Evde Bakım İçin En İyi Hasta Yatakları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
Advertisements

 Bölüm 3: Toplu Sözleşme - Piyasa Ekonomisinden Verilen İlk Taviz Kaynak: Yönetim Ekonomisi – Prof. Dr. İ. Özer Ertuna.
Betonarme Yapılarda Deprem Hasarları
İDEAL PROTEZE GİDEN DOĞRU YOL CROWN DOWN TOTAL İMPLANTOLOJİ.
ARAZİ ROBOTU KAVRAMSAL TASARIMI
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ UYGULAMALARI I
Girişimcilik Öğr.Gör.Seda AKIN GÜRDAL. Ders Akışı İşletmenin Amaçları İşletme Çevre İlişkisi.
PAS PAYI ELEMANLARI Son yıllarda, “paspayı” olarak adlandırılan, donatı örtü tabakasının kalınlığının bazı ülkelerde (örneğin Almanya’da) 4-5 cm’ye kadar.
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
SUNUCU İŞLETİM SİSTEMİ Öğr. Gör. Ümit ATİLA.  1980’li yıllardan günümüze geldikçe, bilgi toplumuna yönelişte teknolojik rota, telekomünikasyon ve iletişim.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
HERON & ZEPLİN İbrahim KURU SİVAS.
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
GEOMETRİK CİSİMLER VE HACİM ÖLÇÜLERİ
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM 3.MATEMATİK 5 YAZILI TEST SORULARI.
Beşinci Bölüm EKONOMİK ORGANİZASYON
Pazarlama Çevresi.
BİLGİ TEKNOLOJİSİ VE TOPLUM KAVRAMLAR  Bilgi Toplumu: Bilgi üretimi ve etkileşiminin olduğu toplumdur.  Bilgi Otoyolu: Birçok bilgisayarın bağlı olduğu.
SAĞLIK HUKUKU. GENEL OLARAK: Sağlık hukuku; tıbbın uygulanmasından kaynaklanan sağlık personelinin hak ve yükümlülükleri, yasal sorumluluğu, hasta hakları,
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Açlığını Gider Detaylı Kullanım Kılavuzu
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
Üretim teknolojisi ve bilişim teknolojisindeki değişim
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
HASTANELER OLMASAYDI
TAM SAYILAR.
M Arş. Gör. Dr. Esranur AKBULUT
Akciğerde biriken aşırı, tıbbi tedaviyle düzeltilemeyen, nüks eden ve ciddi solunum sıkıntısı ve ağrıya sebep olan “kanserli ve/veya şilöz sıvının” tedavisinde.
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
DÖRT MOTORLU HASTA KARYOLASI Hastalarımızın evlerinde hastane gözetimi altındaymışçasına rahat edebileceği bir hastane tipi hasta yatağı.
KONU DEĞERLENDİRME TESTİ
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
İDARİ-ASKERİ- AKADEMİK-ADLİ PERSONEL AYRIMI
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
2. Sağlık hizmetleri.
Fare Biyomedikal çalışmalarda için uygun ve en çok kullanılan türdür. 400’ün üzerinde farklı soyu vardır. Başlıca kanser, antikor, ilaç ve aşı araştırmalarında.
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
2-6 YAŞ ÇOCUK ELBİSE KALIBI
ŞEKER HASTALIĞI.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Bütünleşik Bir Hastane Bilgi Sisteminin Fonksiyonları
MİKRODENETLEYİCİ KONTROLLÜ KOŞU BANDI
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
Tüketici Pazarları Örgütsel Pazarlar
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2 M OTORLU A HŞAP H ASTA Y ATAĞıH ASTA Y ATAĞı Dual elektrik motoru sistemi ile çalışır. Alüminyum tabanca sistem, kolay kullanılabilir yan korkuluklar.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
SABİT DİSKLER.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
PROKTOLOJİK MASA KONT PM
ÖZEL DURUMLARDA( HASTALIK-KAZA) PSİKOLOJİK DESTEK
Baş immobilizasyonu.
Eğitsel Robotların Bileşenleri-2
Bilgehan Arslan, Süreyya Gülnar
SES KOMUT TANIMA İLE GEZGİN ARAÇ KONTROLÜ
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Yazar 1a, Yazar 2a, Yazar 3b and Yazar 4a
Sunum transkripti:

Evde Bakım İçin En İyi Hasta Yatakları Hasta yatakları birçok ölçü ve fonksiyonda mevcuttur. Modern hasta yatakları, hastaların değişen ihtiyaçlarına göre uyarlanabilmektedir. Birçok hasta uyurken düz bir yüzeye ihtiyaç duyar. Uyanıkken de birçok hasta kafasının veya ayaklarının yükselmesine ihtiyaç duyar. Hasta yatakları, standart yataklara göre hastaların iyileşme gereksinimlerini karşılamak için daha uygundur. Hasta yatağının standart bir yatağa göre en önemli avantajı; yatağın yüksekliğini, sırt bölgesi ve ayak bölgesi yüksekliğini ayarlama olanağıdır. http://www.hastayataklari.co

Hasta yataklarının tipik ölçüleri nedir Hasta yatağı boyutları 90 cm genişlikte başlar ve 120 cm'ye kadar çıkabilir. En tipik genişlik 90 cm'dir. En tipik hasta yatağı uzunluğu da 190 cm'dir. Geniş ve uzun hasta yatakları hasta için daha fazla rahatlık sağlar. Bazı hasta yatakları boy ve en yükseklikleri ayarlanabilir şekilde üretilmiştir. Firmamızda mevcut 3 motorlu hasta karyolası ve 4 motorlu hasta karyolası çeşitlerinin de en ve boy uzunlukları ayarlanabilmektedir.

Hasta Karyolası Çeşitleri Nelerdir? Hasta yatakları aslında ayarlanabilir yataklardır. Bu ayarlama türlerine göre hasta yatakları farklı çeşitlere ayrılır. Yatak yüksekliği ayarlamaları, hastanın yatağı giriş çıkışının daha rahat yapılmasına ve bakıcının hastaya daha rahat erişimini sağlar. Düşük konumdaki bir hasta yatağına girmek daha kolaydır. En yüksek pozisyonda da bakıcıların hastaya hizmet etmesi daha kolaydır. Kafanın ve / veya ayak desteğinin yükseltilmesi, hastanın uykuda veya uyanıkken tedavisinde rahatlık sağlar. Şu anda firmamızın üretiminde altı ana tür hasta yatağı bulunmaktadır: Tam elektrikli, yarı elektrikli, manuel, düşük yataklı, bariatrik, trendelenburg

Tam Elektrikli Hasta Yatakları Tam elektrikli bir hasta karyolası, karyola çerçevesinin (yan korkuluklar) yüksekliğini, kafa ve bacak yüksekliğini ayarlamayı sağlar. Çoğu tam elektrikli hasta karyolası, uzaktan kumanda ile ayarlanarak, hastanın kendisi için en iyi pozisyonu belirlemesine olanak tanır. Pek çok tam elektrikli hasta yatağı, hastayı onlara zarar verebilecek yanlışlıkla yeniden konumlandırmalara karşı korumak için kilitleyebilir. Bu durumlarda, bu tip hasta yataklarının çoğunda, bakıcının, yatak pozisyonunu ayarlamasına izin veren kontroller yan korkuluklara veya baş / ayak paneline gömülüdür. En çok tercih edilen Emek Sağlık Hasta Karyolası çeşitleri; İki motorlu full abs hasta karyolası ve Üç motorlu hasta karyolası'dır.

Yarı Elektrikli Hasta Yatakları Yarı elektrikli hasta yatakları tam elektrikli yataklara çok benzer, ancak yarı elektrikli yatak çerçevesinin yüksekliği bir el krankıyla manuel olarak ayarlanabilir. Başlık ve ayakucu ayarlamaları elektrikli motorla yapılır. Eskiden, yarı elektrikli yataklar tam elektrikli yataklardan daha ucuzdu, ancak teknolojideki gelişmeler bu iki hastane yatağının fiyatlarını birbirine daha da yakınlaştırdı. En düşük maliyetli yarı elektrikli hasta yatağı ES-950 Manuel Hasta Karyolası'dır.  Çok az satılan yarı elektrikli modellerden biridir. Yatak yüksekliğini sık sık ayarlama ihtiyacı duymayan hastalar için yarı elektrikli yataklar fiyat/performans açısından iyi bir seçimdir.

Manuel Hasta Yatakları Manuel hasta karyolası ayarlarını yapmak için elektrik enerjisi kullanmaz. Yatağın üzerinde konumlanan el krankları yatak ve yatak yüksekliğini ayarlama mekanizmasını sağlar. Manuel hasta yatakları, en ekonomik hastane yatağı çözümünü sunar ve 800 TL'den daha düşük bir fiyatla satın alınabilirler. Kaynaklar: https://www.hastakaryolasiemek.com, http://www.hastayataklari.co, http://www.radikalmedikal.com