ClinicalTrials.gov (NCT )

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Lojistik Yönetimi Ders – V
Advertisements

OLGU.
HASTA TRANSFERİ: AMERİKAN HASTANESİ ÖRNEĞİ
SENTEZDEN KULLANIMA İLAÇ SERÜVENİ
AKUT BÖBREK YETMEZLİĞİNDE DİYALİZ-DIŞINDAKİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ
Makale Sunumu Ayşe GÖKMEN Ankara
PROSTAT KANSERİ TEDAVİSİNDE YENİLİKLER
ONKOLOJİ ECZACILIĞINA DOKTOR BAKIŞI
Doç.Dr.İlhan ÖZTEKİN Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kanser Hastalarında Enfeksiyon Kontrolü
17. DÖNEM AKUPUNKTUR EĞİTİM PROGRAMINDA TEDAVİYE ALINAN 130 HASTANIN DEMOGRAFİK, KLİNİK ÖZELLİKLERİ VE TEDAVİ SONUÇLARI Dr. Derya Özmen ALPTEKİN Fiziksel.
Yeni Büyük Klinik Çalışmalar
ÇİD MİKROORGANİZMALAR
Dr. Özlem COŞKUN*, Yrd. Doç. Dr. Mehtap KARTAL**,
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
Doç Dr.Recai Türkoğlu MS hasta Okulu
1 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İç Hastalıkları ABD. Genel Dahiliye
Doç Dr.Recai Türkoğlu MS Hasta Okulu
KARDİYOTO KARDİYOLOJİ OTOMASYONU.
AKUT SEREBROVASKÜLER HASTALIK ÖN TANISIYLA ACİL SERVİSE BAŞVURAN UYGUN HASTALARDA İNTRAVENÖZ - İNTRAARTERYEL TROMBOLİZ VE MEKANİK TROMBEKTOMİ.
TIBBİ KAYITLARIN YÖNETİMİ VE BİR HASTANE UYGULAMASI
ULUSAL DİYABET KONGRESİ KONSENSUS GRUBU
ISTC International Standarts for TB Care TB-UBS TB’da Uluslararası Bakım Standartları 1 Bütün TB hastaları ve TB’dan şüphelenilen hastalar için uygulanması.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Nöroloji Kliniği Multiple Skleroz Polikliniğinde Başağrısı Sıklığı ( Headache Frequency in Multiple Sclerosis Outpatient.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nefrolooloji Bilim Dalı Yayın Sunumu 15 Ocak 2015 Perşembe Ar. Gör. Dr.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KPI ANALİZİ – ŞUBAT 2015 KALITE GELIŞTIRME AR-GE ŞUBESI.
BERGAMA 70.YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
PROF.DR. MURAT DERBENT ( )
ACİL SERVİS HİZMETLERİNDE ADLİ RAPOR UYGULAMALARI MODEL FORM ÖNERİSİ
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
İ.Ü GİDEN ÖĞRENCİ ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Prof. Dr. Erhan GÜZEL İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı 7 Haziran 2008, İstanbul Üniversitesi.
VERİMLİLİK VE KALİTE YÖNETİM DAİRE BAŞKANLIĞI
Multipl Skleroz (MS) - hasta okulu -
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Kistik Fibrozlu Hastalarda Noninvaziv Ventilasyon Kullanımının Etkileri RE Şenay, ZS Uyan, S Öktem, B Karadağ, R Ersu, F Karakoç, E Dağlı Marmara Üniversitesi.
Marmara Üniversitesi Hastanesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Ünitesi
Slaytların Hazırlanması
Deri Tümörlerinin Teledermatolojik Değerlendirmesinde Teledermatoskopi ve Telemikroskopinin Etkinliklerinin Karşılaştırılması XXII. Prof. Dr. A. Lütfü.
AKUT DİSSEMİNE ENSEFALOMYELİT Pediatrik Tanı Kriterleri
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Romatoloji Bilim Dalı Olgu Sunumu 1 Aralık 2015 Salı Yandal Ar. Gör. Uzm.
ANTİ TNF &BLOKÖR İLAÇLAR (1) Erişkin ve Juvenil Romatoid Artrit; a)- Romatoid artritli erişkin hastalarda; biri methotrexat olmak üzere en az 3 farklı.
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
DİSPANSERLER
Enfeksiyon Hastalıkları Hastane Enfeksiyonları Adı:
TÜRKİYE’DE FARMAKOVİJİLANS UYGULAMALARI
Anti-IgE Tedavisinin 1. Yıldaki Etkinliği:
Okan BÖLÜKBAŞI. Nermin BÖLÜKBAŞI
Bir Eğitim Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde Yatarak Tedavi Gören Gebe Olguların Değerlendirilmesi Gözde Salihoğlu, Burak Okumuş, Çiğdem Uygur, Ahmet Erkan,
TRANSVERS MİYELİT İnt. Dr. Serap KARAKAŞ KTÜ Tıp Fakültesi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinik Stajı
Tiroid Kanseri Tedavisi
Sepsisli Hastalarda prokalsitonin, C-Reaktif Protein, Lökosit, Mean Platelet Volüm Değerlerinin, Kan Kültüründe Üreyen Mikroorganizmalarla Karşılaştırılması.
TBC HASTASI Prof. Dr. Abdurrahman ŞENYİĞİT
Figüre 1. Anket ve sonuçları
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
Arş.Gör.Dr.Kevser Ayar KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD
Kadınlar İçin Sosyal Hizmet Önleyici Hizmetler Müdahale Hizmetleri
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMI VE TEMEL ÖZELLİKLERİ. AMAÇ Bu oturum sonunda katılımcıların; Aile Hekimi ve Aile Hekimliğinin tanımını yaparak bugünkü durumunu.
BASINÇ YARASI PREVALANSI. Basınç yarası, kemik çıkıntılarının dış yüzeylerindeki deri ve subkütan dokunun uzun süreli basınca maruz kalması ve sürtünmenin.
Diz osteoartriti tedavisinde BMAC (Kemik iliği aspirasyon konsantresi) ve PRP (plateletten zengin plazma) kombinasyonunun etkinliği: Olgu serisi
HEMŞ.MELİKE ÇELİK DOÇ.DR.ÖZLEM UĞUR DOÇ.DR.EZGİ KARADAĞ
HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Şükrü Sınıcı1, Selma Eroğlu2, Ümit Dündar2
Kronik Omuz Ağrısı Olan Hastalarda Ultrasonografi Eşliğinde Uygulanan Omuz Eklem içi Steroid + Supraskapuler Sinir Bloğu ile Supraskapuler Pulsed Radyofrekansın.
Kronik Diz Ağrısı Hastalarına Yapılan Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu ve Diz Eklem İçi Steroid Enjeksiyonu Yanında Yapılan Geniküler Sinir Bloğunun.
Sunum transkripti:

ClinicalTrials.gov (NCT03368664) www.clinicaltrialsregister.eu Daha fazla bilgi için: Önceki hastalık modifiye edici tedavide (DMT) hastalık aktivitesi olan atak ve düzelmelerle giden multipl sklerozu (RRMS) olan pediatrik hastalarda geçiş öncesi ve sonrası alemtuzumabın etkililik, güvenlilik ve tolere edilebilirliğini değerlendirmek için çok merkezli, açık etiketli, tek kollu çalışma ClinicalTrials.gov (NCT03368664) www.clinicaltrialsregister.eu (EudraCT Number: 2016-003100-30 Türkiye’ de çalışmaya katılan merkezler Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatrik Nöroloji; Sorumlu Araştırıcı: Prof Dr Kıvılcım Gücüyener Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Pediatrik Nöroloji; Sorumlu Araştırıcı: Prof Dr Banu Anlar İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji; Sorumlu Araştırıcı: Prof Dr Zuhal Yapıcı İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji, Sorumlu Araştırıcı: Prof Dr Gülşen Akman Demir Sadece refere edilen hastanelerde Version 1.0 21Dec17

ÇALIŞMA TASARIMI Dahil Edilme Kriterleri Ana Dışlama Kriterleri Faz III, çok merkezli, açık etiketli, tek kollu, uluslararası çalışma Amaç: Önceki hastalık modifiye edici tedavide hastalık aktivitesi olan atak ve düzelmelerle giden düzelen multipl sklerozu olan 10 ila <18 yaş arasındaki pediatrik hastalarda intravenöz (IV) alemtuzumabın etkililik, güvenlilik ve tolere edilebilirliğini değerlendirmek. Dahil Edilme Kriterleri Çalışmaya girişte, 10 yaş ila <18 yaş arasındaki atak ve düzelmelerle giden düzelen multipl skleroz hastaları uygundur. Hastalar, Uluslararası Pediatrik Multipl Skleroz Çalışma Grubu pediatrik MS kriterlerine ve McDonald kriterlerine dayanan MS tanısı almalıdır. Yerel yönetmeliklere uygun olarak hastadan ve hastanın yasal temsilcisinden (ebeveyn veya vasi) alınan imzalanmış bilgilendirilmiş olur/rıza. Tarama sırasında Genişletilmiş Engellilik Durumu Ölçeği (EDSS) skoru 0.0 ila 5.0 (dâhil). Kaydedilmiş en az 2 MS atağı ve geçen yıl en az 6 ay süreyle tedavi aldıktan sonra beta interferon (IFNB) veya glatiramer asetat (GA) ile tedavi sırasında en az 1 MS atağı (relaps)* Aşağıdakilerden en az biri: -Aynı önceki tedavi (IFNB veya GA) sırasında ≥1 yeni veya büyüyen T2 hiperintens lezyon ya da gadolinyum kontrastlı lezyon VEYA -Önceki yıl 2 veya daha fazla atak VEYA -En az 2 MS hastalık modifiye edici tedavi denemiş olma Ana Dışlama Kriterleri Son 6 ay içinde natalizumab, daklizumab, fingolimod, metotreksat, azatioprin, siklosporin veya mikofenolat mofetil ile tedavi Hastaya yerel teriflunomid etiketine göre hızlandırılmış eliminasyon prosedürü uygulanmadığı sürece, son 12 ay içinde teriflunomid ile tedavi Daha önce mitoksantron, siklofosfamid, kladribin, rituksimab, okrelizumab, leflunomid ile tedavi veya herhangi bir sitotoksik tedavi Tüberküloz / belirti göstermeyen tüberküloz öyküsü Hepatit B, C virüsu enfeksiyonu (pozitif seroloji, ancak bağışıklama nedeniyle değil) Tarama vizitinde laboratuvar değerlendirmesi ile konfirme edilmiş kanda normalin alt sınırı (LLN) altında trombosit sayısı veya son bir yıl içinde trombosit topaklaşması olmayan bir numunede <100,000/μL’ ın altında dökümante edilmiş trombosit sayısı Tarama sırasında kanda normalin alt sınırı (LLN) altında CD4+, CD8+ veya CD19+ mutlak hücre sayısı Tarama sırasında kanda normalin alt sınırı (LLN) altında mutlak nötrofil sayısı * Hasta Alemtuzumab’ a geçmeden önce, çalışmaya dahil olurken ve Önceki hastalık modifiye edici tedavi fazı sırasında IFNB veya GA dan birini kullanıyor olmalı Çalışma döneminin süresi: maximum çalışma süresi 65 ay Birincil sonlanım noktası: 1. dönem beyin MR görüntülemesinde 2. Döneme kıyasla yeni veya büyüyen T2 lezyonlarının sayısı. Araştırılan tıbbi ürün: Alemtuzumab 0. Ayda 5 gün infüzyon ve 12. ayda 3 gün infüzyon Version 1.0 21Dec17