Hazırlayan: Ahmet Eren Tomak

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan: Selvinaz Keten Numara: 1127 Sınıf:11-B
Advertisements

MADENLERİMİZ.
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI Maden Yatakları bakımından Türkiye,çok zengin bir ülkedir. Ve yaklaşık 30 değişik maden türüyle dünyada madencilik bakımından en.
ADI: ÜLKEMİZİ GELİŞTİRELİM
TÜRKİYENİN YER ALTI ZENGİNLİKLERİ
HAZIRLAYAN ÇİĞDEM ÇOLAK
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI.
ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI.
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Gezegenimiz Dünya. DÜNYAMIZIN YAPISINI İNCELEYELİM A.Dünyamızın şekli neye benzer? Çevremize baktığımızda görebildiğimiz her yer geniş düzlüklerden,dağlardan.
Samsung (Korece: 삼성 그룹, Samseong Geurup) Lee Byung- Chul tarafından, 1938 yılında kurulmuş olan Güney Kore merkezli bir şirkettir. Yönetim Kurulu Başkanı.
Kompozitler Farklı malzemelerin üstün özelliklerini aynı malzemede toplamak amacıyla iki veya daha fazla ana malzeme grubuna ait malzemelerin bir araya.
ÜNİTE : 7 IŞIK VE SES. IŞIK Işık, cisimleri görmemizi ve etrafın aydınlanmasını sağlayan bir enerji türüdür. Işık yayan cisimlere ışık kaynağı denir.
9. SINIF 3.ÜNİTE: Kimyasal türler arası etkileşimler
4/D SINIFI UZAY KAMPI GEZİSİ Nursel Karagül Demirçelik BÖLÜM 1.
DAĞLARI: Ortalama yükseltini az olduğu Marmara Bölgesi’nin yerşekilleri engebeli bir yapıya sahip değildir. Trakya’daki Işık, Koru ve Yıldız Dağları ile.
BİYOM BİYOM; aynı iklim koşullarının yaşandığı ve bunun paralelinde aynı bitki örtüsüne sahip olan geniş coğrafi alanlardır. Canlıları ve yaşadıkları ortamı.
PERİYODİK TABLO TARİHÇESİ
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
Mısır danatında resim ve heykel
Umut ÖZTÜRK B FATİH TEKİN G
Maden Nedir? Yerkabuğunun farklı derinliklerinden çıkarılan, ekonomik değer taşıyan mineral ve elementlere  Maden denir. Bir yerdeki madenlerin tahmin.
ERZURUM KONGRESİ (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) TOPLANIŞ AMACI
HERON & ZEPLİN İbrahim KURU SİVAS.
TÜRKİYE’NİN MADENLERİ VE ENERJİ KAYNAKLARI
Jominy (Uçtan Su Verme) Deneyi
1 FOTOGRAFLAR : CAN AKIN Cengiz Han ve Mirasçıları... S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Moğol İmparatorluğu’nun Cengiz Han tarafından kuruluşunun 800’üncü.
Dünya engelliler günü. Engelli Olmak Bir Engel Mi?
GEZEGENLER. GÜNEŞ  Dünya' ya en yakın yıldızın adıdır.  Etrafındaki diğer gezegenler bu dev asa kütlenin çekiminden etkilenip onun etrafında dönmektedirler.
SIFAT ( ÖN AD) ÖRNEKLER: * Beyaz tahta * Görgülü kişi
AĞAÇLANDIRMA VE GENÇLEÇTİRME ÇALIŞMALARININ BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞE ETKİSİ İsmail KÜÇÜKKAYA Orm. Yük. Müh.
Slovakya Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Bratislava Önemli şehirleri :Kösice, Zilina Dili:Slovakça Dini:Hıristiyanlık.
ÖĞRENME ALANI: ÜRETİM, DAĞITIM VE TÜKETİM ÜNİTE: ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI
GELECEKTEKİ DÜNYAMIZ.
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘j’
MADDEYİ TANIYALIM.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE YAZILIM DERSİ
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
SBEP ÜLKEMİZİN KAYNAKLARI TARIM
BARALAR.
Hazırlayanlar: Sinan AYTULU Emine DİLAVER Güneş KARTAL Hasan ATLI
Şişelenmiş Doğal Mineralli Sular ve Kaynak Suları
Bölüm 3 Para Nedir? Hazırlayan: Doç. Dr. Ahmet ÇALIŞKAN.
BİLGİSAYAR AĞLARI.
DOĞAL SAYILAR TEST SORULARI
Sunucu Çeşitleri Mehmet Ali Uluekmekçi.
TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ
HİDROJEN ENERJİSİ: Hidrojen 1500'lü yıllarda keşfedilmiş, 1700'lü yıllarda yanabilme özelliğinin farkına varılmış, evrenin en basit ve en çok bulunan elementidir.
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
Kimya Mühendisliği Mesleği ve İYTE Kimya Mühendisliği Bölümü
Yerli Kalsine Kaolen Üretim Süreci
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
METALLERIN ÖZELLIKLERI,DOĞADA VE CANLI VARLIKLARDA YERI,VE ELDE EDILMESI HAZIRLAYAN Abdurrahman Kahreman.
FEN BİLİMLERİ-8 4.ÜNİTE MADDE VE ENDÜSTRİ 1.Periyodik Sistem
4. ÜNİTE : ÜRETTİKLERİMİZ
TÜRKİYEDE KİMYA ENDÜSTRİSİ
ELEKTRİK ÜRETİMİNDE DOĞALGAZIN PAYI
MADDENİN YAPISI VE ÖZELLİKLERİ
MANDA Vet. Hek. Tahir S. YAVUZ.
Çevre teknikeri kimdir?
PATATES.
İNTERNET VE BİLGİSAYAR AĞLARI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
HIYARDA GÖRÜLEN BESİN ELEMENT NOKSANLIĞI
Çevre teknikeri kimdir?
RASTGELE DEĞİŞKENLER Herhangi bir özellik bakımından birimlerin almış oldukları farklı değerlere değişken denir. Rastgele değişken ise tanım aralığında.
2018 OCAK AYI TÜRKİYE VE MALATYA EKONOMİSİNDEKİ GELİŞMELER
Sunum transkripti:

Hazırlayan: Ahmet Eren Tomak MADENLERİMİZ Hazırlayan: Ahmet Eren Tomak

DEMİR Yerkabuğunda en çok bulunan metaldir. Tüm metaller içerisinde en çok kullanılandır ve tüm dünyada üretilen metallerin %95'ini oluşturur. Ülkemiz bu maden bakımından oldukça zengindir. Düşük fiyata ve yüksek dayanıklılık özelliklerine sahip olduğundan birçok alanda bu madenden faydalanılır.

DEMİR Kullanıldığı yerler ve çıkarılan yerler Otomotiv, Gemi gövdesi yapımı, Binaların yapısal bileşeni, Dayanıklı ev eşyaları yapımında kullanılır. Çıkarıldığı yerler:  Karabük, Divriği (Sivas), Simav(Kütahya), Hekimhan(Malatya), Eymir(Balıkesir).

BAKIR Kırmızımsı bir metal olan bakır, doğal ortamda, kayalarda, toprakta, suda ve havada bulunur. Bilinen tüm canlılar için olmazsa olmaz bir elementtir.Elektrik iletiminde kullanılır

BAKIR Kullanıldığı ve çıkarıldığı yerler Elektrik, elektronik sanayisinin ham maddesi, Elektrik ve telefon tellerinde, Süs ve mutfak eşyalarının yapımında kullanılır. Çıkarıldığı yerler: Murgul(Artvin) Küre(Kastamonu) Maden(Elazığ)

BOR Bor madeni ilk bakışta beyaz bir kayayı andırıyor. Çok sert ve ısıya dayanıklı olan bu maden, doğada tuz şeklinde bulunmaktadır. Roket yakıtından diş macunu yapımına kadar her alanda kullanılan bir madendir. Dünya bor rezerv dağılımına bakıldığına ülkemiz %72'lik payla Dünya'da ilk sırada yer alır.

BOR Kullanıldığı ve çıkarıldığı yerler Metallurji sanayinde (Ergimeyi hızlandırıcı ve Çeliğin sertleştirilmesi), Nükleer uygulamalarda, Organik kimya sanayinde, Cam, seramik, deterjan vb. sanayilerde, Yanmayı önleyici maddelerde, Dericilik, fotoğrafçılık ve ilaç yapımında kullanılır. Çıkarıldığı yerler; Bigadiç, Sındırgı, Susurluk (Balıkesir), M. Kemalpaşa(Bursa), Seyitgazi(Eskişehir), Emet(Kütahya).