KUŞLAR (AVES) Ön üyeleri değişerek kanat şeklini aldığından uçabilmektedir. Bu nedenle latince aves adı verilmiştir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADI:HARUN SOYADI:ULU SINIF:9/G NUMARA:1407 KONU:AMPHİBİA.
Advertisements

YILANLAR Yılanların hareketleri birçok açıdan mükemmeldir. Yılanlar, her birinde bir çift kaburga ve düzinelerce kas olan 400 omura sahip olabilirler.
HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
KUŞ GÖZLEMİ.
KUŞLAR.
Canlılar.
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
Kartallardan Hayat Dersi
KUŞLAR.
ÇİFT YAŞAMLILAR (AMPHİBİA)
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
Adaptasyon.
SAĞLIKLI BÜYÜYELİM Mustafa Kemal Demir.
GRUP DOĞA SUNAR.
HAZIRLAYANLAR SEFER ATASOY ALİ ALAN HÜSEYİN TOSUN ADEM ALBAYRAK.
Çevremizdeki Canlılar-Hayvanlar
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
KÜMES:Tavuk, hindi,horoz,güvercin gibi evcil hayvanların barınmasına yarayan kapalı yer
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLAR CANLIDIR İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar dünyadaki canlı varlıklardır. Canlı varlıkların beslenme, hareket etme,solunum yapma, büyüme, çoğalma.
BENİ TANIMAK İSTER MİSİNİZ?
Hayvanlar Alemi.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
SÜRÜNGENLER
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
ÇEVREMİZDEKİ VARLIKLAR
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ İSKELETİMİZ VE BÖLÜMLERİ.
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
BALIKLAR.
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
Sistemlerimiz Destek ve hareket sistemi Dolaşım sistemi
HAYVANLAR 1. HAYVANLAR Çevremizde yaşayan hayvanlar vücut yapılarına göre OMURGALI HAYVANLAR ve OMURGASIZ HAYVANLAR olmak üzere iki bölümü ayrılır.
Canlıların Çeşitliliği
Quercus rubra m. boylarında düzgün gövdeli serbest büyüdüğünde geniş bir tepe oluşturan bir ağaçtır. Piramidal bir yapı oluşturur. En hızlı büyüyen.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
HAYVANLAR VE YAŞADIKLARI YERLER
VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
HAYVANLARI SINIFLANDIRMA
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
HAYVANLAR ALEMİ.
BİTKİLER(PLANTAE)ALEMİ
OMURGALI HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
İSKELET SİSTEMİ
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
A. Gaz Alışverişi Gaz alış verişi: Canlılar hücresel solunumda kullanılan oksijeni hücre içine almak ve oluşan karbondioksiti hücreden uzaklaştırmak amacıyla.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
4. Sınıf fen ve teknoloji dersi Canlıların dünyasını gezelim
HAYVANLAR ALEMİ Hayvanlar Aleminin Özellikleri.  1.Besinlerini dışarıdan hazır alır.  2.Aktif olarak hareket eder.  3.Bitkiler genellikle sınırsız büyümekte.
DERS: FEN BİLİMLERİ ÜNİTE: 5 CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM.
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar omurgalı ve omurgasız olmak üzere sınıflandırılır. Vücutlarında kemik yada kıkırdaktan yapılmış bir omurga bulunan.
CANLILARIN SINIFLANDIRILMASI
Fen ve Teknoloji Adı:Enes Serkan soyadı:Akıncı no/sınıf:381/ 5/B konu: Kuşlar Posteri veya Albümü.
AĞAÇ KAKAN.
KARTAL PENÇESİ S.S..
Canlıların Çeşitliliği
İSKELET SİSTEMİ
DOLAŞIM SİSTEMİ
CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.
İSKELET SİSTEMİ
Sınıf: KUŞLAR (AVES) KUŞLAR Arka üyeleri bacak, ön üyeleri kanat şeklindedir. Vücutları keratinden oluşmuş tüyler ile kaplıdır.
HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..
Canlılar.
İSKELET SİSTEMİ
Sunum transkripti:

KUŞLAR (AVES) Ön üyeleri değişerek kanat şeklini aldığından uçabilmektedir. Bu nedenle latince aves adı verilmiştir.

KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ Kuşlar sıcakkanlı omurgalıların ilk sınıfını oluştururlar. Sıcağa büyük gereksinim duymalarına karşın uçma özelliklerinden dolayı embriyolarını canlı doğuramayıp yumurtayla çoğalırlar. Üyeleri iki çifttir. Ön üyeler uçmayı sağlamak amacıyla kanat şeklini almıştır.Arka üyeleri ise yürüme ye, yüzmeye, tırmanmaya, koşmaya ve eşinmeye uyum göstermiştir. Ayaklarında genellikle dört tane parmak bulunur. Kuşların vücut yapısı uçmaya elverişli olduğu için vücutlarının kemik ve yumuşak kısımları hava kesecikleriyle bezenmiştir.

Derilerinde salgı bezi yoktur Derilerinde salgı bezi yoktur. Yalnız kuyruk kökünde yağ bezleri bulunur. Ağız keratin bir gaganın ucunda yer almıştır. Gaga besinin alınması yanında uçma sırasında dengeyi sağlamada da görev yapar. Beslenme biçimine bağlı olarak gaga şekilleri değişiklik göstermektedir. İskelet tam anlamıyla kemikleşmiştir. Kaburgalar oldukça küçüktür. Kalpleri iki kulakçık ve iki karıncıktan oluşur. Solunum akciğerlerle olur. Trake ve bronşların bağlandığı yere yakın bir bölgede syrinx (ses çıkarma kutusu) bulunur. Beyin sinirleri 12 çifttir.

Ayrı eşeylidirler. İç döllenme görülür Ayrı eşeylidirler. İç döllenme görülür. Tümü ovipardır ve kuluçkaya yatarlar. Boşaltım sistemleri metonefroz tiptedir. Sidik keseleri yoktur Kuş tüyü iki kısımdan oluşur. Calomus denilen ve deriye gömülen kısım ile serbest olan charhis kısmıdır. Kuşlar yerli gezgici ve göçmen olabilir. Kuşların besin aradıkları, dinlendikleri ve kuluçkaya yattıkları yer biyotoptur.

KUŞLARIN SINIFLANDIRILMASI Kuşlar aşağı yukarı 25 ordo halinde bulunurlar. Uçamayan kuşlar ve uçan kuşlar diye iki gruba ayrılırlar.

UÇMAYAN KUŞLAR Kanatları küçük yada kısmen yok olduğu için uçamazlar. A) Kara formları: Bunların arasında önemli ordolar vardır. Struthioniformes ordosu en büyük boyda olanları temsil eden Afrika deve kuşlarını, Rheiformes G. Amerika deve kuşlarını kapsar. B) Deniz formları: yalnız bir ordo (Sphenisciformes) ile temsil edilirler. Bunlarda antartik bölgesinde yaşayan penguenlerdir. Denizde iyi yüzerler karada iki ayakları üzerinde yürürler.

UÇAN KUŞLAR A) Yüzücü ve dalıcı kuşlar: Bunlar ya suyun üstünde yüzerler yada suya dalarlar. Ayakları perdeli, gagaları sivri ve yassıdır. Karabatak, pelikan, kuğu, kaz... B) Su, bataklık ve kuyu kuşları: Bunlar sığ sularda yürümeye, yüzmeye ve bataklıkta dolaşmaya adapte olmuşlardır. Leylek, turna, flamingo, yalıçapkını, martı... C)Etçil kuşlar: Yırtıcıdırlar. Gagaları kuvvetli bacakları uzundur. Baykuş, kartal, atmaca, şahin...

D) Tavuklar ve av kuşları: Kuvvetli bacaklara ve uçlarında toprağı kazmaya yarayan körleşmiş tırnaklara sahip kuşlardır. Hindi, sülün, keklik... E) Papağanlar: Çok renkli kıvrık gagalıdırlar.Bacak- ları ve tırnakları çok iyi gelişmiştir. Yüzleri mimikli sesleri karakteristiktir. F) Güvecin ve kumrular: Vücutları dolgun ve kuvvetlidir.Kanatları gelişmiştir. Bacakları kısa ve narin- dir. Gagaları kısa, uçları genişçedir G) Nektar kuşları: bacakları zayıf kanatları kuvvetlidir. Parlak renkli- dirler. Tropik bölgede yaşarlar.

H) Ağaçkakanlar: Ağaçların gövdelerine tırmanırlar ve kabuklarını gagaları ile delerek içinde saklı böcek veya larvaları yerler. Kuyruk tüyleri serttir; bir ağa-cın gövdesi üzerinde dururken arkaya doğru ağacın gövdesine dayayarak tutunmaya yarar.Dilinin ucun-daki kıllar çeşitli böceklerin yakalanmasını sağlar. I) Ötücü kuşlar: Ormanda, bahçede, çiftliklerde vb. yaşayan bütün türleri içerir. Tohum, kurt ve böceklerle beslenirler. Kanarya, serçe, saka kuşu, karga, saksağan...