KABA YEMLER.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KABA YEMLER.
Advertisements

KABA YEMLER.
NVA KALİTE TEST ÖLÇ. HİZ. EĞT. VE BELG. SAN.TİC. LTD. ŞTİ. Hazırlayan= E. Burak SARAÇOĞLU.
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Bu Sunu Prof.Dr.Necmettin Çepel ve Celal Ergün’ün sunusundan alınmıştır.
DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan ,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”. DOĞAL AFETLER.
OLAĞANDIŞI DURUMLARIN EPİDEMİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ.
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR Biyoçeşitlilik, bir bölgedeki genlerin, türlerin, ekosistemlerin ve ekolojik olayların oluşturduğu bir bütündür. Başka bir deyişle.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
YEDEKLEME NEDIR? Gülşen Güler. YEDEKLEME NEDIR? Yedekleme, en genel anlamıyla, bir bilgisayar sistemini işlevsel kılan temel birimlerin, üzerinde çalışan.
Fatma ÇANKA KILIÇ, Durmuş KAYA, Süleyman SAPMAZ, Muharrem EYİDOĞAN, Volkan ÇOBAN, Selman ÇAĞMAN Uluslararası Enerji ve Güvenlik Kongresi Umuttepe / Kocaeli.
MOLEKÜLER BİYOLOJİDE KULLANILAN YÖNTEMLER II:
CANLILAR ALEMİ VE ÖZELLİKLERİ
DOĞAL AFETLERAyten IŞILDAĞ1 DOĞAL AFETLER. Ayten IŞILDAĞ2 DOĞAL AFETLER Kendiliğinden olan,can ve mal kaybına neden olan olaylara “DOĞAL AFETLER DENİR”.
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
ÇAYIR VE MERA.
KIRIK, ÇIKIK VE BURKULMALAR
3. Fiziksel Savaş Zararlıların yaşadıkları ortamın fiziksel özelliklerini değiştirmek suretiyle zararlıları yok etmeye veya faaliyetlerini azaltmaya yönelik.
Türkiye’de Yem Bitkileri Tarımının Sorunları
DOĞAL AFETLER.
Ünite 4 Çim Ekimi.
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
DOĞAL VE YAPAY MADDELER
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
YEM BİTKİLERİ TARIMININ ŞEKİLLERİ
Şişelenmiş Doğal Mineralli Sular ve Kaynak Suları
TEMİZLİK YÖNTEMLERİ.
HALİM GÜNEŞ.
Buğdaygil Yeşil Yemleri (Hasıl yemler)
HİDROGRAFİ VE OŞİNOGRAFİ (DERS) 4. HAFTA Prof. Dr. Hüseyin TUR
Baklagil Yeşil Yemleri
Dolgu Maddesince Zengin Yemler
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ
YEM BİLGİSİ.
KABA YEMLER.
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Erozyon ve Toprak Erozyonunun Oluşumu
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
Kılçıksız Brom (Bromus inermis).
Yerleşim düzenini etkileyen genel faktörler
Silajda fiziksel ve kimyasal yöntemlerle silaj kalitesinin saptanması
Gübreler ve Gübreleme:
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
MADDEYİ TANIYALIM.
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YONCANIN OT HASADI Yoncada biçim zamanının belirlenmesi önemlidir. Dekara ham protein verimi en yüksek olduğu zaman biçim yapılmalıdır. Bu nedenle yoncanın.
KABA YEMLER.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Buğdaygil Yem Bitkileri
BÖLÜM 3: ARZ VE ÜRETİM TEORİSİ
ÇİFT SİLİNDİR İNFİLTROMETRE İLE İNFİLTRASYON TESTLERİ
MANDA Vet. Hek. Tahir S. YAVUZ.
HEYELANA ETKİ EDEN FAKTÖRLER
SULAMA YÖNTEMLERİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
Beslenme İlkeleri - 5.
KARIK SULAMA YÖNTEMİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
KOCA FİĞ (Vicia narbonensis L.)
SÜT SIĞIRCILIĞI İŞLETMELERİNDE YEMLEME HATALARI VE
LEZZET PROFİLİ ANALİZİ
TS 43 tekstil yer döşemeleri- el dokuması halılar- Türk halıları
Sunum transkripti:

KABA YEMLER

Kaba Yemlerin Sınıflandırılması Yeşil yemler Kök ve yumru yemler Dolgu maddesince zengin yemler Konserve yemler Endüstri kalıntısı yemler

Konserve Yemler Kurutma  Kuru ot Silolama  Silaj Örnekler… Kurutma yönteminde prensip Silolama yönteminde prensip

Kurutma – Kuru Ot Kuru otun besleyici değerini etkileyen etmenler 1. a. Bitkinin türü b. Vejetasyon dönemi (Biçim zamanı ve sayısı) c. İklim d. Toprağın yapısı ve gübreleme 2. Kurutma sırasında oluşan kayıplar 3. Kurutma yöntemi 4. Depolama

2. Kurutma sırasında oluşan kayıplar Mekanik kayıplar Fermentatif kayıplar Oksidatif kayıplar Yağmur kayıpları Mikroorganizmal kayıplar

Yoncada yaprağın sapa bağlanışı

Yonca

Buğdaygil otunda yaprağın sapa bağlanışı

Hava Şartlarının Toprak Üzerinde Kurutulan Otlar Üzerindeki Etkileri Hava durumu Kuruma süresi (gün) Yağış miktarı (mm)* SHP kaybı (%) OM sindirilebilirliği Kusursuz 6 - 11 70 Elverişsiz 21 58 53 Kötü 30 118 80 50 *: Plüviyometre (Yağış ölçer): Yıllık yağış miktarı mm,cm ve m olarak, günlük yağış miktarı ise m2/kg ile ifade edilir (1 m2’ye 1 kg’lık yağış, 1 mm yükseklik tutar).

3. Kurutma yöntemi Yerde kurutma Sehpada kurutma Ambarda kurutma Yapay kurutma

Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kuru Ottaki Vitamin Düzeylerine Etkisi Kurutma yöntemi -karoten mg/kg KM D vitamini IU/kg KM Toprak üzerinde 10 – 0 1000 Sehpada 40 – 3 500 Kapalı yerde 40 – 100 250 Yapay 50 - 150 -

Baklagil ve Buğdaygil Kuru Otlarının Ham Besin Madde Bileşimi % 85 – 90 Kuru madde % 6 – 18 Ham protein % 2 – 5 Ham yağ % 30 – 35 Ham selüloz (NDF ?) % 30 – 35 Azotsuz öz madde % 3 – 5 Ham kül

Kaliteli kuru otun organoleptik özellikleri Renk Koku Görünüm Yumuşaklık

Peletlenmiş / küp haline getirilmiş yonca

En az kuru ot kaybı

Iğdır’da tamburlu makine ile biçim