Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

KOYUNLARDA BESLEME Lütfi Özcan Osman Torun Çukurova Üniversitesi
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Canlı Yemler
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
HUBUBAT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
BİYOKÜTLE.
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
YEMLERİN İŞLENMESİ (YEM TEKNOLOJİSİ).
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
Canlılar Neden Beslenir?
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Akıntılı Havuzlarda Yetiştiricilik
DERS İÇERİĞİ 1.hafta = Beslenme, yeterli ve dengeli beslenme, spor ve beslenme 2.hafta = Egzersizde enerji sistemleri, enerjinin hesaplanması, enerji dengesi.
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
FEN VE TEKNOLOJİ ÜNİTE:VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
SAĞLIKLI BESLENME.
Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILAN YEMLER VE YEMLEME İLKELERİ
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
PROJESİ.
1. Giriş.
Beslenmenin ABC’si Dyt. Ece Köprülü.
BİYOLOJİ ADI: SOYADI: NO: SINIF: KONU:YAĞLAR,YAĞ ASİTLERİ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
KONYA İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ
KOYUNCULUKTA PRATİK RASYON HAZIRLAMA
KOYUNLARIN BESLENMESİ Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal
1 Rasim Ergene Ortaokulu Keşan / Edirne Bu sunum sunum adresinden alınmıştır.
Sağlıklı Beslenme / 32.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
DERS: Fen ve Teknoloji TEMA: Besinler Ve Dengeli Beslenme SINIF: 5. Sınıf
SAĞLIKLI BESLENME.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BALIK HASTALIKLARI 14. Hafta.
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
SAĞLIKLI BESLENME.
BİTKİLERDE BESLENME.
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta.
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
Sperma Özellikleri Küre şeklinde, akrozomsuz bir başa sahiptir.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
LİPİTLER.
SAĞLIKLI BESLENME.
İLBEY ☾★. Büyüklükleri ve yaşayan canlıları değişim gösteren bu biyomların en önemli besinini yağmur ve eriyen kar suları oluşturur. Pelajik bölge: Balık,
SOFRALIK ÜRÜN YETİŞTİRME Ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği Deniz Balıkları Yetiştiriciliği 8. Hafta.
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
BİYOKÜTLE ENERJİSİ Bioyütle biyolojik kökenli fosil olamayan organik madde kütlesidir. Biyokütle terimi çok geniş anlamda yaşayan organizmalardan üretilen.
Konu: 2. Ünite: BESİNLERİMİZ Kaliteli Eğitim Ayrıcalık değil, Haktır.
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
Sunum transkripti:

Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ 11. Hafta

Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Balık Yem Çeşitleri Tamamlayıcı Yem: Doğal ortamda daha fazla üretim elde etmek için dış kaynaklı tamamlayıcı yemleme uygulanır. Doğal verimliliği belirleyen faktörler; Havuzun verimliliği, Çevre ve mevsimsel şartlar, Besin ihtiyacını belirleyen faktörler; Sıcaklık, Balık büyüklüğü ve Stoklama yoğunluğu şeklinde sıralanır. 11. Hafta

Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Balık Yem Çeşitleri Tamamlayıcı Yem: Yarı-entansif yetiştiricilikte doğal yemi arttırıcı gübreleme dışında; Tarımsal yan ürünler (yağlı tohum küspeleri, kepek, hububat, ipekböceği krizaliti, pelet yem). Dane yemler ıslatılarak verilir. 11. Hafta

Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Balık Yem Çeşitleri Pelet Yem: Toz haline getirilmiş çeşitli yem maddelerinin balığın bütün besin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde karıştırılması ve bu karışımın kurutulması ve şekillendirilmesiyle hazırlanan, ekstrüzyon teknolojisi ile üretilen karma yemlerdir. Ekstrüzyon; belirli bir basınçta oluşan sıcaklıkla (120-150 oC’de 20-30 sn) pişirilen kitleyi belirli bir şekil vermek üzere kalıba alma teknolojisidir. 11. Hafta

Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Yemleme Teknikleri Alabalık larvaları besin kesesi çekilir çekilmez %50 proteinli yemle beslenir, balıklar büyüyünce pelet yemin büyüklüğü de belli oranda artırılır. Yavrular 1.5 g ağırlıkta, günde 8 defa canlı ağırlığın %10’u kadar yemlenir. Balık ağırlığı 4 grama ulaşıncaya kadar günde 3 defa canlı ağırlıklarının %5’i oranında yemlenirler. Çipura-levrek larvaları ise yumurtadan çıktıktan sonra yem almaya başlar. 11. Hafta

Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Yem Hammadeleri Protein: Balık unu, et-kemik unu, kan unu (hayvansal) Soya unu, pamuk tohumu küspesi, ayçiçeği, kanola vb. (bitkisel) Enerji: Balık yağı ve bitkisel yağlar (Yağ kaynakları) Mısır, pirinç, çavdar ve buğday (Karbonhidrat kaynakları) Vitamin: A, E, D, K, B,C vb. Mineral: Kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, klor ve sülfür. 11. Hafta

Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Canlı Yem: Balık ve larvaların doğal beslenme tipine benzer şekilde düzenlenen ve besin gereksinimlerini karşılayan canlılardır. Mikroalg Rotifer Su piresi Artemia 11. Hafta

Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Mikroalgler, çeşitli taksonomik gruplara ait tek hücreli, ökaryotik ve planktonik alglerdir. 11. Hafta

Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ Canlı Yem ve Üretim Teknikleri Rotifer (Brachionus plicatilis) süzerek beslenen en küçük metazoandır. Artemia (Artemia salina) tuzlu göllerde ve lagünlerde yaşayan tuz karidesi olarak da bilinen kabuklu bir canlıdır. Su piresi (Daphnia sp.) Cladocera takımına ait tatlı ve acı suda yaşayan bir zooplanktondur. 11. Hafta

Kaynak: Su Ürünleri, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1242,Editör: Prof. Dr. Hijran YAVUZCAN 1. Hafta