LAZERLAZER ADI : İBRAHİM SOYADI: MUSTAFA SINIF: 12/B DERS: FİZİK (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Suyun Serüveni Hava bazen yağmurlu, sisli veya karlı olur. Yağmurun, sisin ve karın nasıl oluştuğunu hiç düşündünüz mü?
Advertisements

PARÇACIK KİNEMATİĞİ-I
Sensörler Öğr. Gör. Erol KINA.
FİZİK PERFORMANS ÖDEVİ
Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
ERSİN ÇİÇEK*, PERVİN ARIKAN*
IŞIK Işığın Kırılması Mustafa ÇELİK.
LASER VE KULLANIM ALANLARI
SU HALDEN HALE GİRER.
Hazırlayanlar Murat Kaya Emel Yıldırım Fevzullah Kurt
Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.
ATOM TEORİLERİ.
Ohm Kanunu Direnç ve Çeşitleri Diyotlar LED’ler Transistörler
ALFA-BETA-GAMA Ekleyen: Netlen.weebly.com.
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bursa Teknik Üniversitesi
Raman Spektroskopisi Çalışma İlkesi: Bir numunenin GB veya yakın-IR monokromatik ışından oluşan güçlü bir lazer kaynağıyla ışınlanmasıyla saçılan ışının.
LAZER.
ATOMİK EMİSYON SPEKTROFOTOMETRESİ
Lazerler Fizikte Özel Konular Sunu 4.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
Canlı hücrelerde gerçekleşen yapım ve yıkım tepkimelerinin tümüne metabolizma denir.
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
Filtrelemenin X-ışını Spektrumu Üzerindeki Etkileri ve Simülasyonu
X-ışınları 5. Ders Doç. Dr. Faruk DEMİR.
UZAKTAN ALGILAMA FİZİK İLKELERİ
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
Raman Spektroskopisi.
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
A K M Y İ.
Fatih Eğitim Fakültesi
Eğer bu üç elementin birer elektronu daha olsaydı, her birinde yeni bir katman oluşacaktı. Çünkü her üçünün de en dıştaki katmanları tamamen dolu durumdadır.
YAĞMUR,KAR, SİS. Yağmur Yağmur, bir çeşit yağıştır. Diğer yağış türleri içinde kar, sulusepken, dolu ve çiğ vardır. Yağmur bulutlardan Dünya'nın yüzeyine.
ELEKTRON DİZİLİMİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
LAZERİN TARİHÇESİ Lazerler,uyarılmış salınımla mikrodalga alanında elde edilen kuvvetlendirmenin,spektrum optik bölgesinde eldesi prensibine dayanmakta.
Elektronların Dizilimi
ATOMUN YAPISI.
YAĞMUR,KAR,SİS Mert Efe Felek 3/C 581.
OPTİK CİHAZLARIN BİLEŞENLERİ
Atomun Yapısı.
DİLAN YILDIZ KİMYA BÖLÜMÜ
Bohr modeli Niels Hanrik Bohr 1911 yılında kendinden önceki Rutherforth Atom Modeli’nden yararlanarak yeni bir atom modeli fikrini öne sürdü. Bohr atom.
AY DEDE Yaklaşık beş milyar yaşında olup tahminen bir o kadar süre daha ışık verecektir. 1,4 milyon kilometre çaplı olup, sarı bir ana kol yıldızıdır.
ATOMUN YAPISI.
MADDENİN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Özellikleri
Hiçbir kimyasal ayırma yöntemi ile kendinden daha basit maddelere ayrıştırılamayan saf maddelere element denir.
KİMYA -ATOM MODELLERİ-.
SPEKTROSKOPİK İLAÇ ANALİZ YÖNTEMLERİ
Işık, hem dalga hem de tanecik özelliği gösterir
ATOM VE YAPISI. Etrafımızdaki bütün maddeler atomlardan oluşmuştur. Atom sözcüğünün ilk ortaya çıkışı yüzyıllar öncesine uzanmaktadır. Democritus adlı.
Elektronların Dizilimi ve Kimyasal Özellikler Eğer bu üç elementin birer elektronu daha olsaydı, her birinde yeni bir katman oluşacaktı. Çünkü her üçünün.
ELEKTRONLARIN DİZİLİMİ
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
IŞIK bir ışımanın ışık kaynağından çıktıktan sonra cisimlere çarparak veya direkt olarak yansıması sonucu canlıların görmesini sağlayan olgudur. C ile.
UYARILMIŞ HAL, KÜRESEL SİMETRİ VE İZOELEKTRONİK. ATOMUN YAPISI Hadi kullanacağımız şekli tanıyalım… İlk sayfa döner. İleri Film gösterimi şeklinde sunar.
Raman Spektroskopisi.
SİNTİLASYON DEDEKTÖRLERİ
Radyoaktif madde ve ışınlarla çalışma
Yarı İletkenlerin Optik Özellikleri
Suyun Yolculuğu.
LASER ve Tıpta Kullanımı
Yarı-İletken Lazerler
AURORA.
ATOMUN YAPISI VE KİMYASAL ÖZELLİKLER
ELEKTRONLARIN DİZİLİMİ VE KİMYASAL ÖZELLİKLER
TÜRBİDİMETRİ-NEFOLOMETRİ VE RAMAN SPEKTROSKOPİSİ
Işığın Kırılması.
YILDIZ NEDİR ? NASIL OLUŞUR? NASIL ÖLÜR?. Yıldız kendi ürettiği enerjiyi kullanarak ışıyan ve bu sayede yüksek sıcaklık ve basınçta kalarak kütle çekimi.
Medical Device Tıbbi Cihaz Eğitimi TCESİS R adyasyon Güvenliği Eczane Eğitim Haftası :14 Fahri Yağlı (Medikal Device Expert)
Sunum transkripti:

LAZERLAZER ADI : İBRAHİM SOYADI: MUSTAFA SINIF: 12/B DERS: FİZİK (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation)

LAZER Emisyon (Foton salma): Üst enerji seviyesindeki bir elektron daha düşük enerjili bir seviyeye geçerken enerji seviyeleri arasındaki fark kadar enerjiyi foton olarak salarlar. Buna emisyon adı verilir. Emisyon, ışıma ya da foton salma olarak da adlandırılır. Emisyon, kendiliğinden emisyon ve uyarılmış emisyon olmak üzere ikiye ayrılır. 1-Kendiliğinden Emisyon 2-Uyarılmış Emisyon

LAZER Kendiliğinden Emisyon: Bir elektron uyarıldığında yani dışarıdan enerji aldığında üst enerji seviyesine çıkabilir. Üst enerji seviyesine çıkan elektron burada 10–810–8 saniye kalır ve başlangıçtaki kararlı haline geri dönerken aldığı enerjiyi foton olarak kendiliğinden salar. Buna kendiliğinden emisyon denir.

LAZER Uyarılmış Emisyon: Uyarılmış bir atomun foton zorlamasıyla ışıma yapmasına uyarılmış emisyon denir. Uyarılmış bazı atomların kendiliğinden ışıma yaparken 10–310–3 saniye kadarlık bir süre için uğradıkları bir alt enerji düzeyine yarı kararlı enerji seviyesi denir.

LAZER UYARILMIŞ EMİSYON KENDİLİĞİNDEN EMİSYON

LAZER Lazer ışığı: Uyarılmış ışımada, ortaya çıkan bütün fotonların aynı doğrultu, frekans ve fazda hareket etmesi nedeniyle elde edilen ışık şiddeti çok yüksektir. Bu şekilde; Uyarılmış ışımalarla şiddeti artırılmış aynı fazlı, aynı yönlü ve eşit frekanslı ışığa uyumlu ışık ya da lazer denir.

LAZER Lazer Işığının Özellikleri: – Lazer ışığı, uyarılmış ışıma ile elde edilen, aynı faz ve enerjide çok sayıda fotonun oluşturduğu uyumlu (koherent) ve güçlendirilmiş ışıktır. – Lazer ışığında, bütün fotonlar aynı doğrultu ve yönde hareket ettiğinden, ışınlar uzak mesafelerde bile dağılmaz. – Lazer ışığında enerji yoğunluğu çok yüksektir. Böyle bir enerji ancak 1030 Kelvin sıcakIığa ulaşılarak elde edilebilir. Yüksek enerjilerinden dolayı sanayide kesme, delme, kaynak yapma gibi işlerde kullanılır.

LAZER – Lazer ışığı bulut, sis, yağmur gibi atmosfer o|aylarından etkilenir. – Lazer ışığı, çok güçlü enerji kaynağı olmasına rağmen verimi düşüktür. Uyarma için verilen enerjinin büyük bir kısmı, yan yüzeylerden çıkarak veya ısıya dönüşerek sistem dışında harcanır. – Lazerlerin bazi çeşitleri sürekli, bazıları ise belirli zaman aralıkları ile enerji verir. Örneğin, helyum-neon lazeri sürekli çalışırken, yakut lazer kesikli çalışır.

LAZER

S O N