Palandöken Dağı; Palandöken, Doğu’nun en popüler kayak merkezidir. Hatta Türkiye’nin en iyi ilk üç kayak merkezinden birisidir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YERYÜZÜNDE DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜNÜN DAĞILIŞINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Advertisements

REHA NECLA MİDİLLİ İLKÖĞRETİM OKULU TÜRKÇE PERFORMANS ÖDEVİ
MÜZİK PERFORMANS ÖDEVİ
Doğu Anadolu Bölgesi.
Sunuindir.blogspot.com YAPIM EKLERİ
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
KOŞMA KAYIKÇI KUL MUSTAFA.
ÜÇ TAŞ OYUNU.
 İlçeler  Merkez  Aşkale Aşkale  Çat Çat  Hınıs Hınıs  Horasan Horasan  Ilıca Ilıca  İspir İspir  Karaçoban Karaçoban 
Grup karakartal Karadeniz bölgesi.
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
Çalışma 3 Adım Adım Türkiye Hazırlayan : Selma GENÇ
Kına Gecesi Manileri Kınayı getir aney Parmağın batır aney Bu gece misafirem Koynunda yatır aney.
KONU:TÜRKİYE’DE NÜFUS
Aile Okulu Dersleri-6 Hoş geldiniz.
Tempietto Kilisesi, Roma
Senden sonraydı... Hayvansız kalmış bir orman gibi ağlamaklıydı kainat; Hangi dağda ateş yansa O yana ağlardı atlar, ve bir kartal bir kartala dayıyorsa.
ANADOLU SELÇUKLU DEVLETİ VE BEYLİKLER DÖNEMİNDE KÜLTÜR VE UYGARLIK
SOSYAL BİLGİLER COĞRAFİ BÖLGELER GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ.
BAYRAKSIZLAR                                              
SİBEL UCAR Doğu Anadolu Bölgesi.
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Sinop'ta davul, zurna, tef, bağlama, mızıka, tulum ve kemençe çalınır.
ELEDİM ELEDİM HÖLLÜK ELEDİM.
Karanlıklar uzaklaştı
TÜRKİYE’NİN TURİSTİK DEĞERİ
Hazırlayan;Asli PelinGEZER
Takip eden slayttaki müslüman erkek hangisidir? İki soruluk bir test.
ADIM ADIM TÜRKİYE GÜZEL TÜRKİYE’M-2.
SANAT TARİHİ Nurdan Gül Kökten.
KUM Ümit Yaşar Oğuzcan Lütfen emeğe saygı gösterelim… Teşekkürler…
ESK İ FETH İ YE Kentin eski adı Me ğ ri'dir. Bu ad, Rumca’da "uzak diyar" anlamına gelen Makri'den gelir.
Doğu anadolu bölgesi Hazırlayan:Bengü Dinç Ders:Sosyal Bilgiler
Yardımlaşma ve iş birliği
1 BRİFİNG “” Mustafa Kemal Atatürk “En büyük sava ş, cahilli ğ e kar ş ı yapılan sava ş tır.” Mustafa Kemal Atatürk Dursunbey İlçe Milli Eğitim.
Kül olan 175 yıllık cami ayağa kaldırıldı.
SOSYAL BİLGİLER.
Kültür nedir?.
Sicilian Food «Scacce» are sheets of folded dough mixed and seasoned to taste in a variety of ways: tomato and cheese, broccoli, cheese and sausage, eggplant.
BU SUNUMUN İÇERİĞİ OLDUKÇA YETERSİZDİR. SAYFADA YAYINLANAN KRİTERLERE VE DERSTE KONUŞTUKLARIMIZA GÖRE BU SUNUM İÇERİKLERİNİ UYGUN BAŞLIKLAR ALTINDA DETAYLI.
Ege Bölgesinde hangi halk oyunu oynanır?. Bir yerin uzun yıllar boyunca değişmeyen hava durumuna ne denir?
TAŞELİ BÖLGESİ YENİLEBİLİR YABANİ OT ÖRNEKLERİ
ADIM ADIM TÜRKİYE.
AMETİST TAŞI.
İLK TÜRK BEYLİKLERİ ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE SİZLERİ SEVİYORUM MAHİR KOÇ. DOĞAL VARLIK Doğada insan eli değmeden oluşan ve gezilip görülebilecek özelliği olan unsurlara doğal.
5.HAFTA ANADOLU’NUN TÜRK YURDU OLMASI 1. 2 Doğu ile Batrı arasında doğal bir köprü görünümünde olan Anadolu, coğrafi konumu, iklimi ve doğal güzellikleriyle.
Hazırlıyan:KAMİLCAN ÇELİK. Uzun ve yorucu bir seferden dönen Dumlupınar denizaltısı, Nara Burnu açıklarında İsveç bandıralı Nabuland Şilebi ile çarpıştı.
İç Anadolu bölgesinde yer alan bir çok doğal,beşeri ve tarihi güzelliklere sahiptir.
Ahmet Kutsi Tecer.
YOL HAVASI
GÜZEL ÜLKEM TÜRKİYE.
DERDİYOK İLE ZÜLFÜSİYAH HİKAYESİ Horasan hükümdarı İsmail Şah, kendisine yardım etmeyen Mahmut ve Mehmet adlı iki tüccarı öldürtür, mallarına da el koyar.
ERZURUM HARİTASI. ERZURUM AŞKALE AŞKALE FABRİKASI ÇİMENTO.
SÖZCÜKLERDE ANLAM OLAYLARI
GENÇLERDE UYUM.
Aile Okulu Dersleri-6 Hoş geldiniz.
UZAYDAN BİLE GÖRÜLEBİLEN PORTRE KİMİN?
TÜRK MUTFAĞINDA KEBAPLAR
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
BEBEK SANDIĞI ve ANONİM DOĞUM ÜLKE ÖRNEKLERİ:
ESKİ ANTAKYA SOKAKLARI, EVLERİ, ÇARŞISI.Hatay/Antakya'nın Tarih Kokan Evleri, Tarihçesi.

Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİKLERİ. Türk Müziği nedir? Türk müziği, Türkler'in Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları.
ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Anadolu Türk kültürünün yüzlerce yıllık mirası 1930 yılından beri faaliyet gösteren Etnografya Müzesi'nde, Türk Sanatının Selçuklu Devrinden günümüze.
Sarı Gelin türküsü hikayesi Sarı Gelin türküsü, Kuzeydoğu Anadolu Erzurum coğrafyasında ortaya çıkmıştır. Türklerin büyük bir kolunu teşkil eden Kıpçakların.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Palandöken Dağı; Palandöken, Doğu’nun en popüler kayak merkezidir. Hatta Türkiye’nin en iyi ilk üç kayak merkezinden birisidir.

Tarihi Mekanı Çifte Minareli Medrese

 Erzurum Barı: Erzurum, halk oyunları açısından oldukça zengin bir bölgedir. Bu zenginlik günümüzde de bütün güzellikleriyle ve orijinalline uygun olarak ya ş atılmaktadır. Erzurum Halk oyunları ve türküleri derne ğ i halk oyunları ekiplerinin gerek yurt içinde ve gerekse yurt dı ş ında düzenlenen yarı ş malarda onur verici ba ş arıları vardır. Erzurum barları kadın ve erkek barları olmak üzere iki bölüm halinde oynanır. Oltu ilçesinden Oltu köyünde yalnız erkeklerce Bar tutulur ve davul zurnayla oynanır.

 Erzurum halk oyunlarında kullanılan giysiler, mor ve beyazla süslenmiştir. Dağ ve kır güzelliklerinin bilinçli bir şekilde giysilerde motiflendiği görülür.

Yemekleri: Su Böreği : Anadolu'nun muhtelif yerlerinde pişirilen bu böreği Erzurum'da yufkası ince ve kalınlığı az olarak yapılır. İçerisine Civil Peynir ve Maydanoz konulur. İnce ve özenli bir şekilde açılmış yufkalar önce kaynar suda haşlanır daha sonra soğuk su ile yıkanarak tepsiye serilir ve her yufkanın arasına erimiş tereyağı serpilir.

Erzurum- Oltu Çağ Kebabı Hazırlanan etin şişe geçirilip yatık şekilde odun ateşinde kızartılması ile hazırlanır.

Oltu ilçesi, tarih ve kültür bakımından zengin bir ilçedir. Güzel bir el sanatı olan Oltu Taşı işletmeciliği bu zengin kültür ilçesinde kendine has bir yeri vardır. Oltu Taşı kıymetli bir maden taşı olup, sadece Oltu ve çevresinden çıkmaktadır sayılı Maden Kanunu'nda kıymetli taşlar arasında olduğunun tescili dahi yapılmıştır. Çıkarılması zor, rezervi az fakat işlenmesi kolaydır. Oltu Taşı

MİMARİ YAPISI; Erzurum evlerinin ana özelliklerini belirleyen önemli bir etkende yapı malzemesidir. Ana yapı malzemesi taş,ahşap,toprak,tu ğ la ve maden olarak ele alınır.

Eledim,Eledim EEledim Eledim Höllük Eledim, Aynalı Beşikte Canan Bebek Beledim. Büyüttüm Besledim Asker Eyledim, Gitti De Gelmedi Canan Buna Ne Çare, Yandı Ciğerim De Canan Buna Ne Çare. Bir Güzel Simâdır Aklımı Alan, Aşkın Sevdasını Canan Sineme Saran. Bizi Kınamasın Ehl-i Dil Olan. Gitti De Gelmedi Canan Buna Ne Çare, Yandı Ciğerim De Canan Buna Ne Çare. ANONİM

Genç evli bir çiftin çocukları olmaz. Onlar da kendilerine beslenti bir erkek çocuğu evlat edinirler. Kadın ile çocuk arasında fazla yaş farkı yoktur. Kadının kocası genç yaşta ölünce kadın dul kalır. Beslentisi olan evlatlığa kadın aşık olduğunun farkına varır, ancak bunu kimselere diyemez. Oğlan askere gider ve askerde ölür. Bir gizli sevdanın öyküsünün türküsüdür Eledim Eledim..