Buğdaygil Yeşil Yemleri (Hasıl yemler)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YEMLERDE HAM BESİN MADDE ANALİZLERİ 2
Advertisements

KABA YEMLER.
Kök ve Yumru Yemler Kök yemler: Yemlik pancar, şeker pancarı, havuç, şalgam Yumru yemler: Patates, tapioka, yer elması Besin madde bileşimi açısından kök.
Buğdaygil Yeşil Yemleri (Hasıl yemler)
Baklagil Yeşil Yemleri
FİĞ (Vicia L.) CİNSİ: Fiğler bir, iki veya çok yıllık otsu, çoğunlukla tırmanıcı bitkilerdir. Saplar hafif köşeli fakat, kanatlı değildir. Yapraklar, karşılıklı.
HAZIRLAYAN ADI - SOYADI :SUZAN PINAR AKÜLKE SINIF-NO:3-C /
CEREN YILMAZ.  Yazları sıcak ve kurak olur. Kışları ılık ve ysğışlıdır.
BİTKİLER VE SU.
Bölgelerin özelliği. EGE BÖLGESİ Türkiye'de; · En fazla tütün üretimi, en fazla zeytin üretimi, en fazla üzüm üretimi. · En fazla incir üretimi, en fazla.
1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Su Yönetimi Genel Müdürlüğü.
YEM BİTKİLERİ HASTALIKLARI VE MÜCADELESİ
Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği Programı Türk Kültürü Ve Folklorü Dersi Kapadokya Bölgesi Yöresel Yemekleri
İKLİM NEDİR Türkiye,iklim kuşaklarından ılıman kuşak ile subtropikal kuşak arasında yer alır. Türkiye’nin coğrafik konumu ve yeryüzünün aldığı şekiller.
D E V L E T Y Ö N E T İ M İ OSMANLI DEVLETİ KÜLTÜR VE UYGARLIĞI.
TAHIL ve TAHIL ÜRÜNLERİ
K UVVET VE H AREKET. K UVVET VE H AREKET İtme ÇekmeBükme Sıkışma Kuvvet ve Hareket KUVVET UYGULUYARAK.
BİTKİLER ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU 5-B SINIFI HAZIRLAYANLAR
İŞLETME BAZLI ÇALIŞMA MODELİ UYGULAMASI. BUHARKENT ILÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
Ziraat Yüksek Mühendisi Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü
KÜLTİVATÖR.
Yem Bitkilerinin Sınıflandırması
Ekim: Çeltik ekimi dört şekildedir:  1- Elle,  2- Tohum ekme makinaları ile sıraya, a- Kuru tavalara buğday, arpa mibzerleri ile, b- Sulu tavalara özel.
Başarılı bir üretim amaçlandığında yüksek verim, kalite ve en başta genetik özellikleri bilinen, canlılığı, çimlenme ve çıkış gücü yüksek tohum kullanımı.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ.
2. OTLATMA MEVSİMİ Mera bitkileri yıllık hayat devrelerinin her döneminde otlatmaya karşı aynı derecede duyarlı ve dayanıklı değillerdir. Genel olarak.
Yem Katkı Maddeleri.
Stokiyometri, element ölçme anlamına gelen Yunanca, stocheion (element) ve metron (ölçme) kelimelerinden oluşmuştur. Stokiyometri, bir kimyasal reaksiyonda.
Ekili Tarla Alanlarının Dağılımı*
MELEZ ÜÇGÜL ( Trifolium hybridum L.)
Ege Ünv.Tıp Fak.Hastanesi İç Hastalıkları Servisi
Biyolojik Özellikleri, Yaşam Çizelgesi ve Zarar Oranı
KABA YEMLER.
SPORLA ÜREME Sporlar, çok küçük, üzeri sıcak, soğuk, kuraklık gibi olumsuz koşullara dayanıklı örtüyle kaplanmış özel hücrelerdir. Örneğin, odamızın havasında.
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
YEM BİTKİLERİ TARIMININ ŞEKİLLERİ
KARBONHİDRAT NEDİR...
AT BARINAKLARI (TAVLALAR).
HİDROGRAFİ VE OŞİNOGRAFİ (DERS) 4. HAFTA Prof. Dr. Hüseyin TUR
Baklagil Yeşil Yemleri
Kök ve Yumru Yemler Kök yemler: Yemlik pancar, şeker pancarı, havuç, şalgam Yumru yemler: Patates, tapioka, yer elması Besin madde bileşimi açısından kök.
Dolgu Maddesince Zengin Yemler
YEM BİLGİSİ.
KABA YEMLER.
KOBAY Araştırmalarda sadece kısa ve sert kıl yapısına sahip İngiliz kobay ırkı ve bu ırka ait Duncan-Hartley, 2 ve 13 soyları kullanılmaktadır. Duncan-Hartley.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
...sınırlar çizilmeden, duvarlar örülmeden...
Silajda fiziksel ve kimyasal yöntemlerle silaj kalitesinin saptanması
TERE Lepidium sativum L.
KUZU BESLEME.
BESİ SIĞIRCILIĞI.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
YONCANIN OT HASADI Yoncada biçim zamanının belirlenmesi önemlidir. Dekara ham protein verimi en yüksek olduğu zaman biçim yapılmalıdır. Bu nedenle yoncanın.
KABA YEMLER.
Problemler – Kültür Sırasında Problemler
Buğdaygil Yem Bitkileri
Diğer Familyalara Ait Yem Bitkileri
Aile Hayvancılığında Karlılık
İNEKLERİN SÜT VERİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER
SÜT SIĞIRCILIĞINDA BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPALIM?
Beslenmenin Tarihi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇEVRE SORUNLARI.
HAYVANCILIĞIN GELECEĞİ
Beslenme İlkeleri - 5.
SÜT SIĞIRCILIĞI İŞLETMELERİNDE YEMLEME HATALARI VE
LATİNCE İSMİ :Abies balsamea TÜRKÇE İSMİ : Balsam göknarı
Sunum transkripti:

Buğdaygil Yeşil Yemleri (Hasıl yemler) Mısır hasılı Arpa hasılı Yulaf hasılı Buğday hasılı Darı hasılı Sudan otu

Buğdaygil Yeşil Yemleri Başaklanmadan önce biçim  Protein, karoten, B grubu vitaminler  Mısır hasılı  Silaj  Biçim zamanı Süpürge darısı hasılı  Soğuk veya kuraklık Hidrosiyanik asit Sudan otu  60 cm boyda hidrosiyanik asit  Yılda 4 biçim

Bazı Buğdaygil Yeşil Yemlerinin Besin Madde Miktarları, % Buğdaygil Yeşil Yemi KM HP HS NÖM Mısır Hasılı (Süt taneli) 18.5 1.6 5.0 9.8 Arpa (Çiçeklenme başlangıcı) 30.0 2.2 9.5 15.9 Çavdar (Sürgünde) 21.0 2.6 7.0 10.3 Yulaf (Çiçeklernme başlangıcı) 23.2 1.9 8.5 10.4 Sudan otu (Çiçekte) 23.4 8.4 Darı 24.9 1.5 14.0

Diğer Yeşil Yemler Ayçiçeği yeşili Kültür bitkilerinin yaprakları Ağaç yaprakları

Diğer Yeşil Yemler Ayçiçeği yeşili  1/3 çiçeklenme döneminde biçim  Kaba yapraklı  Sığır Kültür bitkilerinin yaprakları Şeker pancarı, yemlik pancar, havuç, turp, şalgam, repko, yer elması Lahana, pırasa, karnabahar yaprakları Diğer kültür bitkilerinin yaprakları Lahana yaprakları  Sütün koku ve tadında değişiklik Gaz sancısı

Diğer Yeşil Yemler Pancar yaprakları Pancar yaprakları + Pancar başı Fiziksel kirlilik Ani ve tek yönlü kullanımda Okzalik asit ve saponin şiddetli diyare Ham selüloz miktarı düşük Uzun süreli kullanımda hipokalsemi Başlı pancar yaprakları silajı Kuru kaba yemlerle birlikte

Bazı Ağaç Yapraklarının Ham Besin Madde Bileşimi (Kuru Maddede, %) Ağaçlar HP HY HS NÖM Akasya yaprağı 25.7 2.2 13.7 39.2 Kavak yaprağı 13.4 4.1 11.2 50.5 Dişbudak yaprağı 10.1 2.3 8.9 59.0 Söğüt yaprağı 17.4 4.5 20.1 47.5 Üzüm yaprağı 18.1 4.3 15.2 53.6 Fındık yaprağı 14.5 16.3 56.8 Meşe yaprağı 16.8 3.6 25.9 47.9

Hayvanlara Yeşil Yemlerden Verilebilecek En Yüksek Miktarlar, kg/gün/hayvan Süt ineği Koyun At Mera – çayır otu Ad libitum Yonca veya üçgül 45 – 50 5 25 – 50 Hasıl mısır 35 4 25 Pancar yaprağı 40 3 -

Buğdaygil Yeşil Yemleri

Mısır Hasılı (Zea Mays L.)

Mısır hasılı

Yulaf Hasılı (Avena Sativa L.)

Darı (Panicum L.)

Sudan Otu (Sorghum sudanse (piper) Staph.)

Pancar yaprakları