ULUSLARARASI EĞİTİM SİSTEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DE NASIL VERİLİR ? DİPLOMA EKİ ÇALIŞTAYI
Advertisements

© 2011 IFRS Foundation 1 IFRS for SMEs Konu 2.5(b) Test ve Tartışma Varlıklar Bölümler 14 &15.
Dün Bugün Gelecek Ulusal Tıp Eğitimi Kongresi 2010, Aydın.
Projemiz; Mesleki eğitimde kalite güvencesi ile ilgili farkındalık ve bilginin artırılması, EQAVET uygulamalarının ve ağları ile ilgili iyi uygulama örneklerini.
Yazdırma: Yazıcınız bizim yazıcılarımız gibi yazdırmayabilir; bu nedenle birkaç deneme baskısı yaptığınızdan emin olun. Hizalama yeterince doğru olmuyorsa,
SATIN ALMA EĞİTİMİ “YAPIM İŞLERİ” MAYIS 2006 PROCUREMENT TRAINING WORKS MAY 2006.
1 2 HE in General …………… EM…………… EM Projects …………….. VenueVenue MEU KYK Info on EM in General Yüksek Lisans ve Doktora Programları İçin Hareketlilik.
KnowTech3D 3 Nisan 2014.
Fakültelerimiz nasıl birer doktor mezun etmeyi uygun görmektedir? The medical school faculty must define the objectives of its educational program. (LCME.
Son Sınıf Tıp Öğrencileri & Yaşam Boyu Öğrenme Murt, Çekmecelioğlu, Önal, Yavuz
ISTE Standartları Uluslararası Eğitim Teknolojileri (Derneği) Birliği (The International Society for Technology in Education-ISTE) Teknolojinin eğitimde.
Bologna Süreci Değerlendirme Raporu: Türkiye örneği
Mind, Brain, Education together for a more ` humanistic approach ` to education Dr Tokuhama-EspinosaDr. Siva Kumari, Dr Yong Zhao Sir Ken Robinson.
U LUSLARARASI Ö ĞRENCI DEĞIŞIM VE UYGULAMALI SEKTÖR EĞİTİMİ P ROGRAMLAR I.
BOLOGNA SÜRECİNDE ÖĞRENME ÇIKTILARINA DAYALI EĞİTİM
PRESENTATION The aim of Mersin University Tarsus Technical Education Faculty is to train teachers for the Vocational and Technical High Schools which.
THE PRESENT PERFECT TENSE
ÖĞRENCİ İŞ BAŞVURU FORMU (STUDENT JOB APPLICATION FORM) FORMU DOLDURURKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR / POINTS FOR CONSIDERATION WHEN FILLING OUT THIS FORM.
Diploma Eki (DE) Diploma Supplement (DS)
SATINALMA EĞİTİMİ MAL ALIMI MAYIS 2006 PROCUREMENT TRAINING SUPPLIES MAY 2006.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Building Mutual Trust Between the Labour Market and Education Panel Session.
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
AKTS ve DE Etiketleri Müracaatları için Program Bazında Yapılacak Çalışmalar Hazırlayanlar:Dr. Ali Osman KURT Dr. Nesrin KENAR Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü.
Tanınma. Erasmus Öğrencisinin gitmeden önce yapması gerekenler – “Öğrenim sözleşmesi/anlaşması” (Learning Agreement) DİKKAT: Öğrenim Sözleşmesi karşı.
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BEK RAPORUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
 Title  Table of Contents  Introduction  Born  Childhood  Education  Establishment  Secret  Extra Info.  Death  Sources  The End.
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi Improving.
Türkiye’de Meslekî Eğitim ve Öğretimdeki Yeni Yaklaşımlar
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Technical Assistance for Increasing Primary School Attendance Rate of.
Son romantik impressionistler Michael & Inessa Garmash
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
Key Terms from the Chapters. Chapter -1 Statistics, Data, and Statistical Thinking Fundemantal Elements of Statistics Statistics: EN: Statistics is the.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
 C H I L D B R I D E S.   Marriages in early ages are seen all over the world.  Marriages under 18 are accepted as «child» marriages.
Öğrenme Çıktılarına Dayalı Program Geliştirme Süreci Yrd.Doç.Dr.Ömer Açıkgöz Muş Alparslan Üniversitesi Bologna Uzmanı.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Hafıza performansınızı geliştirmek Developed.
ULUBATLI HASAN PRIMARY SCHOOL (ULUBATLI HASAN İLKÖĞRETİM OKULU) BERGAMA, İZMİR TURKEY.
Elke HOFFMANN & Engin YILMAZ Hessenkolleg- Wetzlar / Almanya İzmir Özel Fatih Koleji / Türkiye Grup Çalışması ve e-Twinning: Metodlar ve Sonuçları / Grup.
YENİ DÖNEM PROGRAMLAR HERKES İÇİN ERASMUS ‘ERASMUS for ALL ’ 6 Mayıs Ege Üniversitesi, İZMİR.
BEYPAZARI DISTRICT DIRECTORATE FOR NATIONAL EDUCATION ‘’Acadmy of New Possibilites’’
BOĞAZLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ INSTITUTUL POSTLICAL PHOENIX htttp:// NEWHAM COLLEGE OF FURTHER.
İnhaler steroidler pnömoni sıklığını artırırlar! Prof.Dr.Arzu Mirici Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi.
Practice your writing skills
THE PROJECT SPORT AND US “Non-OLYMPIC GAMES”. FIVE STONES.
DISCUSSION
Students social life and join the social clubs. BARIŞ KILIÇ - EGE DÖVENCİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ
Cambridge IGCSE® Cambridge IGCSE:
2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
EKON 321 ULUSLARARASI İKTİSAT I
FINLAND EDUCATION SYSTEM I am talking about the Finnish education system today.
Alexander Pope, (born May 21, 1688, London, England— died May 30, 1744, Twickenham, near London), poet and satirist of the English Augustan period,
Religious and national holidays celebrated in foreign countries.
Stephen Hawking His Life and Vestige. Stephen Hawking.
Döngüler ve Shift Register
TARTIŞMA ABSTRACT METHOD SONUÇ GİRİŞ ÖNERİLER BULGULAR
Studies for Improvement and Development of Vocational Education
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Tanınma / AKTS ve DE Prof. Dr. Lerzan ÖZKALE Bologna Uzmanı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Before the Battle of Çanakkale. Why a Front in Çanakkale was Opened? In the summer of 1914, the war continued in Europe with all its intensity, and by.
EK YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
2019 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLMESİ PLANLANAN
SUBJECT NAME Prepeared by Write the names of group members here
Sunum transkripti:

ULUSLARARASI EĞİTİM SİSTEMİ ISCED ULUSLARARASI EĞİTİM SİSTEMİ

İSCED NEDİR? ISCED (International Standard Classification of Education) Uluslararası Eğitim Sınıflandırma Standardı 1976 yılında başlayan çalışmalar, UNESCO tarafından sırasıyla 1997, 1999 ve 2006 yıllarında güncellenmiştir. ISCED ülkelerin ulusal eğitim sistemlerinin yapısı ve ekonomik gelişme aşamaları ne olursa olsun eğitim sistemlerini şeffaflaştıran çok amaçlı bir sistemdir.

NİÇİN İSCED? 30 OECD ülkesi; OECD ülkelerinin eğitim verilerini karşılaştırabilmek, OECD göstergelerinde karmaşık eğitim süreçlerini daha iyi yansıtabilmek için ISCED-97’yi çerçeve olarak kabul etmiştir. Üye ülkeler, UNESCO İstatistik Enstitüsü (UIS)’ne (UNESCO Institute for Statistics) eğitim programları ile ilgili verileri aktarmak için bu sınıflandırmayı ve istenilen formatı kullanmak zorundadır.

Niçin ISCED? ISCED eğitim programlarını; hem seviyelerine hem de eğitim alanlarına göre sınıflandıran bir çerçeve sunmaktadır.

ISCED Nasıl Çalışır? ISCED uluslar arası karşılaştırılabilir eğitim istatistikleri için entegre ve tutarlı istatistiki çerçeve ve raporlama sağlar. İki bileşeni vardır: İstatistiki çerçeve: Uluslar arası eğitim karşılaştırmalarında önemli görülen çeşitli değişkenlerle milli eğitim istatistiki tanımlamaları ve öğrenme sistemleri için kapsamlı istatistiki tanımlama sağlar; Metodoloji: Eğitim düzeyi ve eğitim alanları için milli eğitim programlarını uluslar arası karşılaştırılabilinir kategorilere çevirir.

İSCED’97 KAPSAMI ISCED kişinin hem iş hayatına girmeden önce almış olduğu eğitimleri hem de hayatı boyunca aldığı sürekli eğitimi kapsar. normal eğitim, yetişkin eğitimi, örgün eğitim, yaygın eğitim, ilk eğitim, sürekli eğitim, uzaktan eğitim, açık öğretim, yaşam boyu eğitim, part-time eğitim, ikili sistem, çıraklık, teknik ve mesleki eğitim, staj, özel ihtiyaç eğitimi. ISCED organize olmayan çeşitli öğrenme yöntemlerini içermemektedir.

EĞİTİM İÇERİĞİ İLE İLGİLİ KULLANILAN ANA KRİTERLER ISCED,çok-boyutlu sınıflandırma için ana kriterler kullanılır: bir sonraki eğitimin tipi veya programın götürdüğü hedef, program yönelimi (genel eğitim, meslek-öncesi eğitim veya mesleki eğitim olup olmadığı), program süresi (süre olarak farklılıklar içeren programların bulunduğu ISCED Seviye 3, 4 ve 5), ulusal derecelendirme ve yeterlilik yapısındaki konumu.

International Standard Classification of Education (ISCED); UNESCO Proxy criteria for contents Name of the level Code Complementary dimensions Main criteria Subsidiary criteria Educational properties School or centre-based Minimum age Upper age limit Staff qualification Pre-primary education None Beginning of systematic apprenticeship of reading, writingand mathematics Entry into the nationally designated primary institutions or programmes Start of compulsory education Primary education First stage of basic education 1 Subject presentation Full implementation of basic skills and foundation for lifelong learning Entry after some 6 years of primary education End of the cycle after 9 years since the beginning of primary education End of compulsory education Several teachers conduct classes in their field of specialization Lower secondary education Second stage of basic education 2 Type of subsequent education or destination Programme orientation Typical entrance qualification Minimum entrance requirement (Upper) secondary education 3 Cumulative duration since the beginning of ISCED level 3 Entrance requirement, Content, Age, Duration Post-secondary non tertiary education 4 Minimum entrance requirement, Type of certification obtained, First stage of tertiary education (not leading directly to an advanced research qualification) 5 Type of programmes Cumulative theoretical duration at tertiary National degree and qualification structure Research oriented content, Submission of thesis or dissertation Prepare graduates for faculty and research posts Second stage of tertiary education (leading to an advanced research qualification) 6

ISCO Skill Level First skill level Second skill level ISCED Categories First skill level ISCED category 1, comprising primary education which generally begins at ages 5-7 years and lasts about 5 years. Second skill level ISCED categories 2 and 3, comprising the first and second stages of secondary education. The first stage begins at the age of 11 or 12 and lasts about three years, while the second stage begins at the age of 14 of 15 and also lasts about three years. A period of on-the-job training or experience may be necessary, sometimes formalised in apprenticeships. This period may supplement the formal training or may replace it partly or, in some cases, wholly. Third skill level ISCED category 5 (category 4 has been deliberately left without content) comprising education which begins at the age of 17 or 18, last about four year, and leads to an award not equivalent to a first university degree. Fourth skill level ISCED categories 6 and 7, comprising education which begins at the age of 17 or 18, lasts about three, four or more years, and lead to a university or postgraduate university degree or the equivalent.

ÖĞRENME ÇIKTISI NEDİR? Öğrenme çıktıları, bir öğrencinin öğrenme sürecini tamamladıktan sonra neleri bilmesi, anlaması ve /veya yapabilmesi gerektiğini açıklayan ifadelerdir. Öğrenme çıktıları; öğretenin niyetinden daha çok öğrenenin başardıklarına odaklanmaktadır. Öğrenme çıktıları bize eğitimin hedeflerini verir.

HEDEF NEDİR? YETİŞTİRECEĞİMİZ BİREYDE BULUNMASINI UYGUN GÖRDÜĞÜMÜZ VE EĞİTİM YOLUYLA KAZANDIRILABİLİR NİTELİKLER

BAKIŞ AÇISI

Relativity; Görecelik, gözlemcinin gördüğünün bulunduğu yer ve bakış açısına göre değişeceği anlamına gelmektedir. Escher bu resminde, genel bir görünüm oluşturmak için herhangi bir nesnenin farklı gözlem çerçevelerinden birkaç görünümünü birleştirmenin ne gibi çelişkilere neden olduğunu resminde ortaya koymuş. Relativity 1953

A Babylonian Legacy: Hammurabi’s Code MJS 7th Grade