XHTML ile HTML Arasındaki Farklar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HTML.
Advertisements

BILM454 – XML ve XML Web Servisleri
HTML e GİRİŞ Temel HTML etiketleri.
HTML
MIT504 İnternet ve Web Programlama: Javascript programlama devam Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko.
HTML, XHTML and CSS XHTML
Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar 1 Websitelerinde Standartlar Açısından Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Eser SAHiLLiOĞLU.tr.
WEB TASARIMI HTML.
İnternet Programcılığı
Bilgisayar Dosya Uzantıları
Tablolar Tablolar etiketi ile belirtilir. Bir tablo etiketi satırlara bölünür ve her satır da etiketi ile sütunlara bölünür. etiketinin anlamı "table.
STİL SAYFALARI GELİŞTİRMEK
BTEP 203 – İnternet ProgramcIlIğI - I
Stil Sayfaları HTML dosyaları oluştururken her satır ve paragraf için gerekli biçimleri ilgili yerlerde her seferinde belirtmemiz gerekir. Bazı durumlarda.
Javascript Oğuz İNAL.
IT504 ~~DOM~~ Belge Nesne Modeli I
Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
CSS CSS- Cascading Style Sheets: Stil şablonları HTML'e ek olarak metin ve format biçimlendirme alanında fazladan olanaklar sunan bir web teknolojisidir.
ÖDEVLER 1-Listeleme etiketleri 2-Color 3-Sayfa içinde bağlantı oluşturma Hilal BAYIR 2344 TUZLA TEKN İ K OKULLARI.
Temel HTML Eğitimi Erman Yükseltürk.
HTML (HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE) TEMEL ETİKETLERİ
CSS Birimleri.
CSS’de Class ve ID. ID Bir HTML dosyasının içeriğinde, sadece bir öğeye verilebilecek bir değerdir. id tektir. id'ler sayfada sadece tek bir html etiketine.
Yrd. Doç. Dr. Yuriy Mishchenko
İnternet Programcılığı I
WEB TASARIMINDA TEMEL KAVRAMLAR
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Burcu Yılmaz – İ brahim Mert Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
CSS – Stil Şablonları (Cascading style Sheet)
WEB TASARIMININ TEMELLERİ HTML. HTML FORMLARI VE BİLGİ GİRİŞİ FORM, FORM ELEMANLARI BARINDIRAN BİR ALANDIR. FORM ELEMANLARI KULLANICILARDAN BİLGİ GİRİŞİNE.
.  HTML gibi işaretleme etiketlerini kullanan, verilerin depolanmasını sağlayan ve bu verileri metin formatında saklayan bir dildir.  HTML ile XML.
İNTERNET PROGRAMLAMA - 1
HTML :Hyper Text Markup Language explorer, firefox, opera herhangi bir derleyiciye ihtiyaç duymadan çalışabilir metin biçimlendirme resim ekleme ve biçimlendirme.
İnternet Programcılığı I A-Şubesi 2-1.Ders
Cascading Style Sheets (Stil Şablonları)
Mobil Web XHTML-MP .NET ve Mobil Web Uygulamalar
Listeleme Etiketleri.
İLERİ HTML.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI I
HTML HYPER TEXT MARKUP LANGUAGE Ayşe AK İ DA Ğ I Bilişim Teknolojileri Ö ğ retmeni.
CASSCADING STYLE SHEETS
HTML GİRİŞ OĞUZ İNAL.
Dersi Özeti Kursun içeriğini özeti Alt başlıkları Proje Kurs esnasında kullanmayı planladığımı editörler HTMLe giriş Temel etiketler Notepad+’da.
2-Hafta Temel İşlemler * Html Komutlarının Yapısı * Açıklamalar
Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir? Bilgisayar Mühendisi? Bilgisayar Programcısı? Web Tasarımcısı? Web Programcısı? Neler öğreneceğiz? Kurs sonunda.
HTML 5 NED İ R? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir. Html kendi web sayfamızı yazmamız için kullanmamız gereken bir kodlama dilidir. Html.
HTML 5 NED İ R? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir. Html kendi web sayfamızı yazmamız için kullanmamız gereken bir kodlama dilidir. Html.
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
Yrd. Doç. Dr. Murat Olcay Özcan
DYNAMİC HTML EVENT MODELS SİNEM YARDIMCI ÇAKIL SU KIRLI.
NOT: Bu slayt üzerindeki resmi değiştirmek için resmi seçin ve silin. Ardından, kendi resminizi eklemek için yer tutucudaki Resimler simgesini tıklatın.
Web Teknolojileri Hafta 3 1. İçerik  Cascading Style Sheets - CSS 2.
Web Tasarımı 2.Hafta. HTML Nedir  Hyper Text Markup Language (Hiper Metin İşaretleme Dili) web sayfalarını oluşturmak için kullanılan standart metin.
HTML Liste Oluşturma. Liste Etiketleri HTML sayfalarında liste oluşturmak için ve etiketlerini kullanırız. Numaralı listeler oluşturmak için: Madde imli.
HTML TEMELLERİ Öğr. Gör. Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar Meslek Yüksekokulu.
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
HTML 5 NEDİR? Web sayfası geliştirmek için üretilen bir dildir.
İnternet Programcılığı I
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
Metin ve Görünüm Etiketleri Bağlantı (Köprü) Oluşturma
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
İNTERNET PROGRAMCILIĞI 1
WEB TASARIMI STİL ŞABLONLARI (CSS KULLANIMI) SAVAŞ TUNÇER.
WEB TASARIMI – HTML BİLGİSİ SAVAŞ TUNÇER
WEB TASARIMI HTML LİSTELER VE FRAMELER SAVAŞ TUNÇER.
Metadata ve Z39.50 Metadata.
Web Programlama Kursu Bu kurs ne değildir? Neyi amaç edinmiştir?
Bilginin Organizasyonu Uygulama I
İST1111 BİLGİSAYAR UYGULAMALARI HTML
Sunum transkripti:

XHTML ile HTML Arasındaki Farklar Aslı Ergün

1. Etiketler düzgün biçimde iç içe geçmelidir. Bu yazım yanlıştır. <strong><i>Bu yazı vurgulu ve yatıktır</strong></i> Bu yazım ise doğrudur. <strong><i>Bu yazı vurgulu ve yatıktır</i></strong>

2. Tüm etiketler küçük harflerle yazılmalıdır. Bu yazım yanlıştır. <BODY> <P>Bu bir paragraftır.</P> </BODY> Bu yazım ise doğrudur. <body> <p>Bu bir paragraftır.</p> </body>

3. Tüm XHTML etiketleri kapanmalıdır. Bu yazım yanlıştır. <p>Bu bir paragraftır. <li>Bu bır liste maddesidir. Bu yazım ise doğrudur. <p>Bu bir paragraftır.</p> <li>Bu bir liste maddesidir.</li>

4. Boş elemanlarda sonlandırılmalıdır. Bu yazım yanlıştır. <br> <hr> <img src="dosyaismi.jpg"> Bu yazım ise doğrudur. <br /> <hr /> <img src="dosyaismi.jpg" /> XHTML Web sayfalarınızı tarayıcılar ile uyumlu hale getirmek istiyorsanız " / " işaretinden önce bir boşluk bırakmalısınız.

5. Parametre isimleri küçük harf olmalıdır. Bu yazım yanlıştır. <table WIDTH="100%"> Bu yazım ise doğrudur. <table width="100%">

6. Parametre değerleri tırnak işareti içinde olmalıdır. Bu yazım yanlıştır. <table width=100%> Bu yazım ise doğrudur. <table width="100%">

7. Parametre sadeleştirme kaldırılmıştır. Bu yazım yanlıştır. <input checked> <option selected> Bu yazım ise doğrudur. <input checked="checked" /> <option selected="selected" />

8. "id" parametresi "name" parametresinin yerine geçer. Bu yazım yanlıştır. <img src="dosyaismi.jpg" name="resim1" /> Bu yazım ise doğrudur. <img src="dosyaismi.jpg" id="resim1" />

9. XHMTL DTD zorunlu elemanları tanımlar. Tüm XHTML dökümanlarının DOCTYPE tanımlama zorunluluğu vardır. Html , Head ve Body bulunmalı ve Title , Head içinde yer almalıdır. Aşağıda minimum bir XHTML dökümanını görüyorsunuz. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">    <head>       <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8;" />       <title>Başlık Buraya</title>    </head>    <body>       <p>İçerik Buraya</p>    </body> </html> DOCTYPE elemanı bir XHTML elemanı değildir ve standartlara uymasına gerek yoktur. Ayrıca sonlandırılması da gerekmez.

DTD nedir? DTD bir web sayfasının tipini SGML (Standard Generalized Markup Language) dili ile belirler. DTD HTML gibi SGML uygulamaları tarafından kullanılır. Amacı sayfa için geçerli olan markup sitilini belirtmektir. XHTML SGML döküman tipinde tanımlanmıştır. Bir XHTML DTD dökümanı sayfada uyulması gereken kuralları bilgisayarın anlayabileceği bir dille belirtir. Yazdığınız XHTML dökümanlarının hangi standartlara uyduğunu DTD belirtir ve sayfada ilk satır olarak yer almalıdır.

10. DOCTYPE zorunlu olarak mevcut olmalıdır. Geçerli 3 adet XHTML döküman tipi vardır. a) XHTML Strict DTD (Sıkı XHTML) XHTML Strict eğer standartlara uygun kod yazmak istiyorsanız ve sayfanıza görünüm vermek için CSS (Cascading Style Sheets) kodlarını kullanacaksanız bu tip sizin için. XHTML Strict DTD kullanacağınız HTML kodlarınızın başına eklemeniz gereken kod; <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

b) XHTML Transitional DTD (Geçiş XHTML) XHTML Transitional DTD eğer standartlara uygun kod yazmak istiyorsanız ve XHTML’in görünüm yeniliklerini yani CSS’i kullanmayacaksanız. Örneğin <font> gibi html etiketlerini kullanıyorsanız bu tip sizin için uygun. XHTML Strict, <font> <u> gibi etiketleri desteklemez. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

c) XHTML Frameset DTD (Çerçeveli XHTML) XHTML Frameset DTD eğer standartlara uygun bir kod yazmak istiyor ve sayfanız çerçeveli bir tasarıma sahip ise bu döküman tipini kullanmalısınız. <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Frameset//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-frameset.dtd