SONBAHAR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SU HALDEN HALE G İ RER Ya ğ murun olu ş mas ı nda 2 i ş lem gerçekle ş iyor. Yo ğ unla ş ma ve buharla ş ma. Güne ş ışığı n ı n etkisi ile her gün yüz.
Advertisements

ULUS ÇANKAYA’YA BARİKAT KURDU!... Prof. Dr. Tülay Özüerman
GİRİŞ ETKİNLİĞİ Aşağıdaki sorularla ilgili düşünceleriniz nelerdir? Yağmur niçin yağar? Sıcak havalarda yağmur yağarken, soğuk havalarda kar yağmasının.
TÜRKİYENİN İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Ülkemizde dört mevsim belirgin olarak görülür.
KUTÜL AMARE ZAFERİ KUTLAMA PROGRAMI [100. Yıl] ERTUĞRUL GAZİ İMKB MESLEKİ VE TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde genel anlamlı bir sözcük kullanılmıştır? A) Kamyonu buradan çekiniz. B) Otobüs öneki durakta bozulmuş. C) Araba insan yaşamını.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
SU HALDEN HALE GİRER. İŞTE YAĞMURUN OLUŞMASI! Yağmurun oluşmasında 2 işlem gerçekleşiyor. Yoğunlaşma ve buharlaşma. Güneş ışığının etkisi ile her gün.
DUYGUSAL VE ABARTILI İFADELER
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu Merhaba, işte bu yeşilcan! Sağlıklı olan ne varsa yapar. Zararlı olan her şeyle savaşır. Kötülerin düşmanı, iyilerin dostudur.
(Ravi Modelleri) Sunum 2 Doç. Dr. Halis AYDEMİR. Rivayet, bir aktarıcının kaynak ile muhatabı arasında oluşturduğu bilgi akışının yahut başka bir ifadeyle,
Doğadaki canlı varlık yaşam sürecini tamamladıktan sonra kompostlanarak tekrar yaşama katabilir.Şehirlerde evlerde uygulanacak bu sistem sayesinde şehir.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
EK FİİL (EK EYLEM). İsim soylu sözcüklere eklenerek onları cümle içinde yüklem yapan; basit zamanlı fiillere gelerek de onları birleşik zamanlı olmasını.
Dünyamız belirli katmanlardan oluşmuştur.  Hava küre  Su küre  Yer kabuğu  Ateş küre  Çekirdek.
Bedenim ve Ben (Bedenim Değerlidir)
Sözsüz İletişimin Özellikleri
Tatlı çocuk… Küçük Luis parkta oynarken Babasının arabasının İçinde Mari teyze olduğu halde ormana doğru Gittiğini gördü.Merak içinde arabayı takip etti.
Merhaba! Beni tanıyabildiniz mi? Aslında hepiniz beni çok iyi tanıyor, ben her gece farklı şekillerde gökyüzünde gezinen AY. Şimdi benim hareketlerimi.
SIFAT ( ÖN AD) ÖRNEKLER: * Beyaz tahta * Görgülü kişi
Tel: İstanbul'u Dinliyorum İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar ağaçlarda;
Yıllar önce bir Millî Eğitim Bakanı’nın makam odasının kapısı çalındı. İçeriden kararlı ve tok bir ses, ''Girin'' diye seslendi. Oldukça mütevâzı’ döşenmiş.
40 ALTIN. Küçük Abdulkadir okumak, bilgili, kültürlü bir insan olmak istiyordu. Annesi, babasından kalan 40 altını kıyafetinin koltuğunun altına dikti.
YA Ş ADI Ğ IMIZ YÖREN İ N DO Ğ A İ LE İ LG İ L İ KÜLTÜREL ÖZELL İ KLER İ ADI,SOYADI:MEL İ N K İ RM İ T SINIF,NO:7/B 128 Ö Ğ RETMEN: EL İ F AKIN.
CLK BOĞAZİÇİ ELEKTRİK Gayrimenkulün Enerjisi Raporu 2016 Yılı – İlk 6 Ay 2 Ağustos 2016.
KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
Bir erkeğin düşünsel yeteneği, estetik birikimleri ne olursa olsun, hayatta durduğu kat, içine doğduğu kattır, tanıdığı ilk kadının, annesinin onu bıraktığı.
TAHTA ÇANAK Haz. İlknur Eryiğit DEM 2011.
YAYALAR VE KURALLAR.
تماس با ما موسیقی متن های ترکی تمرین های بیشتر خلاصه درس ها سرفصل ها
Işık Işık kaynakları Işık ve madde Işığın yayılması Işığın yansıması
DEPREM.
ASKIDA KAHVE.
Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet Kullanımı
MEVSİMLER ve AYLAR.
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
REHBERLİK SERVİSİ.
B) GÖRÜNÜR İŞARETLER (PAYROTEKNİK MALZEME)
EŞYALAR KONUŞUYOR Ceren, o gün okuldan eve gelince çantasını bir kenara atıp,giysilerini bile çıkarmadan yatağa uzanmıştı.Ama çok geçmeden uyuyakaldı.
HAVA K İ RL İ L İĞİ. BGHKJ GTÖYJÖF.
YAŞAM BECERİLERİ -Öfke kontrolü -“Hayır” diyebilme -Israrlara karşı koyabilme -Kendini ortaya koyma -İletişim becerileri -Sorun çözme -Stresle başa.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
KURT AİLESİ.
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
CÜMLE TÜRLERİ YÜKLEMİNİN TÜRÜNE GÖRE Fiil Cümlesi
HAVA PERSPEKTİFİ Doğada yakınımızda bulunan varlıklar gözümüze gerçek renk ve boyutlarıyla net olarak görünür. Oysa bizden uzaklaştıkça nesnelerin boyutları.
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
DÜRÜSTLÜK ÜZERİNE BİR HİKAYE
Yaşlılar için felsefe George Carlin 102 yaşında (Sevimli bir ihtiyarcık) TÜRKÇEYE ÇEVİREN : ONUR AYANGİL SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ, YAŞAMINIZDAN BİR GÜN.
Hal değişimi.
YAĞMURUN KARIN OLUŞUMU YERYÜZÜNDE SUYUN UĞRADIĞI DEĞİŞİKLİKLER
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Bir Bakan Ve İki Çocuk.
HAZIRLAYAN AHMET KÜÇÜK
KÜÇÜK FİL.
ASKIDA KAHVE.
MADDEYİ TANIYALIM.
Bedirhan Gökce'nin Siir Albümünden
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
KELİME TÜRLERİ FİİLLER.
B- Yaygınlık Ölçüleri Standart Sapma ve Varyans Değişim Katsayısı
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
-asan –asta oldu. –ülya –anım ı-lamur Yaptı. -oroz çorbası yaptı.
KÜÇÜK BİR TEST ! Cem Yurtsev
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
gez gür gel kaygı gezgin gelinlik göz gül git saygı güzel Gülderen
Annesini Arayan Kardan Adam
Sunum transkripti:

SONBAHAR

Caner yazın çok eğlenmişti. Denize girmiş, güneşin altında oynamıştı. İstediği gibi tişörtler, şortlar giymişti. Ama Caner bir gün kalktığında dışarıda şakır şakır yağmur yağdığını gördü.. Rüzgar esiyordu.

Yaz boyu, arkadaşlarını öğretmenini özlemişti. Caner camdan dışarı bakarken annesi: -Günaydın! Okul zamanı, diyerek içeri girdi. Caner okula gideceği için erkenden kalkmıştı. Yaz boyu, arkadaşlarını öğretmenini özlemişti. Sonbahar gelince okullar açılırdı. Caner hemen yatağından kalktı. Giysilerini giydi. Annesi: -Biraz kalın giyin dedi. Artık havalar soğudu. Kısa tişörtlerle üşüyebilirsin. Yağmurluğunu giyinmelisin. -Haklısın anneciğim, dedi Caner.

Artık havalar soğuyordu. Üzerine kalın giysiler giyinmeliydi. Bir arkadaşı ince giysilerle dışarı çıktığı için hasta olmuştu. Okula gelememişti. Caner hasta olmak istemiyordu. Yağmurluğunu pantolonunu ve ayakkabılarını giydi. Artık okula gitmeye hazırdı. Annesiyle birlikte okula gitmek için evden çıktılar. Okula doğru yürüdüler. Yollar yapraklarla doluydu. Artık yeşil yapraklar sararmış, ayaklarının altında hışırdıyordu. Şemsiyeleri açtılar. Yağmur yağıyordu. Ama hava çok soğuk değildi.

-Anne hava çok soğuk değil, dedi Caner. -Sonbaharda havalar biraz soğur. Daha çok yağmur yağar. Kışın havalar daha da soğuyacak. Sonbahar kışa bir hazırlık gibidir. Ama havaların sıcak olduğuna aldanmamalıyız, diye öğüt verdi annesi.

Caner uzaktan okulunu gördü. Bahçe arkadaşlarıyla doluydu. Caner ve annesi sohbet ederek yürürken, Caner uzaktan okulunu gördü. Bahçe arkadaşlarıyla doluydu. Hemen annesine döndü: -Okulumu çok özlemişim anneciğim, deyip annesini öptü. Ona el sallayıp okuluna doğru koştu. Arkadaşlarına sarıldı.