KOMBİ Kombi nedir ? Doğalgaz ve LPG yakan,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Harun ERPOLAT TMMOB Makine Mühendisleri Odası
Advertisements

LPG SİSTEMİNE AİT PARÇALARIN ARAÇ ÜZERİNDEKİ YERLERİ
Member of Consortium This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Jeotermal Bölge Isıtma Sistemlerinde Kavramsal Planlama.
BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ
MARDİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ SOBA ZEHİRLENMELERİ
GAZİANTEP AİLE HEKİMLİĞİ DERNEĞİ (GAHD)
İKLİMLENDİRME ESASLARI
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
Klima Nedir?.
GİRİŞ Genel İster bireysel sistem, ister merkezi sistem olsun ısıtıcı ve soğutucu cihazların uygun büyüklükte seçilmesi gerekir. Her oda veya mahali, ısıtma.
HAVA KİRLİLİĞİ ve KÜRESEL ISINMA
Montaj Kural Kitapçığı
KÜRESEL ISINMA VE DOĞALGAZ KULLANIMI
Doğalgaz Yakıcı Cihazlarının Bakım Onarımı konusundaki akış
Prof.Dr. Muammer Kaya ESOGÜ-Tekam Müdürü
5 ADIMDA RİSK DEĞERLENDİRMESİ
ISITMA SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ TASARRUFU.
Sanayide Enerji Verimliliği Etüdü Çalışmaları
Daire İstasyonları ile Merkezi Sistemlerde Anlık Sıcak Su Üretimi
Güç Ve Dağıtım Transformatörleri Techizatları
BÖLÜM-3 SICAK SU TESİSATI
Pazar verileri Doğalgaz Pazar gelişimi
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
DOĞALGAZ TESİSATLARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ EKONOMİSİ
The art of Engineering The art of Engineering.
DOĞALGAZ KULLANMANIN KONFORUNU YAŞAYIN Evinize Doğalgaz Tesisatı alırken mutlaka uzman ve yetkili belgeli firmalara iş yaptırılmalı, tabi ki ekonomik çözümler.
Hastane Odaklı Enerji Verimliliği Uygulamaları
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
ÜRÜN FİYATLARI Fiyat listelerini görebilmek için Acrobat Reader yüklemeniz gerekiyor klima, kombi fiyat, klima fiyatları, klima fiyat, pompa fiyat, dalgıç.
CANLILAR ve ENERJİ İLİŞKİLERİ
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
Hazırlayan: 6/A Sınıfı Kaynaklar: İnternet
KARBON MONOKSİT ZEHİRLENMESİ
MADDENİN TANINMASI VE DEĞİŞİMİ
ENERJİ VE YAKMA TESİSLERİNİN SKHKKY KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
ENERJİ KAYNAĞI GÜNEŞ Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin büyük bir kısmı uzayda kaybolur.
Temiz Enerji Kaynakları
Enerji Kaynağı Güneş.
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISI VE SICAKLIK.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
Kiralık Kat. Konum - Yenibosna’da Outlet Mağazalar Bölgesinde - TEM ve E-5 karayollarına çok yakın - Basın Ekspres Yolu Yenibosna/Sefaköy Kavşağı’na 800.
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
PİROLİZ.
BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI. Hiçbir kapalı boru kontrol edilmeden kesinlikle kesilmemelidir. Tüm borular flanşı varsa sökülmeli ve borudan gazdan arındırma.
Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu T.C. Sağlık Bakanlığı KARBONMONOKSİT ZEHİRLENMELERİ ÖNEMİ VE ÖNLENMESİ Sobalar Yansın,
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
ISI VE SICAKLIK.
Fatih vaillant servisi Fatih vaillant servisi 2000 yılında başladığımız servis hayatımıza yılların verdiği deneyim ve profesyonelikle.
LİF DonatILI BETONLAR Fiber NOva.
HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. KOMBİ KULLANIMI. HASAN EROL BAĞCILAR E.M.L. GECELERİ KOMBİ KULLANIMI Binanın dış hacminin soğumaması için, geceleri en düşük.
BÖLÜM-5.2 ISI POMPALARI VE UYGULAMALARI
SHOT-CRETE (PÜSKÜRTME BETON)
BÖLÜM-3.1 KONDENSERLER.
Motorlarda Termodinamik Çevrimler
BORU İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
KAZANLAR VE ISI DEĞİŞTİRİCİLERİ
İKLİMLENDİRME ESASLARI
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
BACALAR 1- ATEŞ BACALARI 2- HAVALANDIRMA BACALARI 3- ÇÖP BACALARI
GENEL HAVALANDIRMA VE İKLİMLENDİRME
KAT ISITMASI Kat kaloriferi.
BAYAR TEKNİK 1.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
ISITMA SİSTEMLERİNİN GELİŞİMİ
HOŞGELDİNİZ Elektrik Mühendisleri Odası Konu: Enerji Forumu Engin ATAMAN Genel Müdür Yardımcısı (Teknik)
HOŞGELDİNİZ HAZIRLAYAN : BERAT ÖZBEY GEÇİOĞLU MAKİNA MÜHENDİSİ
BODRUM YENİLENEBİLİR ENERJİ SEMİNERİ
Sunum transkripti:

KOMBİ Kombi nedir ? Doğalgaz ve LPG yakan, Doğalgaz ’dan LPG ’ye ve LPG ’den de Doğalgaz’a kolaylıkla dönüştürülebilen, Konutun hem ısıtma hem de kullanım sıcak su gereksinimini karşılayan, ilave bir şofbene ihtiyaç duyurmayan, Bu nedenle kısaca kombi (Combined = Birleşik) olarak adlandırılan,

60 m2 – 250 m2 kullanım alanına sahip tek katlı, dubleks, tripleks konutlarda, lokantalarda, dükkanlarda, çeşitli iş yerlerinde rahatlıkla kullanılabilen, Hafif ve ufak boyutlu, kolaylıkla taşınabilen, duvara asılan, bu nedenle az yer kaplayan, Kullanışlı, sessiz, kolay monte edilebilen, Kullanıcıya bağımsız ısınma konforu sağlayan, İçinde ısıtma sistemi için gereken pompa, genleşme tankı vb. diğer zorunlu sistem ve ekipmanları sağlayan paket tipi bir cihazdır.

Taze Hava Alış – Atık Gaz Atış Sistemine Göre Ateşleme Sistemine Göre Kaç Tipte Üretilir? Taze Hava Alış – Atık Gaz Atış Sistemine Göre Bacalı, Hermetik, Fanlı (yarı hermetik) kombiler. Ateşleme Sistemine Göre Pilot alevli Elektronik ateşlemeli

Ayrı Kullanım Sıcak Su Eşanjörü Bulunup Bulunmamasına Göre Sıcak su eşanjörü, ana ısıtma eşanjöründen ayrı olanlar (ayrık eşanjörlü / monotermik ısı eşanjörlü) Sıcak su üretimi ana ısıtma eşanjöründen yapılanlar (bitermik ısı eşanjörlü) Kullanım Sıcak su Eşanjörüne Göre Çelik plaka eşanjörlü Küçük boylerli Depolu boylerli Çelik plaka eşanjörlü + depolu boylerli kombiler.

Yakıt Cinsine Göre Kapasitelerine Göre Doğalgaz ’lı LPG ’li Kapasitelerine Göre 17 000 – 20 000 Kcal/h kapasiteli, 24 000 – 25 000 Kcal/h kapasiteli, 27 000 – 30 000 Kcal/h kapasiteli kombiler.

Baca Gazından Yararlanıp Yararlanmama Durumuna Göre Çalışma Ortamına Göre Ev içinde kullanılan (Kapalı balkon dahil) Ev dışında açık balkon dış duvara gömülü vb. ) kullanılan kombiler Baca Gazından Yararlanıp Yararlanmama Durumuna Göre Geleneksel / Konvansiyonel kombiler (Yararlanmayan) Yoğuşmalı / kondenzasyonlu kombiler (yararlanan)