SABAHATTİN ALİ’NİN HAYATI VE ESERLERİ. Sabahattin Ali( ) ◦ 25 Şubat 1907 tarihinde şimdi Bulgaristan’da kalan Kırcaali’nin Eğridere ilçesinde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
UNUTTUKLARIMIZ ( 6 ) Mustafa Süreyya SEZGİN.
Advertisements

Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Powerpoint Uygulaması
Hayatı Eserleri Ödülleri
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
İSTİKLAL MARŞI VE KABULU
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
ATATÜRK'ün HAYATI
1930’lar Türkiye’si Prof. Dr. Turgut Göksu.
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
FİLİZ ÖZDEM İstanbul, 19 Temmuz 1965.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
DENEME Yiğit İlkkutlu.
Cumhuriyet İlkokulu 3-C Sınıfı Veli Toplantımıza HOŞGELDİNİZ.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu.
Hayatı,Edebi Kişiliği ve Eserleri
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
Öğretmenler Günü.
Hayatı,Eserleri,Çalışma Yöntemi
Gözyaşı / Fahir Atakoğlu
Aslen, Ankaralı olan Uğur Mumcu, 22 Ağustos 1942 yılında, babasının memuriyeti dolayısıyla Kırşehir'de, doğdu. İlk ve orta okulları Ankara’da okuyan Mumcu.
Hazırlayanın: Adı:Tuğçe Soyadı:KRANDA Sınıfı:6/A Numarası:31
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Türkçe Sözlü Anlatım Sunumu
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
PERŞEMBE MESLEKİ VE TEKNİK
ZAMANI ÖĞRENELİM.
Asıl adı Cevat Şakir Kabaağçlı. 1890’da İstanbul’da doğdu. 13 Ekim 1973’te İzmir’de yaşamını yitirdi. Yazılarında, çok sevdiği Bodrum’un antik çağlardaki.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
HAYATI,ESERLERİ,KİŞİLİĞİ…
CAN YÜCEL.
EĞİTİM VE KÜLTÜR ALANINDA YAPILAN İNKILAPLAR
Fakir Baykurt 1929’da Burdur’un Yeşiloca ilçesi Akçaköy’de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948’de Gönen Köy Enstitüsü’nü bitirdi, 5 yıl köy.
TRT’de çalışan Orhan Aybertürk isimli bir elemandan Minsk 23 Nisan kutlamaları ile ilgili olarak özel gönderilmiştir.
Mehmet Akif Ersoy Bilgi Yarışmasına Hoş Geldiniz… Türkçe Zümresi.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
NÂZIM HİKMET RAN ( ) Selanik'te doğmuştur.
EĞİTİM ALANINDAKİ İNKILAPLAR
Ahmet Kutsi Tecer.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ YUNUS EMRE ÇAY YUNUS EMRE ORTAOKULU ESRA KABADAYI Yunus Emre ÇAY1.
Falih Rıfkı Atay
Babası bağlama ustası Muharrem Ertaş, annesi Döne Ertaş'tır. 8 yaşına kadar doğduğu köy olan Kırtıllar Köyü'nde yaşamış, sonrasında ailesi ile birlikte.
GIDA GÜVENLİĞİ PROJESİ KOBİ EĞİTİM SEMİNERİ
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
HAFTA- AY- YIL PROBLEMLERİ
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
2010 TAKVİMİ İYİ SENELER.
UNUTTUKLARIMIZ ( 6 ) Mustafa Süreyya SEZGİN.
Kürk mantolu Madonna romanında yabancılaşma olgusu Celal KABUL.
ÖMER BEDRETTİN UŞAKLI (d. 1904, Uşak - ö. 23 Şubat 1946, İstanbul)
Hazırlayan:Ayşe Ulusoy
MÜZEYYEN SENAR Rugeyye Koca 11/F 2. HAYATI; Cumhuriyet tarihinin en eski sanatçısı ve en değerli sanatçısı olan Müzeyyen Senar 1918 yılında Bursa’da Dünya’ya.
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
NAZIM H İ KMET RAN Selanik do ğ umlu olan Nazım Hikmet, 15 Ocak 1902 yılında Selanik’te dünyaya gelmiştir. Henüz 11 yaşında iken “Feryad-ı Vatan” adlı.
ÖMER SEYFETTİN[ ]. Ömer Seyfettin 11 Mart 1884 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. Yüzbaşı Ömer Şevki Bey ve Fatma Hanım'ın ikisi küçük.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
Sunum transkripti:

SABAHATTİN ALİ’NİN HAYATI VE ESERLERİ

Sabahattin Ali( ) ◦ 25 Şubat 1907 tarihinde şimdi Bulgaristan’da kalan Kırcaali’nin Eğridere ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Üsküdar, Çanakkale ve Edremit’te yaptı (1921). Balıkesir Muallim Mektebi’ni bitirdi (1927).

Sabahattin Ali ( ) ◦ Aynı yıl Yozgat Cumhuriyet İlkolulu’na öğretmen oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla 1928’de Almanya’ya gitti yılı Mart ayında yurda döndü. Aydın ve Konya’da öğretmenlik yaptı. Resimli Ay dergisinde öykülerini yayınlamaya başladı.

Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklandı (1932). Bir yıla hüküm giydi. Konya ve Sinop hapishanelerinde yattı yılında memuriyet kaydı silindi. Sabahattin Ali ( )

◦ Cumhuriyet’in onuncu yıl dönümünde çıkarılan afla hapisten çıktı (29 Ekim 1933). Yeniden memur olabilmesi için bağlılığını ispatlaması istendi. Bu amaçla 15 Ocak 1934 tarihli Varlık dergisinde (13. Sayı) «Benim Aşkım» başlıklı, Atatürk’e övgü şiiri yayınladı. Karşılığında MEB Talim Terbiye Dairesi Mümeyyizliği’ne atandı (30 Eylül 1934).

Sabahattin Ali ( ) 1937 yılında askerlik yaptı. Ankara Musiki Muallim Mektebi Türkçe öğretmenliğine tayin edildi. Ardından çevirmen, öğretmen ve dramaturg olarak çalışacağı Devlet Konservatuarı’na atandı (1938)

Sabahattin Ali ( ) ◦ 1945 yılında Yeni Dünya gazetesinin, 1946'da Marko Paşa'nın yayınına katıldı. Marko Paşa'daki yazıları yüzünden çeşitli kovuşturmalara uğradı. Bunlardan birinden 7 ay hüküm giydi.

Sabahattin Ali ( ) ◦ 1948 yılında Zincirli Hürriyet’teki bir yazısından dolayı yine hakkında kovuşturma açıldı. Nakliyeciliğe başladı

Sabahattin Ali ( ) ◦ 1 Nisan 1948 tarihinde yurt dışına kaçma girişimi sırasında öldürüldü. Cesedi öldürülüşünden iki buçuk ay sonra bulundu.