Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KURGU KUŞAĞI “Yaratıcı Düşünme” Etkinliği
Advertisements

MILLENIUM MOBILE SUNUMU
Yaz Okulu İçin Eşdeğer Ders Tanımlama
Bir zamanlar bir ağaç varmış
PowerPoint’te Müzik Nilgün Çokça.
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
BÜYÜKLERİMİZİN ÇOCUKKEN OYNADIĞI OYUNLAR.
MÜRŞİT BEKTAŞ 1-A SINIFI
Sihirli sözcük.
ÖZEL AKDENİZ YÜKSELİŞ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR.
DÜZİNE.
KONUŞMAYI BAŞLATMA VE SÜRDÜRME AMAÇ: Sözel İletişimi başlatabilme ve sürdürebilme DÜZEY: 2. Sınıf ve üstü SÜRE: 45 Dakika MATERYAL:
KABUL EDEMEM.
Çocuğumuzu tanımanın önemi:
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
GAYRET EDEN BAŞARIR ,BAŞARAN KAZANIR
Bir zamanlar bir ağaç varmış
Mevsimler 1.Kışın neden kalın giysiler giyeriz ?
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Önemli Günlerim Ayşe Beril Heral.
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
Merhaba! Beni tanıyabildiniz mi? Aslında hepiniz beni çok iyi tanıyor, ben her gece farklı şekillerde gökyüzünde gezinen AY. Şimdi benim hareketlerimi.
Yaşanan tüm güzel anlar bitmiş meğer gözünde…
POWERPOINT DE SES EKLEME VE KULLANMA
Balonları sever misiniz?
Beşinci Grup Üçüncü Harf P sesi sunumu Mürşit BEKTAŞ.
Öğrenme Alanı: İnsanlar Yerler ve Çevreler Ünite: Yeryüzünde Yaşam
BÜYÜKLERİMİZİN ÇOCUKKEN OYNADIĞI OYUNLAR.
İNSANLAR KONUŞA KONUŞA ELFİN AKŞAM 2-A TÜRKKONUT İLKOKULU.
Kırmızı Başlıklı Kız Bir varmış bir yokmuş. Bir kırmızı başlıklı kız varmış. Kırmızı başlıklı kızın babannesi hastaymış. Kırmızı başlıklı kızın annesi.
Benim adım Balerin Bebek.
Davranış Testi Oyunumuza başlıyoruz. Bay Kemal’in yerinde olduğumuzu düşünerek oynayacağız. Haydi sana iyi şanslar.
MERHABA ARKADAŞLAR .
Sihirli sözcük Sunumu Hazırlayan:Emek GÜNAY ÇELİK Hikaye: OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE DEĞERLER EĞİTİMİ ETKİNLİKLERİ(Kök yayıncılık)
Bu araç 1. gün 10 km., 2. gün 20 km., 3. gün ise 30 km. yol gidiyor. Aracın günlük ortalama gittiği yol ne kadardır?
VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
YEDİEYLÜL İLKOKULU Kişisel Sınırlarımız
4-5 YAŞ ÇOCUĞUNUN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
BRANŞ DERSLERİ BÜLTENİ
Çıkarma İşlemi-4
GAYRET EDEN BAŞARIR ,BAŞARAN KAZANIR
ÖMER VE EL. Bu Ömer Ve Ömer’in yanında gördüğünüz onun arkadaşı El. Şimdi şöyle düşünün el nasıl iyi bir arkadaş olabilir? Daha fazla düşünün….
Aferin size . Evet o bir ayı. Hey çocuklar,
SINIF : 1 DERS : HAYAT BİLGİSİ ÜNİTE : OKUL HEYECANIM KONU : İŞTE BEN
Bir zamanlar bir ağaç varmış
MATEMATİK DERSİ TOPLAMA İŞLEMİ (Toplamları 10’a kadar olan sayılar)
Turgay – Bütün gün ofiste çalışmaktan canınız çıkıyor resmen sürünüyorsunuz.. Bütün gün ofiste çalışmaktan canınız çıkıyor resmen.
DÜZENLİ OLMAK.
Bünyamin ÖZDEŞ. c)- HALKADA OYUNLAR Bünyamin ÖZDEŞ.
MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun MODERN DANS Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Sibel Kara BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Selim Kuruoğlu YÜZME Selim Kuruoğlu,
KONU : BEN DE KATILMAK İSTİYORUM KAZANIM :
3 1 2 RAKAMLAR
ŞİMDİ Bugün, içinde yaşadığımız zamandır. Geçmiş, yaşanmış ve bitmiş, geride kalmış zamandır.
Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesi DERS: Beden Eğitim Metodolojisi KONU:Beden Eğitimi Oyunları EĞİTİM GÖREVLİSİ:Mr. Nuri BRİNA HAZIRLAYANLAR:Aydan KATRPARE.
 Oyun amacı ekranında görülen sol, sa ğ, ş ut sa ğ, ş ut sol ve zıpla butonlarıyla kar ş ı kalenin çizgi.
Sulu Oyunlar. Birbirinden e ğ lenceli ve güzel oyunlarımızı sizlerle payla ş mak istiyoruz. Sulu ş ekerler Diyarı Şekerler diyarını sular altında görevimiz.
AİLEM.
SAKLAMBAÇ OYUN.  Saklambaç (ya da saklanbaç), bütün dünyada yaygın bir biçimde oynanan bir çocuk oyunudur.  Saklambaç oynarken oyuncu sayısına bir.
Bir zamanlar bir ağaç varmış
İSİM GRUBU.
BÜYÜK KÜÇÜK KAVRAMI.
"Merhaba sevgili izleyiciler. İşte size ilginç bir yarışma haberi daha
Eklerle Kelime Türetelim
Merhaba çocuklar. Televizyondaki hayvanı tanıdınız mı? Evet bildiniz, O bir leylek. Leyleklerle ilgili bir tekerleme dinlemek ister misiniz? Haydi o zaman,
Merhaba arkadaslar BUGUN SİZE ARALIK KELİMESİNİ TANITICAM.
Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik.
SLAYT.
Sunum transkripti:

Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik No: 2

Arkadaşlar ben yalnızlıktan çok sıkıldım. Hadi evin kapısını tıkla Arkadaşlar ben yalnızlıktan çok sıkıldım. Hadi evin kapısını tıkla. Evdeki arkadaşım dışarı çıksın. (Sesli konuşma) Yönerge: Palyaço hareketli bir müzikle ekrana gelir. “arkadaşlar ben yalnızlıktan çok sıkıldım.” Der. Palyaçonun yanında bir ev vardır. “hadi evin kapısını tıkla. Evdeki arkadaşım dışarı çıksın. “

Dönütler hakkında Çocuk palyaçonun tıkla dediği ağza, vb. doğru tıklarsa bir sonraki işlem (slayt) gerçekleşir, aksi takdirde yanlış olduğuna ilişkin dönüt verilir.

Arkadaşım dışarı çıktı Arkadaşım dışarı çıktı. Şimdi onun ağzını tıkla arkadaşım benimle konuşsun (Sesli konuşma) Yönerge: Evden bir çocuk çıkar. Palyaço Arkadaşım dışarı çıktı. Şimdi onun ağzını tıkla arkadaşım benimle konuşsun .”der.

Merhaba benim adım Ahmet (sesli konuşma) Yönerge: Çocuk “Merhaba benim adım Ahmet ”der.

Arkadaşımın bacağını tıkla, birlikte yürüyelim (sesli konuşma) Yönerge: Palyaço arkadaşımın bacaklarına tıkla, birlikte yürüyelim.”dedikten sonra birlikte yürürler ve bir elma ağacının yanına gelirler. A

Arkadaşımın kolunu tıkla birlikte elma toplayalım (sesli konuşma) Yönerge: Ağaçta 5 elma vardır. Çocuğun her koluna tıklandığında çocuk zıplayıp bir elma koparır ve sepete koyar.

Aferin. Bütün elmaları topladın (sesli konuşma) Yönerge: Bütün elmalar toplanıncaya kadar devam ediyor.

Arkadaşımın elini tıkla, top oynayalım (sesli konuşma) Yönerge: Yerden yuvarlanarak palyaçonun yanına bir top gelir. Çocuğun eli tıklanınca palyaço ile karşılıklı top oynarlar(voleybol oynar gibi). Üç dört oyundan sonra diğer sahneye geçilir.

Çok yorulduk. Arkadaşımın omzuna dokun oturup dinlenelim “Ohh çokk yorulmuştuk, şimdi dinlendik (sesli konuşma) Yönerge: Omzuna dokununca birlikte ağacın altına otururlar. Birkaç saniye otururlar ve o sırada “Ohh çokk yorulmuştuk, şimdi dinlendik” derler

Arkadaşıma bir hediye aldım ve sakladım. Hadi onu bul ve tıkla (sesli konuşma) Yönerge: Ağacın arkasına saklı hediye paketi çocuğun tıklamasıyla açılır.

Hadi kıyafetin üzerini tıkla, arkadaşım giysin (sesli konuşma) Yönerge:Paketin içerisinden palyaço kıyafeti çıkar. “Hadi kıyafetin üzerini tıkla, arkadaşım giysin “ der . Tıklamayla çocuk kıyafeti giyer.

Arkadaşım palyaço oldu. Bana benzedi. Biz arkadaşımla anaokuluna çocuklarla oynamaya gidiyoruz.(sesli konuşma) Yönerge: “Arkadaşım palyaço oldu. Bana benzedi. Biz arkadaşımla anaokuluna çocuklarla oynamaya gidiyoruz. Ardından sahne değişir ve

Gölgemin bana benzemesini istiyorum. Bak burada saçlar var. (Saçların olduğu bölümü eliyle gösterir ve o bölüm parlar) Benim saçıma benzeyeni tıkla. (sesli konuşma) Saçlar burada Yönerge: Palyaço ekrana gölgesiyle birlikte gelir.” Gölgemin bana benzemesini istiyorum. Bak burada saçlar var. Benim saçıma benzeyeni tıkla. “ der

Şimdide benim gözüme benzeyeni bulup tıkla (sesli konuşma) Gözler burada Yönerge: Sırayla göz, ağız, burun, papyon, tulum, ayakkabı çocuk tarafından seçilir. Her bir seçim için çocuğa üç seçenek verilir.

Oooo, harikasın. Tıpkı bana benzedi. Benim gibi, benim gibi.(sesli konuşma) Yönerge:

Ağzımı tıklarsan güleriz. Haydi tıkla (sesli konuşma) Yönerge: Sırayla komutlarını vererek çocuktan şunları yapmasını ister: göz kırpma, ellerini kaldırma, zıplama hareketleri yapılır.

Yönerge: Palyaço bitiş şarkısını söyler