HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELİŞME
Advertisements

Canlılar.
CANLILAR CANLILAR CANLILAR
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM ,TANIYALIM
HAYVANLARDA ÜREME İnsanlarda olduğu gibi hayvanlardada bir hayat döngüsü vardır. Hayvanlar,beslenme,çoğalma şekli ve yavru bakımı açılarından farklılık.
HAYVANLAR.
hazırlayanlar Ece ÇINAR 5-L 1572 Nisa Nur GÜNEŞ 5-L 1716
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM ve TANIYALIM
Yard. Doç. Dr. Neşet DEMİRCİ
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
HAYVANLAR CANLIDIR İnsanlar, bitkiler ve hayvanlar dünyadaki canlı varlıklardır. Canlı varlıkların beslenme, hareket etme,solunum yapma, büyüme, çoğalma.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI
HEDEFLER HEDEF 1:Yeryüzünde yaşayan canlıların çeşitliliği bilgisi.
HAYVANLARDA ÜREME, BÜYÜME ve GELİŞME
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
ÇEVREMİZDEKİ CANLILARI TANIYALIM
YAKIN ÇEVREMİZDEKİ ORGANİZMALAR
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI YAŞAM GRUBU ÜNİTE SUNUMU.
? Bu canlıları gruplandırmasında arkadaşımıza yardım eder misiniz?
CANLILARI TANIYALIM Hz:İSMAİL BAŞPINAR.
6.SINIF FEN ve TEKNOLOJİ TESTİ
Hazırlayan: Selin Şahin
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
HAYVANLAR ALEMİ.
Canlıları tanıyalım.
HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK KADİR HASKIRIŞ
HAYVANLAR ALEMİ.
SOLUNUM SİSTEMLERİ.
Canlıların Dünyasını Gezelim Tanıyalım
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
Hayvanlarda Üreme Büyüme ve Gelişme
HAYVANLAR.
HAYVANLAR 1. HAYVANLAR Çevremizde yaşayan hayvanlar vücut yapılarına göre OMURGALI HAYVANLAR ve OMURGASIZ HAYVANLAR olmak üzere iki bölümü ayrılır.
Canlıların Çeşitliliği
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM, ÖĞRENELİM
CANLILARDA ÜREME VE GELİŞME
KONULAR 1-BİTKİLER 2-HAYVANLAR 3-MANTARLAR 4-MİKROSKOBİK CANLILAR.
HAYVANLARI SINIFLANDIRMA
OMURGALI VE OMURGASIZ HAYVANLAR
BİTKİLERDE ÜREME.
OMURGALI HAYVANLARIN ÖZELLİKLERİ
Canlıların Dünyasını Gezelim ve Tanıyalım.
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM VE TANIYALIM
ÜNİTE : 5 CANLILAR DÜNYASI. CANLILARI SINIFLANDIRALIM Çevremizde birçok canlı vardır. Dünyada ismini sayamayacağımız çok canlı vardır. Kedi Gül.
HAYVANLAR ALEMİ Hayvanlar Aleminin Özellikleri.  1.Besinlerini dışarıdan hazır alır.  2.Aktif olarak hareket eder.  3.Bitkiler genellikle sınırsız büyümekte.
H AYVANLARDA Ü REME, B ÜYÜME, G ELIŞME Aydın ZEYFEOĞLU.
BAŞKALAŞIM GEÇİREN HAYVANLAR
4-MİKROSKOBİK CANLILAR
DERS: FEN BİLİMLERİ ÜNİTE: 5 CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM TANIYALIM.
BEN KİMİM ? Karada yaşarım Havucu Çokkkk Severim. Otçulum TAVŞAN.
Hayvanlar Yeryüzünde pek çok hayvan yaşar. Bunların bir kısmı evcilleştirilmiştir. İnsanlarla birlikte yaşarlar. Evcil olmayanlar, başıboş, kontrolsüz.
X A. CANLILARI NEDEN SINIFLANDIRIYORUZ? Büyüme, gelişme, çoğalma (üreme), beslenme, solunum yapma, uyarılara tepki verme ve hareket etme gibi ortak özelliklere.
CANLILAR HAYVANLAR türüdür türüdür BİTKİLER e ayrılır e ayrılır
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
DOLAŞIM SİSTEMİ
CANLILAR 1-Bitkiler;çiçekli bitkiler, çiçeksiz bitkiler. 2-Hayvanlar;omurgalı hayvanlar,omurgasız hayvanlar. 3-Mantarlar;şapkalı mantarlar,maya mantarları,kültür.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ. KONU: BITKI VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELIŞME  Canlıların kendilerine benzer bireyler meydana getirmesine üreme ya da çoğalma.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ. KONU: BITKI VE HAYVANLARDA ÜREME BÜYÜME VE GELIŞME  Canlıların kendilerine benzer bireyler meydana getirmesine üreme ya da çoğalma.
HAYVANLARIN SINIFLANDIRILMASI.
Sınıf: KUŞLAR (AVES) KUŞLAR Arka üyeleri bacak, ön üyeleri kanat şeklindedir. Vücutları keratinden oluşmuş tüyler ile kaplıdır.
Canlılar.
Sunum transkripti:

HAYVANLAR ALEMİNİ GEZELİM , GÖRELİM, ÖĞRENELİM.

HAYVANLAR Vücud Destek Yapılarına Sahip Olup Olmamalarına Göre İkiye Ayrılır; Eğer vücuduna destek olan bir yapıya sahip ise , OMURAGALI HAYVANLAR. Kuş, Balık , Kertenkele , İnek , Kurbağa Gibi Hayvanlar,

Eğer vücuduna destek olan bir yapıya sahip değil ise , OMURGASIZ HAYVANLAR, Kelebek , Arı , Solucan ,Akrep , Örümcek gibi hayvanlar, Olarak tanımlanır…

OMURGALI HAYVANLARI TANIYALIM Keçi,kuş,balık,kaplumbağa ve kurbağa gibi hayvanların yaşadıkları yerler, beslenme ve üreme şekilleri farklı olabilir. Hepsinin ortak yönü vücutlarının destek yapılarının bulunmasıdır. Omurga;Vücüda destek sağlayan yapıdır. Genellikle sırt böllümlerinde bulunur. Kıkırdak yada kemikten oluşmuş olabilir. Kıkırdak yumuşak ve esnek bir özellik taşırken; kemik sert ve kırılgan bir özellik taşır.

Omurgalı hayvanlarında birbirinden farklı özellikleri vardır. Omurgalı hayvanlar bu özellikleri dikkate alınarak 5 gruba ayrılır. MEMELİLER KUŞLAR SÜRÜNGENLER KURBAĞALAR BALIKLAR

Yavrularını sütle besler ve ilgilenirler. MEMELİ HAYVANLAR Yavrusunu doğuran ve emzirerek besleyen omurgalılara MEMELİLER denir. Memeli Hayvanların ortak özellikleri vardır. Doğurarak çoğalırlar.Yavruların gelişimi annenin vücüdundaki özel bölmelerde sağlanır. Yavrularını sütle besler ve ilgilenirler. Vücutları genelikle kıllarla örtülüdür.Bu özellik onların vücut sıcaklıklarını korumalarına yardımcı olur. Yunus,balina gibi memelilerin vücut yapıları suda yaşamaya uyum sağlamıştır

Kuşların ortak özellikleri vardır; Karga ,kanarya,tavuk,kartal,leylek gibi genellikle uçabilen omurgalılara KUŞ adı verilir. Kuşların ortak özellikleri vardır; Vücutları değişik büyüklükte ve görünümde olup tüylerle kaplıdır. Kanatları vardır. Kuyruk ve kanatlarında telekler bulunur. Yumurtlayarak çoğalırlar. Sert kabuklu yumurtalarının üzerinde kuluçkaya yatarlar. Kuluçka süresi sonrasında yavruları yumurtadan çıkar.

DEVAM EDECEK Grup Yaşam…