GÜNEŞ SİSTEMİ EMRE HANGÜL 9/A ANADOLU ASTRONOMI SUNUMU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GÜNEŞ SİSTEMİ ve GEZEGENLERİ
Advertisements

SEMA TUNA.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
Güneş Sistemi ve Ötesi:Uzay Bilmecesi
Ad : zeynep soyad : demIr sinif : 7-d no : 1944
DÜNYA’MIZ NASIL OLU Ş TU? Güne ş Sistemi'nin Güne ş 'e uzaklık açısından üçüncü sıradaki gezegeni. Üzerinde ya ş am barındırdı ğ ı bilinen tek do ğ al.
A-GÜNEŞ SİSTEMİ GEZEGENLERİ
HANDAN ÖZBEY KADER YILDIZ SEVİM DARAK
GEZEGENLER.
GEZEGENLER VE UYDULARI
Özboyacı İlköğretim Okulu
Özboyacı İlköğretim Okulu
DÜNYA ve UZAY
HAZIRLAYAN İHSAN DURAK
RABİA GİZEM KURU 3 A SINIFI NO:217.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
DÜNYA ve UZAY.
Dünyamız ve Gökyüzü Dünyamızın şekli Dünyamızın katmanları
Biraz Astronomi.
DÜNYA, GÜNEŞ ve AY.
GÜNEŞ SİSTEMİ VE ÖTESİ:UZAY BİLMECESİ
Dünya Güneş ve ay.
BİLGİ YARIŞMAMIZA HOŞGELDİNİZ
Venüs Merkür Mars Satürn Uranüs Dünya Neptün Jüpiter.
TERİMLER OLUŞUMU VE EVRELERİ YAPISI GÜNEŞ GEZEGENLER GÜNEŞ SİSTEMİ
Merkür Venüs Dünya Mars Satürn Jüpiter Uranüs Neptün Plüton
Merve BAĞCI Fen bilgisi Öğretmenliği
GÖKYÜZÜ Lale Bahçesi Yaz Okulu.
Yıldızlar.
GÜNEŞ SİSTEMİ. GÜNEŞ SİSTEMİ Gezegenler ve uyduları ile Güneş’in oluşturduğu sisteme güneş sistemi adı verilir. Gezegenlerin tümü Güneş’in çevresinde,
Güneş sistemi, güneş, gezegenler ve onların uyduları, asteroidler, kuyrukluyıldızlar ve küçük göktaşlarından oluşur.
Gezegenlerimiz ve Dünya Berkay H. Yalta 2-A 18 Nisan 2014.
DÜNYA NEDİR? UZAY NEDİR? BİLGİLERİMİZ..
Türkçe’ye çeviren Onur Ayangil Hubble Hubble Uzay Teleskobu atmosferin dışına yerleştirilmiş bir robot teleskoptur.Deniz düzeyinden 593 kilometre yukarda.
ÜNİTE : 5 DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
Bizim Gezegenimiz.
RABİA GİZEM KURU 3 A SINIFI NO:217.
DÜNYA, GÜNEŞ VE AY Hikmet SIRMA.
Gezegenleri Tanıyalım
Microsoft Mouse Mischief'i Edinin
KUTUP IŞINIMI AURORA.
GÜNEŞ SİSTEMİ EMRE HANGÜL 9/A ANADOLU ASTRONOMI SUNUMU.
GEZEGENLER bilgidagi.com.
GEZEGENLERİN OLUŞUMU Gezegenler, merkezde oluşan Güneş’in çevresinde artakalan gaz ve tozdan meydana geldi. Bu toz ve gaz bulutu, başlangıçta Güneş’in.
PLÜTO Ekvator Çapı: 2300 km Kütle: Myer
Güneş Sistemi.
AST207 Güneş Sistemi Prof. Dr. Selim O. SELAM
URANÜS Ekvator Çapı: km Kütle: Myer
AST207 Güneş Sistemi 2017 – 2018 Güz Dönemi Prof. Dr. Selim O. SELAM.
GEZEGENLER GEZEGENLER İLE İLGİLİ BİLGİLER:. GEZEGEN NEDİR? Gezegen veya planet, bir yıldızın etrafında dolanan gök cismidir. Dar anlamıyla, Güneş Sistemi.
DÜNYA ve UZAY.
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
GÜNEŞ SİSTEMİ ve GEZEGENLERİ
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
VENÜS DÜNYA MARS JÜPİTER SATÜRN URANÜS NEPTÜN MERKÜR NE YAPMALISIN?
Hazırlayan : Ayla EROĞLU_3/B. UZAY Dünya’yı ve bütün yıldızları içine alan boşluğa, UZAY denir.
Hazırlayan : BARAN ÇELEBİ_7/D. UZAY Dünya’yı ve bütün yıldızları içine alan boşluğa, UZAY denir.
Güneş Sistemi Güneş sistemi, güneşin çekim kuvvetinin etkisiyle; gezegenler, gezegenlerin uyduları, kuyruklu yıldızlar ve meteorların yine güneş etrafında.
GÜNEŞ SİSTEMİNDEKİ GEZEGENLER HAZıRLAYAN : SAMED KUMRU.
Gezegenler.
GÜNEŞ SİSTEMİ VE GEZEGENLER
GEZEGENLER VE YAPILARI
Güneş Sistemi ve Tutulmalar
GÜNEŞ SİSTEMİ.
GÜNEŞ SİSTEMİ İnsanlar çok eski çağlardan beri gökyüzünü merak etmişler. Gökyüzünde birbirinden farklı gök cisimlerinin olduğunu fark etmişler. Yıldızlar,
GÜNEŞ, DÜNYA ve AY.
PROJE 2 GÜNEŞ SİSTEMİ İPEK KİBAR YASEMİN ÖZDEM. İŞARETLERİN ANLAMLARI Konu ile ilgili ana sayfaya Konu ile ilgili ana sayfaya bağlanır. bağlanır. Gezegenlerin.
IV. GEZEGENLERİN GÖRÜNEN HAREKETİ - I
AYIN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Sunum transkripti:

GÜNEŞ SİSTEMİ EMRE HANGÜL 9/A ANADOLU ASTRONOMI SUNUMU

DÜNYA VE GEZEGENLER GÜNEŞ SİSTEMİNDE 9 ADET GEZEGEN BULUNMAKTADIR.....

Güneş sistemi Güneş, gezegenler (8 gezegen bulunmaktadır), gezegenlerin uyduları (toplam 166 adet uydu bulunmaktadır), cüce gezegenler ve küçük cisimlerden (Küçük cisimler kategorisine asteroitler, Kuiper kuşağı nesneleri, kuyrukluyıldızlar, gök taşları ve gezegenlerarası toz girer) oluşur. Güneş'e yakından uzağa doğru gezegenlerin (8 gezegenin) sıralanışı şu şekildedir: 1.Merkür 2.Venüs 3.Dünya 4.Mars 5.Jüpiter 6.Satürn 7.Uranüs 8.Neptün Güneş sisteminde bulunan cüce gezegenler beş tanedir. Bunlar: 1.Ceres 2.Plüton 3.Eris 4.Haumea 5.Makemake Güneş'in özellikleri: *Ortalama uzaklık (Dünya'dan) (8,31 dakika ışık yılı olarak) *Çapı: Dünya'nın 109 katı *Hacim: Dünya'nın katı *Kütle: Dünya'nın katı *Yüzey Sıcaklığı: °C Merkür'ün Özellikleri: *Güneşten Uzaklık: km *Yüzey Sıcaklığı: Gündüzleri 500° C, geceleri -175° C *Atmosferi yoktur ve yüzeyi kayalıktır. *Kendi çevresindeki dönüşünü 58 günde, güneş çevresindeki dönüşünü 88 günde tamamlar. *Çapı: Dünya'nın 3,8'de 1'i. Venüs'ün Özellikleri: *Sıcaklık: çok yüksetir(400° C). *Atmosfer: Kalın ve yoğun bir atmosferi vardır. *Kendi çevresinde 243 günde, güneş çevresinde 224 günde döner. Yani 1 venüs günü, 1 venüs yılından daha uzundur. *Diğer gezegenlerin aksine kendi çevresinde ters yönde döner. *Çapı: Dünya'ya çok yakındır. 0,95 Dünya kadar. Dünya'nın Özellikleri: *Güneşten Uzaklık: km *Yüzey Sıcaklığı: -89,2 C ile 57,8 C arası *Atmosfer: %78 Azot, %21 Oksijen, %1 Diğerleri *Dönüş: Kendi çevresinde 1 gün, Güneş çevresinde 365 gün 6 saat *Çapı: 1 Dünya *Uydu Sayısı: 1 Adet (Ay) *Yaşam olan (bilinen) tek gezegen Mars'ın Özellikleri: *Güneşten Uzaklık: km *Yüzey Sıcaklığı: -140 C ile +20 C arasında *Atmosfer: Karbondioksit ve azot *Dönüş: Kendi etrafında 24 saat 37 dakika, Güneş etrafında 687 gün *Çapı: Dünya'nın yarısı kadar. *Uydu Sayısı: 2 Adet (Phobos, Deimos) Jüpiter'in Özellikleri: *Güneşten Uzaklık: km *Yüzey Sıcaklığı: -163 C ile -121 C arasındadır. *Atmosfer: Hidrojen ve Helyun gazlarından oluşur. *Dönüş: Kendi ekseninde 10 saat, Güneş etrafında 12 Dünya yılı *Çapı: Dünya'dan 11,2 kat daha büyük. *Uydu Sayısı: 63 adet uydusu var. Satürn'ün Özellikleri: *Güneşten Uzaklık: Ortalama *Yüzey Sıcaklığı: -178 C *Atmosfer: Hidrojen ve Helyum *Dönüş: Kendi çevresinde 10 saat, Güneş etrafında 29,5 yıl *Çapı: Dünya'nın 9,5 katı *Uydu Sayısı: 60 tane uydusu vardır. *Yoğunluğu sudan azdır. *Çevresinde halkası belirgindir. Uranüs'ün Özellikleri:*Güneşten Uzaklık: Ortalama km *Yüzey Sıcaklığı: Ortalama -215 C *Atmosfer: Hidrojen ve Helyum, Metan Gazı içerir *Dönüş: Kendi ekseninde 17 saat, Güneş çevresinde 84 yıl *Çapı: Dünya'nın 4 katı *Uydu Sayısı: 27 tane *Mavi ve yeşil renkli bir gezegendir. Neptün'ün Özellikleri: *Güneşten Uzaklık: km *Yüzey Sıcaklığı: -201 C *Atmosfer: Hidrojen ve Helyum *Dönüş: Kendi çevresinde 16 saat, Güneş etrafında 165 yıl *Çapı: Dünya'nın 3,9 katı *Uydu Sayısı: 13 tane