BiR ŞiiRSiN DuDaKLaRıMDa

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
‘’ O Mahur Beste …..’’.
Advertisements


Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
Kokun hasretimin özlemin ızdırabı gibi sardı
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer... Dayanılması o kadar da zor.
SON NEFESİME KADAR SEN…
Oyhan Hasan Bıldırki İyi günler diler.
BİZİM GEZEGENİMİZ Aralarındaki benzerlik ve farklılıklara rağmen bütün insanlar aynı gezegeni paylaşırlar ve iyi bir dünyada yaşamak için her bireyin üzerine.
Zaman Bırakır Seni Avuçlarıma Ben ne çabuk sen oldum, sarardı mevsimin tenindeki dokunuşu, Yağmurlarda üşüdüm, bekledim seni ey sevdiğim, Hasretine.
O Mahur beste çalar…..!!.
TÜRKÇE / Şiir.
Çalışmaz da, üretmezse bir arı Bal neye lazım, petek kime gerek... Geçilmezse nehrin coşkun suları Sal neye lazım, kürek kime gerek...
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
ANıLaRıM.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ İÇİMİN KUYTULARINA DÜŞ SEVGİLİ.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
Seni anarım sevdayla Seni düşünürüm ürpermeyle Çok mısra dökülür dudaklarımdan Çok şiir geçer yüreğimden.
 Şiiri yorumlamak için önce şiir dikkatle okunmalıdır.Bunun yanında şiirin en doğru ve en gerçek yorumu söz konusu değildir.Çünkü bir şiirin gerçekte.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
Görsel Sanatlar Dersi 2. Sınıflar
Korkmuyorum Seni Sevmekten
dünyanın “NEHİR”lerindeki her damla su...
AŞKLaRıM.
Cemal Şimşek HÜZÜN YAĞMURLARI Venüs'ten GELİYORDU.
EŞ SESLİ KELİMELER.
BENİ UNUTMA.
SeNi SeVMeK BiR GüL KoKuSuYDu..
Halil KANARGI’dan BEN TUTSAĞIM YÜREĞİNDE SENİN
BİR ŞELALE GİBİ AKABİLİR MİSİN KAYGISIZCA? KENDİNİ UNUTUP,KENDİNİ YAŞAYABİLİR MİSİN AKIŞINA BRAKABİLİR MİSİN DUYGULARINI SADECE YÜREĞİNİ DİNLEYEBİLİR MİSİN?
BAKIŞIN BİTTİĞİ YER Mahir Başpınar.
ŞİMDİ SEN YOKSUN YA…?! Şiir..; Alişan Yılmaz
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
Zaman geçiyor her geçen zaman bendeki seni daha çok çoğaltıyor
Zordur suskun zamana meydan okumak,
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
Gönlümü açmalıyım sana, kalbimi sana vermeliyim, mavi gecelerimizin beyaz sabahlarında.
Yaşa aşkını Yaşa aşkını ondan Ne kadar kaçarsan kaç Nafile Aşk gelip Aşk gelip Yerleşir yüreğine Yerleşir yüreğine.
HASRETİM SANA ....
VAR MI ÖTESİ…? VAR MI ÖTESİ…? Yoktu ki ötesi seni seviyordum Sevda diye yüreğimde seni doğurmuştum Sevdamı büyütmeye dair hayaller kurmuştum Seninle.
Bir bedende atan kalp gibiydik!
Şiir : Berat Bahure ANTEPLİOĞLU Sesli Akışında İzleyiniz.
HANİ BANA SÖZLER VERMİŞTİN GİDEMEZDİN HİÇ BİR YERE NE OLDU BİZE BÖYLE EN DERİNDE Kİ O BÜYÜK SEVGİYE
SENİ SEVİYORUM.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Yıldızlar uzakta, sabahlar uzakta, uzakta memleket Sen uzaktasın
Kendini tanıyınca; ağaçları, kuşları tanırsın, sonbaharları, altın sarısı yaprakları, uzaktan gelinliği giymiş kızlara benzeyen, karlar düşmüş dağları,
GiTTiĞiN YeR.

DOST DOSTUN   Dost, dostun sözlerinden değil, gözlerinden anlamalı susuzluğunu, açlığını-tokluğunu, varlığını-yokluğunu, derdini-sevincini…. Dost, dostun.
Biz Türküyüz, Türküyü söyleyende biz Türküler bizi,biz kendimizi anlatırız.Bizi tanımadan anlamaz Kimse söylediklerimizden, Hatta birde “ GÜZEL “ derler.
Olmasa da olur dediğimiz insanlarla doludur hayatımız; tanıştığımız,selamlaştığımız; Klasik cümlelerle iletişim kurduğumuz, yanıtlarını merak etmediğimiz.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
UYAK (KAFİYE) KAFİYE ŞEMASI
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir,
BEN BU SEVDAYI BU YÜREĞİMDE ESKİTTİM
SeNDeN SoNRa.
Ses Basınız.
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
ŞİMDİ EN AÇIK RENGİNDE GÖZLERİN
Tel: işte gidiyorum İşte gidiyorum... Karşılıksız bir aşka kurban ettim ömrümü! İşte gidiyorum, Toprak alsın benim de bu hazin öykümü...
OLGU VE GÖRÜ Ş HAZIRLAYAN Kübra bardak.
AILE SEVGISI Sarıkamış Anadolu İmamhatip Lisesi. Aile ile aramızda kan bağından daha öte bir sevgi bağı kuruludur. Ailelerimizin bizim için yapamayacağı.
O kadar da önemli değildir bırakıp gitmeler, arkalarında doldurulması mümkün olmayan boşluklar bırakılmasaydı eğer. Dayanılması o kadar da zor değildir,
BiLMeZSiN.
Sunum transkripti:

BiR ŞiiRSiN DuDaKLaRıMDa

Çoğaldıkça çoğalan, bittiği yerde içimde devam eden Kırık dökük bir sazın tellerinde sürekli çalınan Acemi bir şairin güzel kelimeleri bulup En güzel şiirini yazmaya çalıştığı Ölesiye istediği, bir türlü beceremediği Bir şiirsin dudaklarımda Alev alev yanan

O güzel kelimeleri bulabilseydim eğer Yan yana dizebilseydim en güzel dörtlükleri Anlatırdım Yedi rengini sevdamın Ve Her bir kokusunu içimdeki güllerin

Bir şelale olup akardım içinde şiirimin Bardaktan boşanırcasına yağmur olur yüreğine yağardım En güzel gülüşlerin olur, otururdum dudaklarına Papatya tohumlarını serperdim üzerine Sevdam gibi çoğalan, bittiği yerde yeniden devam eden Papatyaların olurdum gönlünü kuşatan

Koyamazdın aramıza mesafeleri o zaman Şimdi olduğu gibi ölüm sessizliğinde olmazdın Unutmazdın sevdamıza verdiğin sözleri Terkedilmişliğim olmazdı dudağımda kalan Yüreğimdeki acıyı gülüşüme yansıtan.

Çoğaldıkça çoğalan, bittiği yerde devam eden Kor ateşi güllerimin kibriti olmazdı acılarım Her birini ateşe verip yakmazdı bedenimi Üşümezdi ellerim, gözlerim üşümezdi yokluğundan. MıSRa