SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
SAĞLIKLI YAŞAMA.
ERGENLİK ÇAĞINDA BESLENME
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME VE BESİN GRUPLARI
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
Cemil Yalçın Sınıf Öğretmeni
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
BESLENME BÜYÜME VE GELİŞME, YAŞAMIN SÜRDÜRÜLMESİ VE
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Sağlikli beslenme ve zararli alişkanliklar
Dr.Ekrem Hayri Üstündağ İzmir Kadın Hast. Doğum Hastanesi
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
FEN VE TEKNOLOJİ PROJE ÖDEVİ
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ
OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) ve HAREKETLİ YAŞAM
Vücudumuz Bilmecesini Çözelim
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
DEREKARABAG ORTAOKULU SUNULARI
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİ VE SAĞLIĞA ETKİSİ
SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLEN SAĞLIKLI BÜYÜ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
DENGELİ BESLENME, ÖZBAKIM BECERİLERİ VE BULAŞICI HASTALIKLAR
İLKÖĞRETİM ÇOCUKLARI İÇİN
BESLENMEMİZE DİKKAT.
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
VİTAMİNLER.
DENGELİ BESLENME.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
Hücre Vücudumuz hücrelerden oluşmuştur.
SİNDİRİM SİSTEMİ ETKİNLİKLER.
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
Büyüme, Yaşamın sürdürülmesi, Sağlığın korunması için besinlerin kullanılmasıdır. Beslenme Nedir?
Sağlıklı Beslenme / 32.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VE BESİN ÖĞELERİ
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
SPORCU BESLENMESİ.
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
eslenme engeli Beslenme Nedir? Büyüme, Yaşamın sürdürülmesi,
Sağlıklı Beslenme.
OKULUMUZDA “BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ” UYGULANMAKTADIR.
BESLENMEMİZE DİKKAT.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
Yeterli Ve Dengeli Beslenme. 1.Proteinler 2.Yağlar 3.Karbonhidratlar 4.Mineraller 5.Vitaminler 6.Su Besin Öğeleri.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sunum transkripti:

SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391

SAĞLIKLI BESLENME Sağlıklı beslenme yeterli ve dengeli beslenmedir.vücudumuzun ihtiyacı olan besinlerden (yağlar , karbonhidrat , protein , vitamin , mineral ve lifler) yeterli miktarda almalıyız.

Beslenme Piramidi

BESİNLER Proteinler Yağlar Karbonhidratlar Mineraller Vitaminler Su

1.Proteinler Büyüme gelişme ve hücrelerin yenilenmesi için başta gelen besin öğesidir. Enerji kaynağıdır.

Yeterince Protein Almazsak Ne Olur ? Büyüme ve gelişme yavaşlar. Kolay hasta oluruz. Hastalıklar daha uzun sürer. Saç,deri,tırnak gibi dokuların sağlığı bozulur. Organlarımızın çalışması aksar. Zeka gelişimi yavaşlar.

Aşırı Protein Alındığında Büyüme ve gelişmeyi baskılar. Karaciğer ve böbreklerin üre yapımını arttırır.

2.Yağlar En çok enerji veren besin öğesidir. Derialtı yağ tabakası vücut ısısının kaybını önler. Yağlar midenin boşalmasını geciktiren tokluk hissi verir.

Yağ içeriği yüksek besinler fazla miktarda yenirse ne olur ? Gereksiz yere fazladan enerji alındığından şişmanlığa neden olur. Vücudumuzda dolaşan kanın bileşimi bozulur. Özellikle katı yağlar kalp ve damarlarımız için sakıncalıdır.

3.Karbonhidratlar Vücut çalışması ve günlük hareketlerimizi yapabilmek için gerekli olan enerjinin büyük çoğunluğu karbonhidratlardan sağlanır.

4.Mineraller Mineraller vücudumuzda yapıyı oluşturan ve bir çok işlevi düzenleyen önemli besin ögelerinin bir grubudur. Mineraller vücudumuzda gerçekleşen sayısız sürecin başlamasına veya düzenlenmesine yardımcıdır.Örneğin sıvı dengesini düzenlemede , kas kasılmasında ve sinir sisteminde uyarıiletiminde işlevi vardır.

5.Vitaminler Hastalıklardan korunabilmek ve vücudumuzun düzenli çalışabilmesi için gereklidir. En çok vitamin sağlayan besinler teze sebze ve meyvelerdir.

6.Su Besinlerin sindirimi , dokulara taşınması , hücrelerde kullanılması sonucu oluşan zararlı atıkların atılması ve vücut ısısının düzenlenmesi için gereklidir.

Her Gün Yememiz Gereken Besinler 1.grup:Süt , Yoğurt , Peynir. 2.grup:Et , Balık , Tavuk , Yumurta , Kuru Baklagiller Ve Fındık , Fıstık , Ceviz 3.grup:Sebze , Meyve. 4.grup:Ekmek , Tahıllar.