Komisyonlar – bölümler – genel kurul

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YENİ AYM KANUNU ÇERÇEVESİNDE BİREYSEL BAŞVURULARIN İNCELENMESİ USULÜ
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
Modül 8 İhtiyari Protokol. Bireysel Başvuru Usulü Bireysel Başvuru Usulüne ilişkin bazı hususlar •Yarı-yargısal usul •Yazılı usul •Kayıt (Ön-kabuledilebilirlik)
Prof.Dr.Erdal BEŞER ADÜ Tıp Fakültesi ADÜ SEM Müdürü
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
Avusturya Deneyimi Bilgi toplama ve raporlama Özellikle gecikmiş iş yükü ile mücadele.
T.C İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ
Dr. Javier Solana Madariaga, AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ( 14 Temmuz 1942, Madrid) İspanyol fizikçi.
GENEL OLARAK ÜNİVERSİTE TEŞKİLATI
UYGUN AVUKATLIK BÜROSU NİSAN 2011 BİLGİ NOTU I Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru.
DERNEK KURMAK Yasal Prosedür.
Hakimlerin Çalışmalarının Değerlendirilmesi Bert Maan Zwolle-Lelystad İlk Derece Mahkemesi Başkanı
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
MMO ÖRGÜT KURULUŞ GÖREV VE YETKİ YÖNETMELİĞİ ŞUBE ÖRGÜTÜ Şube Genel Kurulu, Şube Yönetim Kurulu, Şube Danışma Kurulu, İl/ilçe Temsilcilikleri, Mesleki.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe E.A.H
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
GENEL OLARAK MAHKEMELER
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Mevcut İhtilaf Direktifleri: Tarih ve Başlıca Hükümler Peter.
 A-KES İ N KARARLAR  B- İ T İ RAZ  C-TEMY İ Z  D-KARAR DÜZELTME  E-KANUN YARARINA BOZMA  F-YARGILAMANIN YEN İ LENMES İ  G-YD.YE İ T İ RAZ  H-4483.
MERKEZDEN YÖNETİM TEŞKİLATI
EK DERS TAHAKKUK VE ÖDEMELERİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME SUNUMU
E.Ü. PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
YARGI BAĞIMSIZLIĞI & YASAMA VE YÜRÜTME İLE İLİŞKİLER
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Kurulun İnceleme ve Araştırması
Projelerin inşaat ihalesine hazır duruma getirilmesini sağlamak, yatırımcı kuruluşlardan gelen projelerin tetkik ve tasdik işlemlerini yürütmek, devam.
İCRA TEŞKİLATI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
ÜNİVERSİTEMİZDEKİ YÜKSEKOKULLAR Yıldız Meslek Yüksekokulu
VATANDAŞLIK BİLGİSİ ESRA ERİŞ 4-B KONU : YARGI
Avrupa Birliğinin Kurumları
KOSGEB Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Destekleri.
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
K ü bra AVCI / / 4-B 3. POZİTİF HUKUKUN KAYNAKLARI Pozitif hukuk kaynaklarını üç başlık altında inceleyebiliriz: Yazılı Kaynaklar Yazısız Kaynaklar.
FİNANSAL ANALİZ DAİRE BAŞKANLIĞI tarihli ve sayılı Makam Oluru ile Genel Sekreterlikler bünyesinde «Fatura İnceleme.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Zeynep Duran Yasama Uzmanı.
KADIN ERKEK FIRSAT EŞİTLİĞİ KOMİSYONU
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
TUNCAY ÖZOĞLU. AVRUPA BİRLİĞİ ORGANLARI  Avrupa Parlamentosu, AB kurumları içinde doğrudan halk tarafından seçilen organdır.  AB üyesi ülkelerin vatandaşları.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİSİPLİN KURULLARI VE DİSİPLİN AMİRLERİ
AVRUPA BİRLİĞİ KURUMLARI
İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Kenan Altaş Yasama Uzmanı.
Erasmus Programı Personel Hareketliliği Faaliyeti Bilgilendirme Toplantısı Dış İlişkiler Ofisi.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
İdari Yargı Örgütü 3. Hafta.
Kamu Yönetiminin Yapısı. Türkiye’de Kamu Yönetiminin Yapısı Merkezi Yönetim Türkiye’nin yönetim yapısı, örgütlenme ilkelerine göre «merkezi» ve «yerinden.
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ F A K Ü L T E L E R. Filiz MAYAKON İnşaat Fakültesi Fakülte Sekreteri.
 Adres: İSABEY MAH.2006 SOK.NO:15 D:4, Selçuk/İzmir Adres  Telefon: (0232) Telefon  Çalışma saatleri: 08:30–17:30 Çalışma saatleri.
DAVA İŞ LEMLER İ 26 – 30 EYLÜL İDARE VE VERGİ MAHKEMELERİ DAVA DOSYASI İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemeleri kanunla verilen görevleri yerine getirmek.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE BAŞVURU YOLLARI
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
SAYILI KANUNUN 40/B MADDESİ KAPSAMINDA GÖREVLENDİRME
ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
TÜKETİCİ KONSEYİ HAKEM HEYETİ
LAW 201 INTRODUCTION TO LAW
Dernek, kazanç paylaşma dışında belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için bir araya gelen kişi topluluğudur. Derneğin unsurları şunlardır: Kişi.
Hesap Verebilirlik ile İlgili Düzenlemeler
MODÜL 6.2 arabuluculuk süreci
Sendikaların Faaliyetleri
TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ VE TÜKETİCİ MAHKEMESİ
İŞ MAHKEMELERİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
VIII. Kabul Edilebilirlik İncelemesi
V. Bireysel Başvuru Usulü
I. Anayasa Mahkemesi’nin Yapısı
VIII. Başvuru Sonucunda Verilebilecek Kararlar
II. Anayasa Mahkemesi’nin «Norm Denetimi» İşlevi
III. Bireysel Başvurunun Kapsamı ve Nitelikleri
Sunum transkripti:

Komisyonlar – bölümler – genel kurul IV. Anayasa Mahkemesi’nin Bireysel Başvuru İncelemesinde Örgütlenme ve Çalışma Şekli Komisyonlar – bölümler – genel kurul

Bireysel Başvuru Bürosu Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurular, öncelikle “Bireysel Başvuru Bürosu”na gider. Anayasa Mahkemesi İçtüzüğü’nün 65. Maddesine göre, Bireysel Başvuru Bürosu, Mahkemeye ulaşan bireysel başvuruların kaydını yapıp numara vermek, dosyalamak, Başvurulardaki idari yönden tamamlattırılması gereken eksiklikleri tespit etmek ve bunların giderilmesi için gerekli yazışmaları yapmak ve Bireysel başvurularla ilgili yazışmaların kaydı, takibi, ilgili birimlere sevk edilmesi ve diğer işlemleri yapmaktan sorumludur.

Mahkeme’nin Bireysel Başvuruda Örgütlenme ve Çalışma Biçimi Komisyonlar Bölümler Genel Kurul

Komisyonlar Komisyonlar iki üyeden oluşur, Komisyonlar iki üye ile toplanır ve oybirliği ile karar alırlar. Komisyonlar, bağlı bulundukları Bölümle birlikte anılırlar. Bölüm Başkanları Komisyonlarda görev almaz. Komisyonlar «kabul edilebilirlik» incelemesiyle görevlidirler.

Bölümler Mahkeme iki Bölüm halinde çalışmaktadır. Bölümlerin bir Başkanvekili başkanlığında yedişer Üyesi vardır. Bölümler Başkanvekilinin başkanlığında dört üyenin katılımıyla toplanır. Bölümler başvuruları kural olarak dosya üzerinden incelemekle birlikte; resen ya da başvurucu veya Adalet Bakanlığının talebi üzerine gerekli görülmesi hâlinde duruşma yapılmasına da karar verilebilirler. Bölümler hem «kabul edilebilirlik» hem de «esas» incelemesi yapar

Genel Kurul Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu’nun Başkan ve 2 Başkanvekili dâhil 17 Üyesi vardır. Genel Kurulun bireysel başvuru kapsamındaki asıl yargısal yetkisi, Bölümlerin bireysel başvurulara ilişkin verdiği kararlar arasındaki farklılıkları gidermektir. Bununla birlikte, Bölümler bir konuyu gerekli gördükleri takdirde incelenmek üzere Genel Kurula sevk edebilirler.