NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
Advertisements

Tıp ve Sağlık Kuruluşlarında Bilgi Yönetimi. Giriş Akademik tıp ve sağlık bilimleri kuruluşları, hastaneler, sağlığa ilişkin çeşitli dernek ve kuruluşlar.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
MALİYET SİSTEMLERİ Prof. Dr. A.Vecdi CAN.
MALİYET SİSTEMLERİ.
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
PAZARLAMADA FİYATLAMA
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YAT VE MARİNA İŞLETMELERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hizmet Pazarlamasında Fiyat Kavramı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BÖLÜM X FİYATLANDIRMA.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ректорлуктун билдирүүсү / Бүтүрүүчүлөр
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ KONAKLAMA İŞLETMELERİ YÖNETİMİ OTEL İŞLETMELERİNDE MALİYET VE FİYATLANDIRMA NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi iisbf.nisantasi.edu.tr

Otel İşletmelerinde Maliyet ve Fiyatlandırma 1.Otel İşletmelerinde Maliyet ve Yapısı 1.1. Varlık, Gelir, Gider, Harcama ve Maliyet Kavramları 1.2. Maliyetlerin Sınıflandırılması 1.3. Maliyet Yönetimi ve Yaklaşımları 2. Otel İşletmelerinde Fiyatlandırma 2.1. Fiyatlama Kavramı 2.2. Fiyatlandırmaya Etki Eden Faktörler 2.3. Otel İşletmelerinde Fiyatlandırma Politikaları 2.4. Otel İşletmelerinde Fiyatlandırma Yöntemleri NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Maliyetlerin Sınıflandırılması Sabit Maliyet Değişken Maliyet Toplam Maliyet Marjinal Maliyet Doğrudan ve Dolaylı Maliyetler Kontrol Edilebilen ve Kontrol Edilemeyen Maliyetler Fırsat Maliyeti Otel İşletmelerinde Maliyet Yapısı NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Maliyet Yönetimi ve Yaklaşımları Faaliyet Tabanlı Maliyetleme Hedef Maliyetleme Tam Zamanında Maliyetleme Yaşam Boyu Maliyetleme Kaizen Maliyetleme NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Otel İşletmelerinde Fiyatlandırma Fiyatlama Kavramı Fiyatlandırmaya Etki Eden Faktörler Otel İşletmelerinde Fiyatlandırma Politikaları Otel İşletmelerinde Fiyatlandırma Yöntemleri NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Otel İşletmelerinde Fiyatlandırma Politikaları Maliyete Dayalı Fiyatlama Maliyet Artı Fiyatlama Marjinal Maliyet Bazlı Fiyatlama Talebe Dayalı Fiyatlama Rekabete Dayalı Fiyatlama Kâra Dayalı Fiyatlama NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Otel İşletmelerinde Fiyatlandırma Yöntemleri Oda Fiyatları Hesaplama Yöntemleri Yiyecek-İçecek Fiyatları Hesaplama Yöntemleri NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Oda Fiyatları Hesaplama Yöntemleri Yatırım Maliyeti Yöntemi Gelir-Gider Tahmini Fiyatlama Yöntemi Odaların Niteliklerine Göre Fiyatlama Yöntemi Hubbart Yöntemi Kişi Sayısına Göre Fiyatlama Yöntemi Oda Büyüklüğüne Göre Fiyatlama Başabaş Analizi Yöntemiyle Fiyatlama NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

Yiyecek-İçecek Fiyatları Hesaplama Yöntemleri Sübjektif Fiyatlama Yöntemleri Objektif Fiyatlama Yöntemleri Çarpan Yoluyla Fiyatlama Yöntemi Porsiyon Maliyet Yöntemi Temel Maliyet İle Fiyatlama Başabaş Analizi Yöntemiyle Yiyecek-İçecek Fiyatlama NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ © kaynaklar AKINCI, Zeki. «Otel İşletmeciliği ve Yöneticiliği» OLALI, Hasan ve Meral Korzay, «Otel işletmeciliği» ŞENER, Burhan, «Modern Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon» KOZAK, Nazmi ve diğerleri, «Otel İşletmeciliği» EREN, Erol, «Yönetim ve Organizasyon» KOÇEL, Tamer, «İşletme Yöneticiliği» Yardımcı (diğer) Kaynaklar S. Medlik, The Business of Hotels W.Gray and S.C. Liguori, Hotel and Motel Management and Operations Powers, Tom and Clayton W. Barrows, Introduction to Management in the Hospitality Industry Jones, Peter and Andrew Locwood, The Management of the Hotel Operations Otelcilik sektörü ile ilgili kurum ve kuruluşlara ait süreli yayınlar, elektronik siteler.... vb. NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©