Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

  Merak etmek, öğrenmek, bilmek, okumak ve yazmak insana has özelliklerdir. Bu kabiliyet insanın ruhî yapısının bir gereğidir. O yüzden ilim Çin’de.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "  Merak etmek, öğrenmek, bilmek, okumak ve yazmak insana has özelliklerdir. Bu kabiliyet insanın ruhî yapısının bir gereğidir. O yüzden ilim Çin’de."— Sunum transkripti:

1

2   Merak etmek, öğrenmek, bilmek, okumak ve yazmak insana has özelliklerdir. Bu kabiliyet insanın ruhî yapısının bir gereğidir. O yüzden ilim Çin’de bile olsa gidip öğrenmemiz gerekir. “ Merak ilmin hocasıdır. ”Öğrenmek için zaman, zemin, mekân, yaş kaydı ve sınırı yoktur. Beşikten mezara kadar erkek-kadın herkese hayatta kullanacağı bilgiyi öğrenmek bir vazifedir.

3

4   Yolculukta, savaş zamanında, ticaretle uğraşırken, misafirlikte, akla gelebilecek her müsait zaman ve zeminde bilgimizi arttırma gayreti içinde olmalıyız. Bunun ilk yolu okumak ise de, insanlar gezip gördükleri yerlerdeki yeni kültürlerle de bilgilerini arttırabilirler. “ Seyahat aklın gıdalarından biridir. ”

5

6   “ Okuma, tatlı tatlı kendinden geçmedir.” “Okumak tutkuların en soylusudur.”“Okumayı hiçbir hazineye değişmem.”“Çeyrek saatlik bir okumayla gideremediğim bir üzüntüm olmamıştır.”“Bir şeye ait her şeyi öğrenin; her şeye dair bir şeyler bilin.’’“Madem ki dün ‘ oku! ’ ile başladı her şey, bugün de ‘oku!’ ile başlayacaktır.”“ Okumadan tekâmül etmek isteyene şaşarım. ”

7

8   Ancak “ Görmek, düşünce ile mümkün(dür).”“İnsan düşünce yle görür.”“Güzel gören, güzel düşünür. Güzel düşünen hayatından lezzet alır.”“Görmek, ancak görecek noktaya kadar gelmekle mümkündür.”“Görmek yenilenmenin başlangıcıdır.”  Akıl araştırır, kalp bulur.’’  “Şüphe, bilginin anahtarıdır.”

9  AD:ERDOĞAN SOYAD:DURAL SINIF:10/C NO:176 KONU:GEZMENİN FAYDALRI NELERDİR?


"  Merak etmek, öğrenmek, bilmek, okumak ve yazmak insana has özelliklerdir. Bu kabiliyet insanın ruhî yapısının bir gereğidir. O yüzden ilim Çin’de." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları