NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İŞ KURMA SÜREÇLERİ.
Advertisements

DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Mastarlar.
PLASTİK ŞEKİL VERME YÖNTEMİ
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
Yazılım Mühendisliği1[ 3.hft ]. Yazılım Mühendisliği2 Yazılım İ sterlerinin Çözümlemesi Yazılım Yaşam Çevrimi “ Yazılım Yaşam çevrimin herhangi bir yazılım.
Fatih YAZICI, Şeyda GÜL, Mustafa SÖZBİLİR
KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇORUM 2017
Mekanda Strüktür Çalışmaları
İşletmelerde Tesis Yönetimi
Proje Dosyası - Belgeleme - Raporlama
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tanımı
BİLGİSAYAR DESTEKLİ EĞİTİM İÇİN ÖĞRETİM TASARIMI
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
ETİKET.
Kumaş Dikiş İpliği Makine İğnesi Tela ve Çeşitleri.
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
KAYNAŞTIRMA UYGULAMALARI
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Eğitim-öğretim Yılı Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi
TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
İnovatif Bir Köfte Yapma Makinasının Kavramsal Tasarımı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Gelişim ve Temel Kavramlar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
POSTER BOYUTLARI A1 (59,4x 84,1 cm) BOYUTLARINDA OLMALIDIR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ EKMEK ÜRETİMİ VE PASTACILIK Mayalı Hamurlar ve Ekmek Yapımı NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © Sanat Tasarım Fakültesi stf.nisantasi.edu.tr

Mayalı Hamurlar ve Ekmek Yapımı Mayalandırılarak yapılan hamurlar için doğru malzeme seçip ön hazırlık yapabilecektir. Mayalandırılarak yapılan hamurları tekniğine uygun olarak hazırlayıp istenilen tat, pişkinlik, renk ve görünümde ürüne dönüştürebilecektir. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Mayalı Hamurlar ve Ekmek Yapımı MALZEME SEÇİMİ VE ÖN HAZIRLIK 1. Mayalı Hamurların Hazırlanmasında Kullanılan Araçlar ve Özellikleri 2. Hazırlanmasında Kullanılan Gereçler ve Özellikleri a. Maya b. Un c. Su veya süt d. Yardımcı gereçler NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Mayalı Hamurlar ve Ekmek Yapımı 3. Mayalı Hamurlardan Hazırlanan Ürünler a. Mayalı hamurlar − Poğaçalar − Sandviçler − Hamburger ekmeği − Börekler − Pastalar − Hamburger ekmeği − Katkılı ekmekler − Pizzalar − Tatlılar − Diğerleri NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Mayalı Hamurlar ve Ekmek Yapımı b. Katmerli mayalı hamurlar − Pay − Tart − Kruvasan − Diğerleri NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Mayalı Hamurlar ve Ekmek Yapımı Mayalı ekmek üretiminde belli başlı 12 temel aşama mevcuttur. Bu temel aşamaları tüm mayalı unlu mamüllere aşağı yukarı uygulamak mümkündür. Yalnız, artisan ekmek yapımında bu aşamaların dışında kişiye özel bir takım uygulamalar da görmek mümkündür. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Mayalı Hamurlar ve Ekmek Yapımı Temel aşamalar sırasıyla: 1. Malzemelerin ölçme ve tartma yoluyla hazırlanması (Scaling ingredients) 2. Karıştırıp Yoğurma (Mixing) 3. Mayalanma (Fermentation) 4. Yumruklama ya da ezme (Punching) 5. Tartarak bölme (Scaling) NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Mayalı Hamurlar ve Ekmek Yapımı 6. Yuvarlama (Rounding) 7. Dinlendirme (Benching) 8. Şekillendirme ve Pişirme Kabına Yerleştirme (Make up and Panning) 9. Kabartma (Proofing) 10. Pişirme/Fırınlama (Baking) 11. Soğutma (Cooling) 12. Saklama (Storing) NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©