Öğr.Gör.İdil YILDIRIM ARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VESAYET DENETİMİ NEDİR???
Advertisements

İDARİ VESAYET.
1.3 DEVLET ŞEKİLLERİ.
C)CUMHURİYET'İN BEKÇİLERİNE...
SAYILI KAMU İHALE KANUNU İLE KAMU İHALE SÖZLEŞMELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Şikayet Sistemine Etkileri Nisan 2009 ANTALYA.
Yerel Yönetimler Maliyesi
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
İmar ve Belediye Mevzuatı PLANLI YAPILAŞMA
© OECD A joint initiative of the OECD and the European Union, principally financed by the EU Değişiklik Yapılan İhtilaf Direktifinin Yeni Hükümleri Peter.
Anayasal Vergilendirme İlkeleri
CEZADA TAKDİR HAKKI.
İDARE HUKUKU YEREL YÖNETİMLER Öğr. Gör. Anıl Çağlar ERKAN.
KAMU İDARESİ VE ÖZEL İDARE
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
Harcama Yetkilileri.
Mustafa ÖZÜNLÜ Kamu Yönetimi Bilim Uzmanı Mart 2015 Ürgüp/NEVŞEHİR
İDARE HUKUKU BİRİNCİ BÖLÜM Öğr. Gör. A. Çağlar ERKAN.
PROF. DR. YASEMİN IŞIKTAÇ
Bankalarda Kurumsal Yönetim
ALMANYA‘DA YAŞAMAK GÜVENLİK ORGANLARI ve YARGI. Güvenlik Organları: Ülkenin iç güvenliğini eyalet düzeyince yönetilen polis örgütü sağlar. Federal düzeyin,
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
1/8. 2/ 8 İÇİNDEKİLER I. KISIM GENEL OLARAK  GENEL OLARAK MEVZUAT  BİR KISIM HUKUKÎ TABİRLER  NORM / NORMLAR HİYERARŞİSİ İKTİDAR / ERK / GÜÇ  İDARİ.
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DİLEKÇE ve BİLGİ EDİNME HAKKI
2709 sayılı TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü MADDE 11 – Anayasa hükümleri;  Yasama,  Yürütme ve  Yargı organlarını,
1 Hukuk kuralları hangi şekillerde ortaya çıkmaktadır?
BİREYSEL İDARİ İŞLEMLER-DÜZENLEYİCİ İŞLEMLER
HUKUK KURALLARI HİYERARŞİSİ VE TERİMLERİ
KAMU YÖNETİMİNİN DENETLENMESİ
1. HAFTA İ DARE KAVRAMI VE İ DARE HUKUKU. HEDEFLER  İ dare kavramı ö ğ renilecek, idare organı ve idari fonksiyon hakkında bilgi sahibi olunacak.  İ.
MEMURUN GENEL HAKLARI Uygulamayı isteme hakkı:
Kamu Yönetiminin Denetim Sorunları. Kamu yönetimi sisteminin; planlanan çıktıların üretilebilmesi, hukuk devleti ilkesinin uygulanması, yönetsel yozlaşmanın.
9. Hafta KAMU HİZMETİ. HEDEFLER Kamu hizmeti kavramını tanımlayacak Kamu hizmeti türlerini öğrenecek Kamu hizmetine hakim olan ilkeleri öğrenecek Kamu.
Kamu Yönetiminin Denetlenmesi
ZEYNEP TANRIKULU 5-A İL YÖNETİMİ YAŞADIĞIMIZ YERİN YÖNETİMİ: Ülkemiz, devletin kamu hizmetlerini her yere daha rahat götürebilmesi, toplumun ihtiyaçlarını.
Borçlar Hukuku -6-.
50.Yıl DPB T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
VESAYET VESAYET İLE VELAYET ARASINDAKİ FARKLAR VESAYET ORGANLARI
SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI
Borçlar Hukuku Genel Hükümler
ÇOCUĞUN HUKUKİ KİMLİK ÖZELLİKLERİ
TEŞKİLAT VE YÖNETİMİ GELİŞTİRME
ÇOCUK HUKUKU’NUN HUKUK SİSTEMİNDEKİ YERİ VE ÖZEL HUKUKTA ÇOCUK HAKLARI
VELAYET VELAYET, VELAYETE SAHİP OLANLAR VE VELAYET ALTINDA BULUNANLAR
YASALAR VE ÖZEL EĞİTİM.
DENETİM YÖNTEMLERİ Kamu yönetiminin denetlenmesinde ya da hesap verilebilirliğinde çeşitli yöntemler kullanılmaktadır.Bunlar ,siyasi denetim,idari denetim,
AİLE DANIŞMANLIĞI PROGRAMI AİLE HUKUKU DERSİ
MEVZUATLA İLGİLİ KAVRAMLAR
Merkezi Yönetim ile Yerel Yönetim İlişkileri
Hukukun TEMEL kavamları
Öğr.Gör.İDİL YILDIRIM ARI
HUKUK BAŞLANGICI ÖĞR.GÖR.İDİL YILDIRIM.
Anayasa normlar hiyerarşisinin en üstünde yer alan ve yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlayan temel hukuk kurallarını içerir. ANAYASA.
DERNEĞİN KENDİLİĞİNDEN SONA ERMESİ (İNFİSAH)
HUKUKUN KAYNAKLARI Hukukun kaynakları, asıl kaynaklar ve yardımcı kaynaklar olarak ikiye ayrılır. Asıl kaynaklar: Yazılı ve yazısız kaynaklar Yardımcı.
Dernek, kazanç paylaşma dışında belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek için bir araya gelen kişi topluluğudur. Derneğin unsurları şunlardır: Kişi.
Hesap Verebilirlik ile İlgili Düzenlemeler
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kişiler Hukuku-15. Hafta.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Kişiler Hukuku-12. Hafta.
HUKUK BAŞLANGICI 14.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
VIII. Kabul Edilebilirlik İncelemesi
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MERKEZİ VE MAHALLİ İDARELER
II. Anayasa Mahkemesi’nin «Norm Denetimi» İşlevi
Sunum transkripti:

Öğr.Gör.İdil YILDIRIM ARI İDARİ VESAYET Öğr.Gör.İdil YILDIRIM ARI

VESAYET NEDİR? Özel hukukta korunmaya muhtaç olan tam ya da sınırlı ehliyetsizlerin korunmalarını ve temsil edilmelerini sağlayan kurumdur.

İDARİ VESAYET NEDİR? Kamu düzenini ve idarede bütünlüğü sağlamak için kamu yararı amacıyla yerinden yönetim idarelerinin işlemlerini denetleme yetkisidir. Merkezi idarenin yerinden yönetim idareleri üzerindeki denetim yetkisidir. Ayrıca yerinden yönetim idareleri arasında kurulan denetim ilişkisi de idari vesayet olarak nitelendirilir.

İDARİ VESAYETİN AMACI NEDİR? Anayasa m.127/5 İdarenin bütünlüğü ilkesinin yaşama geçirilebilmesi toplumun genel çıkarlarıyla bağdaşmayacak veya kamu hizmetinin gereklerine uygun olmayacak işlem ve eylemlerin engellenmesidir. Yerel yönetimlerin özerkliği ile yönetimin bütünlüğü ilkesi çerçevesinde idari vesayet yolu ile denge kurulmaktadır.

Bu şekilde yerel yönetimlere özerklik tanınırken merkezi yönetimde de onlar üzerinde bir denetim yetkisi tanınmıştır. Bu denetimin çerçevesi de belirlemiştir. Buna göre merkez ile yerel arasında kurulacak olan denetim ilişkisi, ancak idari vesayet yetkisinin kullanılması biçiminde mümkündür. İdari vesayet merkezi yönetimin yerel yönetimlerin icrai kararlarını onama, geri çevirme ve kimi durumlarda değiştirerek onama yetkisidir. İdari vesayet, merkezi yönetime, yerinden yönetim organları ve onların çalışmaları üzerinde kamu yararını korumak amacıyla üst otoritelere yasayla verilen yetkilerin bütünüdür. Ancak bu yetki yerel yönetimlerin yetkisini ortadan kaldıracak, etkisiz bırakacak biçimde kullanılamaz.

İdari vesayet yetkisi esas olarak yerinden yönetim idarelerinin kararlarının incelenmesi ve onaylanması şeklinde kullanılır Yasa onay işlemi için süre belirlemişse vesayet makamı bu süreye uymak zorundadır. Vesayet makamının yasal sürede yetkisini kullanmaması halinde aksine hüküm bulunmadığı takdirde işlem yürürlüğe girmelidir.

KURAL OLARAK VESAYET MAKAMI DOĞRUDAN YERİNDEN YÖNETİM İDARESİ YERİNE GEÇEREK BİR İŞLEM YAPAMAZ ANCAK İDARE HUKUKU ÖĞRETİSİNDE ÇOK SIKI KAYIT VE ŞARTLAR ALTINDA TEMERRÜT VE İHMALİ GİDERMEK İÇİN VESAYET MAKAMININ RESEN İŞLEM YAPMA YETKİSİYLE DONATILABİLECEĞİ KABUL EDİLMEKTEDİR.

YERİNE GEÇME YOLU Kapsam ve sınırları yasada açıkça belirtilmiş olması halinde, merkezi yönetim yerel yönetime bırakılan işlemleri yerine geçme yoluyla yapabilecektir. Ancak yasada açıkça kapsam ve sınırlarının belirlenmiş olması, bu yetkinin yerel yönetimin yasalarla kendisine verilen görevi yerine getirmekten kaçınması, bunda çok gecikmesi gibi KAMU YARARI ya da HAKLI BİR NEDENE dayalı olması ve ANAYASAL ÖLÇÜTLER DIŞINA ÇIKMAMASINA BAĞLIDIR.

İDARE HUKUKU ÖĞRETİSİNDE ÇOK SIKI KAYIT VE ŞARTLAR ALTINDA TEMERRÜT VE İHMALİ GİDERMEK İÇİN VESAYET MAKAMININ RESEN İŞLEM YAPMA YETKİSİYLE DONATILABİLECEĞİ KABUL EDİLMEKTEDİR Vesayet makamının yetkileri genellikle öğretide kabul edildiği şekilde şunlardır: *işlemlere karşı iptal davası açmak *aynı türden işlemlerin iptali için idari bir kurula başvurmak *yürürlüğe giren işlemin uygulanmasını geçici olarak durdurmak İşlemin yürürlüğü hususunda onay vermek, onay reddetmek, bazen değiştirerek onaylamak Yetkili organ ve ajanların ihmal veya temerrüdü halinde bunların yerlerine geçerek işlem yapmak

İDARİ VESAYET KANUNLA SINIRLIDIR, KANUNDA BELİRTİLEN ESAS VE USULLER DAİRESİNDE GRÇEKLEŞTİRİLİR. KANUNDA AÇIKÇA BELİRTİLMEDİĞİ SÜRECE İDARİ VESAYET YETKİSİ KULLANILMAZ.