YAŞAM BOYU SPOR 2016-2017 – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİM PROGRAMI (TBM)
Advertisements

MADDE BAĞIMLILIĞINDA BİZE DÜŞENLER
GENÇLERDE ÖZGÜVEN GELİŞİMİ.
EMNİYETLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ
Tütün ve alkole karşı önlem. Tütün Psihoaktiv sübstans olan tütün,insanların ruh halini ve davranışlarını etkilemektedir. Sigara 4000 farklı kimyasal.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR Uzm. Dr.Miraç TURAN SİGARA ALKOL
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RUH SAĞLIĞI VE SOSYAL HASTALIKLAR ŞUBESİ
Ebru Keser(1102) Sıla Kahraman(1100) Beden Eğitimi Performans ödevi
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR SİGARA ALKOL
ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 1
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR VE MADDE BAĞIMLILIĞI
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR - SİGARA - ALKOL
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
SİGARA, ALKOL, MADDE KULLANIMI.
Hak ve özgürlüklerin kullanımını engelleyen ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
ALKOL VE ETKİLERİ.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
İnsanlar neden sigara içer?
ALKOL VE ETKİLERİ.
ALKOL NEDİR? Alkol daha kesin bir ifade ile kimyada elementin
ALKOL VE ALKOL BAĞIMLILIĞI
Kötü Alışkanlık ve Davranışlardan Korunma Yolları
MADDE BAĞIMLILIĞI ÖZEL MERTER FATİH İLKÖĞRETİM OKULU.
NEDENLERİ SONUÇLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI
AGİT IŞIK PSİKOLOJİK DANIŞMAN
Gençlerin Sağlığı Prof.Dr.Hilal Özcebe Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim.
MADDE BAĞIMLILIĞI VE ZARARLARI
KONU: SAĞLIĞA ZARARLI MADDELER
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Alkolsüz Bir Hayat İçin» adlı (Metin: Uğur Evcin, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır. Sunudaki.
HAFTASI.
BAĞIMLILIK NEDİR Bağımlılık kişinin kullandığı madde üstünde kontrolünü kaybetmesi ve onsuz bir yaşam sürememeye başlamasıdır. Bağımlılık bir kez geliştikten.
KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR ALKOL.
MADDE BAĞIMLILIĞI. MADDE BAĞIMLILIĞI Rıdvan DEMİR Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Kasım
ZARARLI ALIŞKANLIKLARA KARŞI BİLİNÇLENELİM ZARARLI ALIŞKANLIKLARVE KORUNMA YOLLARI madde bağımlılığı,teknoloji bağımlılığı ve korunma yolları.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR SİGARA ALKOL UYUŞTURUCU MADDELER
SOMA İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ DR. MUSTAFA BABACAN.
ALIŞVERİŞ BAĞIMLILIĞI VE BAĞIMLILIĞIN TOPLUMA ETKİSİ
MADDE BAĞIMLILIĞI.
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
ALKOLÜN SÜRÜCÜ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Günün konusu Bağımlılık Bağımlılığın gelişimi 1.
MADDE BAĞIMLILIĞI.
SEMİNER BAŞLIYOR LÜTFEN SESSİZ OLALIM…..
MADDE ve ALKOL KULLANIM BOZUKLUKLARI
NAGİHAN KAŞAR PSİKOLOJİK DANIŞMAN
: TRAFİK IŞIKLARI :. Trafik ışıkları, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda trafik akışını düzenleyen, hayatımızı kolaylaştıran ve zaman kazandıran son derece.
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE.
Yeşilay nedir? Ülkemizde 1-7 Mart arası Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır. Peki, Yeşilay nedir? Yeşilay, sigara, alkollü içki ve diğer uyuşturucu.
Zararlı Alışkanlıklardan Kaçınmak. Zararlı alışkanlıklarla kastedilen, insan bedenine zarar veren ve tiryakilik oluşturması sebebiyle insanı kendine esir.
YAŞLILIKTA DEPRESYON ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
ALKOL VE ALKOL BAĞIMLILIĞI
Kötü Alışkanlık ve Davranışlardan Korunma Yolları
KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR 1) Alkollü içki içmek, 2) Uyuşturucu kullanmak
Sİgara ve alkol’ün zararlarI
ÖFKE NEDİR? Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygudur.
İNSAN HAKLARI DEMOKRASİ
MADDE BAĞIMLILIĞI.
Bugün neler öğreneceğiz?
ERGENLİK DÖNEMİ VE SORUNLARI
ŞİDDET.
Yeşilay, sigara, alkollü içki  ve diğer uyuşturucu madde gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve gençlerin korunması.
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
EMNİYETLİ SÜRÜŞ (DAHA İYİ SÜRÜŞ TEKNİKLERİ)
Sunum transkripti:

YAŞAM BOYU SPOR 2016-2017 – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ

ALKOL NEDİR? Alkolün tarihi neredeyse insanlık tarihi kadar eskidir. İnsanlığın yerleşik hayata geçmesiyle alkol üretimi de başlamıştır. İlk bira bundan 8 bin yıl önce Mezopotamyalıların arpayı ekmek yapmak için ilk ıslah etmesiyle yapılmıştır. Sümerlerin 6 bin yıl önce Godin Tepelerinde (Batı İran ve Anadolu) bira ve şarap içtiği bilinmektedir.

ALKOL NEDİR? Daha sonra fermente edilmiş meyve, tahıl ve baldan alkol elde ederek alkolü, iyice hayatımıza girmiştir. Alkol kimi zaman kutsal sayılıp, dini törenlerde kullanılmış, kimi zaman eğlencenin ayrılmaz bir parçası olmuştur.

ALKOL NEDİR? Alkol dünyadaki en eski ve en geniş şekilde kullanılan uyuşturucu türüdür. Kanunların yaş sınırlaması olmasına rağmen, alkol gençler tarafından çok kolay elde edilebilir.

ALKOL NEDEN TÜKETİLİR? Yapılan araştırmalar insanların en çok zevk almak için alkol tükettiğini göstermektedir. İçkili eğlence yerlerinin çokluğu da bunun en önemli göstergesidir. Eğlence yerleri dışında zevk ve eğlence için en çok yılbaşı, düğün, doğum günleri gibi sosyal etkinliklerde insanlar aşırı miktarda alkol tüketmektedirler. Bu tür alkol tüketimine “Sosyal içicilik” denmektedir.

ALKOL NEDEN TÜKETİLİR? Alkol tüketiminin bir diğer önemli sebebi ise duygu durumunu düzeltmektir. İnsanlar genellikle kendilerini kötü hissettikleri, zorlandıkları ya da üzüldükleri dönemlerde alkole sığınarak bu kötü duygu durumundan kurtulmaya çalışırlar.

ALKOL NEDEN TÜKETİLİR?

ALKOL BAĞIMLILIĞI Alkolik kişi ‘‘içkinin işine değil ,işinin içki içmesine engel olduğunu düşünen kişidir,, Alkol bağımlılarının kendi kendine alkolü bırakması güçtür. Mutlaka tıbbi yardım almalıdır. ALKOLİK KİŞİ GEÇİCİ VE YALANCI BİR ZEVK DUYAR. SONU İSE HÜSRANDIR

Etkileri Ağızdaki sürekli bir alkol kokusu, Konuşmada kayma, Denge ve hareket kontrolünün kaybı, Zayıf yargılama, Saldırganlık Şiddet gösterme İleri düzeyde KOMA VE ÖLÜM

TRAFİK KAZALARI VE ALKOL Kazaların %15 ine ALKOL sebep olmaktadır Trafik kazalarında ölenlerin %21'i yüksek derecede alkollüdür Alkollü araba kullanmaktan kaynaklanan kazalarda ölüm oranı 15-24 yaş arası gençlerde son derece yüksektir.

Ailelerin parçalanması ve ekonomik yıkımında, ahlakın bozulmasında trafik kazalarındaki artışta en büyük sorumlu ALKOLDÜR…

EN İYİ YOL HİÇ KULLANMAMAK !..... İÇİLEN ORTAMLARDA BULUNMAMAK İÇKİLİ KİŞİNİN ARABASINA BİNMEMEK

MADDE BAĞIMLILIĞINA GİDEN YOLDA İKİ TEMEL ALIŞKANLIK ALKOL SİGARA

Madde bağımlılığı ile ilgili yanlış kanılar Ben bağımlı olmam Bir kere kullanmaktan bir şey olmaz Ara sıra kullanmakla bir şey olmaz Ben kontrol edebilirim Benim iradem güçlüdür Her kez kullanıyor bir şey olmuyor

Doktor tavsiyesinin dışında ilaç kullanmayın. Şüpheye haiz her türlü konuyu ilgili kurum ve kuruluşa bildiriniz bu sizin vatandaşlık ödevinizdir.

BAĞIMLILIK YAPAN MADDELER UNUTMAYIN BAĞIMLILIK YAPAN MADDELER ÖZGÜRLÜĞÜ ÇALAR, GENÇLİĞİ BOZAR, AŞKI YOK EDER VE SİZİ ALDATIR