Dolgu Maddesince Zengin Yemler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YEMLERDE HAM BESİN MADDE ANALİZLERİ 2
Advertisements

TANELERİN ÜST YÜZEYLERİNİN TEMİZLENMESİ İÇİN YIKAMA İŞLEMİ UYGULANIR
Tohumculukta Sınai Mülkiyet Hakları ISLAHÇI HAKLARI UYGULAMALARI
SÜT SIĞIRCILIĞINDA YEMLEME YÖNETİMİ
SAĞLIKLI BESLENMEDE POSALI YİYECEKLERİN ÖNEMİ
KABA YEMLER.
Tane Yemler Buğdaygiller (tahıllar) Baklagiller Yağlı tohumlar.
Baklagil Yeşil Yemleri
ÜRE Saf üre  % 46.6 N, % HP Yem olarak kullanılan üre  % 42 N, % HP
Endüstri Kalıntısı Yoğun Yemler Değirmencilik endüstrisi Şeker endüstrisi Yağ endüstrisi Nişasta endüstrisi Fermantasyon endüstrisi.
ÜLKEMİZDEKİ TARIM ÜRÜNLERİ
FİĞ (Vicia L.) CİNSİ: Fiğler bir, iki veya çok yıllık otsu, çoğunlukla tırmanıcı bitkilerdir. Saplar hafif köşeli fakat, kanatlı değildir. Yapraklar, karşılıklı.
Yerfıstığı.
TOHUM OLUŞUMU.
MEYVELERMEYVELERMEYVELERMEYVELER Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ.
TC. MARMARA ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ 186 İLKNUR BEKTAŞ 201 SELDA AKAY 3-C CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ.
KARBONHİDRATLAR Görevleri: Enerji verirler (1 gramı 4 k.kalori).
T.C. TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Türkiye’de Yetiştirilen Tarım Ürünleri
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
BİTKİLER VE SU.
KALİTELİ KABA YEMİN KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIKTA ÖNEMİ
Prof. Dr. Behiç COŞKUN Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi KONYA
KOYUNLARIN BESLENMESİ Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal
TOHUMDAKİ GELİŞİM VE DEĞİŞİM EVRELERİNİ GÖZLEMLEYEREK
YEM ANALİZLERİ Tarımın temel iki üretim alanından biri olan hayvansal üretim, her şeyden önce insanoğlunun neslinin devamını sağlayan ve dengeli beslenmenin.
CANLILARDA ENERJİ.
Dünyamız belirli katmanlardan oluşmuştur.  Hava küre  Su küre  Yer kabuğu  Ateş küre  Çekirdek.
İŞLETME BAZLI ÇALIŞMA MODELİ UYGULAMASI. BUHARKENT ILÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Ziraat Yüksek Mühendisi Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü
KÜLTİVATÖR.
TÜRKİYE'DE TARIM İnsanların  toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine  tarım denir.
Ekim: Çeltik ekimi dört şekildedir:  1- Elle,  2- Tohum ekme makinaları ile sıraya, a- Kuru tavalara buğday, arpa mibzerleri ile, b- Sulu tavalara özel.
Türkiye’de Yem Bitkileri Tarımının Sorunları
4.ÜNİTE ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI
DEMİRLİ HUMİK ASİTİN DEĞİŞİK DÜZEYLERDE İLAVESİNİN MISIR SİLAJININ KALİTESİ VE İN VİTRO GAZ ÜRETİMİ ÜZERİNE ETKİSİ Betül Zehra SARIÇİÇEKa , Birgül YILDIRIMa.
Ekili Tarla Alanlarının Dağılımı*
Defnem Anaokulu 2017 Haziran Ayı Yemek Listesi
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
KABA YEMLER.
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
YEM BİTKİLERİ TARIMININ ŞEKİLLERİ
PLEVNE İLKÖĞRETİMOKULU
GÜNEY DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Buğdaygil Yeşil Yemleri (Hasıl yemler)
Kültür Bitkilerinin Orijin Merkezleri
YEM BİTKİLERİ. 1. Baklagil Yeşil Yemler 2. Buğdaygil Yeşil Yemler 3. Diğer Yemler.
Baklagil Yeşil Yemleri
Kök ve Yumru Yemler Kök yemler: Yemlik pancar, şeker pancarı, havuç, şalgam Yumru yemler: Patates, tapioka, yer elması Besin madde bileşimi açısından kök.
YEM BİLGİSİ.
KABA YEMLER.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
ULUSAL VE ULUSLARARASI UN SANAYİSİNİN DURUMU
Türkiye Ekonomisini Etkileyen Faktörler;
B VİTAMİNİ. SUNUM PLANI  Vitaminler hakkında genel bilgi  B Vitamini hakkında bilgi  Hangi Besinlerde Bulunur?  B Vitamini Çeşitleri  Önemi ve Faydaları.
SARITAŞ YONCASI (Melilotus officinalis)
Tane Yemler Buğdaygiller (tahıllar) Baklagiller Yağlı tohumlar.
Buğdayda Süne Zararı.
DOĞAL VİYOLLER ELDE ETME
KABA YEMLER.
Aile Hayvancılığında Karlılık
İNEKLERİN SÜT VERİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
SÜT SIĞIRCILIĞINDA BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPALIM?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
УЙГУР халкъ Иса’я мухтачтър
TOPRAK ANALİZİNE DAYALI GÜBRE KULLANIMININ ÖNEMİ VE GÜBRE TAVSİYESİ
ORGANİK TARIMDA YEŞİL GÜBRELEME
Sunum transkripti:

Dolgu Maddesince Zengin Yemler Dolgu maddesi / balast madde Mekanik doyum + Fizyolojik doyum  Tokluk Samanlar (Buğdaygil ve baklagil samanları) Kavuzlar ve kabuklar Pamuk tohumu kapçığı Ayçiçeği tohumu kapçığı Mısır koçanı Fıstık iç kabuğu

Bazı Dolgu Maddesince Zengin Yemlerin Ham Besin Madde Miktarları, % KM HP HS HY HK NÖM Arpa samanı 89.0 3.5 37.0 1.1 10.7 36.7 Yulaf samanı 87.0 4.9 36.0 2.2 6.0 37.9 Fiğ samanı 90.4 4.5 41.0 0.8 8.0 36.1 Bezelye samanı 88.0 1.5 35.5 Soya fas. samanı 89.5 5.5 40.0 0.9 37.1 Yulaf kavuzu 5.3 29.0 2.4 9.0 42.3 Mercimek kabuğu 86.0 10.8 25.0 0.7 3.0 46.5 Soya fas. kabuğu 6.3 30.0 42.2

Vejetasyon dönemi sonlarında buğday tarlası