YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BETONARME VE ÇELİK YAPILARIN PROJELENDİRİLMESİ HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Advertisements

YAPI DENETİM UYGULAMALARI, TESPİTLER, SORUNLAR, ÖNERİLER
SICAK DALDIRMA GALVANİZLEME BİZİM İŞİMİZ
YAPI PERFORMANS ANALİZİ
HAZIR BETON SEKTÖR ANALİZİ
AMAÇ Malzemelerin iç yapılarının malzemelerin özelliklerini nasıl etkilediklerini öğrenmek Metaller: Metalik bağlar  sünek Seramikler: iyonik ve kovalent.
SÜREKLİ MESLEKİ GELİŞİM Dipl.-Ing. Architect Mesut TANYEL Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi University of Applied Sciences Dortmund Serbest Mimar.
İnşaat Mühendisliği Bölümü
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER
HAKSIZ REKABET Burhan KARAHAN BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı 29 Mayıs 2014 TOBB Konferans Salonu - Ankara.
Kapak olacak.
ÇİMENTO ve -Çimento Türleri-
ProJe Şube Müdürlüğü görev ve faalİyetlerİ
‘’Kaliteli, sağlam, hızlı ve güvenilirlik’’ mantığı ile hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyeti en üst seviyeye çıkararak profesyonel hizmetler sunmak.
1 DÜNÜN, BUGÜNÜN ve YARININ TEKNOLOJİSİ : BETON İnş. Yük. Müh. Çağlar YALÇINKAYA.
OTO KAZA SİGORTALARI - HİZMET KALİTE İYİLEŞTİRME
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
BETON ve BETON BİLEŞENLERİ SEMİNERİ
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
M. ŞEVKET OĞUZ İNŞ.MÜH. İSTANBUL YAPI GÜÇLENDİRME MERKEZİ İstanbul'daki Binaların Güçlendirilmesi ve Geleceğe Güvenle Devredilmesi Nisan.
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İİBF TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ DERS NOTLARI
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SU YALITIMININ
Projelerin inşaat ihalesine hazır duruma getirilmesini sağlamak, yatırımcı kuruluşlardan gelen projelerin tetkik ve tasdik işlemlerini yürütmek, devam.
Performans ölçme ve değerlendirme güz
TS EN CEPHE İSKELELERİNİN BELGELENDİRMESİ
İŞ İSKELELERİNE DAİR TEBLİĞ
Beton Üretimi & Taze Beton Deneyleri
KLASİK VE MODERN KALIP SİSTEMLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
Prof. Yük. Müh. Adil ALTUNDAL
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ YAPI ANABİLİM DALI
Endüstriyel Yapı Tasarımında Prefabrikasyonun Önemi
BETON KARIŞIM HESABI ÖRNEK 1.
Beton yollar MEVLÜT DUMAN
ERZURUM ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
MESLEKİ YETERLİLİK MEB ÖZEL EĞİTİM REHBERLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
BASİT EĞİLME ALTINDAKİ KİRİŞLERİN TAŞIMA GÜCÜ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ. Kalite yönetim sistemi, amaçlanan kaliteye ulaşmak amacıyla ilerletilen tüm süreçleri, açıklanan prosedürleri, ve benimsenen.
DÖŞEMELER.
X TÜV AUSTRIA TÜV AUSTRIA GROUP Hakkımızda MarkalarReferanslar Uluslarası “The best way to predict the future is Willy Brandt ( ) Nobel.
Türkiye`de Diyaliz Hizmetleri Sunumu Yük. Müh. Mustafa IŞIK ( MSEE, 1982) DİADER Genel Sekreteri Şubat / 2014.
Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİMÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ.
Standardizasyon.
İMAL USULLERİ PLASTİK ŞEKİL VERME
DEPREME DAYANIKLI BETONARME YAPI TASARIMI
Sakarya Üniversitesi İnş. Müh.
2017 Yılı Devam Eden Projeler
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müd. Yrd.
2017 Yılı Devam Eden Projeler
İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ÜLKEMİZİN DEPREM SORUNU İLE İLGİLİ GENEL BİR İRDELEME
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış,
Prepared by: Ahmet Erdem DURAN
Kendiliğinden Yerleşen Beton HAZIRLAYANLAR:  YAKUP GÜNEŞ  SELMAN TOKGÖZ  ÖMER SAYILGAN  UTKUCAN URANER DERS:İNŞAAT MALZEMELERİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ:EZGİ.
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BÜNYAN HİDROELEKTRİK SANTRALİ
KEŞİF İŞLEMİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PERİYODİK SİSTEM -ELEMENTLERİN SINIFLANDIRILMASI-ASİTLER VE BAZLAR KİMYASAL TEPKİMELER -TÜRKİYE'DE KİMYA ENDÜSTRİSİ KAZANIM TARAMA TESTLERİ FEN KURDU ÖĞRETMEN.
Sunum transkripti:

YAPI KALİTESİ Bitmiş bir yapının kalitesini, yani servis ömrü boyunca güvenliğini belirleyen dört ana unsur; PROJE KALİTESİ Zemin özellikleri dikkate alınmış, mimari, statik ve betonarme olarak standartlara, yönetmeliklere, şartnamelere, meslek kurallarına uygun güvenilir proje. 2. MALZEME KALİTESİ Projede öngörülen özelliklere sahip, o özellikleri inşaatın başından sonuna kadar koruyan, standartlara, yönetmeliklere ve şartnamelere uygun malzeme. 3. İŞÇİLİK KALİTESİ İnşaat süresince kullanılan malzemelerin projeye, fen ve meslek kurallarına uygun biçimde, bilinçli ve bilgili işçilikle uygulanması. 4. DENETİM KALİTESİ Yukarıdaki amaçların tümünün sürekli ve etkin biçimde denetlenmesi, kalitenin güvence altına alınması ve dökümante edilmesi.

YAPI KALİTESİ Yaşadığımız Marmara ve Düzce Depremleri göstermiştir ki hasar gören ve göçen yapılarımızda yukarıdaki unsurların en az birinde, çoğu birden fazlasında bilgisizliğimiz, bilinçsizliğimiz, ihmalimiz, kusurumuz vardır. Yapıda kullanılan malzemeleri “taşıyıcı sistem malzemesi” ve “diğerleri” olarak iki ana gruba ayırmak mümkündür. Taşıyıcı sistem malzemeleri açısından yapı çelik, ahşap, yığma ve betonarmedir. Ülkemizde inşa edilen yapıların çok önemli bir bölümü betonarmedir ve taşıyıcı sistem malzemeleri çelik donatı ve betondur.

Amaçlanan servis ömrünün sınıflandırılması (EN 1991-1, EN 1994)

SERVİS ÖMRÜ KAVRAMI Servis ömrü: Uygun bakım yapılması şartıyla, yapıda kullanılan beton performansının, yapının performans şartlarını sağlamaya uygun seviyede tutulduğu süre. A) Teknik servis ömrü, hasarın kabul edilemeyen bir durumuna kadar serviste geçen süredir. B) Fonksiyonel servis ömrü, yapının fonksiyonel performansının tüm ilgili taraflar veya yapı sahibinden gelen gereksinimlere yanıt verebilen bir servis ömrüdür. C) Ekonomik servis ömrü, betonarme yapıyı mevcut durumuyla kullanmak yerine başka amaç için değiştirme yapılıncaya kadar serviste geçen süredir.

BETON NEDİR Betonun Tarihçesi 1812 yılında Louis Vicat ilk yapay çimentoyu üretti. 1824 yılında Joseph Aspdin Portland Çimentosunu geliştirdi. 1903 yılında Almanya’da ilk hazır beton üretimi yapıldı. 1940’lı yıllara kimyasal katkı kullanılmaya başlandı. 1975 – 1980 Türkiye’de ilk hazır beton üretimi yapıldı. 1988 yılında THBB (Türkiye Hazır Beton Birliği) kuruldu. 1994 yılında TSE tarafından ilk hazır beton standardı (TS 11222) çıkartıldı. 8 Aralık 2004 tarihten itibaren TS EN 206-1 standardı yürürlüğe girdi.