Atatürk’ün Hayatı 1881-193∞  Rahmetle Anıyoruz..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan :İ.Durak Sınıf Öğretmeni
Advertisements

Bu Sunu Aydın BOZAN tarafından hazırlanmıştır.
Küçük Mustafa Selanik ‘te yaşayan Ali Rıza Bey ve Zübeyde Hanım ‘ın bir oğulları olmuş. Adını Mustafa koymuşlar.Mustafa büyümüş . Önce Mahalle mektebine.
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
M.KEMAL ATATÜRK.
ATATÜRK HAFTASI (10 KASIM)
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI
Özboyacı İlköğretim Okulu
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK'ün HAYATI
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ATAMIZI TANIYALIM .
MİLLİ MÜCADELE (KURTULUŞ SAVAŞI).
Mustafa Kemal ATATÜRK.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI HAZIRLAYAN: SOSYALCİ.ORG.
ATATÜRK’ÜN HAYATI
VATANSEVERLİĞİ Vatan sevgisi Atatürk’ün en önemli özelliğidir. Vatanın savunulması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Vatan savunmasını her şeyden.
10 KASIM 1938.
ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL / BURSA
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
CUMHURİYET VE ATATÜRK.
Atatürk’ün Hayatı 1881’de Selanik’te doğdu.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
ATATÜRK Burak Doğutaş B.
GENELGE VE KONGRELERİN ÖNEMLERİ
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK ( ).
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Atatürk’ün hayatı Atatürk T.C.NİN İLK KURUCUSU VE İLK CUMHURBAŞKANIDIR.Atatürk Halk tarafından sevilmiş ve seçilmiş bir devlet adamıdır.
1.ÜNİTE BİR KAHRAMAN DOĞUYOR ÖZET
ATATÜRK’Ü TANIYALIM Ayten IŞILDAĞ.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
CUMMHURİYET VE ATATÜRK
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK'ÜN ÖĞRENİM HAYATI
CUMHURİYET VE ATATÜRK
ATATÜRK’ÜN HAYATI *Atatürk’ün Okul Yılları
ATATÜRKÜN ÖĞRENİM HAYATI
ATATÜRK VE CUMHURİYET. BEN İLYAS ÖZTÜRK SİLKAR İLKÖĞRETİM OKULU 3.SINIF ÖĞRENCİSİYİM.
ATATÜRK’ÜN YAŞAMI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI (1881 – 1938).
SINIF DÜZEYİ:1.SINIF ÜNİTE ADI:CUMHURİYET BAYRAMI VE ATATÜRK
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1881 yılında, Selanik'te Kocakasım Mahallesi, Islahhane Caddesi'ndeki üç katlı pembe.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN OKUDUĞU OKULLAR
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk ?
ATATÜRK’ÜN HAYATI
ATATÜRK’ÜN HAYATI İçindekiler ; İçindekiler ; *Atatürk’ün Okul Yılları *Atatürk’ün Okul Yılları *Atatürk Askerlik Yılları *Atatürk Askerlik Yılları *Kurtuluş.
ATATÜRK’ÜN ÖĞRENİM HAYATI
10 KASIM 1938.
HAZIRLAYAN:ARİF MEMİŞ
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Koca Kasım Mahallesi, Islahhane Caddesi’ndeki pembe boyalı 2 katlı bir evde do ğ mu ş tur.Ve 10 Kasım 1938’de Dolmabahçe.
ATATÜRK’ÜN HAYATI İçindekiler ; İçindekiler ; *Atatürk’ün Okul Yılları *Atatürk’ün Okul Yılları *Atatürk Askerlik Yılları *Atatürk Askerlik Yılları *Kurtuluş.
ATATÜRK'ÜN HAYATI KRONOLOJİK SIRALAMA
Cumhuriyetimizin Kurucusu… Mustafa Kemal ATATÜRK.
ataturkun hayatı slayt
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK  Mustafa Kemal Atatürk, 1881’de Selanik’te dünyaya geldi. Annesinin adı  Zübeyde Hanım, babasının adı ise  Ali Rıza Efendi’dir. İlkokulu,
RESİM Her gün, Enginlerden engin, Yücelerden yüce
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
ATATÜRK’ÜN HAYATI Atatürk, 1881( bin sekiz yüz seksen bir ) yılında Selanik’te, üç katlı, pembe boyalı bir evde dünyaya geldi.
KAZANIMLAR 6. Atatürk’ün 1919’a kadar bulunduğu görevler ve yaptığı hizmetleri üstlendiği Milli Mücadele liderliği açısından değerlendirir.
Sunum transkripti:

Atatürk’ün Hayatı 1881-193∞  Rahmetle Anıyoruz.

Atatürk Nerede Dünyaya Gelmiştir ? Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selânik'te Kocakasım Mahallesi, Islâhhâne Caddesi'ndeki üç katlı pembe evde doğdu.

Anne ve Babası Kimdir ? Babası Ali Rıza Efendi, Annesi Zübeyde Hanım'dır.

Atatürk’ün Kardeşleri Kimlerdir ? Ömer Makbule Naciye Fatma Ahmet adlarında Kardeşleri Olmuş Ve Kardeşlerinin Çoğu Küçük Yaşta Hastalanarak Ölmüştür. NOT:Ahmet İle Dalga Geçmeyin :D

Atatürk Kiminle Evlenmiştir ve Hangi Çocukları Evlat Edinmiştir ? Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşı’ndan Sonra Ocak 1923’te Latife Hanım İle Evlenmiş Fakat Bu Evlilik Kısa Sürmüş ve Çocuğu Olmamıştır. Mustafa Kemal Çok Sayıda Çocuk Evlatlık Almış ve Onlara Sahip Çıkmış Eşsiz Bir Liderdir. Sabiha Gökçen,Afife,Ülkü Adatepe…ve Benzeri Çocukları Evlat Edinmiştir.

Mustafa Kemal’in Okuduğu Okullar Nelerdir ? Mahalle Mektebi Şemsi Efendi Selanik Mülkiye Rüştiyesi Selanik Askeri Rüştiyesi Manastır Askeri İdadisi İstanbul Harp Okulu İstanbul Harp Akedemisi’dir.

Mustafa Kemal’in Yazdığı Eserler Nelerdir ? Geometri Nutuk(Söylev) Zabit ve Kumandan İle Hasbihal Medeni Bilgiler Cumalı Ordugahı Söylev ve Demeçler ArıBurnu Muharebeleri Raporları Takımın Muharebe Talimi Tabiye ve Tatbikat Seyahati Bölüğün Muharebe Talimi Karlsbad Anıları Gibi Kitaplar Yazan Çok Yönlü bir liderdi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Mustafa’ya Kemal İsmini Veren Kişi Kimdir ? Askeri Rüştiye'de okurken matematik öğretmeni ona "Kemal" adını verdi. Artık Atatürk'ün adı "Mustafa Kemal" olmuştu.

Dünya Savaşı'ndan yenik düşünce Hangi Antlaşma İmzalandı ? Dünya Savaşı'ndan yenik düşünce Mondros Ateşkes Antlaşması imzalandı. Sonra vatan topraklarının işgalinin başlaması üzere, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlattı.

23 Nisan Neden Çocuk Bayramı Olarak Kabul Etti ? Mustafa Kemal, 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılması ile Meclis ve Hükümet Başkanlığına seçildi. Bu özel gün 23 Nisan'ı da çocuklara armağan etti. Böylelikle bugün "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak kabul edildi.

Kaç Yılında Gazi Mustafa Kemal’e Atatürk Soyadı Verildi ? 1934 yılında Gazi Mustafa Kemal'e meclis tarafından "Atatürk" soyadı verildi.

Atatürk Kaç Yılında Hakkı Rahmetine Kavuştu ? Mustafa Kemal Atatürk, hastalandı ve 10 Kasım 1938 yılında İstanbul'un Dolmabahçe Sarayı'nda 57 yaşında hakkı rahmetine kavuştu... "Mekanı Cennet Olsun"

**Bonus Soru** Mustafa Kemal Paşa'nın annesi Zübeyde Hanım Kaç Yılında ve Nerede Ölmüştür ?

Belki Bilemezsiniz Diye Yazıyım Dedim Belki Bilemezsiniz Diye Yazıyım Dedim. Cevap: 14 Ocak 1923 Tarihinde Hakkı Rahmetine Kavuşmuştur

Beni izlediğiniz için Size Teşekkür Eder ve İyi Günler Dilerim Beni izlediğiniz için Size Teşekkür Eder ve İyi Günler Dilerim. Hazırlayan:Berat Türker TÜR https://www.ogretimhane.com/