MEHTER. MEHTER Cevgan Ucunda gümüşten veya sarı pirinçten yapılan küçük ziller bulunan bir sopa şeklinde müzik aletidir. Bir ince değnek şeklinde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAMSUN MEHTERAN Vurulduğunda arzı ve arşı titreten, yürüdüğünde ölümü bile korkutan, heybetiyle düşmanın yüreğine korku salan ve savaşa bayram havasında.
Advertisements

ZAYIF AKIM DEVRELERİ.
ÇARPIŞMALAR VE VE İMPULSİF KUVVETLER
Mastarlar.
1. Karadeniz Bölgesi ‘NİN HALAYI
Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları
BAĞLAMA NEDİR? BAĞLAMA SANATÇILARI
Boşaltım sistemi.
…KEMAN… 8\F. KEMAN’IN YAPIMI ASLıNDA KEMAN BIR REZONANS KUTUSUDUR. BIR KOL, DÖRT TEL VE TELLERI TUTAN PARÇALARDAN MEYDA­NA GELMIŞ, BASIT YAPıLı BIR ÇALGıDıR.
FATİH MERCAN GÖKSU İ.Ö.O 5/B SINIFI ÖĞRENCİSİ SİLİFKE/MERSİN
KABAK KEMANE.
Adı=Kaplan Beslenme Şekli=Etçil Yaşadığı Yer=Kara Üreme Şekli=Doğurmak Çoğu kaplan kamuflajlarının uyduğu yerde yaşar Büyük kediler arasında iyi yüzücüdür.
GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ: UZAY BİLMECESİ. GÖK CİSİMLERİNİ TANIYALIM Bulutsuz bir gecede gökyüzünü gözlemlediğimizde irili ufaklı pek çok cisim görürüz.
OLASILIK. OLASILIK Olasılık olayların olabilirliğinin sayılarla ifadesidir. Olasılığın günlük hayatımızda bir çok uygulama alanı vardır. Örneğin; sayısal.
EBOB&EKOK Ökkeş ŞAHİN TEOG 8.SINIF
ARDA KIRTASİYE. Maddelerin titreşerek bulundukları ortama yaydıkları enerjiye ses denir. Canlılar arasında iletişim ses ile gerçekleşir. Ses boşlukta.
AŞI NEDİR ? İki bitki parçasını birleştirip kaynaştırmak ve tek bir bitki gibi büyüyüp gelişmesini sağlamaktır. Anaç : Aşının kök sistemini oluşturan.
KEMENÇE. KEMENÇE NEDİR ? Kemençe, keman türü yaylı çalgılarla akraba olduğu sanılan, bir yay yardımıyla çalınan üç telli geleneksel halk çalgısının adıdır.
MÜZİK PERFORMANS ÖDEVİ 
MASA TENİSİ.
YÜZEY GERİLİMİ KILCALLIK
FEN ve TEKNOLOJİ BOŞALTIM SİSTEMİ
GÖKADALAR (GALAKSİLER)
yapIlarIna göre fİİller
Gözlerimi açtığımda duvardaki saati göremedim ama.
DENİZ ÜZERİNDE YAĞIŞ ÖLÇÜMÜ
Hava Yolu Tıkanıklığı Sağlık Sunumları:
B) GÖRÜNÜR İŞARETLER (PAYROTEKNİK MALZEME)
Mikroişlemciler Temel I/O Arayüzleri.
HALİM GÜNEŞ.
KUVER AÇMA Diğer takımlar kuver tabağının çevresinde yer alır. Bazı restoranlarda kuver tabağı kullanılmayabilir. Bu durumda peçete kuver tabağından.
KONİ.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
YATAK YAPMA.
BİTKİSEL LİFLER (Keten)
KOL AĞZI TEMİZLEME TEKNİK ÇALIŞMALARI
Mikroişlemciler Temel I/O Arayüzleri.
KESİRLERİ SAYI DOĞRUSUNDA GÖSTERMEK
-MOMENT -KÜTLE VE AĞIRLIK MERKEZİ
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER
CEYLANLI İLKOKULU ERİŞEBİLİRLİK SUNUSU
Isının Yayılma Yolları
KOBAY Araştırmalarda sadece kısa ve sert kıl yapısına sahip İngiliz kobay ırkı ve bu ırka ait Duncan-Hartley, 2 ve 13 soyları kullanılmaktadır. Duncan-Hartley.
Kırınım, Girişim ve Müzik
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
HAZIRLAYAN AHMET KÜÇÜK
5.İstasyon 6.İstasyon 4.İstasyon 7.İstasyon 2.İstasyon 1.İstasyon
KANAMALAR.
Electude Kullanımı ile İlgili Bilgiler
ELEKTRİK VE ELEKTRİK DEVRELERİ
SİSMİK PROSPEKSİYON DERS-3
KIRIK, ÇIKIK VE BURKULMALARDA İLKYARDIM
Ölçü transformatorları
SES NEDİR? Titreşen maddelerin bulunduğu ortama yaydığı enerjiye ses denir.
OKÇULUK.
Bölüm 5 Manyetik Alan.
ÇİFT SİLİNDİR İNFİLTROMETRE İLE İNFİLTRASYON TESTLERİ
Stolon (Göbek Bağı) Ana sap ile yumru arasında, yumruya yapraklarda asimile edilen besin maddelerini taşıyan organdır. Görünüşü sapa benzer. Stolonlar.
Gövde Tatlı patateste gövde ince, uzun ve zayıftır. Bu nedenle kendi başına dik büyüyemez, toprak yüzeyine yayılarak gelişir. Gövde uzunluğu çeşitlere.
KONU : MAKSİMUM MİNİMUM (EKSTREMUM) NOKTALARI
YAYLAR.
GÖVDE ANALİZİ Bir ağacın fidan aşamasından kesim aşamasına kadar geçen süre içerisinde büyüme öğelerinde (çap, boy, göğüs yüzeyi ve hacim) meydana gelen.
PATATES.
İş-GüÇ-EnErJi.
Maç Sonucunun Belirlenmesi
HIYARDA GÖRÜLEN BESİN ELEMENT NOKSANLIĞI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Limit L i M i T 1981 yılından günümüze, bu konuyla ilgili 17 soru soruldu. Bu konu, türev ve integral konusunun temelini oluşturur. matcezir.
İş Hukukunun Kapsamı İSTİSNALAR.
* *BEL AĞRISININ TEDAVİSİNDE İNTRAMÜSKÜLER OKSİJEN-OZON TEDAVİSİ.
Sunum transkripti:

MEHTER

Cevgan Ucunda gümüşten veya sarı pirinçten yapılan küçük ziller bulunan bir sopa şeklinde müzik aletidir. Bir ince değnek şeklinde olan sapına aşağı doğru dönük adenden bir parça üzerinde de çıngıraklar mevcuttur. Sağında ve solunda at kuyruğu püsküller vardır.Cevgan kullanana (Cevgani) denir. Bu müzik aleti de sadece Mehtere has bir müzik aletidir. Başka yerde kullanılmaz.

Zurna Zurnazen Mehterde Zurna çalanlara verilen isimdir. Zurna da bize has bir müzik aleti olma özelliğini halen korumaktadır. Mehterin kaldırıldığı her dönemde Zurna davulla beraber halkın gönlündeki yerini her zaman korumuştur.

Boru Boruzen Mehterde boru çalanlara verilen isimdir. Sarı pirinçten yapılmış bir sazdır.

Nakkare Ağızları deri kaplı, birbirine bağlı iki çömlekten oluşan bir çalgıdır. Gövde kilden olabileceği gibi metal (bakir), ceviz ya da dut ağacından da olabilir. Gövdenin yüksekliği yaklaşık 30 Cm dir. Gövdenin yüzüne keçi derisi gerilir. Nakkare 35 Cm uzunluğunda çubuklarla çalınır.

Zil

DAVUL

KÖS