Klasik başlangıç Senelerce geceli gündüzlü çalıştıktan sonra, artık kendi ajansını kurmanın vakti geldi. Eş dost, çevre tamam. Müşteriler şimdiden söz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değişkenler.
Advertisements

SİZCE 17 (ONYEDİ) YTL İLE NELER ALINABİLİR ?.  m m m mesela; 20 kg SOĞAN ALABİLİRSİNİZ.
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
Bunu okursanız iyi olur
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME VE
Küçük İşletmeler için Pazarlama Araçları
Stratejik Yönetim “KOBİ Danışmanlık Modeli” Çılgın Proje Sunumu
Yaşamak için zaman kalmıyor
ses düğmesini açabilirsiniz
PYO PROJE Y Ö NETİM OFİSİ Mühendislik Müşavirlik ve Uluslararası İç ve Dış Tic.Ltd.Şti. Doğru Kararı, Doğru Zamanda Verebilmeniz İçin…
Strateji Tasarımı İlker acar.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
Kazanmak isteyenlere Crm9 0
BUGÜN BENİM EN İYİ GÜNÜM! Randevu alma Ve SATIŞ
İlk 100 Hayır!
BOŞANMA SEBEBİ.
Sorularla Gerçeğe Çağrı Merkezi.
HAMZAKOCAKOĞLU2006 KİM DAVALI KİM DAVACI BİR HİKAYE AMA BELKİ DE GERÇEK.
Meksika'da Inka tapınaklarına ç ıkmak isteyen Avrupalı bir grup arkeolog, birka ç yerli rehberle yola koyuluyor. Dağın tepesindeki tapınaklara giden uzun.
Stok YönetimiMüşteri YönetimiBütçe hazırlama Ödeme takibiMasraf girişTalep Yönetimi Proje yönetimiRaporlamaOtomatik Bilgilendirme.
BAŞARI ZAMANI İYİ KULLANABİLME REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ VE
% 1000 Kazanç elde edilebilir, ama %100’den daha çok kaybedilemez.
tüm öğrencilere başarılar dileriz.
Meslekleri Tanıyalım.
Hayatın Ortağı Olmak... Erdal ATABEK Remziye Örselli/11 Şubat 2009.
“ Hayatın Ortağı Olmak …” ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
Bir hata yapıp, bunu düzeltmeyen kişi, ikinci bir hatayı yapmaktadır.
Durum çalışması: birçok sorusu ve az cevabı olan bir kadın girişimci.
KABUL EDEMEM.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
AŞK GÜNLÜĞÜ.
Tübider Crm Ana Menü Kontak (Çağrı)Yönetimi – Çağrı Listesi.
HEPİNİZİ YENİ EVİMİZDEKİ BARBEKÜ PARTİSİNE DAVET ETMEK İSTİYORUM. (VAKİT KISITINDAN DOLAYI ÇOK BASİT BİRKAÇ YEMEK HAZIRLAYABİLECEĞİM LÜTFEN HERKES YANINDA.
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
Meslekte Haksız Rekabet Osman Dinçbaş Güney SMMM A.Ş.
ZAMAN YÖNETİMİ Zaman nedir? Zaman yönetimi nedir?
Müdürümüz Ertuğrul Bey bize çok iyi davranır Bazen hafif dokundurur hatalardan hayıflanır Yeni sipariş gelince şirketiyle gururlanır Ofiste sevinçle koşar.
BABALAR VE KIZLARI.
SINAVA İLİŞKİN DUYGULAR
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
KENDİNİ SEV HAZIRLAYAN : ELİF ÖZDEMİR
“ Ortağı Olmak … ''günümüz ergenleri” ile erişkinler arasındaki uzaklık daha da artacaktır. Günümüzün ''ergen dünyası'' nı, bu dünyada geçerli.
% 1000 Kazanç elde edilebilir, ama %100’den daha çok kaybedilemez.
“Hayatın Ortağı Olmak…”
HAYATI ANLAMLANDIRMAK
İBRETLİK BİR HİKAYE.
Yaşamınızı planlayın hayalleriniz gerçek olsun
BİR İLANIN MACERASI İlk günden son güne kadar bir ilan ne gibi safhalardan geçer, buyrun görün. Aralardaki yorumlar, müşteri temsilcilerinin yaratıcı grup.
ZAMAN ÖLÇÜSÜ.
Kaygı bitiyoooor ! YEŞİLKÖY ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
=>YAZIM KURALLARI<=
ZAMAN YÖNETİMİ Zaman aslında herkes için sabittir, diğer bir deyişle herkes için 1 saat 60 dakika 1 günde 24 saat 1440 dakika, haftada 7 gün 168 saat vardır.
Savaş neden yapılıyor ? Kaynak : Modeller ve Doğal Kaynaklar Yönetimi 1- Kurs Notları Milano Teknik Üniversitesi.
HEPİNİZİ YENİ EVİMİZDEKİ BARBEKÜ PARTİSİNE DAVET ETMEK İSTİYORUM. (VAKİT KISITINDAN DOLAYI ÇOK BASİT BİRKAÇ YEMEK HAZIRLAYABİLECEĞİM LÜTFEN HERKES YANINDA.
LİDER KİM?.
BOŞANMA SEBEBİ.
Birlikte Düşünelim Hayatta gerçekleştirmek istediklerinize yardımcı olabilir miyiz? ‘‘Eğer hayatınızı değiştirmek istiyorsanız, düşünce tarzınızı değiştirmelisiniz.”
Her cümlede işi yapan bir varlık ya da varlıklar mutlaka vardır. Cümlede işi yapan bu varlığa denir. özne Özne, cümlenin bazen başında bazen de ortasında.
Ahmet Eren Köksal ZamirlerZamirler. ZAM İ R NE DEMEK İsimlerin yerine kullanılan sözcüklerdir.Bütün zamirler sıfatlardan farklı olarak isim çekim eki.
VURUR YÜZE İFADESİ TEOG ZAMANI GELMİŞ BİTANESİ
En temel besinlerimizden biri ekmektir. Herkes evinde ekmek yapabilir mi?
‘’-Kİ’’ EKİ VE ‘’Kİ’’ SÖZCÜĞÜNÜN (BAĞLACININ) YAZIMI
ODTÜ İŞLETME Özel sektör ve kamu kuruluşlarının, değişen çevre koşullarına uyum göstererek, etkili, kârlı ve verimli bir şekilde yönetilmelerine.
ZAMİRLER HAZIRLAYAN UMUT ÖZBEY TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. 1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir kullanılmamıştır? A) Onları geçen gün gördüm. B) Bu soruyu kim.
AKÇAKOCA’DA MÜKEMMEL BİR HAFTASONU GEÇİRMEYE HAZIRMISINIZ? Peki ama tehlikenin farkinda mısınız? Biges Vas ? This is kaput Gelin Gelin Alduracam hepinizi.
HEPİNİZİ YENİ YAZLIĞIMDAKİ PARTİSİNE DAVET ETMEK İSTİYORUM. ÇOK AZ VAKTİM KALDI… BİRKAÇ ÇEŞİT YEMEK HAZIRLAYABİLECEĞİM.. LÜTFEN HERKES YANINDA BİRŞEYLER.
Çin düşünürü Lao Tzu'nun öyküsü
Hayatın Ortağı Olmak... Erdal ATABEK Remziye Örselli/11 Şubat 2009.
Sunum transkripti:

Klasik başlangıç Senelerce geceli gündüzlü çalıştıktan sonra, artık kendi ajansını kurmanın vakti geldi. Eş dost, çevre tamam. Müşteriler şimdiden söz verdi, hazır. Ekiple konuşuldu, istifa edilip hayallerin ajansına hep birlikte yelken açılacak. Tedarikçiler de arkanızda. Hayaller gerçek olur, ofis tutulur, dekorasyon bu işin şartındandır, sonsuz ay taksitle mac’ler, laptop’lar alınır. Artık geceleri başkaları için değil kendimiz için sabahlanacaktır. Yeni reklam ajansı herkese hayırlı olsun!

Klasik gidişat İş koşturmacasında kimler gelir, kimler gider, kimin sorumluluğu nerede başlar, nerede biter belirsizdir. Maaş, yol, yemek, mesai, ssk derken sistemsizlikten kimsenin maliyeti ve ajansa kazandırdığı ölçülemez. Mehmet’e ulaşamıyorum, dokümanı nereye kaydetmiş onu da bulamıyoruz, n’apıcaz?

Klasik gidişat Yeni müşteri ajans için hayatidir, işi ajans sahibi yürütmeye çalışır ancak mevcut işlerden kopamayan ajans sahibi bir türlü istediği ritmi yakalayamaz. Sağda solda çıkmış birkaç haber, sonsuz sayıda yarım kalmış excel, eskimiş telefon numaraları, aranmayı bekleyen umutsuz müşteriler… İşte ajansın pazarlamasındaki son durum budur! Şu işleri bir yoluna sokalım, pazarlama ile ilgili ciddi birşeyler yapmamız lazım.

Klasik gidişat Ajans zar zor yeni bir iş alır ama alırken de arkasına bile bakmaz. Kapasitesi ne durumda, maliyetleri ve satış fiyatı işi karlı yapabilmek için uygun mu, değil mi? Herşey iş alındıktan sonra düşünülür. Bu fiyata bu iş yapılmaz ama bu müşteri de bizim için çok önemli arkadaşlar. Biliyorum, elimizde önemli bir iş var ama ne yapıp edelim, akşamı sabah edelim, bu işi bitirelim. Bundan sonra çok daha iyi olacak!

Klasik gidişat Yaratıcı ekibin tamamı çalışma hayatları boyunca az zaman çok iş dolayısıyla kalitesiz iş paradoksu ile boğuşur. Üst üste biriken işler birkaç kişinin omuzlarında yük olur, bütün beklentiler 90. dakikada atılacak gole kilitlenir. Bu gece de mi ajanstayız, e ben ne zaman dinlenicem, ne zaman gezip dolaşıp, okuyucam? İyice köreldim, bu paraya bu iş yapılmaz!

Klasik gidişat Müşteri ilişkileri acele üretilen işlerin haklı haksız revizyonları esnasında hem ekiple hem de müşteri ile görünmez bir savaş yürütür. İşlerin onaylanmasını takiben 3.parti süreci ajansın nakit kaynaklarından biri olarak görünür ama önemi kadar ehemmiyet gösterilmez. Son revizyon da geldi bunu da yapalım işi matbaaya göndericez. Geçen sefer ki teklif ne kadardı, hatırlamıyorum, nereden bulucam şimdi onu?

Klasik gidişat Onca yoğunluğun sonunda işin sonlandırılması müşteri ilişkilerini rahatlatır, gelen/giden fatura muhasebeye ya geç bildirilir ya da hiç bildirilmez. Bildirildiğinde de eksikler yanlışlar olur. Bu gidişatla nakit akışı bir türlü dikiş tutturamaz. Aaaaaa, ben o faturayı size bildirmeyi unutmuşum, bir de öncekinde ufak bir yanlışlık yapmışız, hemen düzeltip gönderelim!

Klasik ajans sahibi düşünceleri Bütün işi ben yapacaksam, niye maaş ödüyorum? Herkes profesyonel ama niye organize olamıyorlar? Her işi ben mi öğreticem? Niye kimse benim kadar istekli çalışmıyor? Kimse konsantre değil, sorumluluk almıyor, gün içinde zamanlarını boşa harcıyorlar, işin bitmesi için acele etmiyorlar, neden? Önemli olan müşteri kazanmak, ne olursa olsun o müşteriyi almak lazım. Çok pazarlık ettiler, bu fiyatlara ve bu vadelere çalışmak intihar ama olsun. Yapar bizim çocuklar. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Ben işi geliştirmeliyim ama işin kendisini yapmaktan hiçbirşeye vakit bulamıyorum, ne özel hayatım kaldı, ne sabrım… Kar ediyor muyuz, etmiyor muyuz, her ay nasıl başlıyor, nasıl bitiyor anlamıyorum. Hiçbirşeyi kontrol edemiyorum! Yeni kurallar koymalıyım, kimse iyilikten anlamıyor, görsünler bakalım patron nasıl olunuyor!

Klasik durum Bu klasik durum ajansı yönetici dışındaki herşeyin yönlendirdiği bir modeldir. Ajans akıntıda süzülen bir nilüfer gibi kendisini bekleyen sonra doğru ilerlemektedir. mutsuz çalışanlar mutsuz ajans mutsuz işler mutsuz müşteriler mutsuz ajans sahibi

Bu sona nasıl engel olunabilir?