; •Sürekli (24 saat boyunca 365 gün kesintisiz) reklam ve ticaret olanağı sunan, •İletişimi çok hızlı ve interaktif.
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
UŞAK İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ARAŞTIRMA, BİLGİ SİSTEMLERİ, SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİ VE HALK SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
MultiCELL SMS Client 3.2.
Google Analytics Nedir?
Filezilla Client & Server
Sosyal Ağların Eğitimde Kullanımı
WORDPRESS İLE BLOG HAZIRLAMA REHBERİ
Google Adwords Dönüşüm Optimize Edici
4/3/2017
WEB SAYFASI NASIL HAZIRLANIR?
 Ofis dışından erişim  Kurulum gerekmez  Internet Explorer, Mozilla FireFox, Google Chrome, Safari üzerinden çalışma  Sade ve basit arayüz Web Avantajları.
İçerik Yönetim Sistemi (CMS)
Web Sitesi Yapılış ve Yayınlanma Aşamaları
Web Host Manager (WHM) Nedir Ne İşe Yarar ?
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
MILLENIUM MARKETING SUNUMU
Hareket halindeki insanlara ulaşın.Mobil Arama Ağı Reklamları Mobil Arama Ağı Reklamları ile kullanıcılara ulaşın.
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İnternet Uygulamaları
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Weebly Web Sitesi Kurmak
Hostİng (bulundurma-yer sağlama) HİZMETİ
DOVECOT İLE IMAP VE POP3 SERVER KURULUMU
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
(İNTERNET SAYFALARI YÖNETİMİ)
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
Elektronik Değişim BAŞLADI !!! E-Çözümler
FERHAT KADİR PALA SACİDE GÜZİN MAZMAN
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
CONTENT MANAGEMENT SYSTEM (İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ)
İnternet Programlama PHP.
WORDPRESS İLE BLOG HAZIRLAMA REHBERİ
KOBİ – ŞİRKET PORTALI BİTİRME PROJESİ EMRE UYUMAZ & ANIL GÜR.
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
İNTERNET VE İLETİŞİM.
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
E- Ticaret Altyapısı.
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
Microsoft Office Access
ÜCRETSİZ WEB SİTESİ YAYINLAMA ONUR AĞIRMAN
CUSTOMER TO CUSTOMER (TÜKETİCİDEN TÜKETİCİYE) E-TİCARET
NetKafem Kullanımı Basit, Maliyeti Düşük, İşlevleri Güçlü
Fatih Karaokur - Computer Teacher
Gundemkep.com.tr. Gundemkep.com Amaç: Kep sisteminde kanal yapısının açıklanabilmesi için hazırlanmıştır. Uygulama: Web Site işlemleri Sisteme giriş işlemleri.
1- İnternet Sağlayıcınızdan adresine giriniz. 2- Sitemizdeki sayfalardan Arşiv butonuna tıklayınız.
1 E-Ticaret ve Güvenli Ödeme Kısım I. E-Ticaret Kısım II. Güvenli Ödeme Umur YILMAZ Comtech Tic. Ltd
3 Haziran 2008 İçerik Yönetim Sistemleri (İYS) Umut TEKGÜÇ QuickWASP Limited (
Web Teknolojileri Hafta İçerik  Hosting (Barındırma)  Domain (Alan Adı)  Ücretli Hosting ve Domain Siteleri  Ücretsiz Hosting ve Domain Siteleri.
Claroline açık kaynak kodlu bir e-Öğrenim ve eWorking platformudur. Eğitimcilere etkili çevrimiçi kurslar oluşturma ve web üzerinde ortak öğretim faaliyetlerini.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
MyORTAK Satış Ortaklığı Eğitimi Daha fazla detay için tıkla : “ internetten para kazanma “internetten para kazanma Daha fazla detay için tıkla : “ internetten.
SEO Hizmeti. SEO Strateji Site İçi Optimizasyon Sitenin sayfaları ve içerikleri arama motorlarına göre optimize edilir. Araçları Hazırlama Sitenin SEO.
FTP Nedir ? Deniz Kaya FTP NEDİR ? Ftp (File Transfer Protocol), dosya gönderme protokolü manası gelir. Bir bilgisayardan bir başka bilgisayar.
WEB TABANLI DESTEK.
Globalpiyasa.com’da Firma Web Sitesi Nasıl Oluşturulur?
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
FİleZİlla Tanitim ve kurulum Murat Gürgenç.
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
Web Teknolojileri Hafta 12.
Sunum transkripti:

Opencart VİZYONER EĞİTİM DANIŞMANLIK [Açık kaynak Kodlu E-Ticaret Yazılımı] VİZYONER EĞİTİM DANIŞMANLIK HAKAN TOPUZOĞLU EĞİTİMCİ-YAZAR

Opencart Nedir? OpenCart anahtar teslim e-ticaret yazılımıdır. Basitçe kurabilir, temanızı seçebilir, ürün ekleyebilir ve sipariş kabul etmeye hazırsınız. Sipariş yönetimi ve yerleşik olarak gelen çoklu ödeme seçenekleri ile biz ömür boyu destek ve ücretsiz yazılım güncellemeleri sağlamaktayız. Açık Kaynak Dökümantasyon Sınırsız Kategori Sınırsız Ürün Sınırsız Üretici Tema Şablonları Çoklu Dil Çoklu Para Birimi

Opencart Nedir? [2] Ürün Yorumları Ürün Oylaması İndirilebilir Ürünler Otomatik Resim Boyutlandırma Çoklu Vergi Oranları Benzer Ürünler Sınırsız Bilgi Sayfaları Kargo Ağırlık Hesaplama İndirim Kuponu Sistemi Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Modül Sistemi Yedekleme & Geri Yükleme Araçları Yazdırılabilir Faturalar Satış Raporlarıı

Kullanılabilen Diller Türkçe İngilizce(Varsayılan) Fransızca Almanca İtalyanca İspanyolca Rusça Basitleştirilmiş Çince Geleneksel Çince Japonca Flemenkçe Macarca Endonezya Dili Farsça Norveççe Portekizce Rumence Lehçe(Polonya Dili)

Özellikler Mağaza OpenCart tek bir yönetim arayüzünden çoklu mağaza oluşturmanıza ve yönetmenize olanak sağlar. Birden fazla mağaza kurmanın pek çok avantajı vardır. Satılan ürünlere uygun olarak her mağazaya farklı tema seçilebilir Ayarladığınız ürünleri belirli mağazalarda gösterebilir. Her mağazaya farklı varsayılan dil, para birimi ve vergi oranı ayarlayabilirsiniz. Mağazalar için farklı fiyatlar belirleyebilirsiniz. Her mağaza için farklı müşteri grupları ayarlayabilirsiniz.

Özellikler [2] Çoklu Para Birimi Çoklu Vergi Oranları Ödeme Yöntemleri Kargo Metodları Modüller En çok satanlar, sepetim, kategoriler, özel ürünler Yeni ürünler, kampanyalı ürünler, Google Talk vb.

Özellikler [3] SEO OPTİMİZE Ürünleriniz için anahtar kelimelere oluşturmak arama motorlarında yüksek sıralamalarda yer almanıza olanak sağlar. Satışlarınız bu oranda yükselebilir ya da düşebilir. OpenCart meta etiketler eklemenizi ve tüm arama motorları tarafından dizine eklenmesine imkan sağlar.

Özellikler [4] Satış Raporları OpenCart şuan da 3 farklı rapor çeşidi vardır. Satış Raporu Gün, hafta, ay veya yıla göre toplam satış raporu almanızı sağlar. Ürün Görüntüleme Ziyaretçilerinizin hangi ürünlerinizi daha çok görüntülediğini ve yüzde oranlarını görebilirsiniz. Satılan Ürünler Hangi ürünün kaç kez satıldığını ve bu üründen toplam ne kadar kazanç sağladığınızı görebilirsiniz.

Özellikler [5] OpenCart B2B uygulamalarını yönetmek için bir çok özelliğe sahiptir. Müşteri Grupları Farklı müşteri grupları için farklı fiyatlar belirleyebilirsiniz. Ürün Fıyatlarını Gizle Ürün fiyatlarınızı sadece mağazanıza kayıtlı müşterilerinize gösterebilirsiniz. Miktara Göre İndirim Satın alınan miktara göre indirim belirleyebilir, müşteri gruplarınız içinde farklı miktarlar ve farklı fiyatlar belirleyebilirsiniz.

Özellikler [6] Misafir Alışverişi OpenCart kayıt olmayan müşteriler için “Misafir Alışveriş” özelliğine sahiptir ve basitçe sadece kendi siparişi içine gerekli işlemleri uygulayarak alışverişini tamamlamasına imkan tanır.

İHTİYAÇLAR - 1 Adet Domain (alan adı) - 1 Adet Hosting (web sitelerinin barındırıldığı server) - FTP Programı (dosyalarımızı hostumuza aktaracağımız program) Filezila FTP Programını Tavsiye Ediyorum. Kullanımı Oldukça Basittir Programı www.inndir.com adresinden bilgisayarınıza İndirebilirsiniz.

Veritabanı Oluşturma Öncelikle Open Cart'ın Çalışabilmesi İçin Hostingimizde Bir Veritabanı Oluşturacağız. Cpanel Kontrol Panelinde bu işlemi yapacağız. Öncelikle panelimize girelim http://ertansimsek.eticaretsistemi1.com:2082 Kullanıcı Adı: ertans Şifre: 343434

Veritabanı Oluşturma MySQL veritabanına tıkladıktan sonra Veritabanı Adı (Create Database) Kullanıcı Adı (Create User) Tanımlayalım ve Ekle butonuna tıklayalım. All privilages kutucuğunu işaretleyelim. Değişiklik yap yazan yere tıklayalım. Veritabanı oluşturma işlemimiz tamamlandı.

Dosyaları Yükleme Opencart-tr.com adresinden dosyalarımızı indirelim FTP programımızı açalım. Sağ taraf sunucudaki yerimiz, sol taraf ise kendi bilgisayarımız. Kendi bilgisayarımızdaki opencart dosyalarını sunucumuza yükleyelim. Dosya yükleme işlemi httpdocs veya public_html klasörüne yapılır unutmayalım.

Kurulum

Kurulum Adım:2

Config.php Düzenleme Config.php dosyasına mutlaka yazma izni verilmiş olmalıdır. 777 Oku – Yaz – Yürüt Bu dosya üzerinde, kurulum robotunun tam işlem yapmasını sağlayan işlemdir.

Kurulum Adım : 3

İnstallation klasörünü silmeyi sakın unutmayın!!!!!! Kurulum – Son Adım İnstallation klasörünü silmeyi sakın unutmayın!!!!!!

Site Görünümü

Panel Kullanımı http://v3.eticaretsistemi1.com/admin

Katalog Kategoriler Ürünler Üreticiler İndirilebilir Ürün Yorumlar Bilgi Sayfaları

Eklentiler Modüller Kargo Metodları Ödeme Metodları Sipariş Toplamı Ürün Beslemeleri Google Sitemap Google Base

Google Sitemap Web sitenize ait site haritası alt yapısı olan Google için gerekli kodları oluşturan modüldür. Sitenizdeki tüm içerik indekslenir ve böylece aramalarda çok hızlı şekilde ürünlerinizin çıkmasını sağlar. Faydalı bir modüldür. 

Google Base Google Base çok güzel, güzel olduğu kadar da kapsamlı bir servise benziyor. Türkçe isim vermek zor. O yüzden ne işi yaradığını anlatalım. Örneğin satılık ikinci el bir otomobiliniz var.Bunun tüm bilgileri ve ayrıca resim v.b. dökümanları google base veritabanına ekliyorsunuz. Başta ikinci el alışveriş sitesi gibi görünebilir sizlere. Fakat bu bilgiler sadece google base üstünde kalmıyor. Bilgilere google, froogle, google local aramalarında da erişilebiliyor.

Google Base Google Base, Dev bir internet veritabanı olarak adlandırılabilir. Web arayüzü, katmanlar üzerine kurulu. Aynı gmail gibi. Dosyalar için FTP Desteği Ayrıca google mesajlarınızın yanında dosya gönderme olanağı da sağlıyor. Dosyalarınızı web tarayıcısı üzerinden yada ftp üzerinden gönderebiliyorsunuz. Web tarayıcısı üzerinden gönderilecek dosya boyutu 10 MB ile sınırlıç Boyutu 10 MB üstündeki dosyalarımızı, hesabını kendimizin yaratabileceği ftp sunucusu üzerine transfer edebiliyoruz. FTP transfer işlemini DOS üzerinden komut sistemi ile de yapabiliyoruz. Kısaca; base. google.com adresinden ulaşılan online veri bankasıdır. paylaşılmak istenen her türlü bilgiyi (ilan, yemek tarifi vs.) buradan paylaşabilirsiniz.

Satış Siparişler Müşteriler Müşteri Grupları Kuponlar Toplu E-Posta

Sistem Genel Ayarlar Kullanıcılar Yerelleştirme Hata Günlükleri Genel, Mağaza, Yerel Seçenek, Resim, E-Posta, Sunucu Kullanıcılar Yerelleştirme Dil, Para, Stok Durumu, Sipariş Durumu Ülkeler, Şehirler, Genel Bölgeler Vergi Oranları Uzunluk Birimleri, Ağırlık Birimleri Hata Günlükleri Yedekleme/Geri Yükleme

Raporlar Satış Raporu Ürün Görüntüleme Satılan Ürünler