SOFRA GAZETESİ OCAK AYI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DÜZLEM MODELİ DÜZLEMSEL ŞEKİL.
Advertisements

Merhaba çocuklar ben Masallar Ülkesi’nden
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
SAĞLIKLI YAŞAMA.
SOFRA GAZETESİ MART VE NİSAN AYI.
SOFRA GAZETESİ KASIM AYI.
BİR YETİŞKİNİN BİR ÇOCUĞA SÖYLEDİĞİ EN GÜZEL 30 SÖZ
Present activities ● Questions
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
ÇANTA. Süslü püslü dışı Kocaman içi Fermuarı var Ceket değil Bil bakalım nedir?
Neler oluyor bize, neler oluyor gülüm.
İlköğretim 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Dünya, Güneş ve Ay Ünitesi
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
SERBEST OKUMA METİNLERİ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Hayat Bilgisi 2 Asla Güvenme !.
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
Entellektüel Bayanlar İçin Bir Çift, haftasonunda balık avlayabilecekleri bir göle giderler.
BABALAR VE KIZLARI.
İsterseniz bir kere de öğretmeninizden dinleyin, olmaz mı?
HAYVANLAR Kadiriye Özer.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
5.ÜNİTE GERÇEKLEŞEN DÜŞLER
SORULAR.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
İlköğretim 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Dersi Dünya, Güneş ve Ay Ünitesi
TEST SORULARI YAZIM KURALLARI.
Ben Bu Sebze ve Meyveleri Bir Yerden Tanıyorum Ama Nerden?
MERİÇ ŞEHİT ÖĞRETMEN AYDIN YILMAZ İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI
ÖLÜMCÜL HASTALIK... Doğan Cüceloğlu'nun eğitimindeki katılımcılarla bir konuşmasından: Doğan Cüceloğlu: - Arkadaşlar, aranızda ölümcül hastalığı olan var.
“O tatile gidiyormuş.” Reported Statements talebe U32  
Okullardan bir okul, derslerden matematik dersiydi.
Ailemizdeki Lider.
FEN VE TEKNOLOJİ ÜNİTE:VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
PENGU İLE KARTOPU BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ EVVEL ZAMAN İÇİNDE KALBUR SAMAN İÇİNDE ÇOK UZAK VE SOĞUK BİR ÜLKEDE PENGU İLE KARTOPU YAŞARMIŞ.BİRBİRLERİNİ ÇOK.
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
KURT AİLESİ.
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN
PROJESİ.
ÖMER VE EL. Bu Ömer Ve Ömer’in yanında gördüğünüz onun arkadaşı El. Şimdi şöyle düşünün el nasıl iyi bir arkadaş olabilir? Daha fazla düşünün….
1-3 yaş grubu çocuklarda beslenme
Bebekler doğduğu zaman nasıl olurlar ? Tek başına ihtiyaçlarını giderebilirler mi?
MEYVELERİ TANIYALIM.
KIRMIZI FİL NEREDE ?.
SATRANÇ FI Menderes SARGIN Satranç Antrenörü. Satrancı size bugün ben tanıtmayacağım. Konuklarımız tanıtacak. Bakalım konuklarımız satranç hakkında neler.
Karışık olarak verilen kelimeleri anlamlı cümle olarak yazalım …
O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.
EŞ SESLİ SÖZCÜKLER.
SLAYT GEÇİŞLERİ OTOMATİKTİR… LÜTFEN TIKLAMAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
BÜYÜDÜKÇE DEĞİŞİYORU Z. Bugün birazdan göreceğiniz oyuncaklarla oynayacak, beslenme saatinde resimde göreceğiniz besinlerle karnınızı doyuracak, evinize.
Metinleri Okuyalım.
Arılar; bal, İnekler; et ve süt, Denizler; balık, Güneş; ısı vererek hem bizlere hizmet ediyorlar hem de Allah’ı zikrediyorlar...
ÖZEL HİSAR İLKÖĞRETİM OKULU 2/A SINIFI
Yazılışları aynı anlamları farklı olan sözcüklere
Okullardan bir okul, derslerden matematik dersiydi.
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
  Merak etmek, öğrenmek, bilmek, okumak ve yazmak insana has özelliklerdir. Bu kabiliyet insanın ruhî yapısının bir gereğidir. O yüzden ilim Çin’de.
Neden kitap okuyoruz.
Entellektüel Bayanlar İçin
Sunum transkripti:

SOFRA GAZETESİ OCAK AYI

Merhaba! İşte yine karşınızdayım! Biliyor musunuz, kutuplarda çiğ balık yerken bir rüzgar esti ve beni bir balinanın üzerine uçurdu… Tam o sırada balinaların fotoğrafını çekmek için tekneyle gezen insanları gördüm.

Şakacı balina birden sırtındaki delikten su püskürtünce, geminin içindeki yolculardan birinin şapkasının üstüne düşüverdim!

Bu hayatımda gördüğüm en geniş, en renkli şapkaydı….

Şapkanın içine saklandım ve etrafımı dinlemeye başladım Şapkanın içine saklandım ve etrafımı dinlemeye başladım. Gemidekiler İspanyolca konuşuyorlardı. İleride bir çocuk dikkatimi çekti…. Nasıl onun yanına gidebilirim diye düşündüm… Derken renkli şapkanın sahibi ayağa kalktı…. Şöyle bir sallandım… Aaaa… O çocuğun yanına doğru gidiyordu. Hızlı davranmalıydım….

Şapkanın içine saklandım ve etrafımı dinlemeye başladım Şapkanın içine saklandım ve etrafımı dinlemeye başladım. Gemidekiler İspanyolca konuşuyorlardı. İleride bir çocuk dikkatimi çekti…. Nasıl onun yanına gidebilirim diye düşündüm… Derken renkli şapkanın sahibi ayağa kalktı…. Şöyle bir sallandım… Aaaa… O çocuğun yanına doğru gidiyordu. Hızlı davranmalıydım….

Evvvet… İşte başardım. Artık bu tatlı çocuğun şapkasındayım… Elinde bir kitap vardı… MEKSİKA yazıyordu kitabın kapağında… Orayı biliyorum… Çok uzakta bir yerde, İspanyolca konuşulan, bol bol dans edilen ve lezzetli yemekleri olan çok güzel bir yer… İspanyolca’da Amigo arkadaşım demektir… Bakalım bu amigo neler okuyor…. MEKSİKA

İşte Meksikalı insanların resmi… Kadınların etekleri ne kadar da renkli ve büyük… Erkekler de o kocaman şapkadan takmışlar. Bu şapkanın adı “sombrero”ymuş… Amigo gitar çalıyor… Acaba nasıl dans ediyorlar?…. Belki bir sonraki sayfada yazıyordur….

Sonra kitabı okumaya devam ederiz… Bu dansın adı Jarabe Tapatío (Harabe Tapatio) Eğlenceli bir dansa benziyor… Üzerine tıklayınca dans ederler mi acaba? Sonra kitabı okumaya devam ederiz…

Ne kadar neşeli bir dans öyle değil mi? Bu amigolar özel bir kutlama için Meksika kıyafetleri giymişler…. Bu amigolar da dans etmeden önce fotoğraf çektiriyorlarmış….

Yalnız aklımı kurcalayan bir soru var Yalnız aklımı kurcalayan bir soru var. Bu dans çok hareketli bir dans… Acaba bu enerjiyi nereden buluyorlar? Bir fikriniz var mı?

Bugün şanslı günümdeyim Bugün şanslı günümdeyim. Bu sayfadan, enerjiyi nerden bulduklarını anlayabiliriz…. Yan sayfadaki yiyeceğin adı “tortilla”… Yani ekmek. Meksikalıların özel ekmeği… Tortillanın içine değişik yiyecekler koyup, sarıp afiyetle yiyorlarmış…. Sizin de bu ay yiyeceklerinizden biri buğdaydı değil mi? Buğdaydan üretilen unla hem ekmek hem de tortilla yapabiliriz….

Görüşmek üzere çocuklar… Ekmek, çocuklar ve büyükler için gerekli bir besindir ama çok fazla yersek de şişmanlayabiliriz… Ekmeğin içindeki vitaminler bizi büyütür, kalsiyum kemiklerimizi sağlıklı yapar, şeker ve nişasta da bize enerji verirler.. MEKSİKA Ayyy… Karnım da çok acıktı… Haydi amigo yemeklere doğru gitmeye başlasan iyi olur… Yoksa şapkanda tepinmeye başlayacağım… Görüşmek üzere çocuklar…