Kolokyuma herkes davetlidir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sürdürülebilir Enerji
Advertisements

ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
Üniversiteye Geçiş (M.T.O.K)
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
Türkiye’de Yeni Bir Teknoloji: MEMS
GAZİ ÜNİVERSİTESİ Açıkarşiv Sistemi. Açıkerişim nedir?  Bilimsel içerikli çalışmalara internet ortamında serbest erişimin sağlanmasıdır.
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
TEKNOLOJİNİN BİLİMSEL İLKELERİ
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ İKİNCİ ÖĞRETİM İKİNCİ SINIF
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
Doktora Öğrencilerine Araştırma ile İlgili Tavsiyeler
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
FEN VE FİZİK EĞİTİMİ SEMPOZYUMU Fen Fakültesi Konferans Salonu
DEÜ İZİSYÖM İzmir İli Stratejik Planlama Yönetişim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Geri Kazanılmış Atık Suların Kullanımı ve İzmir’de Uygun Stratejiler.
KOBİ’lere Yönelik Destek ve Teşvik Programları
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI BİLGESAM Başkanı
TÜRKİYENİN ENERJİ KAYNAKLARI VE MALİYETİ
MELİH PEŞİNCİ 4/C 232. NASIL OLUNUR? Liseyi bitirmek. Üniversite sınavlarını kazanmak. Elektronik Mühendisliğini kazanmak ve bitirmek gerekmektedir.
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
FİZİK MÜHENDİSİ TANIM Doğadaki maddelerin yapısını ve
MÜHENDİSLİK MESLEĞİ VE EĞİTİMİNİN SINIRLARI H. ABDULLAH, M. A. YALÇIN, N. SAZAK, M. YILDIZ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜMÜ.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
ELEKTRİK ELEKTRONİK BÖLÜMÜ
Sınıfta Etkili Araç Gereç Kullanımımı
İstanbul Teknik Üniversitesi, teknik öğretimde 239 yılı aşan parlak geçmişi, çağdaş eğitim ortamı, güçlü akademik kadrosuyla Türkiye'de mühendislik,
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
ELDER Ar-Ge Çalıştayı 27 Nisan 2015
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
Fen Bilimleri Enstitüsü Akademik Kurul Toplantısı
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
ÇEVRE EKONOMİSİ ve MALİ POLİTİKALAR
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ
SG501-Siber Güvenliğe Giriş
ISI VE SICAKLIK.
BIŞKEK, EKIM FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler / Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ Dr. Ahmet KÜÇÜKER Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü M6/6318 Dr.
I. TEMD Üyesi olmak II. 38 yaşından gün almamış olmak (11 Mayıs 2016'da 38 yaşından gün almamış olmak) III. Başvuru formunu doldurmak BAŞVURU DOSYASINDA.
Abdülkadir KOÇER, İsmet Faruk YAKA, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi Bir Konutun Elektrik İhtiyacının Yazılım Desteği İle Tespit Edilmesi.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI (3. PLAN DÖNEMİ)
ULAKNET VE ULAKBİM Atay İSLAMOĞLU
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü
SUDAN HİDROJEN ÜRETİMİ VE EKONOMİDE HİDROJEN
Kolokyuma herkes davetlidir.
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
MESLEK SEÇİMİ VE GELECEĞİN YÜKSELEN MESLEKLERİ
RÜZGAR GÜCÜ. RÜZGAR GÜCÜ FİHRİST -Yenilenebilir Enerji -Fosil/Yenilenebilir Enerji -Artı yönleri-eksi yönleri -Rüzgar Enerjisi Nasıl ? Nerede ? Niçin.
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
Nükleer santral, yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak, elektrik enerjisi üreten sistemlere verilen isimdir. Ancak tanımından da anlaşılacağı üzere,
Değerli Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanları HOŞGELDİNİZ
Makine Mühendisliği nedir?
Analog Elektronik Hafta 1
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ.
YENİLENEBİLİR YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI ENERJİ ÇEŞİTLERİ HAZIRLAYAN:KAĞAN ÖZKAN 6/C.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
Dr. Öğr. Üyesi Koray GÜRKAN
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Kolokyuma herkes davetlidir. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Kolokyum Şubat 2017 ÖZET Enerji ihtiyacımızı karşılama için yaktığımız fosil yakıtlar atmosferin dengesini bozuyor ve geri dönülmez felaketlere yol açıyor. Bu durumu geri çevirmek için hidrokarbonları yakmaktan vazgeçmemiz ve temiz enerji kaynaklarına yönelmemiz gerekiyor. En güçlü seçenek, en çok bildiğimiz ve tüm yaşamın kaynağı olan güneşten geliyor. Sonsuz, sessiz, temiz ve her yerden erişilebilir bir enerji kaynağı olan güneş, gerektiğinden binlerce kat fazlasını bize ulaştırıyor. Son yıllardaki gelişmeler, güneş elektriğinin fiyatını diğer kaynaklarla yarışır hale getirdiğinden, enerjide bir paradigma kayması oluşması ve güneş elektriğinin fosil yakıtlar karşısında kesin bir üstünlük sağlaması bekleniyor. Bu konuşmada, güneş enerjisinin öneminin yanı sıra, bu alandaki teknolojik gelişmeler özetlenecektir. Ayrıca ODTÜ GÜNAM’ın geldiği aşama ve yarattığı etki hakkında bilgi verilecektir. Özgeçmiş: B.Sc. ve M.Sc. derecelerini 1985 yılında ODTÜ’de, fiziksel elektronikte doktorasını Oslo Üniversitesi’nde 1990 yılında tamamladı. Linköking Üniversitesi’de doktora sonrası araştırmalarda bulundu. 1991 yılında ODTÜ’ye öğretim üyesi atandı. 1995 yılında Kanada Toronto Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. Başlıca araştırma konusu yarıiletken malzeme ve aygıtlar fiziği ve güneş gözesi teknolojileri olarak belirtilebilir. Uluslararası dergilerde 130 ün üzerinde makalesi yayınlandı. Çeşitli ulusal ve uluslararası projeler yönetti. Kendi kurduğu ve DPT tarafından desteklenen ODTÜ Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜNAM) projesinin yürütücüsü ve müdürüdür. Raşit TURAN Orta Doğu Teknik Üniversitesi GÜNAM Mavi Gezegenin Son Umudu: Güneş Enerjisi Kolokyuma herkes davetlidir. ee.uludag.edu.tr Eski Mühendislik Binası 22 Şubat 2017 Çrş;15:00 A. Rasim Büyüktür Salonu