YALITIMLAR Suya ve neme karşı yalıtım Isıya karşı yalıtım

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan : Dr. Murat KURUOĞLU
Advertisements

41 adımda ahşap inşaat Yapımcı : Y.Orman Müh. Abdullah Arslan Proje : Y.Mim. Çelik Erengezgin.
MADDE ve ISI MADDENİN TANECİKLİ YAPISI:
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
İ.Ü. Kültür Evi (664 ada 34 parsel)
ISI YALITIMI.
izoBOZZ, A SINIFI KAZANÇ
İnşaat Mühendisliği Bölümü
Madde ve Isı.
ISI YALITIM SİSTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRMASI
DOĞALGAZ TESİSATLARINDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ EKONOMİSİ
B-B Kesiti Ö: 1/50 Verilmeyenler serbesttir.
Isı yalıtımı iki farklı ortam arasında ısı alış-verişinin engellenmesine denir. Bu genelde özel malzemelerle yapılır örneğin iki duvar arasına yerleştirilen.
ISI YALITIMI Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
DİLATASYON DERZLERİ Yapının kendi ağırlığı ya da oturduğu zeminden gelen birtakım etki hareket ya da çökmeleri önlemek zararlarını azaltmak ve düşey hareketlerin.
MAK 4026 SES ve GÜRÜLTÜ KONTROLÜ
6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ MADDE VE ISI ÜNİTESİ
TARIMSAL YAPILARDA ÇEVRE KOŞULLARI
İLHAN SANATER LTD.ŞTİ. UYGULAMA ALANLARI Bina Çatılarında Isı İzolasyonu Yankı(EKO) izolasyonu Dış duvarlarda Isı ve Akustik İzolasyonu Duvarda Isı İzolasyonu.
Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
Yalıtım, herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir. Yalıtım malzemelerinin çeşitli tipleri.
Ses.
Meydana gelişi Yayılması Özellikleri Yalıtımı Kaydı
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SU YALITIMININ
mim384 mimarlıkta biçimbilimsel çalışmalar
HAZIRLAYAN : Ali DAĞDEVİREN Sevgili öğrenciler; Bu ünitedeki amacımız; ısı enerjisini maddenin tanecikli doğası ile ilişkilendirerek.
ISI YALITIMI.
HAZIRLAYAN : ibrahim MAKAS Sevgili öğrenciler; Bu ünitedeki amacımız; ısı enerjisini maddenin tanecikli doğası ile ilişkilendirerek ısı iletim yollarını.
BU GÜRÜLTÜ BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR!!!
ISI YALITIMI.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
NATURAL SHIELD ISI YALITIM SIVASI
1/500 Çizim Tekniği Topografya; arazinin eğim çizgilerinin gösterilmesi, eğim kotlarının yazılması, Ev/çok katlı bina ve bahçe girişlerinin gösterilmesi,
ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın.
ISI YALITIMI.
Isının Yalıtımı.
Isı Yalıtımı Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
ThermoPlast nedir? ThermoPlast hazır sıva ve kaplama malzemesi, yalıtım amaçlı veya binaların dış cephelerinde mantolama amaçlı olarak geliştirilmiş.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
ZAYIF AKIM DEVRELERİ.
2016 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALARI I TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ Yrd. Doç. Dr. Ali SARIBIYIK İNŞAAT TEKNOLOJİSİUYGULAMALARI.
GÜMÜŞTAY APARTMANI. BİNA ÖZELLİKLERİ  ADRES: İstanbul, Maltepe, Aydınevler Mahallesi, Amiralorbay Caddesi  Betonarme karkas, temel ve taşıyıcı sistemde.
2017 Yılı Devam Eden Projeler
YAPIM İŞLERİ UYGULAMALARINA ÖRNEKLER
HAYATIMIZDA KİMYA YAYGIN MALZEMELER.
2017 Yılı Devam Eden Projeler
ISI YALITIMI.
ISI POMPASI HAZIRLAYAN : Birkan KÖK.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Tekstil Mühendisliği Bölümü TEK 4070 Seminer II Dersi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİL MALZEMELERİ.
MERDİVENLER 8. HAFTA.
İŞYERİ BİNA VE EKLENTİLERİNDE GENEL SAĞLIK VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ YAPILARIN SINIFLANDIRILMASI HAZIRLAYAN : YUSUF KOPAL E-posta:
  İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkiler  Bitki Örtüsü Ve Hayvanlar Üzerindeki Etkiler  Malzemeler Ve Yapılar Üzerindeki Etkiler  Dünya Üzerindeki Uzun.
AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF: 6-B NO: 818 AD: ÖZGE SOYAD: YILDIRIM DERS: FEN BİLİMLER KONU: ISI YALITIMI SINIF:
2018 Yılı Devam Eden Projeler
B INALARDA ISI KAYBI. BİNALARDA ISI KAYBININ  Ilk olarak ısı yalıtımının ne demek olduğunu açıklayalım**ISI YALITIMI=günlük yaşantımızda ısı kayıplarını.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018 Yılı Devam Eden Projeler
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MADDE VE ISI.
Isı yalıtımı sıcak yada so ğ uk havanın ısı köprüleri vasıtasıyla konutların içine girmesini yada çıkmasını engellemek adına yapılan i ş lemdir.Sürekli.
Yapı Bilgi Modellemesi YBM
Sunum transkripti:

YALITIMLAR Suya ve neme karşı yalıtım Isıya karşı yalıtım Sese karşı yalıtım

Su ve neme karşı alınacak önlemler Bina üzerini su geçirmeyen geniş saçaklı bir çatı ile kapatmak Bina yüzeyini sıva yalıtım malzemeleri ile sıvamak Denizlik ve damlalıklar kullanmak Bina çevresine tretuvar yapmak Drenaj yapmak

Drenaj

Temel Yalıtım Elemanları

Banyo Yalıtımı

Isıya karşı alınacak önlemler Duvar, döşeme, çatı gibi ısı geçirme dirençleri veya katsayıları yüksek malzeme kullanılmalıdır. Yapı elemanlarını ısı yalıtım malzemeleri ile kaplamak Elemanların içerisine hava boşlukları oluşturmak.

Isı yalıtım yetleri

Mantolama

Çatı yalıtımı

RAMPALAR Az eğimli rampalar <1/10 Orta eğimli rampalar 1/10-1/6 Çok eğimli rampalar 1/6-1/2.5

Asansör Elemanları