DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SOY AĞACI AKRABALARIM HAZIRLAYAN: BÜŞRA SÜME
Advertisements

Merhaba çocuklar ben Masallar Ülkesi’nden
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü. Bu yolculuğun tek amacı vardı; insanların ne kadar fakir olabileceklerini.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü
KADIN ve SOSYAL YAŞAM Prof.Dr. Gönül BUDAK Dokuz Eylül Üniversitesi
Hz. Muhammed'in Aile Büyüklerini Tanıyalım
Anadolu’nun orta vilayetlerinden bir köyde, yavaş yavaş güneş batmaya hava kararmaya başlar. Karanlık iyice çöker köyün üzerine. Evlerden birinde bir kadın.
KADINLAR VE ERKEKLER. Ev islerinde kadınlar, annelerimiz, ablalarımız, kızkardeşimiz,halamız, teyzemiz…
KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ VE SİYASİ KATILIM
AKRABALARIMIZ.
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısı The Grammare Junion School Sınıf 6B.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Çin öyküsü
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
10. Sınıf 9 nolu kazanım etkinliği
Yorumla-Yansıt İfadeleri (YYİ)
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
Beni hiç sevmedi ki yüzüme gülsün.
İSLAM DİNİNDE BAYAN ERKEK İLİŞKİSİ
KADIN ve SOSYAL YAŞAM Prof. Dr. Gönül BUDAK Dokuz Eylül Üniversitesi
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
Sen hangisini seçerdin?
Introducing other people ● Family members
MASALLAR DİYARI Çocuklar masalı dinlemeye hazır mısınız?
ÇOCUKLAR İÇİN BEŞ SEVGİ DİLİ
(Abisi ve kardeşi de dahil)
tartışmalarına yol açar.
„ Baba, politika gerçekten nedir ?“
Yazım Bilgisi Soru Eki mi’nin Yazılışı Bağlaç Olan ki’nin Yazılışı
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ.
YusufAlpaydın AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 Eğitim Materyallerini Yerelleştirme Prof. Dr. Halil EKŞİ
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
Zerdali Dalı Mısın?.
Kendimizi Koruma Yolları ve Güvenli Yaşam
ANNE-KIZ İLİŞKİSİ.
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
DERS KONU: AİLEM VE BEN ELİF DELİBAŞI 3-C HAZIRLAYAN :
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİMİ
KURT AİLESİ.
Utanıyorum Ama Gazeteciyim Gürkan Kirlibal & İlker Genç (cCc) Beşinci Bölüm: Gazeteciler Kolonisi.
KURT AİLESİ.
T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI
Kantitatif Araştırma Özeti 8 Mayıs 2015
GLEEN BURATTİ “UMUT İYİ BİR ŞEYDİR, BELKİ DE EN İYİSİ VE İYİ ŞEYLER ASLA ÖLMEZ.” ESARETİN.
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
Eğitimin ve Toplum.
İNTERNET ÇOK GENİŞ BİR ALAN
6. Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız
Kiraz Aldım UYGUN BİR ORTAM MI?.
BENİM BÜYÜK YUVAM.
Zülal şenlik DUYGULARıMı KONTROL EDIYORUM.  BUGÜN ANNEM BANA YENİ BİR ÇANTA ALDI ÇOK MUTLU OLDUM AĞZIM KULAKLARIMA VARDI.
ÇOCUKLARDA CİNSEL GELİŞİM
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
HORBO ve Babası Çolak Memo!. BİRİNCİ Dünya Savaşı'nda Suriye cephesinde kolundan vuruldu; namı oradan geliyordu. Savaştan sonra dağa çıktı; eşkıya oldu.
AİLENİN TANIMI, ÖNEMİ VE TARİHSEL GELİŞİMİ
AKRABALARIMIZ.
ÜLKEMİZDE NÜFUS / Nüfusumuzun Özellikleri
Hollandada yaşayan Türk eşcinselleri
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Helal ve Haram.
GENÇLERDE UYUM.
‘’ DİYARBAKIR İLİNDE AKRABA EVLİLİKLERİYLE GEÇME ORANI ARTAN KALITSAL KAN HASTALIKLARININ GENETİK DANIŞMANLIK VE EĞİTİM HİZMETLERİ İLE AZALTILMASI ‘’ PROJESİ.
EVİMİZ VE AİLEMİZ Bekleriz….
Sunum transkripti:

DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI Prof.Dr. AYTEKİN SIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI

AMAÇ Namus adına işlenen cinayetlere insanların bakışını saptamak Daha sonra yapılacak afiş, kamuoyunun aydınlatılması gibi çalışmalara temel olması Alınacak önleyici tedbirleri belirlemek Mücadele yollarını saptamak.

AMAÇ Namus cinayetlerinin daha yoğun işlendiği kırsal kesimde yaşayan erkeklerin görüşlerinin saptanması Namus cinayetlerine bakışta cinsiyetin önemi Kırsal kesimle kent merkezinde namus cinayetlerine bakışta farklılık var mı? Etnik gruplar açısından fark var mı?

YÖNTEM Kürt, Zaza, Arap ve Alevi köylerinde ve kırsal kesimden göçün şehir merkezine yoğun olarak yaşandığı yerlerde görüşme planlandı. Yerel dilleri bilen anketörler bulundu ve görüşmeyi nasıl yapacaklarına dair eğitildi. Görüşmeye alınanlarla yalnız görüşüldü.

İnsanların namus hakkındaki görüşlerini ortaya koyabilmek için üç ayrı vaka örneği verildi. Nurdan küçük yaşta ailesinin zoruyla evlendirilmiş iki çocuklu bir kadın. Bitişik komşusu olan teyzesinin oğlu Ahmet bir süre önce karısını kaybetmiş. Nurdan karısını kaybeden teyzesinin oğlu ile ilgilenmeye başlamış. Nurdan’ın kocası bu yakınlıktan rahatsız olmaya başlamış. Birkaç kere Nurdan’ı uyarmış. Buna rağmen Nurdan ile Ahmet’in yakınlığı devam etmiş. Bir gün kocası Nurdan ve komşusunu aynı odada birlikte olurken yakalamış.

Berivan güzel, neşeli, cana yakın bir genç kız Berivan güzel, neşeli, cana yakın bir genç kız. Herkesle sohbet etmekten, konuşup gülmekten hoşlanıyor. Köydeki bütün insanlarla iyi ilişkileri var. Herkes onu görünce sohbet edip, şakalaşıyor. Bir süre sonra ağabeyleri bu durumdan rahatsız olmaya başlıyorlar. Çünkü Berivan hakkında dolaşan bazı dedikodular duymaya başlıyorlar. Berivan’ı dışarı çıkmaması, kimse ile konuşup gülmemesi için uyarıyorlar. Berivan ise kötü bir şey yapmadığına inanarak aynı şekilde yaşamaya devam ediyor. Ağabeyleri ona çok kızgınlar.

Aslı 14 yaşında bir genç kız Aslı 14 yaşında bir genç kız. Babası onu amcasının oğluyla evlendirmek istiyor. Bütün ailede bu evliliğin gerçekleşmesini istiyor. Çünkü; yabancıya kız vermek istemiyorlar. Aslı küçük olduğunu, amcasının oğlunu kardeşi gibi hissettiğini, evlenmek istemediğini, onu zorla evlendirmeye kalkarlarsa kaçacağını söylüyor.

Cezalandırılmalı mı? Hayır- Neden Evet- Ne ceza verilmeli? Bunu kime danışırsınız? Cezasını kim vermeli? Sizin yakınınız olsa kararınız ne olurdu?

Sosyodemografik özellikler: Cinsiyet, yaş, eğitim, medeni hal, çocuk sayısı Ekonomik olarak başkasına bağımlı mı? Namus nedir? Töre nedir? Namussuzluk ne demektir? Namusu korumak kimin görevidir? Bu konuda erkeğin görevi nedir? Kadının görevi nedir? Toplumun görevi nedir?