ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Tekstil Mühendisliği Bölümü TEK 4070 Seminer II Dersi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİL MALZEMELERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
GELENEKSEL OLMAYAN YAPIM YÖNTEMLERİ
Advertisements

HAYATIMIZDA KİMYA YAYGIN MALZEMELER.
BÖLÜM 4: METAL DIŞI MALZEMELERİN YAPISI
ISI YALITIMI.
ileri seramiklerin özellikleri ve kullanım alanları
İnşaat Mühendisliği Bölümü
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER
Çağrı BARUT Danışman Kerim ÇETİNKAYA
NONWOVEN NEDİR? NASIL ÜRETİLİR? NERELERDE KULLANILIR?
Madde ve Isı.
Kapak olacak.
İNŞAAT TEKNOLOJİSİ YAPI TESİSAT BİLGİSİ.
CelluBor Nedir ? Selüloz ve Bor’un mükemmel uyumu sonucu ortaya çıkan CelluBor; ısı, ses, yangın yalıtımlarını aynı anda yaparak yalıtımda profesyonel.
1 DÜNÜN, BUGÜNÜN ve YARININ TEKNOLOJİSİ : BETON İnş. Yük. Müh. Çağlar YALÇINKAYA.
ENTEKNO, Endüstriyel Teknolojik ve Nano Malzemeler Ltd. Şti.
S CAMI (STRENGHT GLASS)
BETON ve BETON BİLEŞENLERİ SEMİNERİ
BÖLMELER ( İNCE YAPI ) L.EMRE BAŞAR.
Savunma Alanında Nanoteknoloji
Bal Peteği (honeycomb) Kompozitler
CFS-SP WB Derz Dolgu Spreyi
GLASS CLOTH (CAM ELYAF).
1 1 Vezirçiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan Yol Cad. No: 144 BAŞİSKELE KOCAELİ Tel. Faks : Vezir çiftliği Mahallesi ES Oto Karşısı Yan.
CNC TEL EROZYON Tel erozyon ile işleme, elektrot olarak bobin şeklinde makaraya sarılan iletken telin, sürekli olarak yukarıdan aşağıya doğru ilerletilmesi.
 Abradable hareketli halindeki çok aşınan bölgelerde kullanılan ve ana metali aşınmalardan korumak için kullanılan kompozit malzemedir.  Hareket halindeki.
ÇİNKO KAPLAMALAR.
ISI YALITIMI.
NATURAL SHIELD ISI YALITIM SIVASI
AHŞAPTAN FAZLASI.
ALÜMİNYUM GİYDİRME CEPHE, yapının taşıyıcı sistemi içinde görev almayan ve hafif malzemelerle yapılan prefabrike bir cephe elemanıdır. Görevleri: Dış duvarın.
MERDİVEN KAPLAMALARI.
Isının Yalıtımı.
ThermoPlast nedir? ThermoPlast hazır sıva ve kaplama malzemesi, yalıtım amaçlı veya binaların dış cephelerinde mantolama amaçlı olarak geliştirilmiş.
facebook.com/groups/beunmetalurji.
GAZBETON.
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
NANO MALZEMELER Ramazan YILMAZ Sakarya Üniversitesi,
MÜHENDİSLİK MALZEMELERİ
Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
HOŞGELDİNİZ GALVANİZLİ ÇELİKLERİN KAYNAK KABİLİYETİ K K ayna ayna
ALÇILAR Doç. Dr. Metin İPEK İnşaat Mühendisliği Bölümü
Doç. Dr. Hüseyin UZUN – Kaynak Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı
Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
C/C KOMPOZİT Furkan TEZER Enes Can ALTUN
HAYATIMIZDA KİMYA YAYGIN MALZEMELER.
MESLEKİ GELİŞİM Konular; kaynakça;
Giriş Üretimi Kullanım Alanları
Biyoseramik Kaplamalar ve Uygulamaları
HONEYCOMB (BAL PETEĞİ)
E-CAMI S-CAMI VE C-CAMI
ELEKTRİK ARK SPREY KAPLAMA TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI
AZS, Cam Fırını Refrakterleri
DUVARLAR Kiriş döşeme gibi üst yapı elemanlarından gelen yükleri temele nakleden, binalarda mekanları birbirinden ayıran (bölen), mekanları çevreleyen.
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
DÜĞME NEDİR ? Düğme ; kapama ve süsleme amaçlı giysiye tutturulan üç boyutlu bir malzemedir ve giysiyi kapamak için bir ilikten geçirilir . Düğmeler ,
Kumaş Nedir?.
İçindekiler Kompozit malzemelerin tanımı ve bileşenleri
YALITIMLAR Suya ve neme karşı yalıtım Isıya karşı yalıtım
METAL ESASLI DIŞ CEPHE KAPLAMALARI
ZTM321 MAKİNE ELEMANLARI 14.hafta
Kendiliğinden Yerleşen Beton HAZIRLAYANLAR:  YAKUP GÜNEŞ  SELMAN TOKGÖZ  ÖMER SAYILGAN  UTKUCAN URANER DERS:İNŞAAT MALZEMELERİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ:EZGİ.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KİMYA PROJE ÖDEVİ
BOR MİNERALİ AD:ŞEVAL SOYAD :BAZ SINIF :11/A NO :509.
Sunum transkripti:

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Tekstil Mühendisliği Bölümü TEK 4070 Seminer II Dersi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİL MALZEMELERİ VE BU ALANDAKİ GELİŞMELER Dr. Fatih SÜVARİ Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü, Görükle BURSA

Tekstil Malzemelerini Uygulama Alanlarına Göre Sınıflandırılması Lifli yapılarıyla tekstil malzemeleri inşaat sektöründe bina yapımında çok farklı aşamalarda ve amaçlarla kullanılmaktadır. İnşaat sektöründe kullanılan teknik tekstil malzemelerini uygulama alanlarına göre sınıflandırılması: Beton Malzeme İçin Tekstil Güçlendirmeleri Hafif Yapı Malzemeleri Soğuk, Sıcak ve Ses Yalıtımları Tekstil Çatılandırma Malzemeleri Güneşten Koruyucu Tekstiller Yangına Karşı Koruma Çadır Malzemeleri ve Geçici Yapılar Diğer Tekstil Malzemeleri Fatih SÜVARI

Beton Malzeme İçin Tekstil Güçlendirmeleri Cam lifinin çok düşük kesme mukavemeti bu kullanımda avantajdır ve ürünün el makasıyla kesilip özel uygulamalar (köşeli, şekilli) için kullanımını kolay yapmıştır. Yapı alkaliye ve neme karşı dirençlidir, betona çok iyi tutunur. Betonun uzun süreli mukavemetli olmasını sağlar. Metal tel mesh yapılar yerine kullanılabilir. Avantaj olarak hafifliği, bütün yapıya mukavemet kazandırması, kolay monte edilebilirliği ve korozyona uğramaması sayılabilir. İnce beton uygulamalarında kullanılması idealdir [2]. Fatih SÜVARI

Yangına Karşı Koruma Aleve karşı yapılan testlerde ana malzemesi silika lifleri olan dokusuz yüzey malzeme, cam lifleri ve bazalt lifleri kullanılan dokusuz yüzey malzemeye nazaran daha dayanıklı çıkmıştır. İncelenen malzeme silika liflerinden iğneleme yolu ile üretilmiş bir dokusuz yüzeydir. Kullanım alanına göre 4 mm’den 25 mm kalınlığa kadar malzeme üretilmektedir. Yukarıdaki grafikte ısı iletkenlikleri verilmiştir. Firmanın silika lifi ürünün ısı yalıtımında, seramik, cam, bazalt, mineral liflerinden üretilen malzemelere göre daha iyi ısı yalıtımı sağladığı görülmektedir [14]. Fatih SÜVARI