“There is…/there are…”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Piruvat Metabolizması
Advertisements

Yağ asitlerinin oksidasyonu
SOLUNUM.
Rezonans.
KİMYASAL REAKSİYONLAR
Trigliseridler gliserol-3-fosfat ve yağ açil CoA prekürsörlerinden sentezlenir.
Amino asid azotunun Metabolizması ve ÜRE SİKLUSU
Plan Radyasyon Tipleri Yarı ömür Fisyon (Çekirdek Parçalanması) Füzyon (Çekirdek Kaynaşması) Zincir Reaksiyon Nükleer Silahlar.
Kovalent Bağlar Kovalent Bağ nedir? - Kovalent bağ, bağ yapan iki atom arasında elektronların paylaşılması sonucunda oluşan kimyasal bir bağdır.
İnsanlar; duygu, düşünce ve isteklerini cümlelerle dile getirir. Cümleler ise sözcüklerden oluştuğu için sözcükler, dilin en önemli öğesidir. Sözcükler,
9. SINIF 3.ÜNİTE: Kimyasal türler arası etkileşimler
İletkenlik Elektrik iletkenlik, malzeme içerisinde atomik boyutlarda “yük taşıyan elemanlar” (charge carriers) tarafından gerçekleştirilir. Bunlar elektron.
1 Hücre nedir? Hücre, canlının en küçük yapı ve görev birimidir.
Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Somatik Reseptör Geni Üretimi , Bahar, Trakya Üniv Tıp Fak 6. Kurul, Neşe Akış, PhD, Tıbbi Mikrobiyoloji.
ENGLISH GRAMMAR İNGİLİZCE DİLBİLGİSİ
Neden donanım kullanıyoruz? Daha hızlı (Performans) Paralel Düşük güç tüketimi Maliyet Boyut Her yere bilgisayar?
Fen Bilgisi, Biyoloji Öğretmeni Volkan KAYA
(YÖNETİCİ MOLEKÜLLER= ÇEKİRDEK ASİTLERİ= DNA ve RNA)
Yağ asidlerinin Biosentezi (De novo sentez)
LITERARY TRANSLATION 2 Week 5. In-class translation workshop.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsen Ya nice okumaktır Okumaktan murat ne Kişi Hak’kı bilmektir Çün okudun bilmezsin Ha bir.
1) Aşağıdakilerden hangisi canlıların ortak özelliklerinden değildir? A) Boşaltım B) Sindirim C) Oksijenli Solunum D) Üreme E) Metabolizma.
NÜKLEİK ASİTLER.
Hazırlayanlar: Fatma Korkmaz Rabia Kızılırmak
ABD'de pop sanatı Türkiye'de pop sanatı Başlıca Pop-Art sanatçıları
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
RADYASYONUN HÜCREDEKİ KRİTİK HEDEFLERİ
SOLUNUM NEDİR.
B-310 BİYOKİMYA II DERSİ V.HAFTA.
portali.com NÜKLEİK ASİTLER DNA portali.com.
Kaynak: Fen ve Mühendislik Bölümleri için KİMYA Raymand CHANG
OKSİJENLİ (AEROBİK) SOLUNUM
RETROSPECTIVE EVALUATION OF THE TREATMENT APPROACHES OF ECTOPİC PREGNANCIES ACCORDING TO GESTATIONAL WEEK Op. Dr. Nurullah PEKER.
BÖLÜM 2: BAĞLAR ve ÖZELLİKLER
İNGİLİZCE 6. SINIF 2. ÜNİTE YUMMY BREAKFAST
YUMMY BREAKFAST.
TURKISH 1 (UHF1271) İŞARET ZAMİRLERİ DEMONSTRATIVE PRONOUNS
Keton Cisimleri.
Rezonans.
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
TURKISH 1 (UHF1271) GÜNLER&DERSLER DAYS&SUBJECTS
Kalıtsal madde (kalıtsal molekül, genetik materyal)
W O R D A M G E U FOR N I T 1.
YAĞ ASİTLERİNİN BETA OKSİDASYONU
THE OUANTIFIERS.
………….İLKOKULU Fen Bilimleri Sınavı Canlı Varlıklar Ad-Soyad : No :
tomorrow soon next week / year in five minutes/ in two hours later today I'll go to the market tomorrow. Don’t worry. He will be here soon. There.
MAKALE ÖZET VE ÇEVİRİSİ
SOLUNUM.
DNA: Yapı-Fonksiyon İlişkisi
OKSİJENLİ SOLUNUM. OKSİJENLİ SOLUNUM OKSİJENLİ (AEROBİK) SOLUNUM Oksijenli Solunum, organik besinlerin karbondioksit ve suya kadar yıkılmasıdır. Oksijenli.
YAĞ ASİDİ BİYOSENTEZİ Yağ asidi biyosentezi yetişkin insanda temel olarak karaciğerde (ve daha az olarak meme dokusu ve yağ dokusunda) hücre sitoplazmasında.
Serbest Radikaller ve Antioksidanlar 2
BİYOKİMYANIN TEMELLERİ Biyoteknoloji ve Biyokimya Ders Notları
ETS-MİTOKONDRİAL KOMPLEKSLER
“am, is, are”.
SOME-ANY.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Bölüm 1 Giriş. Bölüm 1 Giriş Teknolojik Yeniliğin Önemi Teknolojik yenilik günümüzde birçok endüstrideki rekabet başarısının en önemli tek itici gücüdür.
Chapter 5 – Balancing of accounts
TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR
İNGİLİZCE GRAMER THERE IS /THERE ARE (SAHİP OLMA) KALIPLARI
Sahip Olmak “Have/Has”
Was/were “idi”.
METABOLİZMA Yrd. Doç. Dr. Musa KAR.
Yağ Asitlerinin Sentezi
Prof. Dr. Zeliha Büyükbingöl
THERE IS There is There isn’t There is an apple.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

“There is…/there are…”

İngilizcede “there is” ve “there are”, Türkçedeki “vardır” ifadesinin karşılığıdır.  Eğer varlığı bildirilen şey, tekil ise “there is”, çoğul ise “there are” kalıbı kullanılır. There is significant clinical variability. = Önemli klinik değişkenlik vardır.

There is movement of. the globin chains There is movement of* the globin chains. = Globin zincirlerinin hareketi vardır. *İngilizce ifadelerde edat varsa; öncelikle edatın sağının, ardından edatın kendisinin ve son olarak da edatın sol tarafının çevrildiğine dikkat ediniz: movement of the globin chains = globin zincirlerinin hareketi There is no difference in the free energy of the overall reaction between the catalyzed and uncatalyzed reactions. = Katalizlenmiş ve katalizlenmemiş reaksiyonlar arasında genel reaksiyonun serbest enerjisinde farklılık yoktur.

If. ΔG is a positive number, there is a net gain of energy If* ΔG is a positive number, there is a net gain of energy. = Eğer ΔG pozitif bir sayı ise, enerjinin net bir kazanımı vardır. *If’li cümleler ileride anlatılacaktır. If ΔG is a negative number, there is a net loss of energy. = Eğer ΔG negatif bir sayı ise, enerjinin net bir kaybı vardır.

There is no transporter for NADH in the inner mitochondrial membrane There is no transporter for NADH in the inner mitochondrial membrane. = İç mitokondri membranında NADH için taşıyıcı yoktur. There is no net production or consumption of NADH. = NADH’ın net üretimi ya da tüketimi yoktur.

There is no net gain of carbons from acetyl CoA in the TCA cycle There is no net gain of carbons from acetyl CoA in the TCA cycle. = TCA siklusunda asetil KoA’dan karbonların net kazanımı yoktur. During muscle contraction, there is a rapid and urgent need for ATP. = Kas kasılması esnasında, ATP için hızlı ve acil bir ihtiyaç vardır.

There is little mannose in dietary carbohydrates There is little mannose in dietary carbohydrates. = Besinsel karbohidratlarda az miktarda mannoz vardır. There are two chemically distinct types of nucleic acids: deoxyribonucleic acid (DNA) and ribonucleic acid (RNA). = Nükleik asitlerin, iki tane kimyasal olarak farklı tipi vardır: DNA ve RNA.

There are three hydrogen bonds between guanine and cytosine There are three hydrogen bonds between guanine and cytosine. = Guanin ve sitozin arasında 3 adet hidrojen bağı vardır. There are five classes of histones. = Histonların 5 sınıfı vardır. There are no specific transmembrane carriers for these compounds. = Bu bileşikler için spesifik transmembran taşıyıcıları yoktur.