Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler II

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AHLAK, MANEVİYAT ve MANEVİ HAYAT
Advertisements

Fundam’a.
SUNUMMAT MATEMATİK SİSTEMİ SAYESİNDE BİR KÂBUS OLMAKTAN ÇIKTI.
Baba ve minik oğlu şehrin sıcak(!) bir sokağından arabayla geçerken…
SESLİDİR with the hope you to feel the pain before that you have not realized until the teror had reached to you. Terör size ulaşmadan anlayamadığınız.
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ...
- Sevgi ve Merhamet Örneği: Hz. Yusuf
Yavrum ve ben.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Sesli sunu.
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
10. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ
*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
Dünyanın Bütün Renkleri Bir Araya Toplanmışlar ve Hangi Rengin En Önemli En Özel Olduğunu Tartışmaya Başlamışlar:
Söz yürekten çıkarsa, yüreğe gider. Dilden çıkarsa kulağı aşamaz.

Babam. Yirmi gün önce iş için Amerika’ya gitmişti. Babam.
PERFORMANS ÖDEVİ KONU : AİLE TARİHİMİZ Röportaj randevusu:
Aşağıdaki cümlelerin yazımı doğru mu tek tek inceleyelim.
IŞIK KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME Ana sayfaya döner İleri KAZANIMLAR
İKİ MÜHENDİS İki mühendislik ögrencisi kampus içerisinde yürürken biri diğerine sorar, - Bu muhteşem bisikleti de nereden buldun ? Diğeri cevap verir,
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
HİNDUİZM Hinduizm nitelikli bir dindir.
MÜHENDİS DEYİP GEÇME.
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
DEĞERLER EĞİTİMİ SEVGİ VE SAYGI.
NARDUGAN Çam Süsleme Geleneği: Nardugan  Hıristiyanların İsa'nın doğuşu olarak kutladığı Noel bayramı, eski Türklerin yeniden doğuş bayramıdır.
Erdoğan GÜL Sosyal Bilgiler Öğretmeni
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
FEDAKARLIK.
Fotoğraflar ve sunum: Öykücü ERIC CLAPTON Istanbul’da Sesi açınız.
Yapılandırmacı [Constructivist] Öğrenme Yaklaşımı Prof. Dr. Özcan DEMİREL ve Arş. Gör. Bünyamin YURDAKUL Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim.
MİT-(MİTOLOJİNİN KISALTMASI)
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
Hepimiz evlerimizde ailemizle birlikte yaşarız. Bu yaşantıda bazı kararlar alınması gerekir.
SAYGI.
İtalyan yönetmen Roberto Benigni‘in yönettiği 1997 yapımı İtalyan drama filmidir. II. Dünya Savaşı zamanında karısı ve oğlu ile birlikte Yahudi kamplarına.
NOKTALAMA İŞARETLERİNİ TANIYALIM
. 25 SİHİRLİ FASULYE Bir zamanlar yoksul ve dul bir kadın varmış. Oğlu çok tembel bir delikanlı olduğu için paraları yok denecek kadar azmış. Bir gün.
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri III
Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I
Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler III
Konu: Purāṇalar ve Hint Edebiyatındaki Yeri
Konu: Vishṇu Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I
Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler IV Vamana’nın Evrensel Formu
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Helal ve Haram.
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri I
HİN 304- PURANALAR Konu:Bhāgavata Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri II
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri IV
AHİRET GÜNÜNE (HAŞRE) İMAN
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
Bütün “A’’ Toplandı….
Simetri Hikmet Sırma.
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri V
HİN 304- PURANALAR Konu: Bhāgavata Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I
KAZA VE KADER.
İKİ MÜHENDİS İki mühendislik ögrencisi kampus içerisinde yürürken biri diğerine sorar, - Bu muhteşem bisikleti de nereden buldun ? Diğeri cevap verir,
KORELASYON KATSAYISI B. Ü. Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Dr. Ayşe Canan Yazıcı.
SENİNLE GURUR DUYUYORUM
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
“Saygı” bir şeye, bir kimseye karşı çekinme ile birlikte duyulan sevgi, değer duygusu anlamına gelmektedir. Saygı bir değer olarak insan ilişkilerinin.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Asil Aşk Ezgisi Lesson 6 for May 11, 2019.
Sunum transkripti:

Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler II HİN 304- PURANALAR Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler II Devalar’ın Kaşyapa ile Brahmaloka’ya Gidişi VIII. HAFTA Arş. Gör. Dr. Yalçın Kayalı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Hindoloji Anabilim Dalı

Devalar’ın Kaşyapa ile Brahmaloka’ya Gidişi HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Vāmana Purāṇa Devalar’ın Kaşyapa ile Brahmaloka’ya Gidişi Efsanesi

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Ermişler dedi ki: “Bize tanrıların hangi koşullar altında dövüştüğünü ve en yüce tanrı Vishnu’nun Vamana formuna nasıl girdiğini anlatır mısınız?”  

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Lomaharshana dedi ki: “İndra, üç dünyanında Bali tarafından işgal edildiğini görünce annesi Aditi’nin erdemli ikametgâhına gitti ve ona şu soruyu sordu: “Adityalar, Danavalar tarafından nasıl mağlup edilebilir?”

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Aditi şöyle cevap verdi: “Ey oğul İndra! Bali senin ya da Marutlar tarafından yok edilemez. O ancak savaş meydanında Vishnu tarafından öldürülebilir. Bali’yi başka biri öldüremez.”

Sonra tanrılar Aditi ile beraber Kaşyapa’nın yanına gittiler. HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Bunun üzerine Brahma’yı iyi bilen babam Kaşyapa’ya, ifritin nasıl yok edilebileceği ve bunun için neler yapmam gerektiğini danışmaya karar verdim.   Sonra tanrılar Aditi ile beraber Kaşyapa’nın yanına gittiler.

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Tanrıların ilk koruyucusu güneş gibi parlak, vücudu ise siyah bir geyik derisi ile kaplıydı. Güzel kokusu etrafa yayılırken etrafını ateş gibi parlatıyordu.  

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Vedanın öğreticisi Brahma’nın koruyucusu ve tanrıların babası Kaşyapa var olan her şeyin yaratıcısıydı.  

“En üstün güce sahip olan oğlumuz İndra ve Bali savaşacaklar. HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Aditi ile beraber gelen bütün tanrılar, kahramanlar ve ermişler onun önünde eğildiler ve Aditi şöyle dedi:   “En üstün güce sahip olan oğlumuz İndra ve Bali savaşacaklar.

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Ancak biliyorsunuz ki Bali, İndra tarafından mağlup edilemez.” Oğlu ile ilgili bu sözleri duyan dünyanın yaratıcısı Kaşyapa aklından Brahma’nın cennetine doğru ilerleyerek şöyle dedi:

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 “Ey İndra, biz Brahma’nın gizemli cennetine gidiyoruz. Onu Bali’nin yenilmez gücüne karşı bilgilendireceğiz.”  

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Brahma’yı görme arzusu ile Brahma’nın cennetine ulaştılar. Brahma’nın görkemli cennetine doğru ilerlerken vedalardan ilahiler hep bir ağızdan muhteşem bir ahenk içinde seslendiriliyordu.

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Kâinatın büyük babası, tanrıların ve ifritlerin koruyucusu Brahma, vedalara dayanan bilgileri ile bütün ihtişamıyla orada oturuyordu. Pracapatiler ise ona ibadet ediyordu.

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Büyük Brahmanlar, Marutlar, Vişvakarman, Vasular, güneş, ay, gün, gece, geceyarısı, ay ve altı mevsimde oradaydı.

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Kaşyapa ve diğerleri onu görünce bütün günahlarından, tutku ve arzularından sıyrılarak onun ayaklarına kapandılar.

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29 Tanrı Brahma, tanrıların lideri, onların bu samimiyetlerini görünce çok memnun olduğunu söyledi.

HİN 304- PURANALAR 2018/7/29