GezameNlijke bijeenkomst

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ADIN YERİNE KULLANILAN SÖZCÜKLER
Advertisements

SOY AĞACI AKRABALARIM HAZIRLAYAN: BÜŞRA SÜME
(onvoltooid verleden tijd)
Toonaangevend landelijk onderwijsadviesbureau Professioneel begeleiden en adviseren van docenten en management van scholen en onderwijsinstellingen.
ZÜBEYDE HANIM ANAOKULU
ÜMMÜHAN YAPAR ÖZEL GÜVENTAŞ LİSESİ P.D.R.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
KONUŞMAYI BAŞLATMA VE SÜRDÜRME AMAÇ: Sözel İletişimi başlatabilme ve sürdürebilme DÜZEY: 2. Sınıf ve üstü SÜRE: 45 Dakika MATERYAL:
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
Ayhan Pekdemir CO HogeVeld B.V 19 Aralık 2014.
Arkadaşlar slaytlar görseller kullanılarak yapılabilir
Asil neden מה הסיבה Comment ça se fait… Hoe zou dat toch komen…
Aşağıdaki yargılardan hangisinin nedeni belirtilmemiş?
ÖZENLİ KULLANIM Hazırlayan NEHİR OR 1 / C.
Mutlu bir çocuk yetiştirmek için…
ÖZEL TERCÜMAN LİSESİ ANAOKULUNDAN İLKÖĞRETİME SEMİNER PROGRAMI
Ayşeyle Ali okuldan çıkıp evlerine gideceklerdir. Evlerine gitmek için caddelerden gitmeleri gerekmektedir. Bunun için yaya geçidi olan, lamba olan yolları.
7 YAŞ DÖNEMİ ÇOCUKLARI.  Harflerin her birini, tüm sesleri doğru olarak çıkarabilir.  Kendine sorulan sorulara cevaplar verebilir.  Kendisiyle göz.
YARDIM ETME Amaç : Öğrencilerin yardım etme duygularının geliştirilmesi Düzey : 1. sınıf ve üstü Materyal: Yazı tahtası,kalem,fon kağıdı Süre.
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM.
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
HO Ş GELD İ N İ Z Welddddfdkom Bijeenkomst comitWdeeean aanbeveling 18 januari 2013.
İNTERNETTE SOHBET ETMEK. Kontrol edilemeyen sohbetler. Anne babalar çocuklarının arkadaşlarını ve hatta arkadaşlarının ailelerini tanımaya gayret ederlerken,
ÇOCUK VE AİLE İÇİ ŞİDDET
ANNE-BABA ÇOCUK İLİŞKİLERİ.
Sınır koymak nedir?.
3-B Sınıfı Veli Toplantısına Hoşgeldiniz
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME
Mustafa kemal Akbay İlköğretim Okulu Veli Toplantısına Hoş Geldiniz.
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
ANNE BABA TUTUMLARI.
OKULÖNCESİNİN ÖNEMİ.
Hekim-Hasta İletişimi
T.C MEB MUSTAFA PARS İLKOKULU EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI
ERGENLİK DÖNEMİ VE ÖZELLİKLERİ
OKUL REHBERLİK SERVİSİ
MUTLU BİR AİLEyİz Hazırlayan: Bensu DEMİRYÜREK.
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
“OKUL KORKUSU” SEMİNERİ
Kişisel Rehberlik Uygulamaları
HAYIR DEMEK HERŞEYİ ÇÖZERMİ?
DÜZENLİ OLMAK.
PROBLEMLER Ali 8, Okan 9 yaşındadır. 2 yıl sonra yaşları toplamı kaçtır ? CEVAP 21 1www.egitimcininadresi.com.
Ek Olan de’nin Yazılışı Bağlaç Olan de’nin Yazılışı
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.  Bahanelerle kendinizi küçültmeyin  Sizi engelleyen tek şey kendinizsiniz  Kendinizi engellemeyeceğinize söz verin Birbirinizden.
AİLE İÇİ İLETİŞİM VE OKUL BAŞARISI SEMİNERİ HOŞGELDİNİZ FİLİZ OBUZ ERDOĞAN REHBER ÖĞRETMEN.
HAKLARIMI ÖĞRENİYORUM
Çocuklar gibi sevindi kadıncağız. (durum zarfı) Nermin gibi güzel bir kızım var benim de. (sıfatın zarfı) Küçük kızım dün hasta gibiydi. (yüklem) Senin.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
DOĞRULUK  (İSTİKAMET) Bünyamin yıldız rotterdam mevlana camii din görevlisi riyazus salıhın dersleri 8. bölüm.
İLETİŞİM NEDİR?. İLETİŞİM NEDİR? İLETİŞİM: Duygu,düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılmasıdır. Bu sürecin amacı.
TAKVÂ (Riyazus-Salihin)
GERÇEK ANLAM MECAZ ANLAM
Bünyamin yIldIz Riyazus Salihin dersleri 7 bölüm
Hoe zou dat toch komen… Comment ça se fait… מה הסיבה Asil neden.
EBEVEYNLERİN ÇOCUKLA KALİTELİ ZAMAN GEÇİRMESİ
Erasmus deneyimimizi size açıklıyoruz!
ORTAOKUL BEŞİNCİ SINIF OKULA UYUM PROGRAMI
3. toplanti Anne ve babalar
Bünyamin yIldIz Riyazus Salihin dersleri 7 bölüm
DEDİKODU TEKNİĞİ VE ARKASI YARIN TEKNİĞİ. DEDİKODU TEKNİĞİ Öğrencilerin konuyu kavramaya çalışmasını o konuda düşünmelerini ve konu hakkında çeşitli fikirleri.
RÜya 4. toplanti Ebeveyenler.
Sunum transkripti:

GezameNlijke bijeenkomst rÜya Bijeenkomst 5 5. Toplanti GezameNlijke bijeenkomst Ouders en dochters

programma 1. Opening / Açılış 2. Doelstelling / Amaç 3.Terugkoppeling vorige bijeenkomsten Önceki toplantıların değerlendirmesi 4. Bespreking dilemma’s İkilemlerimiz hakkında sohbet Pauze 5. Rollenspel / Rol oyunu 6. Evaluatie / Değerlendirme Afsluiting / Kapanış

Doelstelling / AMAÇLARLAR Bewustwording over elkaars visie (dochters en ouders) Bewustwording in de eigen communicatie (dochters en ouders)   Kızlar ve ebeveynlerin birbirlerinin görüşü hakkında bilinçlenmesi Kızlar ve ebeveynlerin kendi iletişim şekillerinin farkına varması

Terugkoppeling Samenvatting vorige bijeenkomsten. Önceki toplantıların özeti. De evaluatie zal aan het einde van de bijeenkomst plaatsvinden Degerlendirme toplantinin sonunda olacak

Dilemma’s / İkİlemler & ENDİŞEler Hier worden de dilemma’s van de ouders en de meiden geplaatst die naar voren kwamen tijdens de vorige bijeenkomsten.

Belangrijke tips bij rollenspel Önemlİ İp uçlari rol OYUNU Argumenten aanhalen van je eigenbeleving. (Je eigen gevoelens, behoeften en wensen zijn belangrijk) Goed luisteren naar de ander. Uitleg vragen als je iets niet snapt. Respectvol laten beleiken dat je er niet mee eens bent. Benoem je gevoelens Kendi deneyiminden alıntılar yaparak argümanlar verin. (Kendi duygun,ihtiyaçların ve dileklerın önemli) Diğer kişiyi dikkatle dinleyin. Bir şey anlamıyorsanız açıklama isteyin. Ona katılıp katılmadığınızı saygıyla belli edin. Duygularınızı vurgulayın.

rollenspel Ayşe, ertesi gün okuldan sonra arkadaşları ile gezmek ve akşamda sinemaya gitmek istiyor. Gece yarısı saat 12 de evde olacağına annesine\babasına söz veriyor. Kızlar anne \ babalarını arkadasları ile çıkmaya ikna etmeye çalışacak. Anne \ babalar da kızlarının çıkmaması için gerekçeler belirtecekler.

Nabespreking Oyunu degerlendİrme Wat viel je op? / Nelerin farkına vardın? Wat vond je goed gaan? / Yolunda giden şeyler nelerdi? Wat zou je anders doen? / Sen olsan neleri farklı yapardın?

Opdracht persoonlijke evaluatie / kisisel degerlendirme Meiden: Wat wil je tegen je ouders zeggen? Wat heb je geleerd over jezelf en over je ouders? Wat neem je mee in de communicatie met je ouders? Anneler: Kiziniza ne soylemek istersiniz? Kendi hakkinda ve kiziniz hakkinda ne ogrendiniz? Bu toplantilardan ogrendiginiz, ve kizinizla olan iletisiminiz icin kullanacaginiz bir takim seyler varmi?

toplantilarin Genel DEĞERLENDİRMEsi Evaluatie Bu toplantılarda neler ögrendiniz ? İṣlenen konuları nasıl buldunuz ? Bu toplantıda kullanılan metodu nasıl buldunuz ? Bu tür toplantılarda yapılmasını istediginiz tavsiye ve önerileriniz var mi ? Bu tür toplantıların devamını istermisiniz ? Wat hebben jullie geleerd? Hoe vonden jullie de onderwerpen die behandeld werden? Hoe vonden jullie de methode die gehanteerd werd? Hebben jullie tips en of adviezen die gebruikt kunnen worden voor een volgende keer? Zouden jullie willen dat er meer van dit soort bijeenkomsten worden georganiseerd? 

Bedankt voor jullie deelname! Afsluiting Bedankt voor jullie deelname! Tot ziens!