Sahip Olmak “Have/Has”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Advertisements

A GAP YEAR PLAN Bir ara / boş YIL PLANI
İletişim Lab. Deney 2 Filtre Tasarımı ve Özellikleri
Mitokondri ve Kanser.
Besin olarak tüketilen en önemli karbohidrat kaynakları;
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
DNA (Deoksiribo Nükleik Asit)
Amino Asitlerin Asit-Baz Kimyası
Sinyal Transdüksiyonun I
DEMİR METABOLİZMASI VE ANEMİLER I
Metabolik Asidoz.
AMİNO ASİTLERİN YAPISAL VE İŞLEVSEL ÖZELLİKLERİ I
TALASEMİ VE HEMOGLOBİNOPATİLER
KANIN BİLEŞİMİ VE İŞLEVLERİ
PROTEİNLERİN SİNDİRİM VE EMİLİMLERİ
SIMPLE PRESENT TENSE SPELLING RULES
Hipertansif Yaşlı Nasıl Tedavi Edilmeli
21. Yüzyılda Tıpta Kök Hücrenin Yeri. “ I magination is more Important than knowledge ” Albert Eistein.
=>CÜMLEDE ANLAM<=
Rezonans.
PROTEİN VE AMİNO ASİT METABOLİZMASI VI
NOUN CLAUSES (İSİM CÜMLECİKLERİ).
BİRİNCİ BASAMAKTA ANEMİLERE YAKLAŞIM
Today’s Lesson By the end of this lesson you should be able to say phone numbers in Turkish.
Ovulasyon indüksiyonunda metforminin yeri Yılmaz Şahin Erciyes Üni. Tıp Fakültesi, Reproduktif Endokrinoloji ve İVF Ünitesi, Kayseri.
Water Molecules and Silicate Grains Kum tanesi Su molekulu Base image modified by jfh (08/25/01) from: CTE0510.bmp © 1998 Tasa Graphic Arts. YERALTI SUYU.
Kovalent Bağlar Kovalent Bağ nedir? - Kovalent bağ, bağ yapan iki atom arasında elektronların paylaşılması sonucunda oluşan kimyasal bir bağdır.
ENGLİSH LESSON MY DAİLY ROUTİNE.
GLİKOZUN BEYİN ÜSTÜNDEKİ FİZYOLOJİK VE PATOLOJİK ROLÜ
* The most poisonous snake * Only mammal which cannot jump.
PROTEİNLER.
ZAMİR (ADIL).
©2016 be ©2016 ingilizcebankasi.com.
Determination of uncertainties in energy and exergy analysis of a power plant Prof. Dr. H. Mehmet Şahin Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği.
Eritrositler – Alyuvarlar Kırmızı Kan Hücreleri
Muhammet Karahasan Protein Nedir ? Amino asitlerin belirli türde, belirli sayıda ve belirli diziliş sırasında karakteristik düz zincirde birbirlerine.
İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsen Ya nice okumaktır Okumaktan murat ne Kişi Hak’kı bilmektir Çün okudun bilmezsin Ha bir.
Practice your writing skills
PROTEİNLER
NÜKLEİK ASİTLER.
AMİNO ASİTLERİN YAPISAL VE İŞLEVSEL ÖZELLİKLERİ I
C VİTAMİNi (ASKORBİK ASİT)
RETROSPECTIVE EVALUATION OF THE TREATMENT APPROACHES OF ECTOPİC PREGNANCIES ACCORDING TO GESTATIONAL WEEK Op. Dr. Nurullah PEKER.
İneklerde Fassisi®BoviPreg Test Kiti Sonuçlarının Progesteron Düzeyleri İle Karşılaştırılması Comparison of Fassisi®BoviPreg Test Kit’s Results with Progesterone.
Proteinler Proteinler DNA tarafından şifrelenen 20 amino asidin peptid bağları ile bağlanmasıyla oluşurlar. Vücuttaki toplam proteinin %45’i kaslarda geri.
Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü
Rezonans.
MUTATION  What is the mutation ?  The causes of mutations  Mutations of Structural Genes  mutation of a DNA codons  frameshift mutations  splicing.
Kromozomal Hastalıklar
PRETERM FETAL HAREKETLERDE AZALMANIN KLINİK SONUÇLARI
DNA (Deoksiribo Nükleik Asit) DNA, deoksiribonükleik asit denilen çok karmaşık bir kimyasal maddenin kısa yazılımıdır. Deoksiribo (D), nükleik (N),
Biyoloji dersi proje ödevi
CONDITIONALS TYPE
Döngüler ve Shift Register
Protein Metabolizması 2 -Üre Siklusu-
Amino Asitler, Peptitler ve Proteinler
“am, is, are”.
Studies for Improvement and Development of Vocational Education
“There is…/there are…”
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TEMEL GENETİK KAVRAMLAR-VI
Before the Battle of Çanakkale. Why a Front in Çanakkale was Opened? In the summer of 1914, the war continued in Europe with all its intensity, and by.
BİYORESEPTÖRLERİN İMMOBİLİZASYONU
CONDITIONALS TYPE
Was/were “idi”.
Geniş Zaman (Simple Present Tense)
People with an entrepreneurial mindset are always brave.
Edilgenlik İngilizce cümlelerde edilgenlik “be + V3” kalıbıyla yapılır; “be” fiilinin kendisi kullanılabileceği gibi 3 formundan biri de kullanılabilir:
Sunum transkripti:

Sahip Olmak “Have/Has”

İngilizcede “have” sahip olmak fiili, geniş zamanda, 3 İngilizcede “have” sahip olmak fiili, geniş zamanda, 3. tekil şahıs için kullanıldığında fiilin sonuna –s eklenmez; bunun yerine “has” kullanılır. These amino acids have zero net charge at neutral pH. = Bu amino asitler nötral pH’da sıfır net yüke sahiptir. Fetal blood has a higher affinity for oxygen. = Fetal (fetüse ait) kan, oksijen için daha yüksek bir ilgiye sahiptir.

Most patients with severe osteogenesis imperfecta Most patients with severe osteogenesis imperfecta* have mutations in the gene for type I collagen. = Şiddetli cam kemik hastalığı olan çoğu hasta, tip I kollajen için gende mutasyonlara sahiptir. *osteogenesis imperfecta = cam kemik hastalığı

Enzymes have diagnostic and therapeutic value in medicine Enzymes have diagnostic and therapeutic value in medicine. = Enzimler, tıpta tanısal ve terapötik (tedavi ile ilgili) değere sahiptir. Hexokinase has a high affinity for glucose. = Hekzokinaz glukoz için yüksek bir ilgiye sahiptir.

The cell has abundant energy stores The cell has abundant energy stores. = Hücre, bol enerji depolarına sahiptir. All patients with* favism have glucose 6-phosphate dehydrogenase (G6PD) deficiency. = Favizmli tüm hastalar, glukoz 6-fosfat dehidrogenaz (G6PD) eksikliğine sahiptir. *with edatı, burada olduğu gibi, kişi ile hastalık ismi arasına girdiğinde; o kişinin o hastalığa sahip olduğunu anlatır. Örneğin; patients with kidney failure = böbrek yetmezliği olan hastalar

Proteins from animal sources have a high quality Proteins from animal sources have a high quality. = Hayvansal kaynaklardan (elde edilen) proteinler, yüksek bir kaliteye sahiptir. Prokaryotic cells have a single chromosome. = Prokaryotik hücreler tek bir kromozoma sahiptir.

Each tRNA molecule has an attachment site for a specific amino acid Each tRNA molecule has an attachment site for a specific amino acid. = Her bir tRNA molekülü, spesifik bir amino asit için bir bağlanma bölgesine sahiptir. Each amino acid has a carboxyl group, an amino group, and a distinctive side chain. = Her bir amino asit, bir karboksil grubuna, bir amino grubuna ve ayırt edici bir yan zincire sahiptir. Not: İngilizcede “A, B, and C” örneğinde olduğu gibi, 3 veya daha fazla şeyden sonuncusu “and” veya “or” bağlaçlarıyla ayrıldığında, bu bağlaçlardan önce virgül kullanılabilir. Buna “seri virgül” denir. Seri virgül kullanımı, özellikle Amerikan ekolü tarafından, cümlelerdeki belirsizlikleri önleyebilmesi nedeniyle önerilmektedir.