Yazılım Geliştirme Süreci

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Gösterip Yaptırma Yöntemi
Advertisements

YAZILIM GELİŞTİRME SÜRECİ
Sistem Analizi ve Planlama
SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI
Algoritma ve Akış Diyagramları
Problemi Çözme Adımları
NESNEYE YÖNELİK PROGRAMLAMA
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
“Proje Adı” “Müşteri Kurum” “Yürütücü Kuruluşlar”.
VERİ TABANI YÖNETİMİ Ders 7: Veri Tabanı Sisteminin Kurulması
BEP BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI.
BPR151 ALGORİTMA VE PROGRAMLAMA - I
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
ProDent
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ 1/51 DEĞERLENDİRME TABLOSU Başvuru Rehberi içinde yer alan ve proje tekliflerinin hangi kriterlere göre değerlendirileceğini.
Algoritma ve Akış Diyagramları
ALGORİTMA ve PROGRAMLAMA
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
Sistem Geliştirme Sistemin tanımı. Sistemin Temel özellikleri
Veri – Bilgi – Karar Kuramları ve Özellikleri
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
NESNEYE DAYALI PROGRAMLAMA
Afyon Kocatepe Üniversitesi
Temel tanımlar ve işleyiş
©Ian Sommerville 2000Software Engineering, 6th edition. Chapter 19Slide 1 Doğrulama ve Geçerlilik.
PROGRAM TASARIMI
EĞİTİM OYUNLARI TASARLAMA
Yedinci Bölüm İşletme YÖNETİMİNİN FONKSİYONLARI.
Eğitimde Bilgisayar Uygulamaları
Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
KISA DÖNEMLİ HEDEFLER.
SİSTEM ANALİZİ ve TASARIM
ENF 204 Bilgisayar Programlama Algoritma ve Akış Diyagramları
Veri Tabanı Tasarım Süreci
Problem Yaklaşım Temelleri, Algoritma ve Akış Şeması
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
CAMİ GEZİ PLANI Gezi Tarihi : Gezi Yeri : Oğuzlar Gölbaşı Cami - Oğuzlar Merkez Cami Geziye Çıkış Saati : 08:45 Geziden dönüş Saati : 10:10.
Algoritma Mantığı ve Akış Diyagramları
EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ VE ÖĞRETİM TASARIMI
SİSTEM VE YAZILIM Bilgisayar sistemleri donanım, yazılım ve bunları işletmek üzere gerekli işlemlerden oluşur. Yazılım, bilgisayar sistemlerinin bir bileşeni.
BE P BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI. BEP ; özel eğitim gereksinimi olan her birey için yazılı olarak geliştirilmiş ve özel eğitim gereksinimi olan.
Proje Oluşturma ve Yönetimi
Faaliyet Planlamasının Yapılması
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
KALİTE KONTROLÜ VE KALİTE GELİŞTİME ARAÇLARI
 Projeler üç nedenle sona erdirilirler. 1. Proje amaçlarına ulaşılmış ve başarılı olarak tamamlanmıştır. 2. Projenin durdurulması gerekmektedir. 3. Proje.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
ÇEVİK (Agile) SÜREÇLER Değişen gereksinimler, teknik riskler gibi önceden belirlenemeyen durumlara ve yazılım ürününü etkileyebilecek her tür değişikliğe.
Geleneksel Tasarım Araçları
Sistem Analizi ve Tasarımı
YAZILIM ÖLÇÜMÜ Yazılım mühendisliği, yazılım ürününü oluşturmaya, mühendislik yaklaşımı uygulamakla ilgili olan teknikler toplamını tanımlamak için kullanılan.
SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI
ERP Projesinin Aşamaları İzmir. ERP Projesinin Aşamaları SatışSatış - Başlangıç – Kurulum – Analiz – Plan – Uyarlama – Eğitim – Geliştirme.
KAT HİZMETLERİ YÖNETİMİ
Yazılım Geliştirme Yaşam Döngüsü
Problem Çözme Yaklaşımları
Algoritmanın Hazırlanması
Algoritma Nedir? Algoritmayı, herhangi bir problemin çözümü için izlenecek yolun adımlar halinde yazılması olarak tanımlayabiliriz. Algoritma, bir problemin.
Problemi Çözme Adımları
ALGORİTMALAR VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Yazılım Mühendisliği Temel Süreçler - Sistem Analizi
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
BENZETİM 2. Ders Prof.Dr.Berna Dengiz Sistemin Performans Ölçütleri
Algoritma ve Akış Diyagramları
İLERİ VERİ TABANI UYGULAMALARI
Sunum transkripti:

Yazılım Geliştirme Süreci MSDN Türkiye A. Serdar Gökcen

Seminerin Amacı: Yazılım geliştirme süreci hakkında izlenecek adımlar ve gerçek dünya örnekleri verilecektir seminerimizde. Çoğu programcı yada piyasaya yeni giriş yapacak programcı arkadaşların nasıl bir yol izleyeceği ve şuan piyasada bulunan programcı arkadaşlarımızın hatalarını yada eksik yaptığı işlemleri gidermeye çalışarak daha istikrarlı bir yazılım geliştirmeye teşvik etmek amacıyla seminerimize başlıyoruz.

YAZILIM GELİŞTİRME SÜRECİ GEREKSİNİM ANALİZİ TASARIM KODLAMA TEST BAKIM

GEREKSİNİM ANALİZİ Gereksinim analizi, ana sistem öğeleri ve işlevlerinden yazılıma ilişkin olanlarının ele alınarak, ayrıntılı şekilde tanımlanmasıdır. Bu amaçla, iki yöntemden biri uygulanmaktadır. Yöntemleri inceleyelim:

GEREKSİNİM ANALİZİ Birinci yöntem; bilişim alanının, işlevlerinin, ara birimlerinin, kısıtlarının, kabul kriterlerinin belirlenmesi ve akış diyagramları halinde gösterilmesidir. Böylece yazılım özellikleri ortaya konmuş olmaktadır. Ancak, bu yöntemin uygulanabilmesi için, gereksinimler daha önce müşteri ile birlikte saptanmalıdır.

GEREKSİNİM ANALİZİ İkinci yöntem; yazılım için bir prototip (model) oluşturmak ve bu prototip üzerinde müşteri ile tartışarak, prototipi gereksinimlere uygun hale getirmektir. Bu yöntemde, gereksinimler önceden saptanmayıp, prototip üzerinde müşteri ile birlikte kararlaştırılmaktadır. Gereksinimlerin karşılanmasına ya da kaynak kısıtlamalarına göre yazılım tasarımının özellikleri; yazılım öğelerinin kabaca analizi ile de gereksinimleri karşılama derecesi belirlenmektedir.

YAZILIM TASARIMI Belirlenmiş olan bir dizi gereksinimin, ana sistem içerisinde işlevsel bir öğe haline getirilmesi, başka bir deyimle, yazılım şekline dönüştürülmesidir. Yazılım tasarımı; Ön tasarım, Ayrıntılı tasarım, Yazılımın sınanması olarak üç basamak halinde gerçekleştirilmektedir…

YAZILIM TASARIMI ÖN TASARIM Ön tasarımda, yazılımın belirlenmiş olan amaç ve hedeflere nasıl ulaştırılabileceğine ilişkin tanımlar geliştirilmektedir. Bunun için; yazılımın işlevleri tanımlanmakta ve modül adı verilen bağımsız öğelere ayrılmakta, veri yapıları oluşturulmakta, modül ara birimleri kurulmakta, kısıtlar belirtilmektedir. Bir rapor halinde düzenlenen ön tasarım, incelenerek kabul edilmekte ya da tekrar düzeltilmektedir.

YAZILIM TASARIMI AYRINTILI TASARIM Ayrıntılı tasarımda; ön tasarım aşamasında oluşturulan modüller alt modüllere ayrılmakta ve ayrıntılı olarak tanımlanmaktadır. Kütükler, ekran görüntüleri ve rapor biçimleri tasarlanmakta, programlar için ayrıntılı plânlar düzenlenmektedir. Böylece hazırlanan tasarım raporu incelemeye sunulmaktadır. Ayrıntılı tasarım raporu kabul edilince program planları bir bilgisayar dilinde kodlanarak dış belleklere aktarılmaktadır.(Kodlama ve Yayımlama)

YAZILIM TASARIMI YAZILIMIN SINANMASI Geliştirme sürecinin her aşamasında "kalite kontrolü" yapıldığı gibi, ayrıca son aşamada da "kabul muayenesi" anlamında bir testten geçirilmektedir. Bu amaçla, yazılım projesinin plânlanmasında bir "yazılım denetleme plânı" ve son aşamada da kabul muayenesi için bir "test plânı" düzenlenmektedir. Sınama; önce her bir modülün, sonra da bir bütün halinde yazılımın testten geçirilmesi ve onaylanması ile tanımlanmaktadır. Yazılımda kullanıcılar tarafından bulunan hataların çoğunun nedeni problemi ifade etme ve anlama hatasıdır.

BAKIM VE KORUMA Bakım ve koruma, sınama sonunda uygun bulunan yazılımın kullanım için düzenlenmesi, faaliyete geçirilmesi ve gerektiğinde üzerinde değişiklik yapılması işlemlerinden oluşmaktadır. Uzun süre kullanılacak olan sistem yazılımları ile uygulama paket programlarının gerektiğinde bakımının yapılması ya da değiştirilmesi yoluna gidilmektedir. Yazılımın bakımı, geliştirilmesinden iki kat daha pahalıdır. Büyük yazılım kurumlarında yazılım bakım ve değiştirme giderleri, bütçelerinin %50-70'ine ulaşmaktadır.

Seminer Hakkında Sorular? Seminere katıldığınız için teşekkür ederim. Lütfen seminer boyunca aklınıza takılan yada merak ettiğiniz soruları sorarsanız, cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Teşekkürler; Ali Serdar GÖKCEN. msdn Türkiye.